Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
RSS

Postari pe blog de la '2014' 'mai'

Cauti un sistem de alarma? Iata ce trebuie sa stii!

- 21 mai 2014

Oricine se gandeste la achizitionarea un sistem de alarma trebuie neaparat sa aiba cateva cunostinte de baza despre scopul, componentele si modul de functionare al unui astfel de sistem. In acest articol vom raspunde la 3 intrebari importante:

1. Ce este un sistem de alarma si la ce foloseste?

2. Din ce este alcatuit un sistem de alarma?

3. Ce sistem de alarma mi se potriveste?

Va informam ca echipa Supraveghere24.ro va sta la dispozitie cu sfaturi si consultanta gratuita pentru construirea solutiei de securitate ideale. In plus, toate sistemele de alarma de la noi pot fi expediate cu toate setarile si configurarile facute, dumneavoastra urmand doar sa le asezati pe pozitie conform schemei de montaj din pachet.

1. Ce este un sistem de alarma si la ce foloseste?

Un sistem de alarma (sau sistem antiefractie) este un ansamblu de echipamente electronice interconectate, al carui scop este de a detecta si semnala prezenta persoanelor sau evenimentelor nedorite.

Aceste sisteme de detectie se monteaza cel mai des in spatii interioare (apartamente, spatii comerciale, case si vile, depozite, etc), dar si pot fi montate la exterior (daca se folosesc echipamente speciale de exterior).

Multa lume stie ca sistemele de alarma sunt folosite pentru detectia persoanelor nedorite, dar aceste sisteme ofera si posibilitatea detectiei de incendiu, de gaze si monoxid de carbon, chiar si detectie inundatie. Trebuie doar sa alegem detectoare potrivite.

Un sistem de alarma poate fi combinat, pentru eficienta sporita, cu un sistem de monitorizare video. Impreuna, cele doua solutii pot lucra in tandem pentru a detecta si inregistra video tot ce se intampla in locatia protejata.

2. Din ce este alcatuit un sistem de alarma?

Pe scurt, un sistem de alarma complet este alcatuit din urmatoarele componente:

- centrala de alarma

- acumulator backup pentru centrala in cazul unei pene de curent

- tastatura

- sirena de interior si / sau exterior

- unul sau mai multe detectoare...

Comentarii (5)

Intrarile si iesirile unui DVR explicate

- 8 mai 2014

La o prima vedere, tot panoul din spatele unui DVR poate parea foarte complex. In acest articol vom explica, pe rand, toate conexiunile de pe panoul unui DVR.

In imaginea de mai jos puteti vedea panoul din spatele unui DVR, cu toate intrarile, iesirile si conexiunile posibile pentru un DVR foarte dotat. Este posibil ca pe DVR-ul dumneavoastra sa nu gasiti toate conexiunile pe care le vedeti in imagine. Asta inseamna ca DVR-ul dumneavoastra nu a venit echipat cu functia respectiva.

conexiuni_dvr_explicate

1. Intrari video BNC

Intrarile video BNC sunt folosite pentru conectarea fizica a camerelor de supraveghere folosind cablu coaxial mufat cu conectori BNC sau cablu UTP mufat cu adaptori Video Balun. Orice DVR, in functie de marime, are un numar limitat de intrari video. Exista DVR-uri cu 4, 8, 16, 32 intrari video. Evident, numarul de intrari video limiteaza numarul de camere care pot fi conectate la un DVR, deci luati in considerare o posibila extindere a sistemului atunci cand alegeti un DVR.

Intrarile Video ale unui DVR

2. Iesire Video VGA

Iesire VGA DVR Orice DVR trebuie sa ofere posibilitatea utilizatorului de a vizualiza camerele si interfata DVR-ului pe un monitor. Iesirea Video VGA este una din variantele posibile. Permite conectarea de monitoare sau televizoare compatibile VGA la unitatea DVR. Conectorii VGA se gasesc cel mai des la monitoarele de calculator, dar se mai gasesc si la anumite modele de televizoare.

3. Iesire Video TV

Iesiri Video DVRIesirea video TV ofera posibilitatea conectarii unui televizor vechi la DVR. Televizorul pe care il conectati trebuie sa aiba o conexiune BNC sau conexiune CVI (Composite Video Interface). Puteti folosi adaptori BNC-CVI daca aveti doar conexiune CVI disponibila la televizor.

4. Iesiri Video HDMI

Iesire HDMI DVRDaca aveti o unitate mai performanta o sa gasiti in spatele DVR-ului o iesire HDMI. Ca si porturile VGA sau BNC, portul HDMI este folosit pentru a afisa camerele si interfata DVR-ului pe un monitor sau televizor compatibil. Marea diferenta este ca HDMI-ul este capabil de rezolutii mult...

Comentarii (3)
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.