Close
Categorii
Meniu

Accesoriile unui sistem de supraveghere - Partea 3 - Accesorii prindere si pozare

De cele mai multe ori, cand se construieste un sistem de supraveghere discutiile se concentreaza pe alegerea camerelor de supraveghere si a DVR-ului, iar alegerea accesoriilor potrivite este neglijata. Pentru o solutie completa trebuie sa analizam toate componentele care alcatuiesc sistemul nostru.

Alegerea accesoriilor corecte pentru un sistem de supraveghere de calitate face diferenta dintre un sistem excelent si un sistem mediocru. Putem cheltui bani multi pe DVR si camere scumpe, dar datorita unei surse de alimentare slab dimensionata sa avem dungi si valuri pe imagini, datorita unor conectori video de proasta calitate sa avem intreruperi dese ale semnalului video, datorita unor conectori de alimentare inferiori sa avem pierderi de tensiune. Asa deci, va recomandam sa tineti cont de sfaturile urmatoare.

Mai jos vom discuta pe rand despre fiecare accesoriu care poate fi folosit la montarea unui sistem de supraveghere, vom explica modalitatea de utilizare corecta a acestor accesorii si vom recomanda produse concrete, pe care tehnicienii nostri le-au testat in multiple montaje. Daca stiti deja care sunt principiile de utilizare ale tuturor accesoriilor si doriti sa sariti peste explicatii, va oferim lista completa de accesorii pe care noi le recomandam pentru obtinerea unui sistem de supraveghere corect instalat.

Recomandarile pe care le facem sunt bazate pe ani de experienta si pe testarea si eliminarea multor accesorii de la multipli furnizori, pana cand am gasit accesoriile de calitate pe care ne putem baza, deci pe care va puteti baza si dumneavoastra.

Accesoriile necesare unui sistem de supraveghere se impart in 3 cateva categorii principale, iar fiecare categorie in cateva subcategorii, in functie de tipul sistemului de supraveghere.

Categoriile principale de accesorii de care aveti nevoie sunt:



Partea 1. Accesorii pentru legatura video dintre camere si unitatea de inregistrare
Partea 2. Accesorii pentru alimentarea electrica a camerelor de supraveghere
Partea 3. Accesorii pentru prinderea si asezarea pe pozitie a camerelor si cablurilor



In acest articol discutam detaliat PARTEA 3 din lista de mai sus, accesoriile necesare pentru prinderea si asezarea pe positie a camerelor si cablurilor ce alcatuiesc sistemul de supraveghere. Puteti accesa rapid si PARTEA 1 si PARTEA 2 cu un simplu click pe link-urile de mai sus sau din continutul articolului.

Partea 1. Accesorii pentru legatura video dintre camere si unitatea de inregistrare


Gasiti AICI Partea 1 a acestui ghid complet , Accesoriil pentru legatura video a camerelor de supraveghere.


Partea 2. Accesorii pentru alimentarea electrica a camerelor de supraveghere



Gasiti AICI PARTEA 2 a acestui ghid complet , Accesoriil pentru alimentarea electrica camerelor de supraveghere.

Partea 3. Accesorii pentru prinderea si asezarea pe pozitie a camerelor si cablurilor


Accesoriile de prindere si pozare nu sunt accesorii care afecteaza direct calitatea imaginilor, insa alegerea lor corecta contribuie la obtinerea unui montaj estetic si durabil.

Accesoriile despre care vom discuta se impart in 2 categorii:

3.1 Accesorii prindere si pozare trasee de cablu
3.2 Accesorii prindere si pozare camere supraveghere

3.1 Accesorii prindere si pozare trasee de cablu

In orice locatie unde se pune problema montarii unui sistem de supraveghere trebuie mai intai sa analizam ce trasee putem folosi pentru pozarea cablurilor necesare.

In cazul unei locatii in constructie sau renovare solutia este simpla si evidenta. Electricianul sau persoana responsabila de reteaua electrica se poate ocupa lejer de asezarea cablurilor necesare si pentru sistemul de supraveghere.

