Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Supraveghere video masina parcare

Sistemele de supraveghere pentru parcari au devenit din ce in ce mai cautate odata cu cresterea numarului de spargeri si vandalizari de autoturisme.

Care sunt avantajele unui sistem de supraveghere eficient? Descurajeaza posibilii infractori prin simplul fapt ca exista camere montate; stocheaza inregistrari de calitate cu tot ce se intampla in parcare, inregistrari care pot fi consultate oricand in cazul unui eveniment neplacut; ofera liniste si control proprietarilor datorita accesului prin internet la imagini live si inregistrari.

Monitorizarea eficienta a unui autoturism sau a unei parcari intregi se obtine insa doar cu aparatura potrivita. Aparatura potrivita se alege in functie de 2 factori principali:

- conditiile de lumina din parcare

- distanta de la camera de supraveghere pana la autoturismul monitorizat

Deci, nu trebuie sa ne grabim si sa cumparam orice camera de supraveghere. Parcurgeti acest tutorial si veti gasi solutii de supraveghere autoturisme corecte, concrete si complete pentru toate distantele si conditiile de lumina posibile. Solutiile pot fi folosite in parcari subterane si supraterane, parcuri auto, dar in mod special pentru locul de parcare de la bloc sau din fata curtii.

Toate solutiile din acest articol respecta urmatoarele cerinte:

1. Recunoastere faciala si numere inmatriculare

Un sistem de supraveghere isi justifica investitia doar daca ne ofera detaliile de care avem nevoie (recunoastere faciala si numar inmatriculare) in eventualitatea unei probleme de vandalism sau furt. Pentru aceasta trebuie sa apelam la o camera de supraveghere cu lentila si rezolutie potrivite. Asa cum mentionam mai sus, lentila si rezolutia camerei se aleg in functie de distanta de la punctul unde este montata camera si pana la autoturism. Exact ce lentila si ce rezolutie se potriveste cu o distanta anume gasiti mai jos, la sectiunea de solutii complete.

supraveghere parcare cu unghi larg

supraveghere parcare cu unghi corect

2. Inregistrare fluida, cu cadre pe secunda suficiente pentru surprinderea obiectelor si persoanelor in miscare

Pentru ca persoanele puse pe rele nu vor sta in parcare nemiscate, ca la poza, trebuie sa fim siguri ca sistemul de supraveghere este capabil sa stocheze inregistrari nu doar in rezolutie buna, dar si cursive si fluide atunci cand dorim sa recunoastem persoane in miscare. Numarul de cadre pe secunda cu care sistemul inregistreaza trebuie sa fie proportional cu viteza persoanelor si obiectelor pe care le filmam. Chipul unei persoane care merge cu viteza prin fata camerei nu va putea fi surprins corect cu  doar 12 cadre pe secunda (fps - frames per second). Din acest motiv sistemele din solutiile de mai jos inregistreaza imagini de calitate la 25 fps, real-time.


3. Camere cu functii performante pe timp de noapte

O rezolutie mare a imaginilor este suficienta pentru obtinerea de detalii doar in conditii de lumina perfecte. Pentru ca un sistem de supraveghere trebuie sa functioneze corect si in bezna totala si in lumina variabila avem nevoie de mai mult decat de pixeli multi pentru o imagine de calitate. Calitatea imaginilor pe timp de noapte este strans legata de calitatea senzorului de imagine al camerei, care trebuie sa fie dotat cu anumite functii speciale pentru utilizare pe timp de noapte.

4. Conectare la internet si suport tehnic complet

Utilitatea maxima unui sistem de supraveghere este atinsa pe jumatate daca nu avem si acces la sistem si de la distanta. Aici intervine conectarea sistemului de supraveghere la internet, pentru a putea fi accesat (imagini live si inregistrari) prin telefon mobil, laptop, calculator, tableta, etc. Desigur, toate solutiile pe care le-am construit in acest articol ofera din plin aceasta facilitate.

Solutii complete de monitorizare autoturism (in functie de distante)

1 . Monitorizarea unui autoturism aflat la maxim 10 metri fata de punctul unde montam camera de supraveghere

Pentru aceasta distanta se recomanda o camera Full HD de 2 Megapixel, cu lentila fixa de 3.6mm si senzor de imagine cu functia Day&Night. Desigur, camera nu poate functiona de una singura si trebuie sa alcatuim un sistem complet cu unitate de inregistrare, stocare si conectare la internet. In link-urile de mai jos gasiti exact produsele de care aveti nevoie pentru construirea sistemului complet. Manualul si suportul tehnic pentru configurare si instalare sunt incluse.

