Close
Categorii
Meniu

Monitorizarea camerelor de supraveghere prin Internet Explorer

De ce Internet Explorer?

Majoritatea DVR-urilor de pe piata ofera clientilor posibilitatea accesarii imaginilor si inregistrarilor de la distanta, prin internet. Pentru folosirea calculatoarelor PC si laptop-urilor in acest scop se poate folosi un browser de internet. (exemple de browser: Internet Explorer, Mozilla, Chrome, Opera, etc). Cele mai multe modele de DVR sunt compatibile doar cu browserul Internet Explorer de la Microsoft, altele sunt compatibile si cu alte aplicatii de acest gen.

Cum functioneaza monitorizarea prin Internet Explorer?

Odata cu accesarea dvr-ului de la distanta de pe internet explorer, browserul face o solicitare unitatii DVR pentru aplicatia de monitorizare de care are nevoie. Aceasta descarcare se face folosind o serie de sabloane de la Microsoft, numite ActiveX. Va fi nevoie sa acordam accesul tehnologiei ActiveX in procesul de monitorizare video.

Ce este nevoie pentru monitorizarea camerelor prin internet cu Internet Explorer?

1. Va trebui ca sistemul de supraveghere sa fie montat corespunzator si cu conexiunea la internet facuta corect. In caz ca aveti probleme la capitolul conectare sistem video la internet va sugeram sa ne contactati sau sa cititi articolul nostru despre cum sa conectezi DVR-ul la internet.

2. Veti avea nevoie de un PC / Laptop cu sistem de operare Windows (XP, 7, 8, 8.1) si cu Internet Explorer instalat si functional.

3. O sa aveti nevoie de informatiile de conectare la DVR: IP public DVR si portul de conectare la DVR. (portul este un numar ce identifica DVR-ul in cadrul retelei unde acesta este instalat), dar si utilizatorul si parola DVR-ului la care doriti acces.

Ce facem concret?

1. Deschideti Internet Explorer

2. Accesati Tools - Internet Options - Security - Custom Level.

ie - poza 1
ie - security tab

3. Derulati pana la sectiunea ActiveX

4. Aici vom parcurge fiecare din optiunile ActiveX si vom folosi un algoritm simplu. Alegeti astfel:

  • unde avem optiunile Enable si Disable - bifam Enable
  • unde avem optiunile Enable, Disable si Prompt - bifam Prompt
ie - custom security

5. Salvati toate modificarile.

6. Inchideti si redeschideti browserul.

7. In bara de adrese din Internet Explorer introduceti adresa DVR-ului si apasati enter:

Exemplu: http://86.87.88.89:8000

8. Astepati cateva secunde pana ce browserul va va cere permisiunea sa instalati aplicatia de monitorizare.

ie - poza 2
ie - poza 3

9. Acordati acces aplicatiei si veti avea in fata fereastra de logare a DVR-ului, cu utilizator si parola. Aspectul interfetei dumneavoastra depinde de modelul de DVR pe care il aveti si va diferi fata de ce vedeti in imaginile de mai jos.

10. In functie de modelul de DVR, si automat de aplicatia pe care o foloseste, va trebui sa va orientati in interfata camerelor pentru a gestiona pornirea, oprirea, derularea, setarile acestora.

ie - poza 4

Contactati-ne!

Daca intampinati probleme va stam la dispozitie, cu consultanta gratuita, la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau folosind formularul de CONTACT.

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 17.12.2018 12:55
buna ziua, am o camera ip r-532n care in win7/32 functiona f. bine dupa instalarea ie11, dar in win10/64 nu am acces la imagine live, vad fisierele de inregistrare video dar nu le deschide, imi cere sa instale playerul camerei dar degeaba. intradevar pe camera scrie ca suporta pana la win8. ce pot sa fac. multumesc
Creat pe: 04.02.2019 9:56
Buna ziua,Am achizitionat anul trecut ceva echipamente de la dumneavoastra,este vorba de camere supraveghere si dvr Hykvision si as dori sa va intreb cum as putea sa le vad si prin internet explorer.
Multumesc frumos!
Creat pe: 26.12.2020 18:00
Buna ziua ,
DVR ul nu mai raspunde la mouce ,nu mai pot intra in setari ,nici pe PC nu a fost configurat , a fost instalat de gineri , dar acum sunt in zona fara semnal ,
Grisa , tel 0744618453
multumesc
Arhiva blog
Copyright © 2021 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.