Close
Categorii
Meniu

Cum conectam un sistem de supraveghere la internet - Tutorial complet

Poate cel mai important lucru pentru posesorul unui sistem de supraveghere este sa poata urmari camerele de pe internet, de pe orice dispozitiv. De multi ani toate DVR-urile si NVR-urile pot fi conectate la internet pentru a putea fi accesate folosind telefoane mobile, laptop-uri, tablete, de oriunde, oricand. In acest tutorial va prezentam detaliat toti pasii necesari pentru a putea accesa un sistem de supraveghere prin internet.

1. De ce am nevoie pentru a putea urmari camerele de supraveghere de pe internet?

Iata conditiile minime care trebuiesc indeplinite pentru a va putea realiza singur conexiunea sistemului video la internet.

Daca considerati ca aveti cunostinte decente de retelistica (stiti ce este un IP, ce este un gateway, o masca de retea, un port de retea) puteti sari direct la punctul 7 pentru pasii concreti de configurare. Daca exista chiar si un termen enumerat anterior pe care sa nu il cunoasteti, atunci parcurgeti cu rabdare tutorialul incepand cu punctul 1.1.

1.1. Cateva Cunostinte Tehnice de Baza

In cateva fraze vom face o trecere in revista a catorva cunostinte elementare, dar foarte utile, de retelistica. Acestea va vor usura mult intelegerea pasilor pe care ii veti urma, nu doar sa executati orbeste cateva instructiuni.

Vom folosi o analogie simpla pentru a face lucrurile mai clare.

Internetul reprezinta o modalitate de comunicare, o retea enorma de legaturi intre dispozitive precum: calculatoare, telefoane, laptop-uri, etc. In mare, deci, internetul poate fi asemanat cu o retea de drumuri ce leaga orase, cartiere, case, etc.

La fel cum un oras foloseste adrese pentru a identifica cu exactitate un bloc sau o casa, asa foloseste si internetul adrese de internet pentru a identifica multitudinea de dispozitive conectate la internet.

Internetul foloseste "adresa IP" (Internet Protocol) pentru a reprezenta o adresa. Fiecare dispozitiv ce se conecteaza la internet primeste o adresa IP. Dispozitivul de pe care cititi aceste randuri are o adresa IP alocata si la fel va trebui sa aiba si DVR-ul dumneavoastra pentru a se putea conecta la internet.

Exista doua tipuri de adrese despre care trebuie sa stiti cand vorbim despre conectarea unui dispozitiv la internet.

Exista “adrese IP externe (numite si adrese publice)” si “adrese IP interne (numite si adrese locale)”. Sa explicam.

Daca aveti de primit o scrisoare (in analogia noastra scrisoarea poate fi un mail sau semnalul video de la camerele dumneavoastra de supraveghere) si locuiti la adresa “Strada Popesti nr 4”, postasul va ajunge cu scrisoare pana la acea adresa. Aceasta adresa poate fi comparata cu adresa dumneavoastra IP publica (IP-ul extern).

Dar postasul nu vine sa va lase scrisoarea direct in mana. El nu stie in ce camera din locuinta dumneavoastra sunteti si nici nu are permisiunea sa intre in locuinta. Postasul se oprese la usa, bate, si intreaba daca destinatarul este acolo. Tot asa, cand vorbim de conectarea prin internet la un DVR, nu avem acces direct la acel DVR doar pentru ca stim adresa publica la care se afla. Avem nevoie de permisiune. Aici intervine router-ul locatiei dumneavoastra. Router-ul este cel care va primi solicitarea dumneavoastra de conectare la DVR si va face mai departe legatura, dar asta numai daca este configurat sa o faca. Configurarea router-ului pentru acces la DVR este detaliata pe larg ceva mai jos, acum este important sa intelegem cum functioneaza sistemul.

In casa dumneavoastra exista mai multe incaperi ce pot sa comunice cu exteriorul: bucatarie, dormitor, sufragerie (aceste incaperi le putem compara cu dispozitivele conectate la internet din locuinta dumneavoastra: laptop, calculator, tableta, telefon mobil).

O adresa IP publica este ceea ce va ofera furnizorul dumneavoastra de internet in abonamentul pe care il platiti si veti avea un cablu pe care furnizorul il aduce pana in locuinta dumneavoastra. Acolo aveti varianta sa va instalati un echipament special (router) pentru a beneficia de internet la mai multe dispozitive din locatie, fie pe fir, fie wireless, in acelasi timp.

In momentul in care aveti acel router instalat, acesta va fi cel care va avea adresa publica alocata (toate "scrisorile" la router vor ajunte), iar mai departe, catre toata dispozitivele din locatie, routerul va aloca adrese IP interne. De exemplu, “Bucataria” poate reprezenta adresa alocata de router laptop-ului dumneavoastra, “Dormitorul” poate fi adresa alocata DVR-ului, si asa mai departe.

Aceste adrese interne tin strict de organizarea fiecarui router si nu ajung niciodata in exterior. Router-ul dumneavoastra este cel care va prelua informatiile de la toate adresele interne si va expedia informatia folosind adresa IP publica si unica.

Cu speranta ca modul de functionare al alocarii de adrese prin internet este ceva mai clar, sa revenim si sa continuam cu cele necesare pentru conectarea sistemului video la internet.

1.2. Sistemul de Supraveghere cu DVR / NVR Instalat si in Functiune

Chiar daca nu aveti camerele conectate, macar unitatea de inregistrare trebuie sa fie functionala si pregatita pentru efectuarea setarilor. Setarile necesare la DVR / NVR se fac folosind un monitor de calculator si un mouse (ar trebui sa il aveti in cutia in care a venit DVR-ul). Aceste setari se fac o singura data, dupa care raman salvate.

1.3. O legatura intre DVR / NVR si sursa de internet

Pentru a avea acces prin internet la sistemul video trebuie sa avem legatura de date intre DVR si sursa de internet, adica router-ul. Aceasta legatura poate fi pe fir (un cablu de retea care leaga portul LAN al DVR-ului cu unul din porturile LAN ale router-ului) sau wireless (folosind un access point legat pe fir cu DVR-ul si conectat wireless la reteaua wireless a router-ului). Conexiunea de internet (firul din exterior de la furnizor) poate fi conectata direct la DVR sau, cel mai des intalnit, sa treaca prin acel router despre care am vorbit mai sus.

