Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2021' 'ianuarie'

Top 5 camere supraveghere color noaptea - ColorVu

- 31 ianuarie 2021

colorVu - camere color noaptea de la Hikvision

Ideea unui sistem de supraveghere capabil de imagini color pe timp de noapte circula de foarte mult timp si este de un real interes pentru foarte multe persoane. Timp de multi ani, toate camerele de supraveghere erau capabile pe timp de noapte doar de imagini semi-utilizabile in alb-negru, obtinute prin iluminare cu infrarosu.

Dar acum exista mai multe camere care “se lauda” cu imagini color noaptea si nu incape indoiala ca un sistem de supraveghere capabil de asa ceva (imagini cu adevarat color si de reala calitate) ar fi foarte util in multe situatii.

Dar lucrurile sunt putin mai complicate. Inainte sa va grabiti sa cumparati prima camera despre care descrierea spune ca “este color noaptea”, cititi acest articol.

Vom discuta:
- care sunt conditiile obligatorii pentru imagini color noaptea
- care sunt tehnologiile de camere care pot oferi imagini color noaptea, si in ce conditii specifice
- recomandari clare, cu un top 5 camere supraveghere cu imagini clare si 100% color noaptea

Din punct de vedere al legilor fizicii, culorile pot fi percepute doar daca sunt transportate de lumina din spectrul vizibil. Lumina din spectru vizibil este lumina naturala de la soare sau lumina artificiala care imita lumina naturala, de ex. lumina de la proiectoare, de la becuri, etc. Deci, orice camera de supraveghere construita cu gandul de a produce imagini color pe timp de noaptea trebuie sa respecte legile fizicii. Altfel nu se poate. Deci? Care este solutia?

Plecand de la conditiile impus de legile fizicii, obtinem primul pas catre camere de supraveghere cu imagini color noaptea. Camerele extrem de sensibile la cea mai mica urma de lumina naturala din mediul ambient. Aceste camere pot produce imagini color atat timp cat exista totusi ceva lumina naturala. O lumina de la strada, lumina de la un bec, lumina de la stele si luna chiar. Cheia este lentila si senzorul de imagine al camerei. Aceste camere folosesc o lentila cu o deschidere pana la de 4x mai mare decat...

Comentarii (1)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.