Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2016' 'iulie'

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 4 - Setarile telefon si calculator

- 13 iulie 2016

Am ajuns la patra si ultima parte a tutorialului despre conectarea unui sistem de supraveghere la internet, unde vom detalia conectarea la camere folosind telefonul mobil (prin aplicatie descarcata pe telefon) si calculatorul (prin browser web - Internet Explorer). Toate pregatirile si setarile din partile 1 2 si 3 au fost pentru a ajunge la aceasta etapa finala. Este important sa stiti ca daca nu ati parcurs etapele din primele 3 parti nu are rost sa cititi in continuare.

Va informam ca tot acest proces, cu toate setarile necesare, pentru configurarea si conectarea unui sistem de supraveghere la internet, este complet gratuit pentru clientii Supraveghere24 si se face impreuna cu un tehnician, prin conexiune remote (prin Teamviewer cel mai des), in baza unei programari stabilite de comun acord cu clientul.


In prima parte (link partea 1) am facut o descriere a intregului proces si am discutat despre conectarea fizica a unitatii de inregistrare la router.


In partea a doua (link partea 2) am discutat despre setarile pe care trebuie sa le facem la unitatea de inregistrare (DVR sau NVR).


In partea a treia (link partea 3) am discutat pe larg setarile ce trebuiesc facute la router-ul de internet pentru ca acesta sa permita accesul, prin internet, la sistemul de supraveghere.

Sa incepem.


1. Conectarea la camere de pe telefonul mobil / tableta


Pentru monitorizarea unui sistem video de pe telefonul mobil va trebui mai intai sa instalam aplicatia pe care o vom folosi pentru monitorizare.
Aceasta aplicatie o alegem in functie de producatorul DVR-ului nostru.

Aceste aplicatii se descarca din magazinul online de aplicatii al telefonului dumneavoastra. Pentru telefoane sau tablete cu Android veti folosi Google Play, iar pentru telefoane sau tablete Apple veti folosi App Store.

Iata cateva exemple:


-pentru unitati de inregistrare Hikvision vom descarca aplicatia iVMS-4500

-pentru unitati de inregistrare Envio vom descarca aplicatia VMEyeSuper


Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc-ivms-4500.PNGConectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc - vmeyesuper


-pentru un DVR / NVR de la...

Comentarii (33)

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 3 - Setari router

- 13 iulie 2016

Am ajuns la a treia parte a tutorialului despre conectarea unui sistem de supraveghere la internet, unde vom explica pe larg setarile ce trebuiesc facute la router-ul dumneavoastra de internet pentru ca acesta sa permita accesul, prin internet, la sistemul de supraveghere. Este important sa stiti ca daca nu ati parcurs etapele din primele 2 parti nu are rost sa cititi in continuare.

Va informam ca tot acest proces, cu toate setarile necesare, pentru configurarea si conectarea unui sistem de supraveghere la internet, este complet gratuit pentru clientii Supraveghere24 si se face impreuna cu un tehnician, prin conexiune remote (prin Teamviewer cel mai des), in baza unei programari stabilite de comun acord cu clientul.

In prima parte (link partea 1) am facut o descriere a intregului proces si am discutat despre conectarea fizica a unitatii de inregistrare la router.

In partea a doua (link partea 2) am discutat despre setarile pe care trebuie sa le facem la unitatea de inregistrare (DVR sau NVR).

In ultima parte, partea a patra (link partea 4), pentru ca am facut toate setarile la DVR si router, vom detalia conectarea la camere prin browser web (Internet Explorer) si vom instala si configura pe telefon aplicatia de care avem nevoie pentru monitorizare.

Sa incepem:


Configurarea router-ului


Vom folosi un calculator (sau laptop) conectat la reteaua unde avem montat router-ul. In exemplul de mai jos am folosit un laptop conectat prin wireless la router-ul de internet al locatiei, iar DVR-ul a fost conectat la router folosind un cablu de retea.

Am aflat din tutorialul anterior (link partea 2) care sunt informatiile de retea necesare si am configurat DVR-ul nostru.

Stim ca avem alocat la DVR adresa: 192.168.1.11
Stim ca avem adresa interna a router-ului: 192.168.1.1
Stim ca DVR-ul nostru foloseste porturile 80 (http) si 34567 (media).

Acum haideti sa “instruim” router-ul sa ne ofere acces la sistemul de supraveghere din exterior.

