Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2013' 'decembrie'

Alegerea camerei de supraveghere video potrivite - 4 caracteristici importante

- 16 decembrie 2013

Alegerea camerei de supraveghere potrivite este poate cea mai dificila parte a implementarii unui sistem de monitorizare. Luati in considerare cele 4 aspecte prezentate mai jos si veti fi multumit de imaginile camerelor dumneavoastra de supraveghere.

1. Ce lentila trebuie sa folosesc?

Alegerea lentilei este foarte importanta pentru obtinerea rezultatelor dorite. Degeaba ati cumparat camere scumpe daca lentila este aleasa prost. Veti gasi in caracteristicile camerei ceva numit "distanta focala a lentilei", masurata in milimetri. Exemple: 2.8mm, 3.6mm, 6mm, 12mm, etc. Aceasta valoare determina unghiul de deschidere al camerei (atat orizontal cat si vertical). Cu cat distanta focala este mai mica, cu atat mai mare unghiul camerei. Cu cat distanta focala este mai mare, cu atat mai mic unghiul camerei.

Imaginea de mai jos explica cel mai usor ce fel de imagine veti obtine cu o camera montata intr-un punct fix, dar cu lentile de diferite dimensiuni. Veti observa cum pe masura ce marim lentila, unghiul de acoperire al camerei scade, iar zoom-ul creste. In primul cadru, cel cu lentila 2.8mm, avem unghiul cel mai larg (aproape 90 grade), dar nu putem distinge prea multe detalii la distanta. In situatia extrema a unei lentile de 60mm avem un unghi foarte ingust cu zoom mare. Nu acoperim decat o suprafata foarte ingusta, dar putem recunoaste detalii marunte la distanta.

comparatie lentile camere supraveghere

Ca un ajutor suplimentar, tabelul de mai jos va fi de folos in alegerea lentilei potrivite nevoilor dumneavoastra. In tabel gasiti lentilele posibile si unghiurile pe care le veti obtine cu acele lentile, pentru o camera de supraveghere cu senzor de imagine de 1/3" (senzorul cu dimensiunea cea mai intalnita pe piata). Am marcat cu rosu cele mai uzuale si utile lentile. Lentilele de 2.8mm si 3.6mm, datorita unghiurilor mari, sunt cele mai utile in majoritatea sistemelor (locuinte, afaceri, magazine, ateliere, etc).

Tabel Caracteristici Camere SupraveghereAlegerea unghiului potrivit depinde de la locatie la locatie, dar ca o regula generala,...

Comentarii (21)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.