Close
Categorii
Meniu

10 Sfaturi pentru Alegerea unui Kit de Supraveghere Video

Daca sunteti interesat de un sistem de supraveghere veti incepe, cel mai probabil, cautarile pe internet. Veti gasi zeci de site-uri care comercializeaza kit-uri de supraveghere si care ofera posibilului cumparator sute de variante de astfel de solutii. Gasim kit-uri cu 2 camere, cu 4 camere, cu 8 camere, cu 16 camere, cu rezolutii diferite, cu IR Exir sau IR clasic, cu sau fara cablu inclus, cu sau fara hard-disk inclus, etc. Multitudinea de optiuni este coplesitoare si descurajanta pentru oricine este in afara domeniului, iar probabilitatea unei alegeri gresite este mare.

Majoritatea acestor site-uri se concentreaza pe vanzari rapide si de volum, incarcand sa indeparteze clientul de un adevar foarte important. Sistemele de supraveghere sunt sisteme tehnice, complexe, cu functii si specificatii diverse. Sistemele de supraveghere nu sunt biscuiti. Nu se cumpara, se desfac si se consuma. Trebuie sa fim atenti si informati daca nu vrem sa risipim banii.

Iata cateva ponturi si sugestii de care ar trebui sa tina cont oricine se gandeste la montarea unui sistem de supraveghere.

1. Nu va puneti baza doar in specificatiile echipamentelor.

Pe hartie vi se vor oferi caracteristici multe si pompoase ale camerelor si ale DVR-ului, insa trebuie sa stiti ca acestea sunt de multe ori trucuri de marketing menite sa va impinga catre echipamente aparent performante. Calitatea reala a unui sistem de supraveghere se stabileste in baza imaginilor pe care le vedeti cu ochii dumneavoastra (pe telefon, monitor, PC, laptop) si in baza detaliilor pe care le pe puteti obtine din acele imagini. Asta nu inseamna ca o camera buna va avea caracteristici slabe. O imagine de calitate, o imagine din care puteti extrage trasaturile persoanelor, numere de inmatriculare, orice va intereseaza, nu se obtine doar cu specificatii, ci cu electronica buna si materiale de calitate. Modalitatea cea mai simpla de a fi sigur pe ce cumparati este sa urmati sfatul 2.

2. Solicitati exemple de imagini video pentru pachetul pe care il doriti.

Daca o imagine face cat o mie de cuvinte, un filmulet valoreaza proabil cat un milion de cuvinte. Modul corect, modern si transparent de a comercializa o camera de supraveghere sau un sistem de supraveghere este de a oferi clientului o mostra cu ce poate face acel produs. De exemplu, prin canalul nostru Youtube punem la dispozitia clientilor exemple video zi / noapte de la majoritatea camerelor de supraveghere pe care le comercializam. Evitati site-urile care nu ofera aceste exemple si care folosesc doar descrieri text. Un furnizor care nu are la dispozitie exemple video cu aparatura pe care o comercializeaza nu este un instalator, ci doar un vanzator. Va aduceti aminte ce spuneam despre "biscuiti"? Pentru un sistem de calitate aveti nevoie mai intai de sfaturile si experienta unui instalator, nu de un vanzator.

In cazul in care nu puteti obtine exemple clare si concrete cu imaginile camerelor din oferta, dar doriti totusi sa continuati colaborarea cu acel furnizor, incercati sa va orientati catre caracteristicile tehnice detaliate in sfatul 3.

Mai jos aveti cateva exemple video de la anumite kit-uri de supraveghere instalate de societatea noastra, pe care le oferim clientilor atunci cand recomandam kit-urile respective. Clientul are posibilitatea sa vada cu proprii ochi, inainte de achizitie, care va fi rezultatul final al investitiei sale.

Kit-uri supraveghere HD 1 Megapixel de la Hikvision, cu eficienta maxima pe 10 metri. De obicei recomandate pentru curti si spatii de lucru mici sau pentru interioare.

Kit-uri supraveghere FullHD 2 Megapixel de la Hikvision, cu eficienta maxima pe 16 metri. De obicei recomandate pentru curti si spatii de lucru ceva mai mari, restaurante, magazine.

