Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Sistem de Supraveghere Ieftin si Bun

Datorita evolutiei tehnologiei acest articol a fost modificat si actualizat pentru anul 2018.

O solicitare pe care o primim foarte des este pentru un sistem de supraveghere bun si ieftin. Un sistem de supraveghere dedicat celor care au nevoie de o solutie eficienta, dar care nu au un buget mare la dispozitie, un sistem cu raport pret/performanta optim.

In acest articol oferim un raspuns la aceasta solicitare si construim un sistem de supraveghere cu cel mai bun raport pret / calitate.

Incepem cu o scurta enumerare a calitatilor pe care sistemul de supraveghere bun si ieftin trebuie sa le aiba: fiabilitate, calitate imagine, compatibilitate intre componente, pret cat mai mic.

1. Fiabilitate

In primul rand, un sistem de supraveghere trebuie sa functioneze corect si fara probleme ani la rand, altfel, investitia este o risipa. Trebuie deci sa construim sistemul nostru "bun si ieftin" cu aparatura de calitate, capabila sa functioneze 24/24, fara probleme tehnice timp de multi ani. Pe piata exista multa aparatura care ofera o calitate buna a imaginilor, dar nu ofera si fiabilitate. Trebuie sa evitam asa ceva. Nu se justifica o investitie intr-un sistem care va avea probleme de functionare in cateva luni. Cele mai comune probleme de fabricatie sunt: camere de supraveghere care fac condens la primul frig, iluminatoare infrarosu arse dupa cateva saptamani de functionare, Hard-Disk-uri care cedeaza repede, DVR-uri care avariaza camere pentru ca nu au carcasa cu impamantare.  Ca sa evitam toate aceste probleme vom construi sistemul nostru "bun si ieftin" cu aparatura de la producatori de talie mondiala, testata de tehnicienii nostri in multiple montaje, si cu garantie completa de cel putin 24 luni.

2. Calitatate Imagine

In al doilea rand, dorim ca sistemul sa ofere calitate video pe timp de zi si, poate mai important, pe timp de noapte. Simpla idee ca am pus cateva camere pe pereti nu este suficienta. Daca dorim doar sa speriem putin persoanele cu intentii rele putem sa apelam la camere false, nu sa cheltuim sume mari de bani pe camere de supraveghere care nu isi fac treaba. Sistemul pe care il construim in acest articol va oferi recunoastere faciala pe distante de 5-10 metri, imagini HD clare si curate pe timp de noapte, stocarea inregistrarilor pe cel putin 12 zile, monitorizare eficienta de pe telefonul mobil prin internet, detectie de miscare si avertizare pe telefonul mobil in caz de detectie miscare.

3. Compatibilitate intre componente

O mare problema in alegerea unui sistem de supraveghere este compatibilitatea componentelor. Un sistem este atat de puternic cat cea mai slaba componenta. Iata cateva exemple de probleme de compatibilitate care pot aparea:

- camere de supraveghere si DVR care nu folosesc aceeasi tehnologie sau aceeasi rezolutie

- sursa de alimentare subdimensionata ca si amperaj raportat la consumul camerelor

- HDD care nu este recunoscut de catre DVR

De multe ori se cheltuiesc bani multi pe echipamente performante, dar inutile in combinatie cu restul echipamentelor din sistem. Din acest motiv am inclus in sistemul de supraveghere "bun si ieftin" numai componente complet compatibile, verificate in multe proiecte.

4. Pretul cat mai mic

Un subiect care va fi mereu sensibil pentru client este pretul. Din fericire exista sisteme de supraveghere de calitate, la preturi decente. Trebuie retinut totusi ca, indiferent de tipul si de calitatea aparaturii, pentru un sistem complet de supraveghere va trebui sa scoatem bani din buzunar pentru: o unitate de inregistrare (DVR), un Hard Disk (HDD) pentru stocarea inregistrarilor, o sursa de alimentare suficient de puternica pentru toate camerele, conectica, si desigur, camere de supraveghere.

Sa Alegem Aparatura

Vom construi acum piesa cu piesa sistemul de supraveghere "bun si ieftin" pe care il recomandam. Asa cum am discutat mai sus, componentele de care sistemul nostru are nevoie sunt:

Camere supraveghere

Pentru clientii doritori de cel mai bun pret posibil, si recunoastere faciala pana la 5-8 metri, recomandam modelul HD, 1 Megapixel, de exterior 16C0T-IRP (sau 56C0T-IRP pentru interior) de la Hikvision.

Daca sunteti putin mai pretentios si doriti recunoastere faciala pana la 10-12 metri, recomandam modelul Full HD, 2 Megapixel, de exterior 16D0T-IRP (sau 56D0T-IRP pentru interior) de la Hikvision.

Iata exemple zi/noapte cu ambele modele de camere, preluate de la montaje facute de tehnicienii nostri.

