Close
Categorii
Meniu

Top 10 camere supraveghere bune si ieftine pentru exterior

In acest articol va prezentam 10 camere de supraveghere de exterior cu care puteti alcatui un sistem eficient pentru orice locatie. Indiferent de distanta pe care doriti sa o monitorizati, sau de conditiile de lumina din locatie, veti gasi in acest articol cate o camera recomandata pentru fiecare situatie posibila. Pentru fiecare situatie, recomandarea a fost facuta pe principiul alegerii camerei ce ofera calitatea necesara, dar la pretul cel mai mic posibil. Un echipament scump poate recomanda oricine, iar o camera ieftina si prosta este inutila. Trebuie sa gasim solutia optima.

Pentru ca acest articol are ca subiect supravegherea de exterior am inclus in recomandari doar camere care pot functiona fara probleme in conditii meteo dure. Asta inseamna ca toate camerele pot functiona in temperaturi intre -30 si +60 grade Celsius. De asemenea, toate camerele pot fi expuse la umezeala, ploaie, zapada, viscol, fara probleme.

Pentru ca sistemele de supraveghere de exterior se pot monta in locatii foarte diverse, unde trebuie sa acopere eficient distante diferite si sa functioneze in conditii variate de lumina, am structurat recomandarile bazandu-ne pe cele mai importate 2 criterii, astfel incat dumneavoastra sa va puteti orienta rapid catre acele modele de camere de care aveti nevoie.

Primul criteriu. Distanta pana la care se pot distinge detalii semnificative din imaginile camerei. Detalii semnificative inseamna recunoasterea persoanelor, a numerelor de inmatriculare, orice informatie cu adevarat utila, nu doar culoarea pantalonilor sau forma masinii. In functie de caracteristici si de rezolutie, unele camere vor oferi detalii semnificative pe distante de 5 metri, altele pe 10 metri, altele 15, 20 metri, iar modelele mai performate si mai scumpe pe distante de 30, 40, 80 metri. Pentru fiecare distanta am oferit cate o recomandare.

Al doilea criteriuDistanta pe care reuseste sa o ilumineaza eficient camera pe timp de noapte, in bezna totala. Nu confundati primul criteriu cu cel de-al doilea. Acum vorbim despre distanta pana la care va putea camera sa strapunga intunericul. O camera poate ilumina noaptea pe distante de 30 metri, dar sa ofere detalii semnificative pe distante de doar 10 metri. Nu trebuie sa confundati cele doua criterii intre ele.

Cand vorbim despre supraveghere pe timp de noapte, camerele se impart in camere de supraveghere care functioneaza corect doar in conditii de lumina buna si camere care functioneaza corect indiferent de conditiile de lumina, chiar si in bezna totala. Multi clienti fac greseala sa creada ca acolo unde nu avem lumina trebuie sa folosim camere cu infrarosu cat mai mare. Nu este chiar asa. Nu faceti greseala sa credeti ca o camera cu infrarosu, oricate LED-uri IR ar avea, are imagine buna pe timp de noapte doar pentru ca are iluminator infrarosu. Calitatea imaginii pe timp de noapte este data de combinatia eficienta dintre un iluminator IR potrivit si un senzor de imagine special conceput pentru a utiliza eficient radiata IR de la iluminator. Din acest motiv, alegerea camerelor de supraveghere pentru locatii cu iluminat slab sau inexistent este ceva mai dificila. In plus, de cele mai multe ori, distanta reala pe care o camera o poate ilumina noaptea eficient este mult mai mica decat distanta declarata de producator (undeva pe la jumatate). In functie de modelul de iluminator IR si de dimensiunea iluminatorului, gasim camere ce pot ilumina eficient in infrarosu pana la 10 metri, altele pana la 20 metri, altele 30, 40 metri, iar modelele mai performate si mai scumpe pana la 50 sau chiar 100 metri. In recomandarile din acest articol veti gasi doar camere constuite cu senzor de imagine special pentru noapte si iluminare IR eficienta real pentru fiecare distanta enumerata mai sus.

