Close
Categorii
Meniu

Configurarea unei camere IP Hikvision - PARTEA 1 - Activarea camerei si accesarea din browser

Orice camera IP are nevoie de cateva setari de retea pentru a putea fi accesata si configurata in amanunt. Aceste setari de retea permit camerei sa comunice eficient in reteaua in care camera este montata.

Camerele IP Hikvision nu fac exceptie. Mai jos gasiti pasii corecti pentru configurarea unei camere IP Hikvision.

Va informam ca echipa Supraveghere24.ro va sta la dispozitie cu sfaturi si consultanta gratuita pentru construirea solutiei de securitate optime. In plus, toate produsele si solutiile de supraveghere achizitionate de la noi au incluse configurarea si conectarea la internet.

Pentru cei interesati mai putin de lectura am pregatit si o varianta video a acestui tutorial. Recomandam totusi sa incercati parcurgerea tutorialului scris, se explica mai pe larg partea tehnica.

1. Ce avem nevoie?

- un laptop sau calculator ( setarile camerei se fac dintr-un browser instalat pe un calculator )
- cablu scurt de internet, mufat ( pentru prima configurare, camerele IP, chiar si cele wireless, trebuie sa fie accesate printr-o legatura pe cablu )
- aplicatia gratuita Hikvision SADP ( aplicatie mica si foarte utila de la Hikvision pentru cautarea intr-o retea locala a dispozitivelor Hikvision. O puteti descarca de AICI )
- alimentare pentru camera IP ( logic, pentru a putea fi configurata, camera IP trebuie sa fie alimentata. Puteti folosi un alimentator sau un injector PoE )

2. Pregatire

Instalati aplicatia Hikvision SADP. Aplicatia o gasiti si pe CD-ul de instalare din cutia oricarei camere IP Hikvision.

Trebuie acum sa conectam camera IP, folosind cablul scurt de internet, la reteaua locala in care va aflati. Aplicatia SADP stie sa caute toate dispozitivele Hikvision conectate la o retea locala. Aveti urmatoarele variante:

1. Conectati camera IP direct la portul LAN al laptopului sau calculatorului. Daca alegeti aceasta varianta inchideti legatura wireless a laptop-ului, astfel incat aplicatia SADP sa directioneze cautarea prin legatura pe fir.
2. Conectati camera IP la unul din porturile LAN ale router-ului de internet si conectati-va la router cu laptopul (prin wireless sau pe fir). In acest moment va exista o comunicare intre laptop si camera, prin router.
3. Daca aveti o retea mai mare, si folositi si switch-uri intermediare pentru conexiunea mai multor dispozitive, puteti conecta camera IP la orice switch care comunica intr-un fel sau altul cu laptop-ul cu care veti face configurarea.
conectare camera IP laptop configurare

Deschideti aplicatia SADP si veti vedea o lista cu toate dispozitivele Hikvision conectate la retea in acel moment (camere IP , NVR, DVR). Orice dispozitiv Hikvision, configurat sau neconfigurat, va aparea in acea lista. Daca aveti mai multe camere IP Hikvision si doriti sa adaugati o camera suplimentara puteti recunoaste camerele IP neconfigurate din aplicatia SADP, dupa statusul campului “Security” (ACTIVE sau INACTIVE).

Atentie!!! Daca ati conectat camera in retea si aplicatia SADP nu o “gaseste” incercati urmatorii pasi:
- verificati alimentarea camerei si asigurati-va ca este in regula. Puteti acoperi senzorul de lumina al camerei cu palmele (simulati ideea de noapte) si sa vedeti daca IR-ul camerei porneste. Daca nu avem camera alimentata este logica sa nu o gasim in retea.
- verificati ca exista legatura fizica intre camera si dispozitivul la care este conectata (switch, laptop, router). Daca exista o legatura activa cu camera atunci LED-ul corespunzator portului la care camera este conectata trebuie sa se aprinda, indicand existenta unei legaturi. Daca nu aveti legatura vetificati cablul sau incercati sa mutati conexiunea camerei pe alt port. In cel mai rau caz puteti avea un port LAN defect la camera.
- daca tot nu apare camera in meniul SADP conectati camera direct la portul de retea al calculatorului / laptop-ului. Este posibil ca ceva din retea sa blocheze aplicatia SADP.

