Close
Categorii
Meniu

Cum primim avertizari pe telefon de la sistemul de alarma?

Primirea de notificari de la sistemul anti-efractie in caz de alarma, armare, dezarmare, erori tehnice, este o functie foarte utila, care da valoare si utilitate reala intregului sistem. Un proprietar care nu afla in timp real, si de oriunde, despre orice eveniment detectat de sistemul de alarma, este un proprietar care risca foarte mult.

Dar cum putem primi notificari pe telefon de la sistemul de alarma? Solutiile disponibile sunt 3.1. Primirea de mesaje text folosind un modul SMSAceasta varianta implica instalarea unui modul cu cartela de telefonie, conectat direct la centrala sistemului de alarma. In momentul in care centrala detecteaza un eveniment, pe langa pornirea sirenei, va transmite evenimentul si acestui modul SMS, care il va transfora intr-un mesaj text si il va trimite catre telefonul dumneavoastra.
Module SMS de acest gen sunt mai multe pe piata, dar atentie la ce cumparati. Pentru o functionare corecta trebuie ca producatorul modulului de internet sa fie acelasi cu producatorul centralei de alarma. De exemplu, un sistem Paradox, care foloseste centrale de alarma Paradox, are nevoie de modulul PCS250G de la Paradox. La fel, centralele DSC folosesc modulul de comunicare SMS de la DSC B-TEL.2. Comunicarea prin internet folosind un modul IP si o aplicatie instalata pe telefonAceasta solutie este una mai moderna, aparuta odata cu progresul urias al internetului si aplicatiilor de mobil. Practic putem face orice acum de pe telefon folosind internetul si o aplicatie dedicata. Comunicarea cu un sistem de alarma nu face exceptie. Puteti cumpara un modul IP, care se conecteaza la centrala de alarma pe o parte, si la router-ul de internet pe alta parte, si care va ofera acces la toate functiile sistemului de alarma folosind o aplicatie instalata pe telefon. Din acea aplicatie veti putea inspecta starea sistemului in amanunt (fiecare senzor si componenta), veti putea arma, dezarma, veti primi notificare instant in caz de orice problema, practic orice si oricand, atata timp cat internetul din locatie si internetul de pe telefon sunt functionale.
Ca si modulele SMS de la puntul 1, orice modul IP pe care dorim sa il folosim pentru a ne “imperechea” telefonul mobil cu sistemul de alarma, trebuie sa fie un modul compatibil cu centrala sistemului de alarma. De exemplu, un sistem Paradox, care foloseste centrale de alarma Paradox, are nevoie de modulu IP150 de la Paradox. La fel, centralele DSC folosesc modulul de comunicare IP de la DSC EnvisaLink 4.3. Comunicarea verbala cu dispeceratul de paza la care sunteti abonatVarianta clasica prin care puteti fi anuntat de orice eveniment detectat de sistemul de alarma este sa fiti abonat la o firma de paza. In functie de abonamentul pe care il alegeti puteti sa optati pentru abonament cu interventie sau doar abonament de notificare in caz de urgenta. Firma de paza va semna un contract cu dumneavoastra prin care va monteaza in custodie un modul de comunicare cu dispeceratul lor. Angajatii din dispecerat vor primi in timp real evenimentele detectate de sistemul dvs de alarma, iar atunci cand apare un eveniment veti primi un telefon de la dispecerul de pe tura care va anunta ca a aparut o situatie (alarma detectata de senzorul din living, sau baterie descarcata la centrala, sau sistemul a fost dezarmat in afara orelor uzuale, etc). Aceata varianta implica, desigur, un abonament lunar pe care il veti plati catre acea firma de paza. Abonamentele pornesc de la 80 lei / luna pentru un simplu abonament doar cu avertizare si merg pana la 200 lei / luna pentru un abonament complet, cu interventii nelimitate. Desigur, pretul variaza in functie de firma la care apelati si de orasul de unde sunteti.

Daca aveti nelamuriri in legatura cu informatiile prezentate mai sus nu ezitati sa ne scrieti in comentarii sau sa ne trimiteti un email la adresa comenzi@supraveghere24.ro Pentru orice modul cumparat de la noi va stam la dispozitie si cu suportul tehnic necesar pentru conectarea si configurarea acestuia la sistemul dumneavoastra de alarma.

Cu stima,
Echipa Supraveghere24

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2020 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.