Close
Categorii
Meniu

Lista completa accesorii camere supraveghere

In acest articol va prezentam o lista completa de accesorii necesare, dar mai ales recomandate, pentru implementarea unui sistem de supraveghere cu succes, intr-un mod rapid si eficient, astfel incat sa nu aveti batai de cap nici la montaj si nici mult timp dupa finalizarea montajului.

Daca aveti nevoie de explicatii, sfaturi, detalii tehnice, despre utilizarea si alegerea corecta a acestor accesorii, gasiti pe blogul nostru o serie de 3 articole dedicate acestor subiecte. Aveti mai jos link-urile.

Articol detaliat accesorii conexiune video camere
Articol detaliat accesorii alimentare camere
Articol detaliat accesorii cablare si prindere camere

In continuare insa lasam teoria la o parte si ne concentram pe structurarea tuturor accesoriile posibile si necesare pentru instalarea unui sistem de supraveghere intr-un index usor de urmarit, cu doar cateva mici sugestii atasate.1. Acesorii pentru legatura video (conexiunea prin care se transmite semnalul video de la camere)1.1. Accesorii video pentru camere analogLegatura video a camerelor analog se poate face in 2 moduri: conectori BNC si cablu coaxial sau conectori video baluni si cablu UTP / FTP. Iata accesoriile pentru ambele variante.

- conector BNC - un conector solid, cu filet de calitate si dublu manson pentru protectie la umezeala.
- cablu coaxial RG6 cu miez de cupru - functioneaza cu conectorii BNC de mai sus, miez de cupru pentru semnal video fara pierderi.
- cablu coaxial RG6 cu cablu de alimentare atasat - acelasi cablu coaxial ca mai sus, dar si cu alimentare 2x0.5mm atasata.

- video balun HD - conector video pentru cablu UTP/FTP. Construit cu materiale de calitate, interior de cupru, mufare pe cablu prin clips, rapida, fara scule neceare.
- cablu UTP - cablu din cupru integral, cu invelis flexibil si rezistent, usor de pozat, utilizare de exterior sau interior. Un singur traseu de cablu poate fi folosit simultan pentru conexiunile video si alimentare ale camerei.
- cablu FTP - un cablu UTP superior, gandit pentru utilizare in conditii dure de exterior, cu grosime si mai mare de cupru, invelis flexibil si foarte rezistent si protectie suplimentara impotriva interferentelor.1.2. Accesorii video pentru camere IPLegatura video a camerelor IP se face printr-o conexiune de retea, cu conectori de retea si obligatoriu cablu UTP sau FTP.

- conector retea RJ-45 plastic - conector de plastic standard, fara probleme de sertizare sau pini strambi.
- conector retea RJ-45 metalic - recomandat pentru camere montate la exterior, expuse, care pot fi atinse de descarcari electrice.
- cablu UTP - cablu din cupru integral, cu invelis flexibil si rezistent, usor de pozat, utilizare de exterior sau interior.
- cablu FTP - un cablu UTP superior, gandit pentru utilizare in conditii dure de exterior, cu grosime si mai mare de cupru, invelis flexibil si foarte rezistent si protectie suplimentara impotriva interferentelor.2. Accesorii legatura alimentare (traseul prin care ajunge curentul electric la camere)2.1. Accesorii alimentare pentru camere Analog si camere IPAtat camerele analog (fie ele TVI, AHD, CVI, 960H clasic) cat si camerele IP ofera posibilitatea alimentarii cu tensiune 12V curent continuu. Ca sa alegem sursa de alimentare potrivita trebuie sa tinem cont de amperajul necesar pentru intreg sistemul de supraveghere si de distantele de cablu alimentare pana la camere.
Numarul total de amperi necesari pentru sistemul de supraveghere se calculeaza prin adunarea consumului in amperi a fiecarei camere si acordarea unei marje suplimentare de cel putin 20% (astfel incat sursa sa nu fie prea solicitata).
Daca pe cutia unei camere este trecut direct consumul in Amperi, atunci totul este simplu. Pe unele modele insa, consumul apare in Watti. Acesti Watti reprezinta puterea maxima consumata de camera. De aici trebuie sa extragem numarul de Amperi cu formula de mai jos.