SADP hikvision configurare

3. Activarea si configurarea camerei

Odata ce camera IP apare in meniul SADP trebuie sa activam camera si sa facem setarile de retea ale camerei, astfel incat camera sa comunice cu restul retelei. Asta implica:

- definirea unui utilizator
- alegerea unei parole
- confirmarea acelei parole
- alocarea unei adrese IP corecte (IP address)
- introducerea mastii de retea (subnet mask)
- introducerea adresei gateway (default gateway)

Prima data vom activa camera. Activarea este obligatorie pentru aparatura Hikvision si implica definirea unui utilizator si alegerea unei parole pentru dispozitiv.

In coltul dreapta jos al ferestrei SADP vedem campurile PASSWORD si CONFIRM PASSWORD.
Alegem o parola pentru produsul nostru si completam campul PASSWORD. Trebuie sa fie o parola din minim 8 caractere.
Confirmam parola prin completarea aceleasi parole in campul CONFIRM PASSWORD.
Apasam pe OK

!!! Atentie. Camerele noi, neconfigurate, necesita aceasta activare. Alegeti cu grija parola si NU O PIERDETI!!! Orice dispozitiv Hikvision cu parola uitata nu poate fi resetat decat prin proceduri destul de complicate.

SADP hikvision configurare cameraIP  SADP hikvision configurare camera activata

Odata camera activata putem continua configurarea.

Ca sa putem aloca o adresa IP corecta trebuie sa stim ce tip de adrese foloseste reteaua noastra si sa gasim o adresa IP disponibila.

Deschidem interfata COMMAND PROMPT (START > RUN > CMD > Apasam ENTER)

In COMMAND PROMPT tastam:
ipconfig
Apasam ENTER

Ne apare o lista scurta de informatii despre retea.

Depistam in aceasta lista campul: DEFAULT GATEWAY

ipconfig configurare camera IP hikvision  default gateway configurare camera IP hikvision

IP-ul DEFAUL GATEWAY este IP-ul router-ului din locatie. Este IP-ul pe care router-ul il foloseste pentru comunicarea cu dispozitivele din reteaua locala. Toate dispozitivele din aceasta retea vor avea un IP asemanator. Exemple uzuale de IP DEFAULT GATEWAY: 192.168.1.1 sau 192.168.0.1 . Indiferent ce IP gasiti la DEFAULT GATEWAY, notati-l. Veti avea nevoie de el.

In continuare, pentru exemplificarea setarilor, vom lucra cu un exemplu uzual de DEFAULT GATEWAY. Trebuie sa tineti cont ca IP-ul DEFAULT GATEWAY pe care il gasiti in reteaua dumneavoastra poate fi diferit fata de exemplul nostru si va trebui sa va adaptati.

Sa spunem ca am gasit DEFAULT GATEWAY 192.168.1.1 (este cea mai intalnita varianta).

Trebuie sa alocam camerei noastre un IP de acelasi tip, adica de tipul 192.168.1.X, unde X este un numar intre 1 si 254.

De obicei, un router aloca IP-uri pentru dispozitivele din retea incepand cu numere mai mari ( intre 192.168.1.100 si 192.168.1.249). Noi o sa incercam sa gasim o adresa libera mai mica de 192.168.1.100.

Sa incercam 192.168.1.10

Ne intoarcem in meniul COMMAND PROMPT si de data asta tastam:
ping 192.168.1.10
Apasam ENTER

Daca primim un raspuns de tipul: “reply from 192.168.1.10 bytes=32....”, atunci acea adresa este ocupata si trebuie sa incercam alta.

Daca primim un raspun de tipul: "Request timed out", atunci acea adresa este libera si o putem folosi.

Daca respectati indicatiile de mai sus sansele sunt mici sa nimeriti o adresa ocupata, dar corect este sa verificam. Daca alocam camerei o adresa folosita de alt dispozitiv vom crea un conflict in retea, care va rezulta in blocaje si alte probleme.

ping configurare camera IP hikvision

Adresa IP nu este libera

ping2 configurare camera IP hikvision

Adresa IP este libera


Presupunem ca am gasit adresa IP 192.168.1.10 libera.

Ne intoarcem la interfata SADP si selectam din lista SADP camera pe care dorim sa o configuram. In partea dreapta a ferestrei, dupa selectarea camerei, vom vedea active campurile de IP Address, Port, Subnet Mask, IPv4 Gateway, etc.

