Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2020' 'februarie'

Ce este si cum functioneaza detectia de miscare pentru un sistem de supraveghere

- 29 februarie 2020

detectie miscare camere supraveghere

Orice sistem de supraveghere modern (fabricat in ultimii 6-10 ani) are integrata functia numita “detectie miscare”, o functie extrem de utila pentru orice posesor de camere de supraveghere. Un sistem video care nu face uz de aceasta facilitate la maxim este un sistem nefolosit la adevaratul potential.

Deoarece detectia de miscare este o facilitate atat de importanta, am gandit o serie de 3 articole individuale dedicate acestui subiect.

In acest articol (primul din cele trei articole dedicate functiei “detectie la miscare”) vom raspunde la urmatoarele intrebari:


(1) Ce este “detectia de miscare”?
(2) Ce tehnologii pentru “detectie miscare” exista?
(3) Care sunt mecanismele si principiile utilizate in “detectia de miscare”?
(4) Care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii “detectiei de miscare”?
(5) Concluzii finale

In al doilea articol gasiti un tutorial complet despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa trimita alarme pe telefon atunci cand detecteaza miscare.

In al treilea articol gasiti un tutorial complet despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa inregistreze doar atunci cand camerele detecteaza miscare.

Dar mai intai sa lamurim cateva aspecte importante.

(1) Ce este detectia de miscare?
Detectia de miscare este o functie integrata unui sistem de supraveghere (camere supraveghere si DVR), si ofera sistemului capacitatea de a depista miscarea de obiecte si persoane in suprafata pe care camerele o monitorizeaza. Practic, camerele sunt cele care detecteaza miscarea, iar DVR-ul este cel care proceseaza informatia si o foloseste (stocheaza inregistrarile, trimite alarme pe telefon, trimite email, etc).

(2) Ce tehnologii exista pentru “a detecta miscare”?
Exista mai multe tehnologii pentru detectie miscare implementate in camerele de supraveghere actuale, insa cele mai intalnite pe piata sunt detectia de miscare cu senzor infrarosu PIR si...

Comentarii (11)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.