Aparatura necesara pentru tot sistemul:

Camera Full HD 2 Megapixel cu lentila 3.6mm

DVR 4 canale cu 25fps/canal la 2 Megapixel

HDD 1TB pentru stocare

Alimentator 2A pentru camera

Cablu UTP (o lungime de cablu de la camera pana la DVR)

Conectori Video (1 pereche), Conector Alimentare tata (1buc), Conector alimentare mama (1buc)

2. Monitorizarea unui autoturism aflat la 10-20 metri fata de punctul unde montam camera de supraveghere

Pentru aceasta distanta se recomanda o camera Full HD de 2 Megapixel, cu lentila varifocala de 2.8-12 mm (zoom reglabil) si senzor de imagine cu functia Day&Night. Desigur, camera nu poate functiona de una singura si trebuie sa alcatuim un sistem complet cu unitate de inregistrare, stocare si conectare la internet. In link-urile de mai jos gasiti exact produsele de care aveti nevoie pentru construirea sistemului complet. Manualul si suportul tehnic pentru configurare si instalare sunt incluse.

Aparatura necesara pentru tot sistemul:

Camera Full HD 2 Megapixel cu lentila varifocala 2.8-12mm

DVR 4 canale cu 25fps/canal la 2 Megapixel

HDD 1TB pentru stocare

Alimentator 2A pentru camera

Cablu UTP (o lungime de cablu de la camera pana la DVR)

Conectori Video (1 pereche), Conector Alimentare tata (1buc), Conector alimentare mama (1buc)

3. Monitorizarea unui autoturism aflat la 20-30 metri fata de punctul unde montam camera de supraveghere

Pentru aceasta distanta se recomanda o camera de 5 Megapixel, cu lentila varifocala de 2.8-12 mm (zoom reglabil) si senzor de imagine cu functia Day&Night. Desigur, camera nu poate functiona de una singura si trebuie sa alcatuim un sistem complet cu unitate de inregistrare, stocare si conectare la internet. In link-urile de mai jos gasiti exact produsele de care aveti nevoie pentru construirea sistemului complet. Manualul si suportul tehnic pentru configurare si instalare sunt incluse.

Aparatura necesara pentru tot sistemul:

Camera Full HD 5 Megapixel cu lentila varifocala 2.8-12mm

DVR 4 canale cu 25fps/canal

HDD 1TB pentru stocare

Alimentator 2A pentru camera

Cablu UTP (o lungime de cablu de la camera pana la DVR)

Conectori Video (1 pereche), Conector Alimentare tata (1buc), Conector alimentare mama (1buc)

4. Monitorizarea unui autotursim aflat la 30-100 metri fata de punctul unde montam camera de supraveghere

Distantele de peste 30 metri nu mai pot fi acoperite eficient cu camere fixe, deci singura solutie reala este o camera mobila cu zoom optic. Aceste camere se numesc Speed-Dome-uri, si va ofera control total pe orice distanta pana la 100m. Iluminarea este eficienta pe orice distanta datorita unor lupe inteligente integrate in camera, care proiecteaza radiatia IR in functie de zoom-ul camerei. Singurul dezavantaj al acestei solutii este pretul ceva mai piperat.

Camera mobila Speed Dome Full HD 2 Megapixel cu lentila motorizata si IR 100m

DVR 4 canale cu 25fps/canal la 2 Megapixel

HDD 1TB pentru stocare

Cablu UTP (o lungime de cablu de la camera pana la DVR)

Cablu alimentare pentru Speed Dome (o lungime de cablu de la camera pana la sursa de alimentare)

Conectori Video (1 pereche), Conector Alimentare tata (1buc), Conector alimentare mama (1buc)

Contactati-ne!

Daca sunteti interesat de serviciile noastre va stam la dispozitie cu informatii si solutii complete pentru obtinerea sistemului de supraveghere de care aveti nevoie. Ne gasiti la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau pe email la comenzi@supraveghere24.ro

Cu stima

Istrate Alexandru

Inginer Sisteme Securitate

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.