Close
Categorii
Meniu

2. Monitorizare Curte - Sisteme de Supraveghere Video pentru Spatii Deschise

A doua cea mai intalnita cerinta este: "Am o curte sau un spatiu deschis si doresc sa le monitorizez".

In ceea ce priveste monitorizarea de exterior, sistemul potrivit de supraveghere se rezuma in primul rand la raportul dintre suprafetele pe care doriti sa le monitorizati si nivelul de detaliu de care aveti nevoie de la sistemul video.

Ca sa fie totul mai usor de interpretat, am facut o clasificare a sugestiilor in functie de marimea suprafetelor. Solutiile au fost gandite sa ofere un nivel de calitate de la decent in sus. Desigur ca orice aparatura mai performanta este indicata, insa sub nivelul sugestiilor noastre nu va recomandam sa coborati deoarece ar transforma sistemul intr-unul de forma, fara utilitate reala.

1. Suprafete intre 200 si 250 mp (curtea unei case sau locuinte, o mica zona de depozitare, etc )

Pentru suprafete intre 200 si 250 mp sunt suficiente camere cu lentila fixa si deschidere larga. Pe aceste distante scurte, calitatea camerelor de 700 si 1000 TVL, cuplate pe un DVR suficient de performant, este suficienta pentru depistarea de detalii importante.

supraveghere camp deschis Iata un exemplu de camera cu 1000 TVL folosita pentru monitorizarea unui spatiu exterior de aproximativ 200 metri patrati. Scopul acestei camere este sa acopere eficient accesul intr-o curte si un depozit. O sa observati ca desi camera ofera o imagine de ansamblu si in afara curtii, nu ne putem baza pe obtinerea de detalii serioase de la acea distanta.

O camera cu o imagine de aceasta calitate porneste de la 190RON(tva inclus).

2. Suprafete intre 250 si 600 mp

Pentru suprafete intre 250 si 600 mp este bine sa va ganditi deja la o solutie folosind camere HD, sau macar sa combinati camere cu lentila fixa de 1000TVL si unghi mare de vizualizare cu camere cu lentila varifocala (zoom manual al lentilei). Vom folosi camerele cu unghiul mare de vizualizare pentru acoperirea perimetrului cat mai bine si oferirea unei imagini de ansamblu, iar cu camera / camerele cu lentila varifocala ne vom concentra pe zonele critice (porti de acces, marfa depozitata, etc)

supraveghere curte mareIata o captura de la o camera folosita pentru monitorizarea unei curti destul de mari. O sa observati ca eficienta camerei este maxima in prima jumatate a cadrului (detaliile primului tractor sunt vizibile foarte bine), iar in a doua jumatate claritatea incepe sa se piarda. In aceasta situatie clientul a folosit o a doua camera cu un zoom manual setat sa acopere tractorul din plan indepartat.

3. Suprafete intre 600 si 1300 mp

Pentru suprafete intre 600 si 1300 mp va sugeram camere cu rezolutie foarte buna, de preferat camere HD, chiar FULL HD. Distante in linie dreapta de 30 / 35 metri nu pot fi acoperite eficient cu camere clasice cu rezolutii de 700 sau 1000 linii TV. Profunzimea in detaliu (cantitatea de informatie “inghesuita” in imagine) ridicata a camerelor HD si FULL HD permite recunoasterea de detalii folosind un simplu zoom digital pe imagine.

Iata o comparatie intre 2 imagini cu 2 camere. Prima este o camera analog de 700TVL, a doua o camera IP de 1.3 megapixel. Camera HD acopera o suprafata de 900 metri patrati.

camera analog de 700TVL camera IP de 1.3 megapixel

 

4. Suprafete mai mari de 1300 mp

Pentru suprafete mai mari de 1300 mp noi va recomandm un speed-dome. Acest dispozitiv, desi costa cat 6 camere fixe, ofera un nivel de versatilitate si control pe care camerele clasice nu il pot acoperi. Veti vedea in exemplul de mai jos modul de utilizare al unui speed-dome decent. In plus, un astfel de echipament poate fi programat sa patruleze o suprafata folosind puncte pre-setate de orientare si focalizare.

In situatia in care locatia dumneavoastra are zone ce nu trebuie scapate din vedere nici macar o secunda (rezervoare de combustibil, zone de acces importante, etc), se poate apela la camere fixe orientate strict pe acele zone critice.

Contactati-ne!

Speram ca ati inteles care sunt cele mai avantajoase solutii pentru monitorizarea unei curti sau a unui spatiu deschis. Pentru orice alte neclaritati, nu ezitati sa ne contactati, va oferim Consultanta Gratuita chiar daca nu cumparati sistemul de supraveghere de la noi.

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.