Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2015' 'octombrie'

Tipuri de Cabluri pentru Instalarea Camerelor de Supraveghere Analog

- 28 octombrie 2015

Camerele de supraveghere video au nevoie de conexiuni cu cabluri pentru alimentare electrica si pentru transmiterea semnalului video de la camera catre unitatea de stocare.

In acest articol discutam despre camerele de supraveghere analogice (analog clasic, AHD, HDTVI, HDCVI, HDSDI). Diferentele dintre aceste tipuri de camere de supreveghere in format analog le gasiti in articolul nostru despre comparatia dintre tehnlogiile analog.

Pentru transmiterea semnalului video exista mai multe variante de cabluri.

Principalele tipuri de cabluri ce pot fi folosite pentru transmiterea semnalului in supravegherea video sunt: cablul RCA, cablul coaxial, cablul de retea cu perechi torsadate - (UTP, STP, FTP etc.) si fibra optica.

cablu rca

Cel mai raspandit este in general cablul coaxial cu mufa BNC, care are avantajul pretului scazut si pierderilor reduse de semnal. Spre deosebire de cablul RCA (vezi imagine) - util pe distante foarte mici, coaxialul permite transmiterea semnalului pe distante mult mai lungi, fiind o solutie folosita la scara larga de providerii de internet/televiziune prin cablu.

Exista mai multe tipuri de cablu coaxial  folosit in CCTV (televiziunea cu circuit inchis - categorie din care face parte si supravegherea video) - vezi imaginea de mai jos.

diferente cabluri coaxial cablu cctv
  • Coaxial RG 58 / RG 59. Mult mai flexibil, maleabil si usor de pozat decat alte tipuri de cabluri coaxial. Pricipalul dezavantaj al cablului coaxial RG58 / RG59 este pierderea mai mare de semnal, in special la frecvente inalte. Acest aspect limiteaza mult distantele pe care poate fi folosit eficient.
  • Coaxial RG6. Este mult mai gros decat RG 58/59 si poate transmite semnalul video pe distante mult mai lungi, fara pierderi de semnal.
  • Cablu CCTV (vezi imaginea stanga) este un cablu coaxial care are atasate fire de alimentare pentru camerele de supraveghere.

Mufele BNC folosite pentru cablare sunt de doua tipuri: cu lipire sau cu infiletare. Cele cu lipire sunt mult mai practice, fiind usor de...

Comentarii (2)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.