Close
Categorii
Meniu

Camere supraveghere pentru casa si curte

Cea mai intalnita solicitare pe care o primim legat de sistemele de supraveghere este: "Am o casa si vreau sa montez camere".

In ceea ce priveste monitorizarea de exterior, sistemul potrivit de supraveghere potrivit se alege in functie de distantele pe care le aveti de acoperit (laturile casei, lungimea curtii, etc) si nivelul de calitate pe care doriti sa vi-l ofere sistemul pe acele distante (recunoastere faciala, imagine de ansamblu).

Ca sa va fie mai usor sa va orientati, am facut mai jos o clasificare a recomandarilor noastre de echipamente in functie de distantele pe care acele echipamente sunt cele mai eficiente. Am pornit cu sisteme recomandate pentru distante de 10 metri si am urcat pana la sisteme performante, capabile de detalii marunte pe distante de 30-40 metri.

1. Recunoastere faciala pe distante de 10 metri

Pentru suprafete intre 200 si 250 mp sunt suficiente camere cu lentila fixa si deschidere larga. Pe aceste distante scurte, calitatea camerelor de 700 si 1000 TVL, cuplate pe un DVR suficient de performant, este suficienta pentru depistarea de detalii importante.


Iata un exemplu de camera cu 1000 TVL folosita pentru monitorizarea unui spatiu exterior de aproximativ 200 metri patrati. Scopul acestei camere este sa acopere eficient accesul intr-o curte si un depozit. O sa observati ca desi camera ofera o imagine de ansamblu si in afara curtii, nu ne putem baza pe obtinerea de detalii serioase de la acea distanta.

O camera cu o imagine de aceasta calitate porneste de la 190RON(tva inclus).

2. Recunoastere faciala pe distante de 15 metri

Pentru suprafete intre 250 si 600 mp este bine sa va ganditi deja la o solutie folosind camere HD, sau macar sa combinati camere cu lentila fixa de 1000TVL si unghi mare de vizualizare cu camere cu lentila varifocala (zoom manual al lentilei). Vom folosi camerele cu unghiul mare de vizualizare pentru acoperirea perimetrului cat mai bine si oferirea unei imagini de ansamblu, iar cu camera / camerele cu lentila varifocala ne vom concentra pe zonele critice (porti de acces, marfa depozitata, etc)


Iata o captura de la o camera folosita pentru monitorizarea unei curti destul de mari. O sa observati ca eficienta camerei este maxima in prima jumatate a cadrului (detaliile primului tractor sunt vizibile foarte bine), iar in a doua jumatate claritatea incepe sa se piarda. In aceasta situatie clientul a folosit o a doua camera cu un zoom manual setat sa acopere tractorul din plan indepartat.

3. Recunoastere faciala pe distante de 20 metri

Pentru suprafete intre 600 si 1300 mp va sugeram camere cu rezolutie foarte buna, de preferat camere HD, chiar FULL HD. Distante in linie dreapta de 30 / 35 metri nu pot fi acoperite eficient cu camere clasice cu rezolutii de 700 sau 1000 linii TV. Profunzimea in detaliu (cantitatea de informatie “inghesuita” in imagine) ridicata a camerelor HD si FULL HD permite recunoasterea de detalii folosind un simplu zoom digital pe imagine.

Iata o comparatie intre 2 imagini cu 2 camere. Prima este o camera analog de 700TVL, a doua o camera IP de 1.3 megapixel. Camera HD acopera o suprafata de 900 metri patrati.

4. Recunoastere faciala pe distante de 30 metri

Pentru suprafete mai mari de 1300 mp noi va recomandm un speed-dome. Acest dispozitiv, desi costa cat 6 camere fixe, ofera un nivel de versatilitate si control pe care camerele clasice nu il pot acoperi. Veti vedea in exemplul de mai jos modul de utilizare al unui speed-dome decent. In plus, un astfel de echipament poate fi programat sa patruleze o suprafata folosind puncte pre-setate de orientare si focalizare.

In situatia in care locatia dumneavoastra are zone ce nu trebuie scapate din vedere nici macar o secunda (rezervoare de combustibil, zone de acces importante, etc), se poate apela la camere fixe orientate strict pe acele zone critice.

Contactati-ne!

Speram ca ati inteles care sunt cele mai avantajoase solutii pentru monitorizarea unei curti sau a unui spatiu deschis. Pentru orice alte neclaritati nu ezitati sa ne contactati. Ne gasiti la telefon 0728 08 70 08 sau folosind formularul de CONTACT.

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 15.11.2022 10:48
PMID 26255162 <a href=http://bestcialis20mg.com/>generic cialis online</a> We can pretty precisely predict 10 year probability of recurrence with gene profiles, Pegram tells WebMD
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.