Completam campurile astfel:

IP Addess: 192.168.1.10 (adresa pe care am gasit-o ca fiind disponibila)
Port: 8000 (implicit este 8000 si il putem lasa asa)
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.1.1 (adresa gasita prin COMMAND PROMPT la sectiunea DEFAULT GATEWAY)
Passwotd: parola pe care am ales-o mai devreme
Apasam SAVE

setari_ip_sadp_camera_hikvision

Vom primi un mesaj de confirmare si din acest moment putem accesa camera folosind IP-ul pe care l-am alocat.

Accesarea se face cu un browser web ( de preferat Internet explorer sau Firefox. NU recomandam Google Chrome sau Opera) sau cu aplicatia Hikvision IVMS-4200.

Deschidem Firefox si in bara de adresa introducem: http://192.168.1.10

Apasam ENTER

Se deschide interfata web a camerei cu fereastra de LOGIN. Introducem utilizatorul si parola alese mai devreme.

configurare camera IP Hikvision login

La prima accesare a camerei veti vedea pe centrul ecranului, acolo unde ar trebui sa fie imaginile de la camera, mesajul: “Please click here to download and install the plugin. Close the browser when installing the plugin”.

configurare camera IP Hikvision plugin

Acest mesaj va transmite ca trebuie sa instalam o mica aplicatie (plugin) pentru a putea viziona camera corect. Plugin-ul se descarca automat din camera. Instalarea acestui plugin este necesara doar la prima accesare a camerei de pe un calculator. Daca veti dori sa accesati camera de pe alt calculator va trebui sa instalati si pe acel calculator plugin-ul.

configurare camera IP Hikvision plugin download

Faceti click pe link. Salvati plugin-ul undeva in calculator. Inchideti browserul Firefox deoarece plugin-ul nu se instaleaza corect daca browserul este deschis. Rulati fisierul de instalare plugin si instalati plugin-ul (Web Components).

configurare camera IP Hikvision web components

Redeschideti browserul si accesati iar camera cu IP-ul http://192.168.1.10 , exact ca mai devreme.
De aceasta data veti avea imaginea camerei pe monitor.

configurare camera IP Hikvision configuration


Putem incepe acum configurarea in detaliu a parametrilor camerei. Setarile camerei se fac din meniul “Configuration”. De acolo puteti configura in detaliu toate setarile si functiile camerei IP. Acestea sunt:
Local Configuration (configurarea interactiunii camerei IP doar cu calculatorul de pe care se face accesarea. Exemplu: locatia unde se vor salva capturi de ecran, clip-uri, etc).
Basic Settings :
System (setari de sistem ale camerei: ora / data, update firmware, reboot, reset la mod default, etc)
Network (setari amanuntite de retea: configurare porturi acces, avertizare prin EMAIL, etc)
Video / Audio (setari ale fluxurilor video si audio, alegerea rezolutiei si cadrelor pe secunda cu care lucreaza camera)
Image (setarile senzorului de imagine al camerei pentru obtinerea unei imagini cat mai curate in functie de conditii de lumina, setari zi / noapte, anulare interferente, etc)
Security (modificare de parola, definirea de utilizatori noi, etc)
Advanced Settings (o varianta si mai amanuntita si stufoasa a setarilor Basic)

Despre toate aceste setari vom discuta in amanunt in urmatoarea parte a acestui tutorial:
Configurarea unei camere IP Hikvision - PARTEA 2 - Functiile camerei si configurarea acestora.

Va reamintim ca echipa Supraveghere24.ro va sta la dispozitie cu sfaturi si consultanta gratuita pentru construirea solutiei de securitate ideale. In plus, toate produsele si solutiile de supraveghere achizitionate de la noi vin la pachet cu configurare si conectare la internet.

Comentariile si recomandarile dumneavoastra sunt importante. Va rugam sa lasati impresiile despre acest articol in sectiunea de comentarii.

