Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
RSS

Postari pe blog de la '2013' 'decembrie'

Alegerea Camerei de Supraveghere Video Potrivite: 4 Caracteristici Importante

- 16 decembrie 2013

Alegerea camerei de supraveghere potrivita este poate cea mai dificila parte a implementarii unui sistem de monitorizare. Luati in considerare cele 4 aspecte prezentate mai jos si veti fi multumit de imaginile camerelor dumneavoastra de supraveghere.

1. Ce lentila trebuie sa folosesc?

Alegerea lentilei este foarte importanta pentru obtinerea rezultatelor dorite. Degeaba ati cumparat camere scumpe daca lentila este aleasa prost. Veti gasi in caracteristicile camerei ceva numit distanta focala a lentilei, masurata in milimetri. Exemple: 2.8mm, 3.6mm, 6mm, 12mm, etc. Acel numar va determina unghiul de deschidere al camerei. O distanta focala mica va oferi un unghi mare, iar cu cat distanta focala este mai mare, cu atat va fi unghiul mai mic.

Imaginea de mai jos va explica cel mai usor ce fel de imagine veti obtine cu aceeasi camera montata intr-un punct fix, dar cu lentile de diferite dimensiuni. Veti observa cum pe masura ce marim lentila, unghiul de acoperire al camerei scade, iar zoom-ul creste.

lentile-diferite-imagini-diferite-camere-supraveghere

Ca un ajutor suplimentar, tabelul de mai jos va poate fi de folos in alegerea lentilei potrivite nevoilor dumneavoastra. Am marcat cu rosu cele mai uzuale si cautate lentile. Lentilele de 2.8mm si 3.6mm, datorita unghiurilor mari, sunt cele mai utile in majoritatea sistemelor uzuale (locuinte, afaceri, magazine, ateliere, etc).

Tabel Caracteristici Camere SupraveghereAlegerea unghiului potrivit depinde de la aplicatie la aplicatie, dar ca o regula generala, daca aveti camera montata aproape de zona pe care doriti sa o monitorizati va trebui sa folositi o distanta focala mica (deschidere mare), iar daca montati camera la o distanta mai mare de zona de interes veti folosi o distanta focala mare (deschidere mica si zoom mare). Imaginati-va ca o camera cu distanta focala mare este ca un binoclu. Cu cat este mai mare distanta focala cu atat mai mare efectul de zoom. In tabelul din stanga veti gasi unghiurile de deschidere ale lentilelor in functie de marimea senzorului si de distanta focala.

2. Infrarosu pe...

Comentarii (15)
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.