Camerele pe care le-am ales pentru sistemul "bun si ieftin" sunt camere cu eficienta maxima pentru 5-10 metri. Acestea sunt distantele cele mai frecvente pe care un utilizator doreste sa le acopere eficient. Camere care acopera eficient distante de peste 10 metri sunt si mult mai scumpe, iar sistemul nostru trebuie sa se incadreze intr-un buget cat mai mic. Daca sunteti in cautarea unor camere mai performante va recomandam articolul nostru "Alegerea Camerei de Supraveghere Potrivita - 4 caracteristici importante". Gasiti acolo detalii despre tot ce trebuie sa stiti pentru a va alege camera potrivita.

DVR inregistrare

DVR-ul si camerele de supraveghere trebuie sa lucreze impreuna. Nu putem monta camere performante pe DVR-uri inferioare.

Daca ati optat pentru camerele de supraveghere de 1 Megapixel aveti nevoie de DVR-urile de 1 Megapixel de la Hikvision. DVR 4 canale 7104HGHI-F1, DVR 8 canale 7108HGHI-F1, DVR 16 canale 7116HGHI-F1.

Daca ati optat pentru camerele de supraveghere de 2 Megapixel trebuie sa folosim un DVR compatibil cu rezolutia de 2 Megapixel. DVR 4 canale 7104HQHI-F1, DVR 8 canale 7108HQHI-F1, DVR 16 canale 7116HQHI-F1. Din fericire, DVR-urile de 2 Megapixel sunt compatibile si cu rezolutii mai mici. Putem deci alcatui un sistem de supraveghere cu DVR 2 Megapixel pe care sa conectam simultan camere de 1 Megapixel si de 2 Megapixel, in functie de preferinte.

Informatii complete despre specificatiile si caracteristicile la care trebuie sa fiti atent atunci cand cumparati un DVR gasiti in articolul "Ghid complet achizitie DVR".

Hard Disk

Datorita compatibilitatii testate, performantelor confirmate si pretului accesibil recomandam HDD 1TB Toshiba pentru sistemul nostru "bun si ieftin". 1TB ofera inregistrari de pana la 20 zile pentru un sistem cu 4 camere setate pe detectie miscare. Daca alegeti un sistem cu mai mult de 6 camere va recomandam HDD 2TB Toshiba.

Cititi tot ce trebuie sa stiti despre alegerea HDD-ului potrivit pentru sistemul dumneavoastra din articolul "Ce HDD sa aleg pentru sistemul meu de supraveghere?".

Sursa alimentare

Datorita usurintei de instalare, eficientei si pretului redus va recomandam utilizarea unui alimentator comun pentru toate camerele sistemului. La acest alimentator conectam un distribuitor de alimentare cu mai multe iesiri.

Pentru un sistem cu 1-4 camere va recomandam Alimentator 4A - 12V impreuna cu Distribuitor Alimentare. Alimentatorul de 4 Amperi este suficient pentru functionarea simultana a 4 camere. Daca aveti 5-8 camere suplimentati cu inca un Alimentator de 4A si inca un Distribuitor Alimentare.

Cablaj

Fiecare camera de supraveghere din sistem are nevoie de o legatura de cablu pentru date si o legatura de cablu pentru alimentare. Exista 2 modalitati prin care puteti realiza aceste legaturi:

Prin Cablu de internet UTP - poate fi folosit pentru alimentare si video simultan.

Prin Cablu Coaxial si Cablu Alimentare - cablul coaxial pentru semnalul video si cablul de alimentare pentru alimentare electrica.

Conectori date si alimentare

Pentru alimentarea fiecarei camere avem nevoie de un Conector de Alimentare tip Tata si un Conector de Alimentare tip Mama. Conectorul tata va fi conectat direct la mufa de alimentare a camerei, iar conectorul mama va fi conectat la distribuitorul de alimentare atasat alimentatorului.

Pentru legatura de date folosim mufe BNC daca avem cablu coaxial, sau Video-Baluni daca avem cablu UTP.

Puteti citi despre conectarea camerelor de supraveghere folosind cablu UTP din articolul "Conectarea camerelor de supraveghere folosind cablu UTP si video baluni".

Puteti citi despre conectarea camerelor de supraveghere folosind cablu coaxial din articolul "Conectarea video a camerelor de supraveghere prin cablu coaxial".

Puteti citi despre alimentarea corecta a camerelor de supraveghere din articolul "Cum alimentam camerele de supraveghere? Ghid complet".

Contactati-ne!

Daca sunteti in cautarea unui sistem de supraveghere mai performant va invitam sa studiati oferta noastra de Kituri Supraveghere Complete. Gasiti sisteme complete de supraveghere pentru orice buget. Iar daca nu va descurcati nu uitati ca ne puteti contacta la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau pe adresa de mail: comenzi@supraveghere24.ro .

Cu stima,

Istrate Alexandru

Inginer Sisteme Securitate - Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.