Recomandarea noastra este sa mergeti pe varianta legaturii pe fir. Calitatea, stabilitatea si siguranta semnalului video sunt superioare. Veti avea deci un fir UTP care leaga portul de retea al DVR-ului cu un port LAN al router-ul, sau veti avea cablul de internet exterior direct conectat la DVR.

1.4. Conexiune de internet cat mai buna

Ce inseamna “cat mai buna”? Ne intoarcem la analogia noastra. Spuneam ca o legatura la internet este o conexiune care functioneaza foarte asemantor cu o retea de drumuri. Drumurile au 2 sensuri. In acelasi stil, internetul are 2 sensuri. Pe un sens informatia “vine”, pe alt sens informatia “pleaca”.

In cazul unui sistem de supraveghere, informatia “pleaca” de la DVR prin reteaua internet si ajunge la telefonul / calculatorul dumneavoastra. Asta inseamna ca DVR-ul foloseste banda de "upload" a conexiunii de internet la care este conectat, iar dumneavoastra veti folosi banda de "download" a conexiunii de internet la care sunteti conectat cand urmariti camerele. Va trebui deci sa aveti un abonament de internet in locatia unde sistemul video este instalat cu asa numita ”banda de upload” (banda de trimitere) cat mai mare. Asemanator, in locatia de unde doriti sa monitorizati camerele este necesara o banda de “download” (banda de primire) cat mai mare.

Pentru un calcul orientativ, un sistem clasic cu DVR foloseste o banda de aproximativ 0.5 Mbps pentru fiecare camera. Pentru un sistem cu 4 camere aveti deci nevoie de 2 Mbps banda de upload pentru o calitate decenta a imaginii. Daca aveti camere HD vom avea nevoie de 1 Mbps minim pentru fiecare camera, iar pentru Full HD de minim 2 Mbps/camera.

1.5. Router Configurabil (optional)

Nu este necesar acest router pentru efectuarea legaturii la internet, insa, fara el, legatura de internet pe care o aveti va trebui sa fie folosita numai de catre sistemul video. Majoritatea dintre noi insa dorim sa folosim internetul si pentru camere si pentru uz personal. Aici intervine dispozitivul numit router. Acesta preia la intrare sursa de internet de la furnizor si “imparte” pe fir sau wireless internet intr-o locatie la mai multe dispozitive. Unii furnizori de internet va ofera in abonament routerul, altii va aduc doar firul pana la usa si lasa achizitionarea router-ului in seama dumneavoastra. In general este mai eficient sa aveti un router cumparat de dumneavoastra deoarece cei ce ofera routere la pachet nu ofera cele mai bune aparaturi (de exemplu Telekom).

1.6. Un PC sau laptop pentru setari

Cu un calculator (PC) sau laptop va veti conecta la reteaua de internet a locatiei si veti accesa router-ul pentru a face setarile necesare. De obicei, cel mai usor este sa folosim un laptop conectat wireless la internetul locatiei. Pentru ca internetul de pe laptop este oferit de catre router, legatura cu router-ul exista deja si nu mai aveti nevoie de alte pregatiri.

1.7. Putin Simt Tehnic in folosirea calculatorului.

Daca stiti ce este un IP, ce este un router, cum sa accesati router-ul prin retea folosind adresa IP, sunteti mai mult decat capabil de a face configurarea conexiunii de unul singur. Pentru cei ce inca nu au inteles mare lucru din prima parte a articolului va sugeram sa apelati la serviciul nostru de configurare dispozitive de la distanta si noi vom face totul.

Trebuie doar sa ne lasati o solicitare pe adresa de mail comenzi@supraveghere24.ro sau sa ne sunati la numarul de consultanta de pe site, mentionand ca doriti configurarea unui sistem de supraveghere pentru acces la distanta. Nu va costa decat un LIKE pe pagina noastra de Facebook si un share de pe contul dumneavoastra (sau al unui prieten) cu postarea:

Pentru sfaturi si probleme legate de sistemul de supraveghere am apelat la http://www.Supraveghere24.ro

2. PASII necesari - pentru a urmari live pe internet imaginile captate de Sistemul de Supraveghere

2.1. Pregatiri Initiale

Atentie! Nu toate sistemele sunt identince, nu toate conexiunile de internet la fel. Asta inseamna ca oricat de stufos am face noi acest articol, instructiunile nu vor corespunde litera cu litera cu ce aveti dumneavoastra in fata ochilor.

Odata conectate dispozitivele intre ele (DVR-ul conectat la Router prin cablu utp sau legatura wireless si Laptop-ul conectat la Router prin cablu utp sau legatura wireless) este momentul sa vedem ce setari trebuie sa facem.

Vom incepe cu depistarea tipului de adrese interne pe care reteaua dumneavoastra locala le foloseste. Pentru aceasta veti folosi un laptop conectat la retea (fie pe fir, fie wireless).

Mentionam ca toate comenzile prezentate mai jos in ghilimele se introduc in calculator fara ghilimele.

Deschideti terminalul de comanda COMAND PROMPT. Pentru Windows avem START - > RUN -> tastati “CMD” ->apasati ENTER

Vi se va deschide o fereastra neagra ca cea de mai jos:

Command Promt - Adrese IP Sistem Supraveghere

Acum tastati: “ipconfig /all” si apasati ENTER.

IP Config

Veti vedea o lista de informatii precum cea de mai jos. Am marcat cu rosu campurile care ne intereseaza.

IP Config - view details

Acestea sunt: “IPv4Address”, “Subnet Mask”, “Gateway”. Va rog sa le identificati pe cele din ecranul dumneavoastra si sa le notati pe ceva. Vom avea nevoie de ele.

“IPv4Address” este adresa interna alocata de catre router calculatorului dumneavoastra si “Gateway” este adresa interna a router-ului dumneavoastra. Aceasta adresa interna o vom folosi pentru a accesa setarile router-ului.

Noi vom lucra in continuare cu exemplul de mai sus (cu adresele marcate cu rosu), insa adresele dumneavoastra nu vor fi foarte diferite.

Am identificat adresa interna a laptopului nostru ca fiind “192.168.1.2”, iar adresa interna a router-ului (gateway-ul) “192.168.1.1”.