3. Specificatii tehnice de urmarit

Rezolutia si numarul de megapixeli pentru camere si DVR

Rezolutia este numarul de puncte (pixeli) din care este formata imaginea pe care o obtinem de la sistemul de supraveghere. Cu cat mai mare numarul de pixeli, cu atat mai buna imaginea. Rezolutia DVR-ului la care conectam camerele trebuie sa fie cel putin la acelasi nivel cu rezolutia camerelor. De exemplu, putem conecta o camera de 2 Megapixel la un DVR care suporta rezolutii de 3 Megapixel, dar nu putem conecta o camera de 3 Megapixel la un DVR care suporta rezolutii de 2 Megapixel.

Alegeti rezolutia camerelor in functie de distantele pe care doriti sa le acoperiti eficient. Cand vorbim de acoperire eficienta ne referim la distantele pentru care recunoastem numere de inmatriculare si persoane straine. Mult mai multe despre rezolutia sistemelor de supraveghere gasiti in articolul nostru dedicat "Cum aleg rezolutia unei camere de supraveghere?".

O camera veche, cu rezolutie de 1000-1200 TVL este eficienta pe distante de maxim 5 metri.

O camera cu rezolutie 1 megapixel (1280x720 pixeli) este deja o camera HD, si va fi eficienta pe distante de maxim 10-12 metri. Iata o recomandare: Hikvision 16C0T-IT3F.

O camera cu rezolutie 2 megapixel (1920x1080 pixeli) este o camera Full HD si va oferi detaliile de care aveti nevoie pe distante de la 15-16 metri. Iata o recomandare: Hikvision 16D0T-IT5F.

O camera cu rezolutie 5 megapixel (1920x1080 pixeli) este o camera UltraHD si va oferi detaliile de care aveti nevoie pe distante de la 20-25 metri. Iata o recomandare: Hikvision 16H0T-IT5F.

Iluminator IR potrivit pentru distantele pe care doriti sa le iluminati noaptea

La capitolul IR producatorii de camere supraveghere au aceeasi politica precum producatorii de autoturisme cand prezinta consumul mediu al autoturismelor, adica exagereaza mult. Producatorii prezinta distante de iluminare prea optimiste pentru camerele lor. Din experienta de instalatori recomandam sa va bazati pe jumatatea distantelor prezentate in specificatiile camerelor. Exemplu: o camera cu iluminare IR prezentata pe 20 metri este real eficienta pe 10 metri. O camera cu iluminare IR prezentata pe 80 metri este real eficienta pe distante de 40 metri, etc.

Camere cu functia “Day & Night”

Calitatea imaginii pe timp de noapte este strans legata de aceasta functie. Iluminatorul IR doar ofera radiatia infrarosu de care are nevoie camera pentru a forma imaginea pe timpul noptii, dar fara functia “day&night” camera nu va sti sa foloseasca radiatia eficient. Daca imaginile pe timp de noapte sunt importante pentru dumnevoastra, cautati camere de supraveghere cu functie "day & night".

Camere cu functia “WDR”

In viata de zi cu zi o camera de supraveghere este expusa la conditii schimbatoare de lumina pe parcursul a 24 de ore. Ziua lumina bate din unghiuri diferite, noaptea se trece la imagine in infrarosu, trec masini cu faruri aprinse care orbesc camera, iluminatul stradal apare si dispare, etc. Indiferent de cat de atenti suntem la pozitia de instalare a camerei nu vom putea asigura o iluminare uniforma a intregii suprafete pe care aceasta o monitorizeaza. Vor exista simultan zone intunecate si luminate in acelasi cadru. O camera cu functia WDR foloseste un algoritm intern special care uniformizeaza luminozitatea dintr-o imagine pentru a se obtine un nivel uniform si inteligibil atat in zonele foarte luminate cat si in zonele foarte intunecate.

4. Cautati doar distribuitori care ofera suport tehnic solid pentru produsele comercializate.

Spuneam ca sistemele de supraveghere nu sunt pachete de biscuiti si nu ar trebui comercializate de oricine. Sfaturile pertinente si suportul tehnic sunt cruciale chiar si celor instruiti, cu atat mai mult incepatorilor care doresc sa isi monteze propriul sistem. Dati un telefon sau email inainte sa faceti comanda, vedeti cum sunteti intampinat si daca persoana care va indruma arata interes pentru solutia dvs. sau doar incearca sa impinga rapid o oferta. De asemenea, persoana cu care discutati trebuie sa cunoasca domeniul si sa va poata oferi raspunsuri la intrebari. Si, nu in ultimul rand, asigurati-va ca pe viitor, daca veti avea nevoie de sprijin tehnic, veti avea la cine sa apelati.