Acestea fiind spuse, prin combinarea variantelor din cele 2 criterii (distanta recunoastere detalii si distanta iluminare eficienta) putem oferi recomandari solide si concrete.

1. Camera cu recunoastere faciala pana la 10 metri si iluminare IR eficienta in bezna totala pana la 10 metri

Pentru distante de 5-10 metri va recomandam o camera utilizata in foarte multe proiecte, 16D0T-IRPF de la Hikvision. Este o camera de exterior cu rezolutie FullHD 2 megapixel, capabila de recunoastere faciala pe distante de maxim 10-12 metri. Senzorul de imagine este dotat cu functia Day&Night, deci imaginile pe timp de noapte sunt curate si inteligibile. Proiectorul IR reuseste sa ilumineze eficient pana la 15 metri in bezna totala, iar cu ceva lumina ambientala iluminarea se face eficienta pana la 20 metri. Mentionam si pretul excelent pentru toate cele de mai sus si putem intelege de ce acest model este atat de popular. Ideala pentru: case si curti mici, magazine, ateliere, etc. Este o camera compatibila cu orice model de DVR care suporta rezolutia de 2 Megapixel.

Exemple imagini zi si noapte cu acest model:

2. Camera cu recunoastere faciala pana la 15 metri si iluminare IR eficienta in bezna totala pana la 20 metri

Pentru locatii unde aveti nevoie de camere cu eficienta reala zi si noapte pe distante de pana la 15 metri va recomandam modelul 16D0T-IT5F. Senzorul de imagine performant si rezolutia fullHD de 2 Megapixel ofera fara probleme suficienta profunzime pentru detalii semnificative pe aceste distante. Functia Day&Night este completata de un proiector IR cu tehnologie EXIR, eficient in iluminarea zonelor intunecate pe distante de 20 metri. DVR-uri compatibile sunt cele care suporta rezolutii de minim 2 Megapixel.

Exemple imagini zi si noapte cu acest model:

3. Camera cu recunoastere faciala pana la 20 metri si iluminare IR eficienta in bezna totala pana la 20 metri

Cand vorbim despre supraveghere eficienta pe 20 metri avem 2 variante eficiente. Prima varianta, apelam la camere analog cu rezolutie de 5 Megapixel. Sau, a doua varianta, apelam la camere IP cu rezolutie de 2 Megapixel. O sa va intrebati "de ce asa?". Simplu. Rezolutia unei camere analog (fie ea tehnologie TVI, CVI sau AHD) este o rezolutie inferioara rezolutiei pe care o camera IP o poate oferi. Principalul motiv pentru acest lucru este nivelul mai mare de pierderi pe care o camera analog il are atunci cand transforma informatia din natura in impulsuri electrice. Rezolutia unei camere analog va fi contine mereu multi pixeli cu defecte. Rezolutia unei camera IP, datorita tehnologiei de functionare total diferite, va fi alcatuita din pixeli de o calitate mult mai mare. Pe scurt, cu 2 Megapixel IP recunoastem cam aceleasi detalii pe care le recunoastem cu 5 Megapixel analog. Noi va oferim cate o recomandare pentru ambele variante.

O camera analog cu care puteti monitoriza eficient, zi si noapte, distante de pana la 20 metri, este DS-2CE16H0T-IT3F. Gasiti AICI DVR-uri compatibile cu aceasta camera.

O camera IP cu care puteti monitoriza eficient, zi si noapte, distante de pana la 20 metri, este DS-2CD2020F-I. Gasiti AICI NVR-uri compatibile cu aceasta camera.

Exemple imagini zi si noapte cu model 2020F-I de la Hikvision:

4. Camera cu recunoastere faciala pana la 20 metri si iluminare IR eficienta in bezna totala pana la 30 metri

Asa cum mentionam la punctul 3, pentru acoperire eficienta pe 20 metri se recomanda fie o camera analog de 5 megapixel, fie o camera IP de 2 megapixel. Extindem pragul iluminarii eficiente pana la 30 metri si recomandarile sunt:

Camera analog 5 megapixel TurboHD, cu IR EXIR si senzor imagine Day&Night cu WDR si DNR DS-2CE16H0T-IT5F.