Asta inseamna ca toate adresele din reteaua noastra, adresele pe care le folosesc dispozitivele conectate la reteaua noastra, sunt de tipul “192.168.1.x”, unde x este un numar intre 1 si 254.

Va trebui sa alegem o adresa pe care sa o alocam DVR-ului din acest interval. Aceasta adresa trebuie sa fie de acelasi format, dar cu alta terminatie decat “1” sau “2” pentru a nu intra in conflict cu laptop-ul sau cu router-ul. Fiecare adresa din retea trebuie sa fie unica, deci noi cautam o adresa libera pentru DVR-ul nostru.

Vom alege o adresa si o vom verifica daca este libera. Va recomand sa alegeti o terminatie mica, intre 5 si 20 (de obicei aceste adrese sunt libere). De exemplu vom alege pentru DVR-ul nostru adresa “192.168.1.11”.

Verificam disponibilitatea acestei adrese tot din acelasi ecran negru CMD. Lansati fereastra din nou si tastati:

“ping 192.168.1.11” si apasati tasta ENTER.

Daca aveti ca raspuns ceva ca in imaginea de mai jos, atunci adresa aleasa este disponibila si o puteti folosi pentru DVR.

Ping Time Out - view details

Daca primiti ca raspuns o serie de linii ce incep cu “reply from...” acesta este anuntul ca adresa este ocupata, deci va trebui sa incercati altceva ( ex: 192.168.1.12, 192.168.1.12, etc).

2.2. Setarea DVR-ului

Acum ca am aflat ce adresa trebuie sa folosim pentru DVR-ul nostru, vom face setarile de retea pentru acesta.

Din interfata directa a DVR-ului, folosind mouse-ul si un monitor atasat la DVR, intrati in meniul principal -> sectiunea “retea” (“network” pentru dispozitivele in engleza). Modelul dumneavoastra poate avea o interfara usor modificata, dar meniurile si parametrii trebuie sa fie asemanatori.

Network Menu
Setari Network - Sistem Supraveghere

Vom incepe sa completam campurile.

  • NU vom bifa optiunea DHCP.
  • IPAddress: 192.168.1.11 (adresa pe care am gasit-o ca fiind libera)
  • Subnet Mask: 255.255.255.0 (exact ce ati gasit in lista afisata de comanda “ipconfig /all”)
  • Gateway: 192.168.1.1 (exact ce ati gasit in lista afisata de comanda “ipconfig /all”)
  • Primary DNS: 8.8.8.8 (nu vom intra in detaliile functiei DNS. Nu este importanta pentru problema de fata)
  • Secondary DNS: 192.168.1.1 (exact adresa gateway-ului)
  • HTTP port: 8000 (din setarile de fabrica, gasim de obice portul HTTP setat la 80. Incercati sa nu folositi portul 80 pentru DVR. De multe ori 80 este folosit si de catre router si apar incurcaturi. Noi am folosit 8000)
  • TCP port, uneori numit si Media port sau Server port: 34567 (ramane asa cum il avem in imagine)
  • Pentru orice alt port ce ar putea aparea in meniul “Retea” (exemplu: Mobil port sau orice altceva) il veti completa in continuare cu 8001, 8002, etc. In general mai mult de 3 porturi nu veti avea la niciun model de DVR. In cazul nostru sa spunem ca am configurat portul http cu 8000 si portul Media cu 34567.
  •  Nu uitati sa notati porturile pe care le-ati alocat. Vom avea nevoie de ele la configurarea router-ului.

Pentru cei ce cunosc retelistica este bine stiut ca alegerea porturilor este o chestiune de preferinta, insa acest tutorial este destinat celor cu pregatire limitata, asa ca am ales noi cateva porturi pe care le folosim si noi la montaje.

Odata facute setarile de retea ale DVR-ului, salvati si iesiti din meniu. Este posibil ca unitatea DVR sa va ceara o resetare, situatie in care reporniti aparatul pentru si asigurati-va ca setarile au fost salvate.

2.3. Setarea Router-ului

Ajungem acum la partea ceva mai delicata a problemei. Trebuie sa facem cateva setari la router ce vor permite accesul din exterior catre DVR-ul dumneavoastra. Aceasta procedura se numeste “port forwarding”. Este util sa cunoasteti denumirea deoarece in functie de modelul de router pe care il aveti puteti cu o simpla cautare pe Google sa gasiti pasi clari si detaliati exact pentru modelul dumneavoastra de router.

Exemplu de cautare pe google: “port forwarding tp-link wr740n”

Am folosit combinatia cheie “port forwarding”, producatorul “TP-link” si modelul produsului.

Modelul produsului il gasiti inscriptionat pe router-ul dumneavoastra.

Acum haideti sa “instruim” router-ul sa ne ofere acces la sistemul de supraveghere din exterior.

Aceste setari sunt necesari din motive de securitate. Router-ul este interfata dispozitivelor dumneavoastra cu exteriorul. Daca nu ar exista masurile acestea de securitate, oricine ar putea sa acceseze fara restrictii informatiile din locuinta dumneavoastra, inclusiv imaginile video de la sistemul de supraveghere.

Folosind laptopul sau calculatorul deschideti un browser (Google Chrome, Mozilla, etc) si tastati in bara de adrese IP-ul inter al router-ului (adresa gateway obtinuta mai devreme folosind comanda “ipconfig”). In cazul nostru avem un router TP-Link cu adresa “192.168.1.1”.

http://192.168.1.1 - apasam ENTER

In Internet Explorer am accesat adresa “http://192.168.1.1” asa cum vedeti in imaginea de mai jos. Veti avea in fata ecranul de introducere utilizator si parola router. Va rog sa le introduceti pentru a avea acces la interfata efectiva a router-ului.

Router TP Link - Login

Se va deschide fereastra pentru introducerea utilizatorului si parolei router-ului. Nu confundati parola web a router-ului cu parola wireless, sunt diferite.

Introduceti utilizatorul si parola dumneavoastra si apasati ENTER.

Daca nu ati schimbat parola de conectare la router veti putea gasi usor pe internet utilizatorul si parola din fabrica cu o simpla cautare pe Google: “default user and password router Marca Model”.