Iata etapele unde este foarte probabil sa aveti nevoie de ajutor:

- alegerea echipamentelor potrivite pentru locatia dumneavoastra. Aici intervine consultanta unui tehnician cu experienta, care va poate indruma cu explicatii si recomandari concrete.

- in timpul montajului fizic, atunci cand apar mici surprize, ar trebui sa aveti un manual de instalare de la furnizor si o modalitate de a cere ajutor. De exemplu: ati conectat toate camerele, dar doua dintre camere au dungi si valuri pe imagine si nu stiti de ce. Ce faceti?

- dupa finalizarea montajului, atunci cand incepe configurarea sistemului si conectarea acestuia la internet. 90% din cei ce ajung la aceasta etapa intampina o problema, in special la conectarea sistemului la internet. De ce? Pentru ca accesarea unui sistem video prin internet de pe telefon / laptop / tableta implica setari de retea destul de complexe, setari care vor fi diferite in functie de reteaua si abonamentul de internet al fiecarui client. Din acest motiv, pe langa un tutorial detaliat, noi o oferim clientilor nostri configurarea gratuita a sistemului si conectarea acestuia la internet. Totul decurge mult mai lin, toata lumea este fericita.

5. Daca aveti in plan sa efectuati pe cont propriu instalarea, optati pentru sisteme cu care sunteti familiarizat din punct de vedere al montajului.

In general, sistemele cu camere IP sunt mai performante decat sistemele cu camere analog, dar sunt si mai greu de setat si configurat. Daca nu sunteti familiarizat cu domeniul retelisticii si calculatoarelor nu este recomandat sa alegeti un sistem de supraveghere cu camere IP. Recomandat pentru dumneavoastra este sa alegeti sistemele analog HD, datorita montajului mult mai facil.

Daca sunteti priceput la calculatoare, adrese IP si internet, veti prefera sistemele de supraveghere cu camere IP.

Desigur, orice sistem achizitionat de la noi, fie IP sau analog, beneficiaza de configurare gratuita din partea unui tehnician, deci ne putem concentra pe solutia ideala, fara a ne limita la anumite tehnologii.

6. Alegeti pachete personalizabile.

Foarte rar veti putea gasi un kit de supraveghere configurat direct pentru nevoile dumneavoastra. Fiecare locatie este diferita, fiecare solutie este diferita, fiecare client are alte asteptari si cerinte de la sistemulul lui. Este util sa apelati la un furnizor care va permite sa modificati pachetele existente si care va ofera si sfaturi in ceea ce priveste modificarile optime. Ocoliti comerciantii care nu sunt flexibili cu clientii.

7. Evitati pachetele de supraveghere din supermarketuri sau de pe platforme precum Emag.

Pachetele de supraveghere de pe rafturile magazinelor mari (Dedeman, Altex, Domo, etc) nu sunt pachete complete si nu sunt gandite si asamblate de specialisti. Sunt pachete pre-ambalate si aduse direct din China, cu echipamente foarte vechi, depasite tehnologic, fara suport sau aplicatii de monitorizare si puse la vanzare pe raft la un pret cat mai mic, pentru a profita de multele persoane care viziteaza magazinul si care nu stiu ca exista alternative mult mai bune.

Platformele de comert online precum Emag sau CEL comercializeaza direct doar 30% din produsele pe care le vedeti pe acele site-uri. Restul de 70% din vanzari vin prin inchirierea "vadul digital" unor terte societati pentru un comision intre 15-30% din valoarea fiecarei vanzari. Datorita traficului online foarte mare, aceste platforme apar mereu in primele cautari pe internet, ceea ce conduce la multe achizitii din partea celor care asociaza un nume precum Emag cu seriozitate si profesionalism (probabil este adevarat in cazul altor domenii, nu si in cazul sistemelor de supraveghere). Pe langa comisioanele mari pe care le aplica si care ridica mult costul sistemului cumparat, nu veti avea acces la furnizorul real pentru ca Emag functioneaza ca un filtru, deci nu veti putea discuta detalii cu entitatea care a facut cu adevarat vanzarea.

