Close
Categorii
Meniu

Doresc un sistem de supraveghere ieftin si bun

Poate cea mai intalnita solicitare pe care eu si colegii mei o primim este cea pentru un "sistem de supraveghere bun si ieftin". Cei mai multi dintre cei cu aceasta solicitare au de monitorizat o casa, o curte, o mica afacere (spalatorie, service auto, magazin, etc) si doresc o solutie eficienta si fiabila, la un buget decent, dar nu stiu ce sa aleaga, iar internetul este plin de tot felul de oferte.

In acest articol oferim raspunsuri si recomandari exact acestor clienti, pe care ii incurajam sa citeasca pana la capat. Vor gasi indrumarea necesara pentru a putea face o alegere informata.

Vom incepe cu enumerarea conditiilor obligatorii pe care sistemul de supraveghere bun si ieftin trebuie sa le indeplineasca pentru a putea fi considerat atat bun cat si ieftin.

Apoi vom recomanda cateva sisteme care respecta toate conditiile si sunt ideale pentru locatiile enumerate mai sus.

In final vom prezenta fiecare componenta din sistemele recomandate si vom argumenta motivele pentru care le-am inclus in acele sisteme.


1. Conditii obligatorii de indeplinit


Fiabilitate

Clar o conditie obligatorie. Indiferent de pret, un sistem adevarat de supraveghere trebuie sa functioneze corect si fara probleme multi ani la rand. Un sistem de 600RON care functioneaza 6 luni si apoi cedeaza este in realitate mult mai scump decat un sistem de 800RON care functioneaza 6 ani fara probleme. Trebuie deci sa construim sistemul nostru "bun si ieftin" cu aparatura de calitate, capabila de functionare 24/24 timp de multi ani, fara defectiuni si probleme tehnice. Pe piata exista multe sisteme care ofera o calitate buna a imaginilor, dar nu si fiabilitate. Trebuie sa evitam asa ceva. Nu se justifica o investitie intr-un sistem care va avea probleme de functionare in cateva luni. Cele mai comune probleme de fiabiliate sunt: camere de supraveghere care fac condens cand temperaturile coboara sub 0 grade, LED-uri infrarosu care se ard dupa cateva saptamani de functionare, Hard Disk-uri care incep sa troncane si apoi cedeaza, DVR-uri care nu mai pornesc dupa cateva fluctuatii de tensiune. Ca sa evitam toate aceste probleme ne-am orientat catre producatorul Hikvision, un producator foarte mare, cu o gama de produse foarte variata si cu un suport tehnic exemplar. Hikvision este o sursa excelenta de aparatura de calitate la preturi bune, aparatura care si-a dovedit fiabilitatea in multe montaje efectuate de tehnicienii nostri.

Calitatate Imagine

Cu siguranta doriti ca sistemul pe care il achizitionati sa ofere imagini de calitate pe timp de zi si pe timp de noapte, pentru distantele pentru care aveti nevoie de monitorizare eficienta. Ideea de a plati sute de lei pentru cateva camere inutile prinse pe pereti este inadmisibila. Daca dorim doar sa speriem persoanele cu intentii rele putem sa apelam la camere false, nu sa cheltuim sume mari pe camere de supraveghere care nu isi fac treaba. Sistemele pe care le vom detalia in acest articol ofera detalii suficiente pentru recunoastere faciala pe distante intre 5 si 20 metri, imagini clare si curate pe timp de noapte, stocarea inregistrarilor pe cel putin 14 zile, monitorizare eficienta de pe telefonul mobil prin internet, detectie de miscare, avertizare pe telefonul mobil in caz de detectie miscare si utilizare fara probleme majore pentru multi ani.