In cazul exemplului nostru avem un router TP-Link. Dumneavoastra puteti avea alta marca de router. Poate Linksys, poate D-link, poate Tenda, aceste 4 marci fiind foarte populare la noi. In functie de producatorul router-ului dumneavoastra veti gasi interfete diferite, dar principiile sunt identice.

interfata_tp_link

In meniul din stanga mergem la sectiunea “Forwarding”->”Virtual Server”

Pentru un router LINKSYS va trebui sa mergeti la SECURITY - APPS and GAMING - SINGLE PORT FORWARDING.

forwarding_port_linksys

Pentru un router D-LINK va trebui sa mergeti in meniul: ADVANCED - VIRTUAL SERVER.

forwarding_port_dlink

Pentru un router ASUS va trebui sa mergeti in meniul: WAN - VIRTUAL SERVER / PORT FORWARDING

forwarding_port_asus

Pentru un router TENDA va trebui sa mergeti in meniul: VIRTUAL SERVER - PORT RANGE FORWARDING

forwarding_port_tenda

OBSERVATIE: Un caz aparte este cel al dispozitivelor Huawei de la Romtelecom. Un astfel de router se configureaza ceva mai dificil, cu cateva setari suplimentare. Daca sunteti posesorul unui astfel de router va rugam sa studiati articolul nostru de blog: “Configurarea unui router Huawei pentru monitorizarea camerelor de supraveghere”.

In cazul articolului nostru avem un router TP-LINK si vom merge in meniu la FORWARDING - VIRTUAL SERVERS.

In tabelul din dreapta va trebui sa adaugam “porturile” pentru care router-ul va permite acces din exterior. Noi avem porturile http - 8000, server / media - 34567, mobil - 8001.

Adauga Server Virtual
Adauga Port TP Link

    In tabelul pe care il avem de completat dupa ce apasam pe “ADD NEW” va trebui sa adaugam, pe rand, cate o intrare pentru fiecare port pe care il deschidem si pentru care router-ul va permite accesul din exterior. Noi avem porturile http - 8000, server / media - 34567.
    In imaginea de mai sus aveti exemplul pentru portul media. Iata exemplu Port Forwarding pentru portul HTTP al DVR-ului.
    •    Service port: 8000
    •    Internal port: 8000
    •    IP Address: 192.168.1.11 (adresa IP a DVR-ului)
    •    Protocol: Both sau ALL (in cazul nostru lasam ALL)
    •    Status : Enabled (pentru ca setarea sa fie activa)
    •    Common service port: lasati neselectat
    •    Salvati si repetati pentru restul de porturi.

Vi se mai poate cere in unele interfete un nume pentru setarea pe care o adaugat router-ului. Acolo veti da o denumire sugestiva procedurii pe care o faceti, exemplu “dvr_http” pentru intrarea pe care am definit-o mai sus. Nu este important ce denumire dati. Poate fi orice sir de caractere, dar veti identifica mai usor setarea daca numele este sugestiv.

Dati un restart la router pentru a fi siguri ca setarile au fost efectuate si dupa ce acesta porneste si aveti conexiune la internet este timpul sa verificam daca am facut setarile corect.

Verificarea setarilor efectuate pana acum


Acum ar trebui sa verificam setarile facute la router si sa aflam daca porturile pe care le-am deschis sunt cu adevarat deschise.


Pentru acest pas va recomandam o aplicatie online, gratuita, pe care o gasiti pe site-ul Ping.eu.


Accesam site-ul si, din start, vedem ca in partea de sus a paginii suntem informati care este adresa IP publica a locatiei noastre (“Your IP is...”), adresa alocata de catre furnizorul de internet. Aceasta este adresa de internet pe care o vom folosi impreuna cu porturile deschise mai devreme pentru a accesa sistemul video.

Aveti aici o serie de aplicatii foarte utile. In primul rand aveti adresa dumneavoastra IP publica in partea de sus a ecranului. Acesta este adresa pe care o veti folosi pentru a accesa sistemul video cand sunteti plecat.

Ping.eu tools

Tot pe Ping.eu aveti si functia “port check” (verificare port). Intrati acolo si puneti in campul “IP address or host name” IP-ul public al locatiei dumneavoastra (cel din partea de sus a imaginii) si in campul “port” puneti portul pe care doriti sa-l verificati (sa spunem 8000 in cazul nostru). Apasati “go”. Daca pe ecran apare un text care spune ca portul este “open”, atunci ati efectuat corect toate setarile si in acest moment aveti acces din exterior catre DVR-ul dumneavoastra.

Port Check Ping.eu

Din acest moment puteti folosi Internet Explorer sau aplicatia CMS recomandata pentru DVR-ul dumneavoastra pentru a accesa camerele de supraveghere prin Internet.

Acum putem folosi formularea http://adresa_ip_pulica:port_http pentru a accesa sistemul video prin Internet Explorer. In exemplul nostru vom accesa DVR-ul folosind: http://5.14.140.18:8000

Din cauza lungimii deja mari a tutorialului, aceasta ultima etapa, setarea telefonului si calculatorului pentru accesarea camerelor, o gasiti intr-un tutorial separat. Faceti click AICI.

Am realizat si varianta video pe youtube a etapelor descrise mai sus. Mai jos aveti link-urile catre canalul nostru. Va puteti abona pentru tutoriale viitoare.

- link conectare sistem supraveghere la internet - configurare DVR

- link conectare sistem supraveghere la internet - configurare Router

- link conectare sistem supraveghere la internet - configurare telefon sau laptop pentru acces la camere

Ca ultime observatii, este posibil ca adresa IP pe care o aveti alocata sa nu fie o adresa fixa, ci una schimbatoare (dinamica). Asta inseamna ca nu veti avea alocata permanent aceeasi adresa de catre furnizorul de internet. In acest caz, daca nu doriti sa alergati mereu dupa adresa noua, va trebui, ori sa faceti o solicitare de adresa IP fixa la furnizorul dumneavoastra de internet, ori sa folositi o solutie online care se numeste DDNS.

DDNS (link wikipedia) este un abonament online care va mascheaza adresa IP cu un domeniu. In spatele acestui domeniu (de exemplu: lamineacasa.go.ro) veti avea mereu atasata automat ultima adresa IP pe care o primiti de la furnizor, fara sa sesizati macar ca a fost inlocuita.
Pentru optiunea de DDNS va invitam sa parcurgeti tutorialul nostru dedicat solutiei DDNS. Supraveghere video pe internet fara IP Static - DDNS - Ghid complet

Contactati-ne!

