Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2021' 'iunie'

Recunoastere faciala folosind camere de supraveghere

- 30 iunie 2021

Recunoastere faciala folosind camere de supraveghere

Identificarea clara a persoanelor folosind un sistem de supraveghere este o facilitate extrem de utila in multe situatii. Fie ca vorbim de locuinte sau afaceri, capacitatea de a distinge clar chipurile persoanelor care ajung in raza camerelor de supraveghere este motivul pentru care sistemele de supraveghere au fost inventate. Dar nu orice camera de supraveghere este capabila sa ofere recunoastere faciala in orice conditie. In acest articol vom detalia ce tehnologii pentru recunoastere faciala exista, care sunt specificatiile de care o camera are nevoie pentru a putea oferi recunoastere faciala si vom oferi recomandari clare de echipamente ce pot oferi recunoastere faciala.

Recunoasterea faciala folosind un sistem de supraveghere se poate face in 2 moduri.

1. Identificarea “manuala” a fetelor persoanelor din imaginile (live sau inregistrate) sistemului de supraveghere. In aceasta situatie, utilizatorul sistemului de supraveghere foloseste un monitor pentru a cauta si incarca anumite inregistrari pe un monitor. Din imaginea incarcata pe monitor, utilizatorul este capabil sa distinga cu proprii ochi trasaturile clare ale persoanelor care au trecut prin cadrul camerelor de supraveghere.

Ecuatia aceasta este cea mai frecvent solicitata de clienti si implica un sistem de supraveghere cu performante si specificatii ce se aleg in functie de distantele pe care se doreste recunoasterea faciala si conditiile de lumina in care se doreste recunoasterea faciala. Ce fel de sistem este necesar si cat costa? Vom discuta pe larg, mai jos, in articol.

2. Identificarea automata a persoanelor folosind camere inteligente si soft-uri de stocare si comparare a fetelor. Aceasta solutie implica una sau mai multe camere de supraveghere capabile de a identifica automat chipurile persoanelor, de a capta screenshoturi cu fetele acelor persoane si de a le stoca pe un server, impreuna cu ora exacta cand persoana respectiva a fost...

Comentarii (2)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.