Cautati furnizori care sunt specializati pe sisteme de securitate. Acesti furnizori ofera consultanta si suport si au preturi mai bune.

8. Cumparati de la societati care fac si instalari de sisteme.

Montajul unui sistem de supraveghere implica multe piedici, mai simple sau mai complexe, pe care numai cineva care se ocupa in mod regulat cu instalarea de sisteme le poate cunoaste. Cine face doar comert va poate oferi doar o fisa tehnica, insa nu va putea raspunde la intrebarile delicate pe care le veti avea in timpul montajului.

9. Atentie la continutul pachetelor.

Unele pachete de pe piata sunt mai ieftine decat altele pentru ca nu contin toate componentele necesare pentru punerea in functiune a sistemului. Nu este neaparat o problema, dar clientul trebuie sa stie ce cumpara. Nu este normal ca cel care cumpara sa fie sigur ca a luat un sistem complet, doar ca sa afle dupa ce plateste ca nu este asa. Exemplele cele mai des intalnite sunt lipsa hard disk-ului si lipsa suportului tehnic post achizitie. Daca lipsa hard-disk-ului o rezolvati relativ repede (cu toate ca este un deranj mare), lipsa suportului tehnic va poate da peste cap planurile serios. Multi furnizori, dupa vanzare, invoca argumentul ca sunteti obligat sa apelati la instalatori pentru montaj si ca nu pot oferi suport tehnic direct clientului final. Fals! Asa ca fiti atent si confirmati suportul tehnic inainte de achizitie.

Alte componente care deseori lipsesc sunt: sursa de alimentare, conectori, cablu.

Ca si regula, pentru a obtine un sistem video complet si functional veti avea nevoie de: camere de supraveghere, dvr, hard disk, sursa de alimentare sau alimentatori pentru camere, conectori de date, conectori de alimentare, cablu date, cablu alimentare, accesorii prindere (dibluri, cravate prindere, etc).

10. Nu va grabiti.

Analizati mai multe oferte si variante si nu va lasati sedusi doar de cel mai mic pret. Incercati sa ganditi acest sistem ca pe o investitie pe termen lung, unde calitatea, fiabilitatea si utilizarea placuta de zi cu zi sunt factori foarte importanti.

Recomandari Kit-uri Supraveghere

Acest ultim paragraf este destinat celor ce doresc sa colaboreze cu noi. Aveti mai jos un scurt filmulet cu prezentarea unui tip de pachet pe care noi il oferim si mai multe recomandari de kit-uri.

Gasiti AICI oferta noastra completa de kit-uri de supraveghere.

Toate kit-urile sunt testate si verificate.
Toate kit-urile respecta un standard de calitate garantat si au garantie 2 ani.
Toate kit-urile beneficiaza de consiliere telefonica din partea unui inginer inainte de a fi expediate si pot fi personalizate in functie de nevoile dumneavoastra.
Toate kit-urile contin: camerele de supraveghere, unitatea de stocare, sursa alimentare, conectori date, conectori alimentare, hard disk.

Pachetele nu contin cablu. Nu credem in includerea de lungimi standard de cablu in kit-uri. Mereu exista posibilitatea ca lungimile de cablu sa fie prea mici si sa nu le puteti folosi. Cel mai sanatos este sa faceti o masuratoare, iar noi sa adaugam la pachet exact lungimea necesara.

Toate pachetele includ manual, suport tehnic, configurare, conectare la internet de catre un specialist.

Contactati-ne!

Parerea dumneavoastra este importanta pentru noi! Va rugam sa lasati impresiile despre acest articol in sectiunea de comentarii.

Daca aveti neclaritati sau aveti nevoie de ajutorul nostru in alegerea unui sistem nu ezitati sa ne contactati la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau pe adresa de mail comenzi@supraveghere24.ro