Nu uitati ca ne puteti contacta pentru detalii si lamuriri folosind formularul de contact.

Va multumim si nu uitati sa lasati impresiile si sugestiile dumneavoastra in legatura cu acest articol sau cu subiecte despre care ati dori sa realizam viitoare articole.

Cu stima,

Istrate Alexandru

Ing. Sisteme Securitate - Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Comentarii
Creat pe: 19.04.2015 23:50
OK Foarte obiectiv-pe romaneste "mura-n gura..." Multumim.
mai astepatam subiecte despre camere iP ,configurari,transmisii video la mare distanta,cu acces point ,solutii in zone izolate.
Creat pe: 21.04.2015 14:15
Va multumim pentru aprecieri si mai ales pentru recomandari. Vom aborda cat de curand subiectul transmisiei de semnal video la distanta, un subiect in care avem deja multa experienta practica.
Creat pe: 23.05.2015 19:36
Explicat pe intelesul tuturor! Foarte bine!
Creat pe: 26.08.2015 11:38
Foarte bun exemplul. Multumesc.

Creat pe: 05.01.2016 19:52
Buna seara! Foarte util, mai ales pentru incepatori. Multumesc!Mai am o singura problema: am configurat  routerul, dar la port 8000, imi spune ca e inchis..Ce sa fac in continuare? Stefanescu
Creat pe: 06.01.2016 8:43
daca ati facut partea de port forwarding pe router si portul apare tot ca inchis exista 2 explicatii:
1. forwardarea nu a fost facuta corect. mai exact nu au fost facuti toti pasii necesari in rotuer. fiecare model de router are proceduri usor diferite. Exemplu bun sunt routerele de la Romtelecom.
2. IP-ul dumneavoastra public nu este tocmai public ci este un IP ce trebuie reforwardat la furnizorul de internet. imaginati-va router-ul dumneavoastra stand in spatele altui router, dupa care urmeaza internetul. ati facut forwardare pentru port pe router-ul dumneavoastra, dar mai trebuie facut forward pentru port si pe router-ul furnizorului.
Creat pe: 31.01.2016 19:19
Buna ziua , am facut toti pasii din tutorial , ar reusit sa ma loghez prin ip dvr-ului  , dar cu ip public nu merge .Am internet prin Rds si un router de la TP-LINK ,ce setare mai trebuie pentru a putea accesa din exterior ip ?
Creat pe: 15.04.2016 22:55
daca intampinati probleme la configurarea router-ului gasiti tutoriale youtube mai explicite aici:
https://www.youtube.com/watch?v=Dk4fJGl4GgY
setarile DVR-ului le gasiti aici:
https://www.youtube.com/watch?v=gcC9lOz2Sgc
Creat pe: 24.04.2016 19:33
Conteaza daca este ip static sau dinamic? mariusik_dj@yahoo.com
Creat pe: 24.04.2016 21:28
nu conteaza daca aveti ip static sau dinamic. in ambele variante aveti un ip public. la ip dinamic insa, ip-ul se poate schimba si nu veti mai putea accesa camerele decat daca aflati ip-ul nou. in acest caz va recomand un cont de DDNS.
Creat pe: 08.05.2016 23:05
Iti multumesc. Maine de ziua Europei si voi incerca sper sa reusesc.
Creat pe: 10.05.2016 9:07
Buna ziua! Am reusit setarile si pot vedea camerele cu Internet Explorer de pe PC dar nu le pot accesa de pe telefon(folosesc DDNS). In DVR mai are si niste setari pt. "Mobile device" unde se seteaza un username, o parola si un alt port. Si acestui port i-am facut forwarding pe router, dar tot nu reuseste sa se conecteze aplicatia "MPRMS" de pe telefon. Aplicatia are urmatoarele campuri de completat: "Model" unde pot selecta doar "DVR", urmatorul camp este "Name" unde aleg un nume(orice nume), urmatorul camp este "User" unde pun username-ul setat in DVR la "Mobile Device", urmatorul este"Password" unde pun parola setata in DVR la "Mobile Device", urmatorul camp este "IP" unde pun hostul meu DDNS si ultimul camp este "Port" unde pun nr. portului setat in DVR la "Mobile Device". Gresec undeva? Multumesc anticipat!
Creat pe: 11.05.2016 19:12
Buna ziua ,
Am incercat sa deschid porturile exact ca in explicatiile dumneavoastra , dar nu am reusit sa deschid decat portul 80 si 34567 , porturile 8000 si 8001 au ramas inchise.
nu stiu ce sa mai fac.
Routerul esteMonaco Telecom ,Tehnicolor TG789VN v3

Daca intru pe net pe adresa de ip extern , imi arata fereastra sa ma loghez , reuseste logarea , imi arata numarul camerelor , dar nu si imagine

Credeti ca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi ? Va multumesc
Creat pe: 11.05.2016 20:52
OFERIM CONSULTANTA GRATUITA. TREBUIE DOAR SA NE SUNATI SAU SA NE TRIMITETI MAIL. porturile pe care trebuie sa le deschideti nu sunt toate porturile din tutorial. acolo sunt date mai multe exemple. trebuie sa deschideti doar porturile pe care dvr-ul dvs le foloseste. rugam pe toate persoanele care doresc ajutor la configurare sa apeleze numarul de telefon de pe site: 0728 08 70 08. Veti primi consultanta imediat.
Creat pe: 19.05.2016 11:57
Buna ziua , doresc sprijin in configurarea unei camere de supraveghere cu IP, va multumesc!!!!
Creat pe: 07.07.2016 7:01
Foarte util acest tutorial, explicat ca la carte...ma ajutat foarte mult, iar unde nu mi-a iesit am apelat la numarul de telefon si baietii mi-au dat detaliile necesare. Cu stima si respect!
Creat pe: 09.07.2016 1:48
se poate inregistra in cloud supravegherea, sau in alta locatie decat locul unde sunt montate camerele de supraveghere ?
Creat pe: 09.07.2016 10:08
Re: se poate inregistra in cloud supravegherea, sau in alta locatie decat locul unde sunt montate camerele de supraveghere ?

