Close
Categorii
Meniu

Top 5 cele mai folositoare camere IP de la Hikvision

Cine isi doreste un sistem de supraveghere cu adevarat eficient trebuie neaparat sa ia in calcul si o solutie cu camere IP. Camerele IP sunt echipamente mai scumpe, dar si mult mai performante si mai versatile decat camerele analog. Din fericire Hikvision ofera o gama foarte mare de camere IP, la preturi accesibile si cu performante excelente.

Avand in vedere diferenta de pret fata de orice camera analog (TVI, CVI, AHD), dar si multitudinea de modele si variante de camere IP, este bine sa stim catre ce modele ar trebui sa ne orientam atunci cand dorim sa construim cel mai eficient sistem de supraveghere posibil pentru cat mai putini bani.

In continuare va prezentam topul nostru pentru cele mai utile si versatile 5 camere IP de la Hikvision, camere care va permit o multitudine de combinatii foarte eficiente, astfel incat sa puteti “rezolva” cu succes orice proiect, indiferent de complexitate, distante de monitorizat, conditii meteo, iluminat, etc.


Locul 5. Incepem cu camera IP 4K, 8 Megapixel, DS-2CD2T85FWD-I8DS-2CD2T85FWD-I8-Hikvision-IP-camera-8-megapixel-4K DS-2CD2T85FWD-I8-Hikvision-IP-camera-8-megapixel-4K

Am asezat acest model pe locul 5 datorita situatiilor ceva mai rare in care sa fie justificat pretul destul de crescut. Din punct de vedere al calitatii imaginii acest model este unul dintre cele mai performante de pe piata si cu siguranta cel mai performant model din acest top, insa utilitatea principala a lui 2T85FWD-I8 este acoperirea cu calitate si detalii maxime a distantelor si suprafetelor mari. Practic, cu aceasta camera putem distinge numere de inmatriculare si fete umane pana la 40 metri, iar functiile dedicate imaginilor pe timp de noapte, impreuna cu iluminatorul EXIR extrem de performant, asigura aceeasi calitate si pe timp de noapte. De aici si utilitatea mai rara. Exista alte modele (prezentate chiar in acest top) care sunt mai accesibile ca pret si la fel de eficiente pentru distante mai mici, ceea ce recomanda acest produs ca o varianta buna de luat in considerare atunci cand distantele pe care dorim sa le acoperim foarte eficient sar de 30 metri.

Avantaje:
-rezolutie foarte mare 4K, ideala pentru zoom optic foarte eficient si acoperire de distante si suprafete foarte mari
-functii foarte avansate pentru imagini curate pe timp de noapte
-unghi larg care lucreaza perfect in combinatie cu rezolutia foarte mare
-iluminator EXIR foarte eficient si alimentare PoE inclusa

Dezavantaje:
-pret ridicat
-pentru acoperirea eficienta de distante mai mici exista alternative mai accesibile


Locul 4 este ocupat de modelul DS-2CD2121G1-IDW1DS-2CD2121G1-IDW1-Hikvision-IP-camera-2-megapixel-wifi-fullHD-audio-cardSD DS-2CD2121G1-IDW1-Hikvision-IP-camera-2-megapixel-wifi-fullHD-audio-cardSD

O camera IP de tip dome cu o lista atat de lunga de caracteristici utile incat nu are voie sa lipseasca din “repertoriul” niciunui instalator in cautare de solutii. Iata principalele caracteristici care transforma aceasta camera intr-un adevarat “bun la toate” al camerelor IP:
- rezolutie 2 Megapixel fullHD cu utilitate maxima pana la 20 metri.
- utilizare de interior sau exterior, cu o estetica excelenta pentru utilizare la interior.
- microfon integrat, deci transmitere audio si video prin acelasi flux
- conectare wireless eficient prin 2 pereti, dar si port LAN fizic pentru conectare pe cablu
- unghi de acoperire foarte larg
- slot card SD pentru inregistrare locala, fara a mai fi necesar si un NVR obligatoriu
- IR eficient 20-30 metri si alimentare PoE inclusa
- functii avansate tip WDR, DNR, BLC, smart IR

Practic, acest model este atat de flexibil incat singura situatie in care putem spune ca nu este recomandat este pentru acoperirea de distante si suprafete foarte mari (situatie in care am recomandat modelul de pe locul 5). In rest, daca aveti nevoie de o camera: de interior sau exterior, cu sau fara audio, pe cablu sau cu wifi, cu sau fara card SD, nu trebuie sa treceti peste 2121G1-IDW1.