Cu stima,

Istrate Alexandru

Inginer Sisteme Securitate - Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 21.07.2016 17:11
Am apelat la consultanta oferita la numarul de telefon 0728 08 70 08 in vederea rezolvarii unor probleme pe care le am cu conectarea la camerele IP achizitionate din alta sursa si am fost extrem de placut surprins de profesionalismul si disponibilitatea operatorului, care mi-a dat raspunsuri la toate intrebarile mele si mi-a oferit posibile variante de rezolvare a problemei. Multumesc mult pentru ajutor. Razvan
Creat pe: 26.03.2017 20:57
sunte-ti foarte tarii. tocmai astazi am citit cu atentie ce mi-ati  trimis. va multumesc pentru raspunsul prompt si la subiect.
Creat pe: 16.01.2019 22:38
Asa da oameni plăcuți la vorba și mai ales explica absolut tot amănunțit
Creat pe: 06.02.2019 18:04
felicitari pentru punctul 9 ,dar eu de unde sa stiu ce trebuie sa contina  in mod adevarat tot ceea ce este necesar la montare  !?
Creat pe: 06.02.2019 18:07
scrie chiar la punctul 9. Vi s-a enumerat tot ce trebuie pentru instalarea unui sistem. camere de supraveghere, dvr, hard disk, sursa de alimentare sau alimentator cu amperi suficienti pentru toate camerele, conectori de date, conectori de alimentare, cablu date, cablu alimentare, accesorii prindere (dibluri, cravate prindere, etc). Daca aveti alte intrebari mult mai detaliate exista multe alte articole pe blog si exista si numarul de consultanta, unde cineva de la noi va raspunde la intrebari. Simplu.
Creat pe: 29.04.2019 22:41
Bună ziua
Vreau si eu să instalez 2 sau 3 camere cu supraveghere de pe mobil
pentru casă unde deja neau intrat de 2 ori și neau stricat ușile și geamurile pe la margini și nu putem tine nimic pe acasă nu știu cum să procedez pentru a nu mai afla totul distrus.
Ce îmi recomandați vă rog frumos si cît costă
Creat pe: 13.09.2019 15:30
Practic si la obiect .Felicitari !
Creat pe: 17.01.2020 18:49
Buna ziua. As dori sa stiu daca se poate personaliza de exemplu un astfel de sistem:
- 1 camera de 50 m
- 1 camera de 30 m
- 1 camera de 20 m
- 1 camera interioara
- camere IP si Night Vision
Creat pe: 10.02.2020 8:48
Vă foarte mulțumim pentru informațiile puse la dispoziție care să știe toată lumea cum se alege un sistem de supraveghere, vă întreb inl Dr tr Severin aveți punct de lucru eu sunt interesat de montajul unui asemenea kit.Va rog să îmi răspundeți la adresa de mail farfaracornel@gmail.com cu mare respect vă mulțumesc așteptat răspuns.
Creat pe: 30.04.2020 19:24
Buna ziua!As dori sa-mi instalez la casa si curte un sustem video.Pot vorbi cu un reprezentant al firmei,pentru oferta?Tel meu 0728467390 sau mail nicoara_georgeta@yahoo.com Astept sa ma contactati.Sanatate!
Creat pe: 30.04.2020 19:27
Rectific tel:0729467390,la mesajul anterior,si mail-ul,nicoara_georgeta@yahoo.com
Multumesc frumos!
Creat pe: 24.09.2020 8:19
Asa cum ati intuit, am inceput cautarea pe internet.

Surpriza este ca am dat de voi, peste sfaturile si tutorialele voastre, foarte utile de altfel, dar si tocmai ceea ce cautam.

Despre calitatea serviciilor nu pot vorbi inca dar, cu siguranta, dupa si daca vom incheia o relatie comerciala.

Pana aici, FELICITARI!

