Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2015' 'iulie'

HD-SDI vs HD-CVI vs HD-TVI vs AHD - Comparatie intre tehnologiile Analog HD

- 30 iulie 2015

Desi traim in era digitala, tehnologia sistemelor de supraveghere video cu camere analogice ofera in continuare inovatii.

In acest articol analizam si prezentam avantajele si dezavantajele tehnologiilor video analog HD existente pe piata, Camerele de supraveghere din aceste tehnologii ofera multiple avantaje consistente in fata clasicelor camere analogice sau in fata camerelor IP. Sistemele de supraveghere analog HD ofera rezolutii foarte ridicate folosind cablu coaxial pentru cablaj (imagini HD prin cablu coaxial) si sunt mult mai usor de instalat si configurat decat sistemele IP.

In acest moment, pe piata exista urmatoarele variante de solutii analog HD: HD-SDI, HD-TVI, HD-CVI, AHD, si cu toate ca absolut toate aceste variante ofera aceleasi avantaje in comparatie cu varianta IP sau varianta clasic analog , fiecare format are un set unic de beneficii si compatibilitati.

HD-SDI si HD-CVI, dezvoltate de catre Dahua, reprezinta tehnologiile deschizatoare de drum. Imediat dupa, Hikvision si alti producatori de camere au scos pe piata standardul HD-TVI. Tehnologia HD-TVI se bazează pe folosirea de cablu coaxial traditional pentru semnalul video și transmiterea datelor. Aceasta tehnologie suporta nu numai transmisia de rezolutii de 720P / 1080P pe cablul video, dar suporta inclusiv transmisia de semnal audio si semnal de date pe distante de pana la 500 de metri.

Pana in acest moment nu s-a stabilit un castigator clar pe piata tehnologiilor analog HD, dar este cert ca anumite variante au sanse mult mai bune de castig deoarece ofera avantaje ce se traduc in beneficii serioase pentru utilizatorul final.

In tabelul de mai jos veti gasi o comparatie foarte utila si intuitiva intre cele patru tehnologii.

HD-CVI AHD HD-SDI HD-TVI Rezolutie maxima suportata 1080p: 1920 x 1080 px 1080p: 1920 x 1080 px 1080p: 1920 x 1080 px 1080p: 1920 x 1080 px Calitatea Imaginii Finale Foate buna in lumina naturala. Imagini nu la fel de reusite in conditii de...
Comentarii (7)

Sisteme AHD de Supraveghere Video: Avantaje, Exemple

- 30 iulie 2015

Sistemele de supraveghere video AHD (compuse din camere de supraveghere AHD si DVR-uri AHD) sunt sisteme de supraveghere video in format analogic cu rezolutie HD. La montajul acestor sisteme se foloseste cablu coaxial pentru a transmite imagini HD de la camerele de supraveghere la DVR. In acest moment, standardul AHD suporta rezolutii HD de 720p si 1080p.

Montaj: Ce fel de cablu pot sa folosesc?

Exista doua variante:

  1. Camerele AHD se conecteaza la DVR folosind acelasi tip de cablu coaxial ca si camerele analogice clasice, anume cablu coaxial RG59 sau RG6. Unul din avantajele majore ale tehnologiei AHD este ca folosind cablu coaxial RG59 putem transmite semnal video de calitate, fara pierderi, pe distante mari. Din experienta, am folosit cablu coaxial RG69 si camere AHD pe distante de 200 metri.
  2. Mai exista o varianta de cablaj, cea cu cablu de retea UTP / FTP si adaptor de tip Video Balun, varianta eficienta pe distante de pana la 300 metri.

Exemple: Diferente de calitate imagine intre AHD si analogic 960H

Imaginile de mai jos reflecta foarte clar diferenta dintre cele doua variante. Prima imagine este o captura luata de pe o unitate clasica analog 960H de 1000TVL, iar a doua este o captura luata de pe o unitate AHD cu rezolutie 720p.

Camera 960H CCTV analog Camera 720p AHD

Exemple Video cu camere de supraveghere AHD

Camera exterior AHD Envio 1.3 megapixel, 720p, IR noaptea:

Camera exterior AHD Envio 1.3 megapixel, 720p, ziua:

Camera dome interior / exterior AHD Envio 1.3 megapixel, 720p, ziua:

Avantaje ale sistemelor de supraveghere AHD

Solutia AHD pare sa raspunda corect tuturor pretentiilor legate de camerele HD analog.

  • Modalitatea simpla de instalare si configurare este identica cu tehnologia clasica.
  • Instalatorii pot folosi acelasi cablu coaxial folosit si la sistemele clasice, deci se face economie de materiale si solutia este deja verificata.
  • Distantele pe care tehnologia este eficienta sunt identice cu distantele de la sistemele vechi, analog.
  • Se poate folosi ...
Comentarii (0)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.