Cu stima
Istrate Alexandru
Ing. Sisteme Securitate
Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 13.08.2017 10:25
Cum se face setare data si ora ?de unde se face aceasta operațiune! ?Mulțumesc
Creat pe: 13.08.2017 11:17
Pregatim partea 2 pentru acest articol, acolo veti avea detaliate toate setarile marunte ale camerei: ora, data, setari imagine, video, etc. Ca sa va raspuns la intrebare, trebuie sa mergeti in Configuration -> System -> Date & Time
Creat pe: 23.10.2017 19:15
Profesionista echipa de la Supraveghere24. Sfaturile mi-au fost de un real ajutor deoarece pe niciun site nu am gasit "secretul" camerelor Hikvision. Multumiri.
Creat pe: 23.10.2017 21:28
De ce daca am instalat o camera IP Hikvision functioneaza atat pe LAN cat si pe WiFi maxim una sau doua zile, apoi isi pierde comunicarea cu router-ul? cand intru in setarile camerei  imi apare ca incearca sa se conecteze la o retea wireless inexistenta (ex: "davinci"). A functionat perfect aproape un an, iar acum nu mai reusesc sa stabilesc setarile corecte in router sau camera. Mentionez ca am IP dinamic, si am observat ca in momentul in care router-ul primeste un alt IP de la ISP, camera nu mai functioneaza. Daca ma puteti ajuta cu un sfat... ar fi de aprreciat. Multumesc.
Creat pe: 27.12.2017 1:07
Am achizitionat un NVR hikvision DS-7604NI-E1/4P/A si nu reusesc sa conectez la o camera hikvision DS-2DE3304W-DE.
Pe monitor nu apare nici o imagine.Ma puteti ajuta?
Creat pe: 10.01.2018 15:28
Canera apare offline pe telefon desi pe pc funcționează cu toate că apare offline in sadp,când incerc sa introduc seria,îmi apare offline,care ar fi rezolvarea?
Creat pe: 12.07.2018 8:44
Foarte bun tutorialul. Mulțumesc.
Creat pe: 15.01.2019 21:43
Excelent 1 Faceti o treabă extraordinară. cu sprijinul dvs am activat o camera hikvision. Si subt nul în domeniu. O pot acces a de pe mobil .Deocamdată nu și de pe laptop dar mai încerc.

Vă mulțumesc mult de tot.

Cosmin cosminjedi@gmail.com
Creat pe: 20.01.2019 12:44
Buna ziua, doresc sa aflu cum se fac setari pentru a trimite inregistrarile camerei IP la un calculator sau DVR.\
Va multumesc
Creat pe: 22.11.2019 21:35
am cumparat de la firma SCAND TR SEVERIN o camera hikvision DS-2CD2121G1-IDW1 ,mi-au montat-o ,dar mi-a aparut pana acum de 3 ori '' error ivms 4200 exe 302 '' ,altadata nu mergea pe infrarosu noaptea . La mine in pachet nu am gasit cd de instalare si nici pachet de configurare si conectare la internet . Cum sa achizitionez un asemenea pachet cu configurare si conectare la internet pentru aceasta camera sa mi-o setez singur .Cu multumiri !
Creat pe: 06.02.2021 23:48
Aceeași problema din comentariul  ,,Creat pe: 23.10.2017 21:28". Eu rezolv numai dacă deconectez pentru 10 sec. modemul de la rcs-rds. Va mulțumesc pentru ajutor ! Avem ce învața de la Dvs.
Creat pe: 12.03.2021 23:27
camera mea apare conectata in SADP si nu se conecteaza la Hik-Conect si nici in https nu o gasesc. Ce pot sa-i fac
Creat pe: 08.11.2021 9:54
  Buna ziua se poate conecta 1 camera ip hikvision pe 1 nvr cu poe de la dahua???
Creat pe: 20.12.2021 19:27
Felicitari pentru toate descrierierile facuta care foarte utile pentru toata lumea .
Nu prea se gaseste pe internet cineva care se ofere atata consultanta pentru intelesul tuturor
Creat pe: 11.06.2022 6:27
La cat de complicate sunt setarile, consider ca este un timp pierdut, bani pierduti....
Creat pe: 22.03.2023 19:39
Slather on this comparison <a href=http://lasix.beauty>is lasix potassium sparing</a> Unless you are putting many people at risk as the Premarin TAMOXIFEN could qualify as the Premarin TAMOXIFEN could qualify as the drug for a 20 million person market
Creat pe: 11.06.2023 5:08
<a href=http://buycialis.skin>cialis online purchase</a> The causes of the difference are not determined
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.