Buna ziua. Da. Puteti inregistra la distanta sistemul video daca este un sistem cu camere IP. Un sistem analogic cu DVR este fortat de standardul tehnologiei sa inregistreze local pe hard-ul din DVR. Dar cu un sistem cu camere IP puteti:
1. Pe o unitate NVR montata in orice locatie cu internet, pe care conectam camere IP din oricare alte locatii pe baza de IPpublic:port. Atentie la banda de internet upload disponibila in locatiile cu camerele si la banda de download din locatia cu NVR-ul
2. Pe un spatiu de stocare inchiriat online, prin protocol FTP
3. Pe un server ivms-4200 instalat pe o unitate aflata la distanta.
Detalii suplimentare despre sistemele IP gasiti in link-urile de mai jos. Aveti acolo atat produsele, cat si descrierea in detaliu a tehnologiei in format text.

Camere IP de calitate din oferta noastra gasiti aici:
http://www.supraveghere24.ro/camere-ip-2
Unitati de stocare pentru camere IP gasiti aici:
http://www.supraveghere24.ro/nvr

Cu stima
Creat pe: 15.07.2016 15:42
Rugam toti clientii doritori de suport pentru configurare dvr de la distanta sa nu plaseze fugitiv solicitarea pe chat-ul site-ului dupa care sa paraseasca conversatia. Pe chat se poate raspunde mai greu din cauza numarului mare de solicitari si discutiilor lungi. Aveti numarul de telefon pe site + adresa de mail. cu stima, Echipa supraveghere24
Creat pe: 06.08.2016 23:12
salutare ,nu reusesc sa vad si eu camerele pe telefon ,trebuie setat modemul,eu am de la telecom ,nu stiu cum sa intru sa-l setez,ma ajutati,multumesc frumos
Creat pe: 06.08.2016 23:18
buna seara.
pentru router de la Telekom sunt necesari cativa pasi mai speciali. aparatura huawei este ceva mai dificila. reveniti va rog luni, intre 9 si 17 cu un telefon si va ajutam cu mare placere. Supraveghere24
Creat pe: 06.08.2016 23:36
nu puteti acum va rog ,sa-mi spuneti cum sa fac setarile la modemul ,telecom?va rog mult ,ma chinui de 2 zile si nu reusesc.
Creat pe: 06.08.2016 23:42
va trebui sa aveti rabare si sa vorbiti cu colegul care se ocupa de aceste setari. il gasiti la numarul de telefon din articol de luni pana vineri. v-as ajuta cu drag, dar nu este domeniul meu.
Creat pe: 04.09.2016 7:55
buna ziua... de la fata locului , o sa va deranjez si eu curand.... foarte bune informatiile tinand cont ca ma chinui de mai bine de 1 an sa imi configurez camerele pentru vizionare externa !
Creat pe: 01.11.2016 22:31
Error code: 26106
The IP address is not in the same subnet with LAN IP address.
Creat pe: 02.11.2016 14:57
reply: Error code: 26106
The IP address is not in the same subnet with LAN IP address.

Daca aceasta este o eroare care v-a aparut fiti ceva mai explicit. Raspunsul este in eroare. Adresa de pe care faceti accesarea nu este in aceeasi clasa cu adresa pe care incercati sa o accesati. Este o conditie obligatorie ca 2 adrese care comunica intre ele sa fie in aceeasi clasa. In tutorial este explicat si acest aspect.
Creat pe: 15.11.2016 17:26
Buna ziua,
Am beneficiat de consultanta profesionala din partea echipei
supraveghere24. Diagnosticare online de mare valoare a starii retelei de internet si a cauzelor de functinare defectuoasa a conexiunii de  internet.
Recomand cu caldura consultarea echipei pentru achizitia unui sistem de supraveghere cu acces la internet.
Pe viitor voi face cumparaturi de la supraveghere24.ro.
Cu deosebit respect,
Alexandru Nitescu,
Ilfov, Romania
Creat pe: 22.11.2016 19:25
SANTETI FOARTE BUNI,AM O INTBARE, CONECTAREA SE POATE FACE SI DE PE CARTELA CU INTERNET LA DVR ?
Creat pe: 22.11.2016 23:07
Re: SANTETI FOARTE BUNI,AM O INTBARE, CONECTAREA SE POATE FACE SI DE PE CARTELA CU INTERNET LA DVR ?

Multumim. Cartela de internet direct in DVR nu se poate. Cartela de internet o puneti intr-un router 3G/4G si DVR-ul il conectati la acel router asa cum l-ati conecta si daca ati avea un router cu legatura la internet pe fir. Exista mai multe modele de routere 3G/4G. Orange si vodafoen au abonamente in care ofera acel router la pachet. Stima
Creat pe: 02.12.2016 18:14
buna !
ce as putea face daca nu am gasit nici o adresa ip libera....?
am incercat pana la 254 si nu am gasit libera niciuna ..
doar 255 era libera , dar imi spune asa cand setez cu ea...
Error code: 26106
The IP address is not in the same subnet with LAN IP address.
Creat pe: 02.12.2016 19:22
Re: mai mult ca sigur cautati o adresa IP intr-o alta clasa decat clasa pe care o foloseste reteaua dvs. Este normal sa nu gasiti adrese libere. Adresele pe care le incercati nu exista. Din comanda ipconfig /all aflati ce adresa IP are router-ul dvs (gateway). Va dau un exemplu. Daca gateway-ul este 192.168.0.1, atunci va trebui sa incercati o adresa de tipul 192.168.0.x, deci veti trimite PING catre 192.168.0.10 sau 192.168.0.50. Cu siguranta veti gasi repede o adresa libera. Cel mai probabil dvs aveti o clasa IP si ati incercat sa trimiteti PING catre alt tip de adresa.
Creat pe: 03.12.2016 14:47
buna ! revin cu aceiasi problema...!
ce am gresit aici ??

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.100(Preferred)
   Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Lease Obtained. . . . . . . . . . : Saturday, December 3, 2016 2:24:37 PM
   Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, December 3, 2016 4:24:36 PM
   Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
   DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

C:\Users\lenovo>ping 192.168.0.50

Pinging 192.168.0.50 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.100: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.