P (Putere) = I (intensitate) x V (Tensiune).
Pe noi ne intereseaza I (Intensitatea curentului se masoara in Amperi).
I = P / V

Exemplu:
O camera cu consum de 5W, are un consum maxim in Amperi de:
5W = I x 12V
I = 5W / 12V = 0.41A = 410mA

In acest mod extragem amperii de care are nevoie fiecare camera, adunam, punem si o marja de 20% si obtinem numarul total de Amperi pe care trebuie sa ii ofere sursa noastra de alimentare.

Sursa de alimentare poate fi: sursa simpla in carcasa metalica, sursa in cutie metalica, alimentator, orice ofera tensiune de 12V si amperi suficienti.

Iata variantele posibile de surse alimentare + restul de conectori necesari:

Alimentatori (se recomanda utilizarea pentru sisteme cu putine camere si cu distante de cablu alimentare pana in 30 metri).
- alimentator 1A - pentru camere mici de interior sau exterior.
- alimentator 2A - pentru camere cu IR mediu si mare.
- alimentator 4A - pentru alimentarea mai multor camere simultan.

Conectori si distribuitor alimentare
- conector alimentare tata - conector simplu si solid cu rigleta. Se introduce in mufa de alimentare a camerei de supraveghere.
- conector alimentare mama - se ataseaza la iesirea unui alimentator sau a unui distribuitor pentru a se putea atasa cablul de alimentare in rigleta conectorului cu usurinta.
- distribuitor alimentare 1 la 4 - recomandat impreuna cu alimentator 4A pentru alimentarea simultana a mai multor camere.

Surse alimentare 12V in cutie (iesiri multiple cu sigurante si reglaj de tensiune. Se recomanda pentru sisteme cu multe camere de consum mic, care pot fi conectate una cate una pe iesirile sursei. Reglajul de tensiune permite marirea tensiunii de iesire de la 12V la 14V pentru alimentarea camerelor pe distante mai mari).
- sursa alimentare in cutie metalica de 10A
- sursa alimentare in cutie metalica de 15A
- sursa alimentare in cutie metalica de 20A

Surse alimentare 12V compacte (se recomanda pentru sisteme cu camere de consum mare (cu IR mare). Reglajul de tensiune permite marirea tensiunii de iesire de la 12V la 14V pentru alimentarea camerelor pe distante mai mari).
- sursa alimentare metalica compacta 5A
- sursa alimentare metalica compacta 10A
- sursa alimentare metalica compacta 15A
- sursa alimentare metalica compacta 20A2.2. Accesorii alimentare doar pentru camere IP cu PoEDoar camerele IP va ofera varianta alimentarii prin PoE (alimentare prin cablu de date).  Atentie insa, nu orice camera IP are si alimentare PoE doar pentru ca este camera IP. Multe camere IP se alimenteaza doar cu standardul 12V, si atunci trebuie sa apelati la accesoriile de la sub-capitolul de mai sus.

In caz ca aveti camere cu PoE, iata accesoriile disponibile si recomandate pentru alimentare camere IP prin PoE.

- Switch cu 4 porturi PoE + 1 port LAN
- Switch cu 8 porturi PoE + 1 port LAN
- Switch cu 16 porturi PoE + 2 porturi LAN
- Injector PoE pentru alimentarea unei singure camere prin PoE

Cablul necesar pentru camerele IP este obligatoriu cablu UTP sau FTP

cablu UTP - cablu din cupru integral, cu invelis flexibil si rezistent, usor de pozat, utilizare de exterior sau interior.
cablu FTP - un cablu UTP superior, gandit pentru utilizare in conditii dure de exterior, cu grosime si mai mare de cupru, invelis flexibil si foarte rezistent si protectie suplimentara impotriva interferentelor.

In incheiere, daca aveti intrebari sau nelamuriri legate de utilizarea oricarui accesoriu nu ezitati sa ne contactati. Puteti plasa intrebarea dvs. in sectiunea de comentarii sau sa ne trimiteti pe mail la comenzi@supraveghere24.ro

Va multumim
Echipa Supraveghere24.ro


Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 26.01.2019 19:22
foarte util,multumesc
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.