Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2014' 'mai'

Cauti un sistem de alarma? Iata ce trebuie sa stii!

- 21 mai 2014

In acest articol discutam despre sisteme de alarma si raspundem la 3 intrebari foarte importante. Oricine se gandeste la achizitionarea un sistem de alarma ar trebui sa cunoasca raspunsurile la aceste 3 intrebari.

1. Ce este un sistem de alarma si la ce foloseste?

2. Din ce este alcatuit un sistem de alarma?

3. Cum aleg sistemul de alarma potrivit mie?


1. Ce este un sistem de alarma si la ce foloseste?

Un sistem de alarma (numit si sistem anti-efractie) este un ansamblu de echipamente electronice interconectate, al carui scop este de a detecta si semnala prezenta persoanelor sau evenimentelor nedorite.

Aceste sisteme protejeaza cel mai des in spatii interioare (apartamente, spatii comerciale, case si vile, depozite, etc), dar pot fi gandite si pentru exterior daca se folosesc echipamente speciale de exterior.

Multa lume stie ca sistemele de alarma sunt folosite pentru detectia persoanelor nedorite, dar aceste sisteme ofera suplimentar si posibilitatea detectiei de fum (in caz de incendiu), de gaze (in caz de scurgere gaze), chiar si detectie inundatie. Trebuie doar sa alegem detectoare potrivite pentru fiecare sarcina.

2. Din ce este alcatuit un sistem de alarma?

Spuneam mai sus ca un sistem de alarma este un ansamblu de echipamente. Iata care sunt componentele obligatorii pe care le gasim intr-un sistem de alarma complet functional.

Centrala AlarmaCentrala de alarma

Putem spune ca centrala este “creierul” sistemului. Centrala este o placa electronica cu mai multe functii: comunicarea (pe fir sau prin wireless) cu restul componentelor din sistem, interpretarea semnalele primite de la senzori, armarea si dezarmarea sistemului, transmiterea alarmelor catre sirena sau modul SMS. Centrala se monteaza intr-un tablou metalic cu rol de protectie, de preferat intr-un loc ferit, cu o sursa de alimentare 220V stabila la dispozitie.



Acumulator backup sistem alarmaAcumulator backup
Acumulatorul se monteaza in cutia centralei si are ca scop alimentarea intregului sistem de alarma in cazul unei pene...

Comentarii (10)

Ce face fiecare mufa si conexiune din spatele unui DVR?

- 8 mai 2014

La o prima vedere, aglomeratia de mufe, conexiuni, riglete si porturi din spatele unui DVR poate cauza dureri de cap. In acest articol vom prezenta si explica, rand pe rand, fiecare mufa, conexiune, rigleta si port de pe panoul unui DVR.

In imaginea de mai jos puteti vedea panoul din spatele unui DVR dotat cu toate functiile posibile, deci cu toate porturile, mufele si conexiunile posibile. Daca pe DVR-ul dumneavoastra nu gasiti toate conexiunile pe care le vedeti in imagine atunci DVR-ul dumneavoastra nu a venit echipat cu functia respectiva.

conexiuni_dvr_explicate

1. Intrari video BNC

Intrarile video BNC sunt folosite pentru conectarea fizica a mufelor video de la camerele de supraveghere folosind cablu coaxial mufat cu conectori BNC sau cablu UTP mufat cu adaptori Video Balun. Orice DVR, in functie de marime si constructie, are un numar limitat de intrari video. Exista DVR-uri cu 4, 8, 16, 32 intrari video. Evident, numarul de intrari BNC limiteaza numarul de camere care pot fi conectate la respectivul DVR. Asa deci, atunci cand alegeti un DVR, ganditi-va bine daca veti extinde sistemul pe viitor.

Intrarile Video ale unui DVR

2. Iesire Video VGA

Iesire VGA DVR Orice DVR trebuie sa ofere posibilitatea utilizatorului de a vizualiza camerele si interfata DVR-ului pe un monitor. Iesirea Video VGA este una din variantele posibile. Iesirea VGA permite conectarea unui monitor sau televizor la DVR, cu conditia ca si monitorul sau televizorul sa fie dotat cu o intrare VGA. Portul VGA este disponibil cel mai des pe monitoarele de calculator, dar exista si unele televizoare cu acest port.

3. Iesire Video TV

Iesiri Video DVRIesirea video TV ofera posibilitatea conectarii unui televizor vechi la DVR. Televizorul pe care il conectati trebuie sa aiba o conexiune BNC sau conexiune CVI (Composite Video Interface). Puteti folosi adaptori BNC-CVI daca aveti doar conexiune CVI disponibila la televizor. Este o modalitate de afisare invechita, din ce in ce mai rar folosita.

4. Iesiri Video HDMI

Iesire HDMI DVRCea mai utilizata modalitate de afisare a interfetei...

Comentarii (9)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.