Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2019' 'februarie'

Ghid complet instalare sistem IP - Partea 2 - Configurare camere

- 27 februarie 2019

Acest ghid este destinat celor care doresc sa isi puna in functiune sistemul de supraveghere IP, de la A la Z , fara a mai apela la instalatori. Structura ghidului este pe 4 parti. Aceasta este partea a 2-a. Iata structura ghidului pentru a va putea orienta mai usor:

Partea 1 - Planul de bataie, montarea HDD-ului, analiza retelei, alegerea setarilor de retea corecte pentru camere si NVR

Partea 2 - Configurarea camerelor cu setarile de retea alese la Partea 1

Partea 3 - Configurarea NVR-ului cu setarile de retea alese la Partea 1 + alte setari importante

Partea 4 - Cablajul, pozitionarea camerelor, conexiunile, adaugarea camerelor in interfata NVR-ului si finalizarea instalarii

In prima parte a acestui tutorial am analizat reteaua in care vor functiona camerele, am stabilit ce IP-uri vom folosi pentru camere si NVR si am montat HDD-ul in NVR. Acum trecem la partea a 2-a, configurarea camerelor cu setarile de retea stabilite in prima parte.Iata care sunt pregatirile necesareSe conecteaza prima camera IP cu un cablu scurt de internet (Patch Cord) la portul de retea LAN al laptopului sau calculatorului cu care facem setarile. Camera trebuie sa fie alimentata (cel mai usor este sa folositi un alimentator de 12V cu 1-2 Amperi).

cablu configurare camere IPmodalitate conectare camera IP laptop

Se inchide conexiunea wireless a laptopului sau calculatorului, astfel incat numai conexiunea LAN pe cablu sa fie activa. In acest mod, orice tentativa de comunicare cu camera va fi directionata doar prin portul LAN, acolo unde camera este conectata. Conexiunea Wi-Fi se inchide prin Click-Dreapta pe iconita si se apasa pe optiunea "Disable".

wifi oprit si LAN pornit

Este posibil sa aveti camere IP wireless. Chiar daca aveti o camera IP wireless va trebui mai intai sa o conectati pe cablu pentru a configura legatura wireless. Legatura wireless se configureaza din acelasi meniu cu restul setarilor de retea (Network). Acolo alegeti reteaua Wi-Fi a locatiei, introduceti parola Wi-Fi si completati campurile IP, Subnet Mask si Gateway, asa cum veti vedea mai jos.

Se incepe...

Comentarii (9)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.