Aceste setari sunt necesari...

Comentarii (13)

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 2 - Setari DVR / NVR

- 12 iulie 2016

In aceasta a doua parte a seriei noastre de patru tutoriale despre conectarea unui sistem de supraveghere la internet vom detalia setarile de retea necesare pentru unitatea de inregistrare (DVR / NVR) in vederea pregatirii acesteia pentru conectarea la internet.


In prima parte (link tutorial 1) am facut o prezentare a intregului proces si am discutat despre conectarea fizica a unitatii de inregistrare la internet.


In partea a treia (link tutorial 3) vom detalia etapa in care se intampina cele mai multe dificultati, anume setarile de retea la router-ul de internet. Aceste setari vor “instrui” router-ul sa ne permita accesul din internet la sistemul video.


In ultima parte, partea a patra (link tutorial 4), cu toate setarile la DVR si la router facute, vom instala pe telefon aplicatia de care avem nevoie, o vom configura si ne vom conecta la sistemul video prin internet. In plus, va vom arata cum sa folositi un browser web pentru a va conecta prin internet la camerele dumneavoastra.

Sa incepem configurarea DVR-ului. Vom folosi un calculator (sau laptop) conectat la reteaua unde avem montat DVR-ul. In exemplul de mai jos noi am folosit un laptop conectat prin wireless la router-ul de internet al locatiei, iar DVR-ul a fost conectat la router folosind un cablu de retea scurt.


1. Depistarea setarilor de retea necesare

Primul pas pentru introducerea in retea a DVR-ului este determinarea setarilor de retea cu care lucreaza reteaua dumneavoastra. Trebuie sa aflam ce tipuri de adrese foloseste reteaua, care sunt adresele utilizate de router si ce adresa putem aloca DVR-ului.

Mentionam ca toate comenzile prezentate mai jos in ghilimele se introduc simplu, fara ghilimele.

Deschideti terminalul de comanda COMMAND PROMPT. Pentru Windows pasii sunt: START - > RUN -> tastati “CMD” -> apasati ENTER

Vi se va deschide o fereastra neagra in care tastati: “ipconfig /all” si apasati ENTER, exact ca in imaginile de mai jos:


Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - CMD

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - IPCONFIG 

Comentarii (24)

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - Descriere generala

- 12 iulie 2016

In aceasta prima parte a seriei noastre de patru tutoriale despre conectarea unui sistem de supraveghere la internet vom face o prezentare pe scurt a intregului proces, vom enumera toti pasii necesari si vom explica in ce consta conectarea fizica a sistemului de supraveghere la internet.

In partea a doua (link Tutorial 2) vom discuta despre setarile pe care trebuie sa le facem la unitatea de inregistrare (DVR sau NVR).


In partea a treia (link Tutorial 3) vom explica pe larg etapa in care se intampina cele mai multe dificultati, anume setarile de retea la router-ul de internet pentru ca routerul sa permita accesul din internet catre sistemul video.


In ultima parte, partea a patra (link Tutorial 4), dupa ce toate setarile la DVR si la router au fost facute, vom instala pe telefon aplicatia de care avem nevoie, o vom configura si ne vom conecta la sistemul video prin internet. In plus, va vom arata cum sa folositi un browser web pentru a va conecta prin internet la camerele dumneavoastra.

Aceste patru tutoriale au fost concepute pentru a fi utile tuturor persoanelor care au un sistem video si doresc sa il conecteze la internet, indiferent de nivelul de pregatire tehnic. Inevitabil insa, se vor folosi o serie de termeni tehnici despre care ar trebui sa cunoasteti macar cate ceva. Acesti termeni sunt: adresa ip, adresa ip interna, adresa ip externa, router, port http, port media, masca de retea, gateway. Daca acesti termeni va sunt straini, iata un link catre un articol compus de echipa noastra ce explica pe intelesul tuturor toti termenii de mai sus.

Pentru a pune in practica aceste tutoriale veti avea nevoie de un laptop sau PC conectat in reteaua locala unde aveti DVR-ul instalat. Va mai recomandam sa parcurgeti tutorialele in ordine pentru a avea o intelegere mai buna a intregului proces si pentru a nu omite vreo etapa importanta.

Sa incepem cu o descriere genearala a conectarii sistemului de supraveghere la internet.

Conectarea unui sistem de supraveghere la...

Comentarii (6)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.