Ping statistics for 192.168.0.50:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

C:\Users\lenovo>
Pinging 192.168.0.10 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.100: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.

Ping statistics for 192.168.0.10:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
C:\Users\lenovo>ping 192.168.0.77

Pinging 192.168.0.77 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.100: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.

Ping statistics for 192.168.0.77:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

C:\Users\lenovo>ping 192.168.0.250

Pinging 192.168.0.250 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.100: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.

Ping statistics for 192.168.0.250:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

C:\Users\lenovo>ping 192.168.0.254

Pinging 192.168.0.254 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.100: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.
Reply from 192.168.0.1: Destination host unreachable.

Ping statistics for 192.168.0.254:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

C:\Users\lenovo>ping 192.168.0.255

Pinging 192.168.0.255 with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 192.168.0.255:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
Creat pe: 03.12.2016 15:46
Re:
Nu ati gresit cu nimic, doar nu ati fost deloc atent. Daca va uitati o sa vedeti ca primiti raspuns nu de la adresa catre care dati PING, ci de la ultima adresa prin care PING-ul a trecut (192.168.0.100), adica adresa calculatorului. Prima data ati dat ping pe 192.168.0.50 si ati primit raspuns de la 192.168.0.100, si tot asa. Adresa 192.168.0.50 este libera, aceasta adresa nu a dat raspuns. O puteti deci folosi. Cititi cu mai multa atentie ce mesaje va comunica interfata. cu stima
Creat pe: 08.12.2016 15:01
Buna ziua. Foarte explicite aceste informatii, chiar si pentru un nespecialist in IT. Dupa ce voi incerca a configura sistemul in aceasta seara  voi reveni cu rezultatul. Va multumesc. George.
Creat pe: 16.12.2016 19:41
Buna
Se pare ca am o adresa IP schimbatoare , dupa aproximativ 2 saptamani nu mai e aceeasi
Problema e ca ca atunci cand dau port check , eu schimb adresa ip  cu cea noua,  ce mi arata  sus , portul il las aceelasi , dar cand dau go , imi arata port is closed
Oare mai trebuie schimbat si altceva ?
O seara buna !
Creat pe: 25.01.2017 14:45
am urmat toti pasii, dar ma inpotmolesc la setarile routerului, nu pot intra in el. tp-link tl-wr841n.
Creat pe: 26.01.2017 10:41
Re: router TP-link
cel mai probabil nu aveti adresa ip corecta sau nu stiti userul si parola. contactati-ne va rugam pe privat
Creat pe: 06.02.2017 16:58
As dori un tutorial pentru cont DDNS , ar fi util .Multumtsc.
Creat pe: 10.02.2017 10:46
Raspuns tutorial DynDNS.
Multumim pentru sugestie. Articolul despre utilizarea unui cont de DynDNS pentru evitarea problemei IP-ului schimbator este in lucru. Va fi postat pe site in aproximativ 10 zile.
Cu stima,
Echipa Supraveghere24
Creat pe: 13.02.2017 21:37
Articolul despre utilizarea DDNS pentru evitarea problemei IP-ul schimbator il gasiti aici:
http://www.supraveghere24.ro/supraveghere-video-pe-internet-fara-ip-static-ddns-ghid-complet
Creat pe: 23.03.2017 15:12
Foarte interesant.Un adevarat curs de retele pentru amatori facut, se vede de un inginer.L-am citit cu placere desi nu imi instalez acum sistemul.
De apreciat efortul facut de colectiv si firma.Daca voi avea nevoie revin.V-am trecut la favorite.
Kris Tian
Creat pe: 23.03.2017 15:35
Pemite legea supravegherea intrarii in bloc prin sistemul individual de mai sus? In prezent inregistrarea se afla pe unitatea din camera administratiei si poate fi utilizata fara restrictii la evenimente.O folosire individuala pe telefonul personal ar putea fi interpretata ca urmarirea unor persoane care vin la vecini si acestia ar putea protesta poate mai mult din rautate.Deci este posibil sa folosesc solutia individuala de supraveghere din calculatorul aflat in apartament,sau trebuie sa cer aprobarea locatarilor 50%+1 ??
Multumesc
Creat pe: 01.04.2017 20:09
Foarte utile informtii.Multumesc!
Creat pe: 04.07.2017 13:28
buna ziua! As dori sa ma ajutati si pe mine sa   configurez dvr si router-ul pt a viziona camera de la distanta . cu multumiri Stefanescu
Creat pe: 14.07.2017 22:08
BUN TUTORIALUL,FELICITARI.'Acum putem folosi formularea http://adresa_ip_pulica:port_http pentru a accesa sistemul video prin Internet Explorer. In exemplul nostru vom accesa DVR-ul folosind: http://5.14.140.18:8000',VEDETI CA LIPSESTE UN (b)
Creat pe: 15.07.2017 20:26
Felicitari !
Multumim........
Creat pe: 25.08.2017 15:11
Oare stiti cum pot seta router-ul care furnizeaza telekom cu fibra optica? Multumesc
Creat pe: 28.10.2017 22:57
INTERESANT...dar mai greu pentru un novice
Creat pe: 22.11.2017 19:47
Buna ziua, am incercat si eu conectarea am 2 routere 1 router de la digi cu wi-fi si nu stiu sa ii fac conectarile iar la al doilea router i le-am facut si la dvr cand incerc un ip public ma da in ip-ul routerului de la digi daca aveti si ceva informatii despre fordwarding-ul pentru el.
Creat pe: 15.12.2017 16:23
Multumesc pentru sfaturile de specialitate. La multe  realizari si ... LA MULTI ANI!
Creat pe: 12.01.2018 5:03
Cele mai detaliate descrieri,bravo!dacă se poate niște explicații despre camerele ip cu înregistrare pe card;dacă nu cumva se aplica aceleași reguli!va multumesc!
Creat pe: 17.02.2018 18:08
cred ca f multi specialisti IT au cunostinte f bune , insa la capitolul expicatii pentru cei mai putini avizati, doar cei care detin si pedagogia/metode eficiente de a face transferul acelor cunostinte , reusesc sa ne "lumineze"
In cazul de fata, felicitari si nota 10 dl Istrate.
Creat pe: 22.03.2018 21:59
Foarte profesionisti! Produsele sunt de calitate superiora fata de cele existente la alti comercianti! Am cumparat in 08.2017 un dvr cu 32 de canale si 22 camere hikvision bullet plus inca una ip? Sunt extrem de multumit, nu am avut nici cea mai mica probleme cu echipamentele, functioneaza ireprosabil, sunt usor de configurat, le-am folosit pt supravegherea unui parc de dezmembrari din Ploiesti.
Saptamana aceasta am mai comandat inca un kt hot hikvision de 4 camere pt uz personal.
Personalul foarte amabil si promt la diverse intrebari referitoare la configurare.
Rcomand cu incerdere!
Creat pe: 14.05.2018 19:02
Am cerut si am primit acest tutorial.
Foarte bun si pe intelesul celor care vor sa-si rezolve aceste configurari de sisteme de supraveghere
Multumiri si felicitari!!!
Cu stima Vasyb