Avantaje:
-rezolutie fullHD 2 Megapixel, ideala pentru acoperirea excelenta a distantelor de maxim 20 metri
-extrem de versatila; i se poate gasi o utilitate in 8/10 proiecte posibile: interior, exterior, wifi, audio integrat, cardSD, etc.
-functii foarte avansate pentru imagini curate pe timp de noapte
-unghi larg care lucreaza perfect in combinatie cu rezolutia fullHD
-iluminator EXIR foarte eficient si alimentare PoE inclusa
-audio eficient, direct integrat in semnalul video

Dezavantaje:
-este o camera dome, deci este posibil sa nu fie pe placul celor ce doresc o camera cu picior tip bullet
-pentru acoperirea eficienta de distante mai mari de 20 metri trebuie sa apelati la alt model (vezi locul 5, locul 4 si locul 2 din acest top).


Pe locul 3 gasim modelul DS-2CD2041G1-IDW1


DS-2CD2041G1-IDW1-Hikvision-IP-camera-4-megapixel-wifi-audio-cardSD-exterior DS-2CD2041G1-IDW1-Hikvision-IP-camera-4-megapixel-wifi-audio-cardSD-exterior

Aceasta este varianta tip bullet a camerei de pe locul 4, dar cu rezolutie de 4 Megapixel. O camera construita special pentru exterior (dar poate fi folosita cu brio si la interior), de 4 Megapixel , cu wireless performant integrat, cu microfon incorporat, slot cardSD, IR EXIR pe 30 metri, practic toate avantajele modelului 2121G1-IDW1, dar fara dezavantajul rezolutiei mai mici si a formatului tip dome.Acest model este ideal pentru supraveghere wifi de exterior. Undeva mereu nu se va putea ajunge cu traseu de cablu. Fie pt ca nu se poate, fie pt ca estetic nu se doreste, mereu va fi necesara si o varianta wireless de exterior. Nimic mai bun decat modelul 2041G1-IDW1 in aceasta situatie.

Avantaje:
-rezolutie UltraHD 4 Megapixel, ideala pentru acoperirea excelenta a distantelor de maxim 30 metri
-extrem de versatila; i se poate gasi o utilitate in 9/10 proiecte posibile: interior, exterior, wifi, audio integrat, cardSD, etc.
-functii foarte avansate pentru imagini curate pe timp de noapte
-unghi larg care lucreaza perfect in combinatie cu rezolutia foarte mare
-iluminator EXIR foarte eficient si alimentare PoE inclusa
-audio eficient, direct integrat in semnalul video

Dezavantaje:
-este o camera tip bullet cu prindere pe picior, deci este posibil sa nu fie pe placul celor ce doresc o camera eleganta de interior (pentru interior recomandam varianta 2121G1-IDW1 de pe locul 4)
-pentru acoperirea eficienta de distante mai mari de 30 metri trebuie sa apelati la alt model (vezi locul 5 si locul 2 din acest top).


Locul 2 revine modelului DS-2CD2T43G0-I5DS-2CD2t43G0-I5-Hikvision-IP-camera-4-megapixel-IR-50m-poe-exterior DS-2CD2t43G0-I5-Hikvision-IP-camera-4-megapixel-IR-50m-poe-exterior

Un model pe care eu aleg sa il numesc “Dacia Duster” al camerelor IP. Este pur si simplu cea mai utila si versatila camera IP pentru exterior pe care o puteti cumpara. Nu este dotata cu toate “briz briz-urile” asociate de cele mai multe ori cu camerele gandite pentru distante mici. Este pur si simplu o camera cu o fiablitate impecabila, constructie solida, rezolutie 4 Megapixel extrem de eficienta pe distante de pana la 30 metri, iluminare IR EXIR pe distante mari si foarte eficienta si reglabila, pret excelent.

Orice curte, parcare, spatiu exterior cu dimensiuni liniare de pana la 30 metri poate fi acoperita extrem de eficient cu acest model, zi si noaptela un pret foarte bun. Ca inginer de sisteme securitate va pot spune ca apelez la acest model de camera aproape la fel de des ca la modelul de pe locul 1. Chiar recomand utilizarea pe cat posibil a combinatiei intre acest model si cel de pe locul 1, cu acest model axat pe zonele deschise cu distante peste 20 metri, iar modelul de pe locul 1 pentru distantele mai mici.