Compatibilitate intre componente

O mare problema, de obicei ignorata la alegerea unui sistem de supraveghere, este compatibilitatea componentelor. Un sistem de supraveghere, ca si un motor, este compus din mai multe componente care trebuie sa functioneze simultan, in armonie. Daca o singura componenta nu este compatibila cu celelalte, intreg sistemul devine inutil. Iata cateva exemple de probleme de compatibilitate care pot aparea:

- camere de supraveghere si DVR care nu folosesc aceeasi tehnologie sau aceeasi rezolutie

- sursa de alimentare subdimensionata raportat la consumul camerelor

- HDD care nu este recunoscut de catre DVR datorita incompatibilitatii intre multe modele de HDD si multe placi de baza de pe DVR-uri

Am intalnit multi clienti care au cheltuit bani multi pe echipamente performante, dar in final inutile atunci cand acestea au trebuit sa lucreze impreuna. Din acest motiv am inclus in recomandarile noastre numai componente complet compatibile, de la acelasi paroducator, verificate in multe proiecte.

Pretul cat mai mic

Un subiect care va fi mereu important este pretul. Din fericire exista si sisteme de supraveghere de calitate la preturi mici. Cheia este sa alegem aparatura potrivita locatiei si asteptarilor si sa nu sacrificam avantaje consistente pe termen lung pentru economie de 50-60 de lei. Trebuie sa acceptam ca nu putem cobori cu bugetul pentru un sistem de supraveghere eficient pana la pretul unei mese la restaurant. Pretul foarte mic este exact capitolul la care multe site-uri de pe piata dezinformeaza. Fac oferte de sisteme la preturi mici, insa incomplete. Clientul nu cunoaste exact ce ar trebui sa primeasca in pachet, se increde in vanzator, si afla dupa ce a platit ca mai are nevoie de 2-3 accesorii scumpe pentru a finaliza instalarea. Adevarat ca este o semi-pacaleala?

Ca sa fiti sigur ca nu va scapa ceva, indiferent de tipul si de calitatea aparaturii, un sistem complet de supraveghere trebuie sa contina: camere supraveghere, o unitate de inregistrare (DVR), un Hard Disk (HDD) pentru stocarea inregistrarilor, o sursa de alimentare suficient de puternica pentru toate camerele, conectori video, conectori alimentare, cablaj, accesorii prindere si pozare.


2. Sisteme Recomandate

Va recomandam in continuare mai multe sisteme complete, la preturi foarte bune, pe care va puteti baza in locatii precum case, curti, ateliere auto, practic orice locatie unde distantele pe care doriti sa le acoperiti eficient se incadreaza in 5-20 metri. Toate sistemele recomandate intra cu brio la capitolul "bun si ieftin", oferind cel mai bun raport pret / calitate pentru locatiile si distantele pentru care au fost recomandate. In plus, toate sistemele primesc si manual detaliat de instalare si configurare gratuita din partea noastra pentru setare DVR si conectare la internet. Folositi cele 3 link-uri de mai jos pentru a ajunge direct la kit-urile complete cu 1-8 camere. Cititi apoi in continuare pentru detalii legate de fiecare componenta din aceste sisteme.

A. Kit-uri Supraveghere cu camere 1 Megapixel HD, cu eficienta maxima pana la 10 metri

B. Kit-uri Supraveghere cu camere 2 Megapixel FullHD, cu eficienta maxima pana la 15 metri

C. Kit-uri Supraveghere cu camere 2 Megapixel FullHD si IR mare, cu eficienta maxima pana la 20 metri


3. Sa enumeram componentele sistemelor recomandate si sa oferim detalii suplimentare

Camere supraveghere

A. Pentru clientii doritori de camere fiabile, cu cel mai mic pret posibil, si care doresc recunoastere faciala si detalii maxime de la 5 la 10 metri, recomandam modelul de exterior 16C0T-IRPF (sau 56C0T-IRPF pentru interior) de la Hikvision. Camere cu rezolutie HD 1 Megapixel, senzor imagine Day&Night si IR pe 20 metri, ideale pentru orice locatie unde distantele pe care camerele trebuie sa le acopere foarte eficient sunt pana in 10 metri. Aceste camere sunt incluse in pachetele de la punctul A. (HD - 1 Megapixel).