Camera IP 2 megapixel Envio IESS-BVM90SF200.

5. Camera cu recunoastere faciala pana la 25 metri si iluminare IR eficienta in bezna totala pana la 30 metri

Pentru 25 metri, daca doriti cu adevarat calitate si posibilitatea de a recunoaste detalii semnificative, va trebui sa apelati neaparat la camere IP. Recomandarea noastra este modelul de 5 Megapixel de la Envio, IESS-BVM70SF50 , dotat cu iluminator EXIR si functie WDR. Functia Wide Dynamic Range si senzorul de imagine performant fac din acest model un echipament cu adevarat performant. Compatibila cu unitate inregistrare model ESS-4M04NRT.

6. Camera cu recunoastere faciala pana la 30 metri si iluminare IR eficienta in bezna totala pana la 30 metri

Cand discutam de acoperire eficienta pana la 30 de metri recomandam modelul DS-2CD2T43G0-I5 de la Hikvision, cu rezolutie de 4 Megapixel, senzor imagine optimizat Day&Night, IR EXIR puternic si o lista foarte lunga de functii cu care sa obtineti imagini exact cum va doriti, pe timp de zi si de noapte. Puteti folosi orice NVR Hikvision cu aceasta camera.

7. Camera cu recunoastere faciala pana la 30 metri si iluminare IR eficienta in bezna totala pana la 50 metri

Recomandam modelul DS-2CD2T43G0-I8 de la Hikvision. Un model gandit special pentru spatii deschise cu lumina foarte slaba si foarte eficient pe 40-50 metri.

8. Camera cu recunoastere faciala pana la 40 metri si iluminare IR eficienta in bezna totala pana la 50 metri

Pentru recunoastere faciala pana la 40 de metri avem 2 variante.

Fie camera IP 4K de 8 megapixel daca dorim sa monitorizam eficient intreaga suprafata. In aceasta situatie apelam la zoom-ul digital foarte mare pe care il ofera rezolutia 4K. Recomandam modelul IP Hikvision DS-2CD2T85FWD-I8.

Fie camera IP de 4 megapixel cu lentila varifocala daca dorim sa incadram doar distanta de la 20 la 40 metri, sa concentram toata rezolutia camerei pe acea suprafata, si sa pierdem din cadru distanta 0-20 metri. In aceasta situatie recomandarea este modelul IP Envio IESS-BVM90SF500.

9. Camera cu recunoastere faciala pana la 70 metri si iluminare IR eficienta in bezna totala pana la 100 metri

Cand discutam de supraveghere eficienta pentru distante de peste 40 metri nu mai putem apela la camere simple fixe, ci trebuie sa ne orientam catre camere rotative tip speed dome, cu zoom optic pe masura si iluminare IR dinamica. Ce inseamna toate acestea? Un speed dome este o camera rotativa care, pe langa capacitatea de a-si schimba orientarea prin rotirea stanga-dreapta si sus-jos, este dotata si cu o lentila motorizata cu zoom optic foarte mare. Folosind acest zoom putem distinge detalii marunte, precum fata unui om sau un numar de inmatriculare, pana la distante de 100 metri. La fel de eficient este si iluminatorul IR al acestor camere. IR-ul se adapteaza dinamic in functie de zoom-ul lentilei, deci daca am incadrat in imagine un autoturism aflat la 60 metri distanta, proiectorul IR al camerei se adapteaza automat si proiecteaza radiatia IR la 60 metri pentru a se obtine imagine clara si curata.

Utilitatea principala a acestor camere apare atunci cand avem de monitorizat suprafete mari (platforme depozitare, curti foarte mari, campuri agricole, etc). Pentru 70 metri acoperire eficienta noi recomandam modelul TurboHD DS-2AE4215TI-D de la Hikvision, dar gasiti multe alte modele in oferta noastra de camere rotative.