Avantaje:
-rezolutie 4 Megapixel, ideala pentru acoperirea excelenta a distantelor de maxim 30 metri
-camera de exterior cu cel mai bun raport pret / performanta atunci cand vorbim de acoperirea de distante de pana la 30 metri.
-functii foarte avansate pentru imagini curate pe timp de noapte
-unghi larg care lucreaza perfect in combinatie cu rezolutia fullHD
-iluminator EXIR mare, foarte eficient, cu dispersie excelenta + alimentare PoE inclusa
-audio eficient, direct integrat in semnalul video
-pret excelent pentru ce ofera

Dezavantaje:
-este o camera care poate fi instalata doar pe cablu, deci nu va ganditi la wireless
-pentru acoperirea eficienta de distante mai mari de 30 metri trebuie sa apelati la alt model (vezi locul 5 din acest top)


Locul 1 este castigat de camera cea mai utilizata si versatila din gama Hikvision, DS-2CD2020F-I DS-2CD2020F-I-Hikvision-IP-camera-2-megapixel-poe-fullHD-cardSD DS-2CD2020F-I-Hikvision-IP-camera-2-megapixel-poe-fullHD-cardSD

O camera pe care Hikvision a reusit sa o construiasca cu toate avantajele necesare pentru majoritatea proiectelor, dar la un pret excelent. Merita locul 1 datorita numarului enorm de proiecte pentru care poate fi folosita cu succes. Este un model mai vechi, dar cu o fiabilitate imbatabila. Este modelul care ofera cel mai bun raport pret / calitate dintre toate echipamentele IP Hikvision. Asta nu inseamna ca acesta camera este cea mai performanta sau cea mai buna, ci doar ca este modelul cu cel mai bun raport pret / calitate posibil.

Avantaje:
- foloseste un senzor de imagine excelent, dotat cu toate functiile cruciale pentru o imagine impecabila pe timp de noapte: WDR, DNR, BLC.
- rezolutia fullHD 2MP ofera acoperire excelenta pe distante de pana la 20 metri, distante pe care majoritatea clientilor le considera ca fiind exact distantele pe care le doresc acoperite eficient.
- IR suficient de puternic pentru iluminare eficienta pentru 20 metri, exact distanta pe care camera ofera detaliile maxima. Distanta de iluminare eficienta poate fi usor ridicata prin utilizarea oricarei surse de lumina ambientala (proiector, iluminat stradal), marind in acest mod utilitatea camerei pana la 30 metri. Desigur, alimentare PoE inclusa.
- pretul excelent pentru toate cele de mai sus

Dezavantaje:
- lipsa de eficienta pentru distante de peste 20 metri, zi sau noapte. In aceasta situatie se recomanda modelul 2T43G0-I5 de pe locul 2.


ConcluziiAcesta este topul nostru pentru 5 cele mai utile , practice si accesibile camere IP cu care puteti construi orice solutie de supraveghere, fara a mai fi nevoie sa va pierdeti in multitudinea de modele disponibile. Desigur, orice solutie IP completa are nevoie si de un NVR pe masura. Hikvision nu a complicat lucrurile la acest capitol. Orice NVR de la Hikvision va fi compatibil cu orice combinatie de camere de mai sus, trebuie doar sa alegeti unitatea cu numarul de canale potrivit. Iata oferta noastra completa de NVR-uri Hikvision. Nu uitati ca pentru orice sistem achizitionat de la noi beneficiati gratuit de configurarea completa a intregului sistem si conectarea acestuia la internet, de catre un specialist IT, prin teamviewer.

Echipa noastra va sta la dispozitie cu consultanta si suport tehnic gratuit in orice problema de IT si securitate. Puteti trimite intrebarile dumneavoastra pe adresa de email: comenzi@supraveghere24.ro si veti fi contactat de un tehnician.
Parerea dumneavoastra este importanta, deci nu uitati sa lasati un comentariu cu impresiile despre acest articol.


Cu stima,
Istrate Alexandru
Inginer Sisteme Securitate - Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 24.08.2020 20:02
Buna ziua ! Cât mar costa sa montez la casa 6 camere bune ! Hikvision cred ca locul 2 as merge ! Multumesc anticipat ! O zi minunata
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.