Close
Categorii
Meniu

Supraveghere video pentru masina din parcare

Sistemul de supraveghere pentru autoturismul din parcare a devenit un subiect foarte cautat odata cu cresterea numarului de autoturisme vandalizate si sparte. In acest articol veti afla care sunt sistemele de supraveghere cu adevarat eficiente pentru monitorizarea autoturismelor si care sisteme sunt inutile.

Ce inseamna un sistem de supraveghere de calitate pentru parcare? Orice sistem video va descuraja posibilii infractori prin simplul fapt ca exista camere montate in locuri vizibile. Din pacate, daca alegeti orice sistem (si nu sistemul potrivit) tot ce veti obtine este o simpla cacealma. Daca doriti un sistem cu adevarat util, pe care sa va puteti baza atunci cand veti avea nevoie, nu ar trebui sa cumparati primele camere care va apar in cale. Cu un sistem de calitate, ales corect, veti incadra perfect autoturismul in imagine, veti inregistra tot ce se intampla in jurul acestuia si veti putea recunoaste fara probleme fetele persoanelor care se apropie. Imaginile zi / noapte vor fi de calitate, iar inregistrarile vor putea fi accesate oricand in cazul unui eveniment neplacut. In plus, veti avea acces total de la distanta prin internet.

Ideea de baza este ca monitorizarea eficienta a unui autoturism sau a unei parcari intregi se obtine doar cu aparatura potrivita, iar aparatura potrivita se alege in functie de 2 factori principali:

-conditiile de lumina din jurul autoturismului

-distanta de la punctul de montaj al camerei de supraveghere pana la autoturismul monitorizat

In continuare veti gasi mai multe solutii corecte si complete pentru supravegherea autoturismului. Solutiile pot fi folosite in parcari subterane si supraterane, parcuri auto, dar in mod special pentru locul de parcare de la bloc sau din fata curtii.

Toate solutiile din acest articol respecta urmatoarele cerinte:

1. Recunoastere faciala si numere inmatriculare

Un sistem de supraveghere isi justifica investitia doar daca ofera detaliile de care veti avea nevoie (recunoastere faciala si numar inmatriculare) in eventualitatea unei probleme de vandalism sau furt. Pentru detalii semnificative aveti nevoie de camere cu rezolutie si lentila potrivite, iar acestea se aleg in functie de distanta de la punctul unde este montata camera si pana la autoturism.

In imaginea de mai jos puteti vedea un exemplu de monitorizare video cu o camera de rezolutie buna, dar cu unghi larg. Aceasta combinatie (rezolutie mare si unghi larg) este recomandata pentru acoperirea in ansamblu a unei parcari, nu si pentru monitorizarea in detaliu a unui autoturism anume.

camera supraveghere parcare bloc

In urmatoarea imagine avem un exemplu de camera cu aceeasi rezolutie mare, dar cu o lentila aleasa pentru incadrarea cat mai eficienta a doar 2-3 autoturisme.

camera supraveghere parcare masina

2. Inregistrare fluida, cu cadre pe secunda suficiente pentru inregistrarea clara a obiectelor si persoanelor in miscare

Pentru ca persoanele puse pe rele nu vor sta in parcare nemiscate, ca la poza, trebuie sa fiti sigur ca sistemul de supraveghere este capabil sa stocheze inregistrari nu doar in rezolutie buna, dar si cursive si fluide atunci cand veti dori sa recunoasteti persoane in miscare. Numarul de cadre pe secunda cu care sistemul inregistreaza trebuie sa fie proportional cu viteza persoanelor si obiectelor filmate. Chipul unei persoane care merge cu viteza prin fata camerei nu va putea fi surprins corect cu  doar 12 cadre pe secunda (fps - frames per second). Din acest motiv sistemele din solutiile de mai jos inregistreaza imagini de calitate la 25 fps, real-time.


3. Camere cu functii performante pe timp de noapte

O rezolutie mare a imaginilor este suficienta pentru obtinerea de detalii doar in conditii de lumina perfecte. Pentru ca un sistem de supraveghere trebuie sa fie eficient si in bezna totala si in lumina variabila aveti nevoie de mai mult decat de rezolutie mare pentru a obtine o imagine de calitate. Calitatea imaginilor pe timp de noapte este strans legata de calitatea senzorului de imagine al camerei, care trebuie sa fie dotat cu anumite functii speciale pentru utilizare pe timp de noapte.