Iata exemple video cu 2 astfel de camere montate de societatea noastra in portul Constanta:

10. Camera cu recunoastere faciala pana la 100 metri si iluminare IR eficienta in bezna totala pana la 150 metri

Pentru 100 metri ne orientam catre camere speed dome foarte performante (vezi punctul 9. pentru detalii). Recomandarea noastra este pentru un speed dome IP de 3 Megapixel in combinatie cu un NVR Hikvision. Un speed dome IP combina calitatea tehnologiei IP (imbatabila in obtinerea imaginilor de calitate pe timp de noapte) cu flexibilitatea unei camere speed dome. Va recomandam modelul DS-2DE7320IW-AE.


Contactati-ne!

Echipa noastra va sta la dispozitie cu consultanta si suport tehnic gratuit in orice problema de IT si securitate. Puteti trimite intrebarile dumneavoastra folosind formularul de CONTACT si un tehnician va lua legatura cu dvs.

Parerea dumneavoastra este importanta, deci nu uitati sa lasati un comentariu cu impresiile dumneavoastra despre acest articol.

Cu stima,

Istrate Alexandru

Inginer Sisteme Securitate - Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 12.09.2017 15:02
MA INTERESEAZA UN PRET PENTRU UN KIT DE SUPRAVEGHERE 8 INT 8 EXT ZI NOAPTE DIST PANA LA 50 M HD CU COMANDA  INTERNET MOBIL (DE PE TEL) + MANOPERA DE INSTALARE SI GARANTIE
marintituureche70@gmail.com SCUZATI DACA NU M-AM EXPRIMAT BINE
Creat pe: 06.12.2017 20:38
MA INTERESEAZA UN PRET PENTRU 2 locuri  DE SUPRAVEGHERE 8 INT 8 EXT ZI NOAPTE DIST PANA LA 50 M HD CU COMANDA  de pe leptop + MANOPERA DE INSTALARE SI GARANTIE ,an total 8 camere pt cele doua sisteme sa fie audio plus vocala cu difuzoare  ambele  valeanvasile2013@yahoo.com

Creat pe: 02.01.2018 14:50
Buna ziua!
De ce s-au postat link-uri catre diferite modele de camere, cand de fapt se directioneaza catre prima pagina a site-ului?
Multumesc!
Creat pe: 02.01.2018 20:07
acest articol este in curs de actualizare pentru anul 2018. Au aparut modele noi de camere, iar modele vechi postate initial au iesit din productie.
Creat pe: 30.11.2018 21:07
As vrea să stiu care sunt cele mai bune camere de supraveghere pe timp de noapte,pentru o inaltă rezolutie de pană la 40m!
Creat pe: 01.12.2018 10:46
Vă rog faceti un pret pentru un chit cu 3 camere modelul Envio IP-ZEN42-2,0 cu rezolutie1080 cu monitorizare de 30 s-au mai mult de metri completă cu hard de cel putin 1Tera!                   Vă multumesc!
Creat pe: 11.09.2019 21:22
Buna seara fiti amabil ma intereseaza 4 camere cu vedere pe timp de noapte de până la 150 m le vindeți si in rate  ?.  Vreau nr. de tel. al dv. sa va contactez sa imi spuneti mai multe detalii. Cu deosebit respect  Florin
Creat pe: 11.09.2019 21:28
Va rog sa imi spuneti cat costa 4 camere din cele mai performante care le aveti dv
Creat pe: 09.04.2020 3:34
<b></b>

Creat pe: 10.04.2020 11:17
<b></b>

Creat pe: 04.08.2020 20:22
Buna ziua, ma intereseaza o camera de supraveghere exterior pt.locuinta mamei care sta singura in alt judet.Si 2 sau 3 camere de supraveghere pt.locuinta noastra.Ce ne recomandati?
Creat pe: 22.11.2022 20:29
viagra dilantin level test Not everyone is convinced of the sector s appeal <a href=http://bestcialis20mg.com/>buy cialis pro</a> clomiphene citrate in infertile women with ovulatory dysfunction a phase II, randomized, dose finding study
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.