Close
Categorii
Meniu

Sisteme de Supraveghere Parcare

Un sistem eficient pentru parcarea dumneavoastra trebuie sa ofere o evidenta completa a autoturismelor si persoanelor ce au intrat si iesit din parcare, sa descurajeze posibili infractori prin simpla prezenta a camerelor montate, sa ofere informatii utile de pe imaginile stocate in cazul in care are loc un eveniment neplacut.

Un sistem de supraveghere parcare poate fi folosit atat intr-o parcare subterana, o parcare in aer liber, un parc auto, chiar si pentru locul de parcare din spatele blocului sau din fata casei. Solutia de mai jos va ofere toate avantajele de mai sus, la pretul cel mai scazut.

Pentru a fi considerat complet, un sistem de supraveghere video pentru parcare trebuie sa bifeze urmatoarele aspecte:

1. Calitatea necesara a imaginilor

Imaginile camerelor trebuie sa ne ofere detaliile de care avem nevoie in eventualitatea unei probleme. Pentru aceasta trebuie sa apelam la aparatura care comprima cat mai multa informatie in fiecare cadru, la costul cel mai redus.

Pentru recunoasterea numerelor de inmatriculare si a fetelor persoanelor pornim de la camere de peste 1000 linii tv pentru distante de 4-6 metri, camere HD 720p pentru distante de 6-10metri, si camere Full HD 1080p pentru distante de 10-20 metri, iar in cazul distantelor de peste 20 metri exista varianta camerelor cu lentila reglabila, pentru un zoom potrivit si o incadrare optima a zonei de interes.

2. Cadre pe secunda suficiente pentru captarea obiectelor si persoanelor in miscare

Pentru ca fiecare fractiune de secunda in plus in care persoana pe care o cautam a fost surprinsa in inregistrarile camerelor poate face diferenta, trebuie sa fim siguri ca viteza de captare a imaginilor este corespunzatoare vitezei obiectelor pe care le filmam. Durata de expunere a persoanelor si autoturismelor in cadrul camerei trebuie maximizata.

Sisteme video cu mai putin de 12 cadre pe secunda se recomanda doar monitorizarii de persoane, nu si de autovehicule in miscare. Un vehicul in viteza poate sa nu apara deloc in cadrul unei camere ce capteaza doar 3-4 imagini pe secunda. Daca doriti monitorizarea de autoturisme in viteza va recomandam camere de supraveghere ce pot oferi rezolutie mare la cat mai multe cadre pe secunda.

3. Echipamentul potrvit pentru imagini pe timp de noapte

In functie de pozitionarea camerelor, la exterior sau interior, alegem modul de noapte potrivit. Pentru aceasta situatie va recomandam camerele construite special pentru filmare pe timp de noapte, cu senzori de imagine optimizati pentru iluminare cu infrarosu sau lumina scazuta.

Cea mai buna alegere ar fi camerele IP cu mod zi / noapte, aceste echipamente permitand reglajele suplimentare ale modului de functionare pe timp de noapte. Aveti mai jos un exemplu de camera IP cu setarile optimizate pentru modul de noapte.

Daca varianta camerelor IP este prea scumpa puteti apela si la variante de supraveghere analog, dar cu senzor de imagine zi / noapte (day&night). Iata un exemplu:

Veti observa ca in niciuna din imaginile pe timp de noapte nu sunt vizibile numerele de inmatriculare. Asta se datoreaza modului in care radiatia IR interactioneaza cu materialul din care sunt facute placutele de inmatriculare. Pentru recunoastere numere de inmatriculare noaptea, avem nevoie de iluminare in spectru vizibil (proiector, bec, etc).

Sugestii de camere de Supraveghere pentru parcare

Camerele se aseaza, pe cat posibil, pe corpul casei si se orienteaza spre exterior pentru a se elimina astfel posibilitatea unui sabotaj.

Buget Scazut spre Mediu

Distante intre 3-6 metri de la camera pana la obiectiv: camera MTX 1020DIR

Distante intre 6-10 metri de la camera pana la obiectiv: camera 2CE16C0T-IRP

Distante intre 10-15 metri de la camera pana la obiectiv: camera AHD-ZEM36-200

Distante de peste 15 metri de la camera pana la obiectiv: camera DS-2CE16D1T-VFIR3

Buget Mediu spre Mare

Distante intre 5-10 metri de la camera pana la obiectiv: Camera HIK Vision 2012-i

Distante intre 10-20 metri de la camera pana la obiectiv: Camera HIK Vision 2032-i

Distante intre 20-30 metri de la camera pana la obiectiv: Camera HIK Vision 2632F

 

Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.