Iata exemple reale zi/noapte cu camerele HD - 1 Megapixel, preluate de la montaje realizate de tehnicienii nostri:

B. Daca locatia dumneavoastra este ceva mai mare si doriti recunoastere faciala si detalii clare pana la 15-16 metri, va recomandam pachetele cu camere de exterior 16D0T-IRPF (sau 56D0T-IRPF pentru interior) de la Hikvision. Camere cu rezolutie FullHD 2 Megapixel, senzor imagine Day&Night si IR pe 20 metri, ideale pentru orice locatie unde distantele pe care camerele trebuie sa le acopere foarte eficient sunt pana in 15 metri. Aceste camere sunt incluse in pachetele de la punctul B. (FullHD - 2 Megapixel).

Iata exemple reale zi/noapte cu camerele FullHD - 2 Megapixel, preluate de la montaje efectuate de tehnicienii nostri:

Aceste sisteme de 2 Megapixel sunt cele pe care noi le recomandam cel mai des. De ce? Deoarece aceste sisteme ofera eficienta maxima pentru 15 metri (exact distantele pentru care majoritatea clientilor au nevoie de monitorizare), iar pretul sistemelor a coborat pana aproape de pragul sistemelor cu camere de 1 Megapixel, insa ofera calitate aproape dubla.

C. In caz ca sunteti interesat de un sistem si mai performant, capabil de acoperirea eficienta a distantelor de pana la 20 metri, va recomandam pachetele de la punctul C. (FullHD - 2 Megapixel - IR mare). Camerele din aceste pachete sunt model 16D0T-IT5F , tot rezolutie FullHD, dar dotate cu lentile si IR pentru distante mai mari.

Iata exemple reale zi/noapte cu camerele FullHD - 2 Megapixel pentru distante de pana la 20 metri, preluate de la montaje efectuate de tehnicienii nostri:

Daca solutia pe care o cautati are nevoie de acoperirea unor distante de peste 20 metri sau poate are nevoie de ceva mai special, va recomand sa studiati articolul "Alegerea Camerelor de Supraveghere Potrivite - 4 caracteristici importante". Gasiti acolo toate informatiile despre caracteristicile pe care ar trebui sa le aiba camerele pentru a oferi rezultatul dorit.

DVR inregistrare

Intr-un sistem de supraveghere DVR-ul este cel putin la fel de important ca si camerele. DVR-ul si camerele de supraveghere trebuie sa lucreze impreuna. Nu putem monta camere performante pe DVR-uri inferioare.

Sistemele de la punctul A. , cu camere de 1 Megapixel, folosesc DVR-urile de 1 Megapixel de la Hikvision. DVR 4 canale 7104HGHI-F1

DVR 8 canale 7108HGHI-F1

DVR 16 canale 7116HGHI-F1

Sistemele cu camere de 2 Megapixel au nevoie de un DVR compatibil cu rezolutia de 2 Megapixel. De aceea, in sistemele de la punctul B. si C. gasim

DVR 4 canale 7104HQHI-K1

DVR 8 canale 7108HQHI-K1

DVR 16 canale 7116HQHI-K1.

Daca va intereseaza in special achizitia unui DVR ar trebui sa parcurgeti articolul "Ghid complet achizitie DVR". Este structurat sa ofere informatii complete despre specificatiile si caracteristicile la care trebuie sa fiti atent atunci cand cumparati un DVR.

Hard Disk

Datorita compatibilitatii testate, performantelor confirmate si pretului accesibil recomandam HDD 1TB Toshiba pentru sistemul nostru "bun si ieftin". 1TB ofera inregistrari de pana la 14 zile pentru un sistem cu 4 camere fullHD in inregistrare continua si pana la 30 zile pe detectie miscare. Daca doriti un HDD premium, mai scump, dedicat pentru supraveghere video, gasiti in oferta noastra multe HDD-uri recomandate pentru sisteme supraveghere.