4. Conectare la internet si suport tehnic complet

Utilitatea maxima unui sistem de supraveghere este atinsa pe jumatate daca nu aveti si acces la sistem de la distanta. Aici intervine conectarea sistemului de supraveghere la internet, pentru ca imaginile live si inregistrarile sa poata fi accesate prin telefon mobil, laptop, calculator, tableta, de oriunde. Desigur, toate solutiile pe care le-am construit in acest articol ofera aceasta facilitate.

Solutii complete de monitorizare autoturism (in functie de distante)

1 . Monitorizarea unui autoturism aflat la maxim 10 metri fata de punctul unde montam camera de supraveghere

Pentru aceasta distanta va recomand o camera Full HD de 2 Megapixel, cu lentila fixa de 3.6mm si senzor de imagine cu functia Day&Night. Desigur, camera nu poate functiona de una singura si trebuie cuplata la o unitate de inregistrare. Mai aveti exemple video zi si noapte cu aceasta solutie, urmate de link-uri catre echipamentele care alcatuiesc sistemul complet. Manualul si suportul tehnic pentru configurare si instalare sunt incluse.

Aparatura necesara pentru sistem complet cu 1 camera:

Camera Full HD 2 Megapixel cu lentila 3.6mm

DVR 4 canale cu 25fps/canal la 2 Megapixel

HDD 1TB pentru stocare

Alimentator 2A pentru camera

Cablu UTP (o lungime de cablu de la camera pana la DVR)

Conectori Video (1 pereche), Conector Alimentare tata (1buc), Conector alimentare mama (1buc)

2. Monitorizarea unui autoturism aflat la 10-20 metri fata de punctul unde montam camera de supraveghere

Pentru aceasta distanta recomand o camera Full HD de 2 Megapixel, cu lentila varifocala de 2.8-12 mm (zoom reglabil) si senzor de imagine cu functia Day&Night. Desigur, camera nu poate functiona de una singura si trebuie sa alcatuim un sistem complet cu unitate de inregistrare, HDD stocare si accesorii. Gasiti AICI sistemul complet asamblat. Manualul si suportul tehnic pentru configurare si instalare sunt incluse.

3. Monitorizarea unui autoturism aflat la 20-30 metri fata de punctul unde montam camera de supraveghere

Pentru aceasta distanta va recomand o camera de 5 Megapixel, cu lentila varifocala de 2.8-12 mm si senzor de imagine cu functia Day&Night. Lentila varifocala ofera un zoom reglabil pe care il veti folosi pentru incadrarea autoturismului ca printr-un binoclu pe primii 15 metri, urmand ca rezolutia mare de 5 Megapixel sa acopere restul distantei de la 15 la 30 metri. In link-urile de mai jos gasiti toate echipamentele de care aveti nevoie pentru alcatuirea unui sistem complet. Suportul tehnic pentru configurare si instalare este gratuit.

Aparatura necesara pentru sistemul complet:

Camera Full HD 5 Megapixel cu lentila varifocala 2.8-12mm

DVR 4 canale compatibil cu camera

HDD 1TB pentru stocare

Alimentator 2A pentru camera

Cablu UTP (o lungime de cablu de la camera pana la DVR)

Conectori Video (1 pereche), Conector Alimentare tata (1buc), Conector alimentare mama (1buc)

4. Monitorizarea unui autotursim aflat la 30-100 metri fata de punctul unde montam camera de supraveghere

Pentru distante de peste 30 metri nu va mai puteti baza pe camere de supraveghere obisnuite, indiferent de cat de performante ar fi. Solutia eficienta se obtine cu o camera tip Speed-Dome. Un Speed-Dome este o camera rotativa cu un zoom optic foarte mare (datorita unei lentile reglabile electronic) care poate acoperi eficient distante de pana la 100 metri. In plus, aceste camere au senzori de imagine speciali pentru intuneric si proiectie IR dinamica corelata cu reglajul lentilei. Singurul dezavantaj al acestei solutii este pretul ceva mai piperat.

Solutia completa este compusa din:

Camera mobila Speed Dome Full HD 2 Megapixel cu lentila motorizata si IR 100m

DVR 4 canale cu inregistrare 25fps/canal la rezolutie de 2 Megapixel

HDD 1TB pentru stocare

Cablu UTP (o lungime de cablu de la camera pana la DVR)

Cablu alimentare pentru Speed Dome

Conectori Video (1 pereche), Conector Alimentare tata (1buc)

Contactati-ne!

Va stam la dispozitie cu suport si consultanta pentru alegerea solutiei de supraveghere de care aveti nevoie. Ne gasiti la telefon 0728 08 70 08 sau folosind formularul de CONTACT.

Cu stima

Istrate Alexandru

Inginer Sisteme Securitate

Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.