Close
Categorii
Meniu

Top 5 Sisteme de Supraveghere Complete

A spune ca un anume sistem de supraveghere este bun este o afirmatie relativa. Cat de bun este un sistem de supraveghere depinde de locatia unde se instaleaza sistemul si de asteptarile pe care utilizatorul le are de la sistem. Un sistem care este perfect intr-o anumita locatie poate fi complet inutil in alta locatie.

Desi utilitatea unui sistem este relativa, exista totusi o variabila simpla in baza careia se pot face recomandari concrete. Aceasta variabila este distanta liniara din cadrul camerelor pana la care utilizatorului poate distinge detalii importante, zi sau noapte (recunoastere faciala, recunoastere numere inmatriculare, etc). Dupa 10 ani in acest domeniu, din punctul meu de vedere, distanta pana la care putem distinge aceste detalii din imagini este criteriul de baza care defineste utilitatea reala a unui sistem de supraveghere.

In functie de rezolutie, de calitatea senzorului de imagine si de tipul lentilei, o camera de supraveghere ofera imagini de o calitate reala pana la o distanta specifica. Peste acea distanta detaliile din imagini vor deveni din ce in ce mai sterse, mai neclare. Ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer, iata un exemplu. Cu o camera Full HD de 2 megapixel, cu un senzor de imagine optimizat Day&Night veti obtine imagini din care veti putea recunoaste trasaturile si fetele oamenilor in primii 15 metri din cadrul camerei (poate fi ceva mai putin de 15 metri sau ceva mai mult, in functie de modelul camerei). Peste 15 metri imaginea devine una de ansamblu, in care veti mai recunoaste doar culorile hainelor sau formele mari, dar nu veti mai putea distinge detalii marunte.

In baza celor explicate mai sus va prezint 5 sisteme complete de supraveghere, gandite special pentru acoperirea eficienta a celor mai uzuale distante pentru care clientii au nevoie de monitorizare. Sistemul pe care l-am ales pentru fiecare distanta este sistemul cu pretul cel mai mic, care ofera insa calitatea promisa. Toate sistemele recomandate mai jos pot fi accesate rapid si simplu prin internet de pe telefonul mobil, toate sistemele sunt complete si contin toate echipamentele si accesoriile necesare, toate sistemele sunt compuse din echipamente Hikvision (cel mai mare producator de sisteme de supraveghere din lume).1. Sistem supraveghere cu recunoastere faciala pe 10 metri

 

Incepem cu sistemul recomandat pentru locatii cu distante mici si foarte mici de acoperit. Pentru acoperire eficienta pe 10 metri nu sunt necesare echipamente foarte performante, dar trebuie totusi sa fim siguri ca alegem un sistem fiabil, cu camere optimizate zi / noapte, iluminare IR eficienta si rezolutie HD (rezolutia minima pentru recunoasterea detaliilor importante pana la 10 metri).


Recomandare sistem complet HD Hikvision cu : 1 camera, 2 camere, 3 camere, 4 camere, 5 camere, 6 camere, 7 camere, 8 camere.2. Sistem supraveghere cu recunoastere faciala pe 15 metri

 

Trecem la pragul urmator. Pentru imagini cu adevarat utile pana la 15 metri va recomand un sistem Full HD de 2 megapixel. Pastram toate specificatiile anterioare (fiabilitate, senzor imagine zi/noapte si IR performant) si marim rezolutia camerelor pentru o profunzime in detaliu pe distanta mai mare.


Recomandare sistem complet FullHD Hikvision cu : 1 camera, 2 camere, 3 camere, 4 camere, 5 camere, 6 camere, 7 camere, 8 camere.3. Sistem supraveghere cu recunoastere faciala pe 20 metri

 

Am ajuns la supraveghere in detaliu pana la 20 metri. Aici trebuie sa ridicam nivelul sistemului nu doar cu o rezolutie mai buna. Pe distante liniare de 20 metri vom exista garantat mai multe variatiuni si diferente de iluminare in cadrul camerei (umbre, zone mai intunecate versus zone luminate, etc). Pentru a garanta imagini de calitate in aceste conditii se impune utilizarea de camere cu functiile WDR si DNR (daca nu stiti ce fac aceste functii va recomand sa studiati acest articol). Avem 2 variante eficiente la care putem apela. Camere IP de 2 megapixel sau camere analog TurboHD de 5 megapixel.


Recomandare sistem complet 2 megapixel IP cu : 1 camera, 2 camere, 3 camere, 4 camere, 5 camere, 6 camere, 7 camere, 8 camere.


Recomandare sistem complet 5 megapixel TurboHD cu : 1 camera, 2 camere, 3 camere, 4 camere, 5 camere, 6 camere, 7 camere, 8 camere.4. Sistem supraveghere cu recunoastere faciala pe 25 metri25 de metri este o distanta pentru care trebuie sa pastram functiile importante mentionate la punctul 3. si sa marim si mai mult rezolutia pentru o profunzime in detaliu si mai mare. Cu un sistem TurboHD 4K de 8 megapixel veti putea face un zoom digital mare in imagine si veti putea recunoaste fetele oamenilor pana la 25 de metri fara probleme.


Recomandare sistem complet 8 megapixel TurboHD cu : 1 camera, 2 camere, 3 camere, 4 camere, 5 camere, 6 camere, 7 camere, 8 camere.5. Sistem supraveghere cu recunoastere faciala pe 30 metri

 

Cand ridicam asteptarile panal la 30 de metri vom intampina dificultati in special pe timp de noapte. In intuneric o camera de supraveghere are dificultati in a delimita cu exactitate conturul unui obiect fata de altul. Singurele camere care ofera un randament foarte bun pe timp de noapte la astfel de distante sunt camerele IP. Recomand un sistem IP de cel putin 4 megapixel, cu senzor de imagine performant si cu urmatoarele functii: WDR, smartIR si DNR. SmartIR-ul este foarte important pentru stabilirea cu precizie a iluminarii IR corecte pentru a se evita efectele de albire pe timp de noapte ale fetelor si numerelor de inmatriculare cauzate de reflexia unui IR prea puternic


Recomandare sistem complet 4 megapixel TurboHD cu : 1 camera, 2 camere, 3 camere, 4 camere, 5 camere, 6 camere, 7 camere, 8 camere.BONUS! Sistemul de supraveghere cu recunoastere faciala pe 40 metriIn locatii unde se doreste recunoastere faciala la distante de peste 30 de metri este necesara o discutie tehnica si o solutie personalizata. Recomandarea este sa apelati la inginerii nostri pentru consultanta. O solutia eficienta, in principiu, se poate construi pe baza unei combinatii de camere cu unghiuri largi si camere cu lentile varifocale. O alta varianta, dar ceva mai scumpa, este cea cu camere rotative tip speed-dome. In orice eventualitate va invitam sa apelati la consultanta noastra gratuita pentru alegerea optima.

Cu stima,

Istrate Alexandru

Ing. Sisteme Securitate - Supraveghere24.ro


Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 15.06.2021 18:22
As vrea sa configurez un sistem de supraveghere video si unit cu un sistem de alarma dar e mai greu cu internetul , vad din articole ca IP.dispare , ce ma sfatuiti , si la ce pret as putea sa le obtin pe amandoua ? M-am gandit la 4 camere si 2 senzori de miscare .
Creat pe: 19.10.2022 5:15
Buddy xhMafTBNML 5 20 2022 <a href=https://bestcialis20mg.com/>cialis buy online usa</a>
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.