Cititi tot ce trebuie sa stiti despre HDD-ul potrivit pentru sistemul dumneavoastra din articolul "Ce HDD sa aleg pentru sistemul meu de supraveghere?".

Sursa alimentare

Datorita usurintei la instalare, eficientei si pretului accesibil, putem face 2 recomandari in ce priveste alimentarea camerelor. Fie un alimentator comun pentru toate camerele, fie o sursa de alimentare compacta pentru toate camerele. Ambele variante sunt eficiente, la pret mic si usor de montat. La pachetele cu alimentator folosim si un distribuitor de alimentare cu mai multe iesiri, iar pentru pachetele cu sursa de alimentare conectam direct cablurile de alimentare de la camere pe rigleta sursei.

In kit-urile noastre cu alimentator gasiti Alimentator 4A - 12V impreuna cu Distribuitor Alimentare. Pentru sistemele cu un consum ceva mai mare, pentru a evita problemele de alimentare pe timp de noapte, oferim clientilor Sursa Alimentare 15A.

Cablaj

Fiecare camera de supraveghere dintr-un sistem video are nevoie de o legatura pentru semnalul video si o legatura pentru alimentare. In kit-urile noastre nu includem cablu pentru ca fiecare client are nevoie de o lungime diferita. Oferim insa cablu la metru pentru cei ce isi fac o mica masuratoare.

Exista 2 tipuri de cablaj prin care puteti realiza legaturile video si alimentare:

Prin Cablu de internet UTP - acest cablu poate fi folosit pentru alimentare si semnal video simultan, deci veti avea nevoie de o singura lungime de cablu pentru fiecare camera.

Prin Cablu Coaxial + Cablu Alimentare - cablul coaxial il folosim pentru semnalul video si cablul de alimentare pentru alimentare cu 12V din sursa / alimentator. Exista si varianta Cablu Coaxial cu Alimentare Atasat pentru un montaj mai usor.

Conectori date si alimentare

Pentru alimentarea camerelor folosind un alimentator comun avem nevoie de cate un Conector de Alimentare tip Tata si un Conector de Alimentare tip Mama pentru fiecare camera. Conectorul tata va fi conectat direct la mufa de alimentare a camerei, iar conectorul mama va fi conectat la distribuitorul de alimentare atasat alimentatorului. Daca folosim o sursa in loc de alimentator nu mai avem nevoie de conectorii tip mama (doar de cei tata) pentru ca vom conecta direct cablurile de alimentare la rigleta sursei.

Pentru legatura de date folosim mufe BNC daca avem cablu coaxial, sau Video-Baluni daca avem cablu UTP.

Puteti citi instructiuni detaliate despre conectarea camerelor de supraveghere folosind cablu UTP in articolul "Conectarea camerelor de supraveghere folosind cablu UTP si video baluni".

Puteti citi instructiuni detaliate despre conectarea camerelor de supraveghere folosind cablu coaxial in articolul "Conectarea video a camerelor de supraveghere prin cablu coaxial".

Puteti citi despre alimentarea corecta a camerelor de supraveghere din articolul "Cum alimentam camerele de supraveghere? Ghid complet".

4. Contactati-ne!

Informatiile din acest articol sunt destul de concentrate si va pot deruta, sau poate pur si simplu doriti un sistem de supraveghere cu alte pretentii. Din acest motiv, pentru intrebari, sfaturi si solutii va stam la dispozitie. In primul rand puteti arunca un ochi pe gama noastra de Kituri Supraveghere Complete , apoi sa ne contactati la numarul de telefon 0728 08 70 08 (sau folosind formularul de CONTACT) pentru o sesiune de consultanta.

Cu stima,

Istrate Alexandru

Inginer Sisteme Securitate - Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.