In cazul unei locatii finalizate, cu finisaje duse la capat, trebuie sa gasim alte variante de pozare a cablurilor, ingroparea acestora nemaifiind o optiune. Aici trebuie sa gandim posibilitatea folosirii podului cladirii (daca acesta exista), a scurgerilor de pe peretii laterali, a gurilor de acces pentru reteaua electrica, etc.

Acolo unde cablurile pentru camerele de supraveghere nu pot fi trase prin pod, prin pereti, prin tubulatura ingropata, ramane doar varianta traseelor aparente. Si in aceasta situatie exista cateva recomandari.

La interior, cablurile pot fi mascate prin plinte sau tocuri de usa. Aceasta varianta nu este una mereu la indemana. Aici intervine “pat cablul” (numit si canalet).

cablu camere supraveghere prin plinta  cablu camere supraveghere prin plinta

Atentie la alegerea grosimii pat cablului. Trebuie sa avem spatiu suficient pentru mascarea cablurilor si pentru acoperirea pat cablului cu capac.

In plus, optati pentru pat cablu cu adeziv. Aici multi instalatori fac greseala de a lasa pat cablul aplicat pe perete doar cu partea adeziva. Partea adeziva este doar pentru asezarea usoara pe pozitie, dupa care se folosesc autofiletante sau chiar dibluri cu holsurub pentru fixarea barelor de pat cablu ferm pe pozitie. Adezivul isi pierde din proprietati in timp, iar greutatea cablului din interior va face ca acesta sa se desprinda.

pat cablu camere supraveghere  pat cablu camere supraveghere perete

La exterior, cat timp traseele de cablu nu sunt direct expuse, acestea pot fi gandite aparent, fara nicio protectie. Folosim streasina casei si scurgeri pentru mascarea cablurilor.

Pentru situatii unde cablurile sunt total expuse aerian, se recomanda:
- cablu de exterior cu invelis supliementar de protectie, chiar si cu sufa atasata
- mascarea prin copex

// poza copex

3.2 Accesorii prindere si pozare camere supraveghere

Prinderea camerelor pe pozitie se face in functie de forma si materialul suprafetei de prindere.

Prinderea echipamentelor pe stalpi rotunzi se poate face cu coliere originale de la producatorul camerelor de supraveghere, insa aceasta solutie nu este nici ieftina si nici usor accesibila, aceste coliere fiind scumpe si rareori pe stoc. Noi recomandam construirea de coliere folosind banda metalica perforata, suruburi, piulite si saibe.

// poza banda metalica perforata, surub lung, piulita, saiba

Prinderea pe suprafate de beton, BCA, caramida se face cu dibluri si holsuruburi de lungimi potrivite.

Atentie! Prinderea aparaturii pe cladiri placate cu polistiren se face folosind holsuruburi de lungime suficienta cat holsurubul treaca de polistiren si sa ajunga la structura peretelui. Mai departe, pentru ca izolatia a fost strapunsa, se recomanda ca dupa ce camera este prinsa pe pozitie sa se acopere partea superioara a prinderii camerei cu un strat de silicon, astfel incat apa care se va scurge pe perete sa nu patrunda in izolatie.

Prinderea pe suprafete de lemn sau metal se face cu suruburi autofiletante pentru lemn, respectiv metal.

// poza surub autofiletant

Prinderea pe rigips se face fie cu surub autofiletant direct (daca greutatea aparturii este mica) sau cu diblu special de rigips si holsurub daca avem de prins aparatura cu greutate.

Un alt accesoriu foarte util si recomandat pentru sistemele de supraveghere este doza de protectie aparenta. Rolul acestei doze este sa mascheze si sa protejeze conexiunile video si de alimentare ale camerei de supraveghere.

// imagine doza si camera

Nu ezitati sa ne contactati pentru detalii sau nelamuriri. Ne gasiti pe supraveghere24.ro sau direct la adresa de mail: comenzi@supraveghere24.ro

Cu stima,

Istrate Alexandru

Inginer Sisteme Securitate - Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 12.08.2018 8:41
pe cand continutul?
Arhiva blog
Copyright © 2023 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.