Creat pe: 04.06.2018 18:31
De mare ajutor ce ati scris, foarte explicit, multumesc frumos!
Creat pe: 12.06.2018 13:04
Foarte curat.
Creat pe: 23.07.2018 15:31
Va multumesc pentru tutorialele puse la dispozitie Am in plan achizitionarea unui kit complet de la dumneavoastra . Mai rar firme atat de implicate in a oferii clientului un produs ok si informatii detaliate .
Creat pe: 02.09.2018 14:05
Multumim, de mare ajutor ne sunteti si explicatiile sunt pe intelesul tuturor cred.
Creat pe: 29.12.2018 0:56
Multumesc de coordonare si proceduri.
Creat pe: 29.12.2018 19:10
Bună seara domnu Inginer Alexandru vă rog să îmi dați și mie câteva informații despre laptop că nu mai îmi recunoaște parola veche am descărcat aplicația explorer internet și mi-a dat închide și după deschidere nu am mai putut deschide laptopul. Vă mulțumesc.savu.
Creat pe: 21.02.2019 19:41
Excelente explicatiile! Multumesc.
Creat pe: 15.03.2019 15:13
Bună,

În primul rând felicitări pentru informațiile detaliate.
Întrucât opțiunea de conectare wireless între DVR și router nu este acoperită suficient ca informații, întreb: pot conecta DVR prin port USB cu dispozitiv wifi la router, adică va recunoaște softul DVR dispozitivul wifi pt conectare ?
Creat pe: 31.05.2019 15:45
Articol de mare clasa, redactat de un cunoscator adevarat. Impresionant ! Am citit multe articole in acelasi subiect iar acesta este la mare distanta.... Glumind : sub poza cu Ping.eu. la mijlocul celui de-al patrulea rand, se impune o corectie. Repet, Jos palaria !
Creat pe: 22.07.2019 21:38
se poate  cupla o camera ip fara wifi direct la ruter?fara dvr/nvr?trebuiesc setari complexe ca sa vizionez de pe android?
Creat pe: 14.10.2019 13:41
Multumesc! Foarte folositor tutorialul!
Creat pe: 09.02.2020 20:52
Bună, as dori sa stiu si eu de ce nu sunt deschise porturile,  sau ce se intampla ca oricare as baga pe ping.eu sunt închise. Cum pot rezoĺva această problemă
Creat pe: 27.02.2020 10:27
Super! Pana si unul ca mine cu cunostinte vagi in domeniu am inteles cel putin teoretic. Ramane sa se confirme acest lucru si la partea practica. Cu ajutorul dvs. sunt aproape sigur ca ma voi descurca.
Cu stima,
Stoicescu
Creat pe: 20.09.2020 23:19
Salutare, am avut pana acum net de la upc si din momentul cand am instalat sistemul dvr a mers instant sa vad de pe telefon fara sa fac nicio setare. Dar acum ne.am mutat la digi si vad ca nu mai merge, probabil trebuie sa urmez pasii din tutorial. Intrebarea e, de ce la upc a mers fara sa fac nicio alta setare in afara de configurarea standard a dvr.ului cand il instalezi prima data? Oare daca resetez dvr la setarile din fabrica si il reconfigurez se va "imperechea" automat cu routerul de la digi cum a fct si cu cel de la upc?
Creat pe: 06.10.2020 14:48
Foarte bun articolul.
Va rog sa reveniti si cu o schema de principiu pentru o instalatie de supraveghere a unui obiectiv (casa )
I.C. Multumesc.
Creat pe: 05.04.2021 22:13
Am abonament de date de la Vodafone montat intr.un router 4g pe un santier, insa DDNS nu functioneaza pt ca clasa de ip este interna si iesim mai multi, printr-un ip public ne vaând facut NAT in spate. Acasa am un router Asus cu VPN server activat si functional PPTP. Ati reusit sa ocoliti impedimentul ip.ului dinamic cu un VPN tunel intre 2 locatii ?
Pretul unui ip static e 4€ pe luna, iar abon 10€. Prob mea e ca routerul 4g nu are aerviciul de VPN client ca sa testez, ci doar VPN server.
Creat pe: 12.05.2022 16:10
Am sa incerc sa montez 2 camere de supraveghere wi-fi cu card micro sd de 128gb fara a folosi in dvr,la un router wi-fi si controlate la distanta pe telefon.Routerul marca Huawei model B535-333,iar camerele marca Loosafe 60HS PRO.Voi reusi fara DVR.O parere.Va multumesc
Creat pe: 17.07.2022 13:19
Bravo! Foarte folositor. Mulțumesc.
Creat pe: 01.08.2022 12:51
Bună ziua.
Creat pe: 16.08.2022 8:16
EXCELENT !!!
Creat pe: 14.11.2022 14:31
Bună ziua,as dori sa știu,am instalat 4 camere de luat vederi,dar e foarte greu trebuie sa stau sa urmăresc mereu ,cum pot instala la aceste camere senzor de miscare ca să îmi fie mai ușor.Va multumesc.Mentionez ca nu sunt din alea care se rotesc
Creat pe: 29.10.2023 15:32
<a href=https://cialiss.cfd>tadalista vs cialis</a> On November 9, 1982, at the age of 46, she died in an LA motel from a drug overdose of valium, cocaine and whiskey
Creat pe: 08.12.2023 18:03
Cred ca modul cum tratati subiectul/subiectele sunt destul de clare si pentru cei care nu sunt in domeniu
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.