Paul Nedelcu
Creat pe: 12.07.2022 12:46
<a href=https://fast-change.net/pt/>XMR para XRP</a>
Creat pe: 17.07.2022 12:16
<a href=https://gcaaron.ru/himchistka-mebeli/>чистка мебели</a>
Creat pe: 18.07.2022 12:14
<a href=http://www.taz-rus.ru/>http://www.taz-rus.ru/</a>
Creat pe: 24.07.2022 13:04
<a href=https://www.eshop-fmko.cz/Fanshop-c3_0_1.htm>https://www.eshop-fmko.cz/Fanshop-c3_0_1.htm</a>
Creat pe: 28.07.2022 19:22
прекрасный <a href=https://dlsitea.com/>dlsitea.com</a> чай
Creat pe: 29.07.2022 8:13
элитный <a href=https://dlsitea.com/>dlsitea.com</a> подарок для здоровья
Creat pe: 01.08.2022 23:51
Hi, here on the forum guys advised a cool Dating site, be sure to register - you will not REGRET it <a href=https://clck.su/MzK6M>Cool Dating site</a>
Creat pe: 03.08.2022 7:48
<a href=http://freestreamtv.xyz/polsat-sport-poland/>Polsat Sport Poland</a>
Creat pe: 05.08.2022 0:05
<a href=https://kinolog-renata.ru/>https://kinolog-renata.ru/</a>
Creat pe: 12.08.2022 16:05
<a href=http://expert-dtp.ru/trasologiya>трасологическая экспертиза </a>
Creat pe: 14.08.2022 20:52
<a href=https://bettingground.net/>사설토토</a>
Creat pe: 22.08.2022 15:34
<a href=https://skupka-serebro.ru/prodat-zoloto/>Скупка серебра</a>
Creat pe: 29.08.2022 7:44
Website promotion is inexpensive with a quality guarantee, hurry up !! <a href=http://links-for.site>www.links-for.site</a>
Creat pe: 01.09.2022 21:19
<a href=https://xn----btbdje6bhdb1bk9j.xn--80adjurfk.xn--c1avg/>поверка счетчиков южное бутово</a>
Creat pe: 07.09.2022 13:04
Рестораны и кафе в Мурманска 1 на одном офицальном сайте в 2022 году, меню всех доставок, официальный каталог компаний общепита Мурманской области - <a href=https://xn--d1ammikbg.xn--p1ai/>Фудкорт.РФ</a>
Creat pe: 14.09.2022 23:05
<a href=https://marketingkingss.com/plumber-2/>معلم صحي</a>
Creat pe: 15.09.2022 12:49
<a href=https://eu-res.ru/bbm33l350.php>dr bender bbm 33</a>
Creat pe: 16.09.2022 11:39
<a href=http://csgoshort.com/>игра рулетка кс го</a>
Creat pe: 16.09.2022 19:22
<a href=https://steamauthenticator.net/>скачать steam guard mobile authenticator</a>
Creat pe: 17.09.2022 11:48
<a href=https://korporativ.hotel-sokol.ru/>корпоратив в суздале</a>
Creat pe: 17.09.2022 18:58
<a href=https://ny.hotel-sokol.ru/>новый год в суздале</a>
Creat pe: 19.09.2022 17:41
<a href=https://worldnewspost.ru/2022/09/09/warner-bros-ludi-preyvelichenno-otreagirovali-na-otmeny-betgerl/>Warner Bros: люди преувеличенно отреагировали на отмену «Бэтгерл»</a>
Creat pe: 21.09.2022 16:04
<a href=https://newpornosex.com/>https://newpornosex.com/</a>
Creat pe: 22.09.2022 11:52
Не пропусти - Мобилизация: свежие сводки из официальных источников: <a href=https://t.me/mobinform>https://t.me/mobinform</a>
Creat pe: 28.09.2022 22:27
<a href=https://beach-dating.com/>single dating site</a>
Creat pe: 29.09.2022 10:46
<a href=https://beach-dating.com/>dating love site</a>
Creat pe: 05.10.2022 0:17
<a href=https://coursebible.com/lexham-english-bible-leb>Lexham English Bible (LEB)</a>
Creat pe: 05.10.2022 19:40
<a href=https://safeyogi.com/>먹튀검증</a>
Creat pe: 07.10.2022 13:46
<a href=https://edarecepti.ru/2022/10/04/holodnyi-borsh-iz-marinovannoi-svekly-5-receptov-domashnego-svekolnika/>Холодный борщ из маринованной свеклы — 5 рецептов домашнего свекольника</a>
Creat pe: 08.10.2022 16:50
<a href=https://e-w-e.one/11-priznakov-chto-muzhchina-vsyo-eshhyo-lyubit-byvshuyu/>парень не может забыть бывшую</a>
Creat pe: 18.10.2022 13:57
<a href=https://dks-septiki.ru/uslugi/ehko-septik-dlya-chastnogo-doma/>https://dks-septiki.ru/uslugi/ehko-septik-dlya-chastnogo-doma/</a>
Creat pe: 22.10.2022 11:28
<a href=https://www.crazy-time.link/>https://www.crazy-time.link/</a>
Creat pe: 24.10.2022 1:09
Real sex dating <a href=https://clck.ru/32Rv6f>Click here</a>
Creat pe: 24.10.2022 14:09
<a href=https://luckyjet-1win.com/>https://luckyjet-1win.com/</a>
Creat pe: 28.10.2022 16:18
<a href=https://best-brokers.top/broker/24/>https://best-brokers.top/broker/24/</a>
Creat pe: 29.10.2022 9:18
<a href=https://expert-dtp.ru/dtp1>Независимая автоэкспертиза</a>
Creat pe: 31.10.2022 0:03
https://prednisoneall.top/
Creat pe: 31.10.2022 2:14
https://wankmovie.com/ Cumming inside my year old fuck buddy - FULL LENGTH - 4k - fps
Creat pe: 31.10.2022 17:49
<a href=https://xn----8sbaha6askwme1aq4i.xn--p1ai/>Выкуп машин быстро дорого</a>
Creat pe: 01.11.2022 0:24
<a href=https://tube.eros-zone.com/archives/category/genre/nakadashi>japanese creampie</a>
Creat pe: 01.11.2022 14:33
Flirty cuties pound the biggest strapons and spray semen all over the place https://wankmovie.com/
Creat pe: 01.11.2022 15:11
<a href=https://seasonvar.site/>https://seasonvar.site/</a>
Creat pe: 02.11.2022 18:17
Cuddly czech sweeties open up their arses with anal plug and monster dildos https://wankmovie.com/
Creat pe: 05.11.2022 11:32
<a href=https://kinogo-hd.site/>https://kinogo-hd.site/</a>
Creat pe: 05.11.2022 22:25
<a href=https://www.e-akb.ru/akkumulyatory/tyagovye-akkumulyatory-dlya-pogruzchikov-i-skladskoj-tekhniki/akkumulyatornye-batarei-dlya-pogruzchikov-still>https://www.e-akb.ru/akkumulyatory/tyagovye-akkumulyatory-dlya-pogruzchikov-i-skladskoj-tekhniki/akkumulyatornye-batarei-dlya-pogruzchikov-still</a>
Creat pe: 08.11.2022 15:49
<a href=https://filmonews.ru/2022/09/18/margo-robbi-vyshla-v-slezah-iz-doma-kary-delevin/>https://filmonews.ru/2022/09/18/margo-robbi-vyshla-v-slezah-iz-doma-kary-delevin/</a>
Creat pe: 09.11.2022 20:02
<a href=https://sokolov-design.com/>https://sokolov-design.com/</a>
Creat pe: 10.11.2022 8:02
<a href=https://loyalen.com/>https://loyalen.com/</a>
Creat pe: 12.11.2022 11:10
<a href=https://master-na-100.ru/>отзывы master-na-100.ru</a>
Creat pe: 12.11.2022 17:48
<a href=https://koreacars.me/>https://koreacars.me/</a>
Creat pe: 14.11.2022 17:51
<a href=https://drvitushko.ru/>спортивный травматолог ортопед в москве</a>
Creat pe: 15.11.2022 14:51
Website promotion in top 10 google is inexpensive, quality assurance ! <a href=http://links-for.site>www.links-for.site</a>
Creat pe: 17.11.2022 16:21
Medicine prescribing information. Cautions.
<a href="https://clomid4us.top">cost of generic clomid</a> in US
Actual information about medication. Get information here.
Creat pe: 21.11.2022 23:26
<a href=https://plisio.net/accept-trueusd>https://plisio.net/accept-trueusd</a>
Creat pe: 25.11.2022 18:05
<a href=https://ryazan-complex.ru>купить завод в россии</a>
Creat pe: 26.11.2022 11:02
<a href=https://torgstore.ru>оборудование для магазина одежды цены</a>
Creat pe: 26.11.2022 18:17
<a href=https://yourdreambook.com>dream interpretation</a>
Creat pe: 27.11.2022 0:45
<a href=https://whattogives.com>gifts</a>
Creat pe: 27.11.2022 10:18
<a href=https://clean-reshenie.ru/>https://clean-reshenie.ru/</a>
Creat pe: 27.11.2022 11:51
About casino, more:
<a href=http://altay-info.ru/news/pages/88-igrovye-avtomaty-casino-playfortuna-s-zhivymi-krupe.html>here</a>
<a href=http://www.grodna.ru/viewtopic.php?f=100&t=3083>game</a>
<a url="https://www.myoktyab.ru/includes/pages/90-sloty-casino-playfortuna-s-lajv-krupe.html">site</a>
<a url="https://www.myoktyab.ru/includes/pages/90-sloty-casino-playfortuna-s-lajv-krupe.html">play</a>

https://www.pitomec.ru/forum/post/7981 http://www.tombs-sevastopol.ru/images/pages/?play-fortuna-casino-0953.html
Creat pe: 27.11.2022 16:24
[url=http://nevainstrument.ru/produkciya/26-kupit-izmeritelnyj-instrument-v-sankt-peterburge.html]угольники[/url]
Creat pe: 27.11.2022 21:05
<a href=https://theworldpredictions.com>prediction</a>
Creat pe: 28.11.2022 6:07
<a href=https://verytastyrecipes.com>recipes</a>
Creat pe: 29.11.2022 6:43
<a href=https://boilandfry.xyz>how to boil</a>
Creat pe: 29.11.2022 17:51
<a href=https://seosait.com/obzor-konstruktora-meta-tegi-onlajn/>https://seosait.com/obzor-konstruktora-meta-tegi-onlajn/</a>
Creat pe: 29.11.2022 22:42
<a href=https://ampedstudio.com>music studio</a>
Creat pe: 30.11.2022 11:47
<a href=https://www.pinterest.nz/pin/1016054365906441301/>https://www.pinterest.nz/pin/1016054365906441301/</a>
Creat pe: 30.11.2022 20:39
<a href=https://kospo.ru/equipments/food-productions>пищевое оборудование</a>
Creat pe: 01.12.2022 6:38
<a href=https://anycubic3d.ru/>купить 3D принтер</a>
Creat pe: 01.12.2022 18:53
<a href=https://kospo.ru/equipments/industrial>подбор промышленного оборудования</a>
Creat pe: 02.12.2022 7:02
<a href=https://xn----8sbaha6askwme1aq4i.xn--p1ai/>Выкуп авто срочно выезд</a>
Creat pe: 02.12.2022 7:02
заказать поздравление с днем рождения по именам <a href=https://na-telefon.biz/>https://na-telefon.biz/</a>
Creat pe: 02.12.2022 21:28
Дизайнерские светильники - купить эксклюзивное интерьерное освещение <a href=https://ru.mai-he-mai.com/partner/partner/31/>https://ru.mai-he-mai.com/partner/partner/31/</a>
Creat pe: 03.12.2022 10:43
Интернет магазин светильников и люстр <a href=https://ru.mai-he-mai.com/partner/partner/31/>https://ru.mai-he-mai.com/partner/partner/31/</a>
Creat pe: 03.12.2022 15:41
бізнес в інтернеті <a href=https://dive-club.com.ua/>https://dive-club.com.ua/</a>
Creat pe: 04.12.2022 8:50
кредити та гроші <a href=https://pro-groshi.info/>https://pro-groshi.info/</a>
Creat pe: 04.12.2022 8:50
заработок в интернте <a href=https://infomagaz.xyz/>https://infomagaz.xyz/</a>
Creat pe: 04.12.2022 15:11
бізнес онлайн <a href=https://sladent.com.ua/>https://sladent.com.ua/</a>
Creat pe: 04.12.2022 15:12
заробіток <a href=https://webtime.com.ua/>https://webtime.com.ua/</a>
Creat pe: 05.12.2022 7:36
блог о заработке <a href=https://diamondhairs.com.ua/>https://diamondhairs.com.ua/</a>
Creat pe: 05.12.2022 7:36
бізнес ідеї <a href=https://webzarobitok.com/>https://webzarobitok.com/</a>
Creat pe: 05.12.2022 20:34
<a href=https://expert-rtuti.ru/razbilisya-gradusnik/>разбили ртутный градусник что делать</a>
Creat pe: 07.12.2022 17:36
Портал vavada <a href=https://vavadac.ru>https://vavadac.ru/</a> casino подкупает в данный момент наихорошими игровыми автоматами и азартными развлечениями...
Creat pe: 07.12.2022 17:56
Клуб вавада <a href=https://vavadac.ru>https://vavadac.ru</a> casino подкупает сейчас лучшими слотами и азартными потехами. Практически все игроки выделяют актуальность текущего официального веб-сайта vavadac.ru, хорошие бонусы и внимательную поддержку. Игровой портал https://vavadac.ru/ вавада можно неустрашимо советовать всем близким как одно из рейтинговых площадок отчественного гембла.
Arhiva blog
Copyright © 2022 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.