Close
Categorii
Meniu
RSS

Postari pe blog de la '2020' 'decembrie'

Ce cablu sa folosesc pentru camerele de supraveghere? Coaxial sau UTP? Cum este mai bine?

- 31 decembrie 2020

Daca instalarea prin cablu a camerelor de supraveghere IP implica automat folosirea de cablu UTP sau FTP, pentru sistemele de supraveghere clasice (cele cu DVR si camere analog) exista doua variante posibile de cablaj. In acest articol vom prezenta cele doua variante, impreuna cu avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni.

1. Cablu coaxial cu mufe BNC + cablu alimentare cu mufe alimentare

2. Cablu UTP/FTP cu mufe video-balun si mufe alimentare

Dar care este mai buna, mai eficienta? Ce modalitate de cablaj este recomandata?

Iata ce trebuie sa stiti despre cele 2 modalitati, apoi puteti lua singur decizia.

In primul rand, ambele modalitati de cablaj si mufare functioneaza perfect daca sunt respectati pasii corecti de instalare. Calitatea imaginilor va fi identica, deci discutia nu trebuie sa fie despre care modalitate este mai buna, ci care modalitate de cablaj este mai potrivita pentru fiecare persoana si locatie.

Sa discutam pe rand despre fiecare modalitate si sa prezentam ce avantaje / dezavantaje are, si cand este mai indicat sa se foloseasca.1. Cablu UTP / FTP + video baluni + mufe alimentare- cablul de internet (fie el UTP sau FTP) poate fi folosit simultan atat pentru legatura video cat si cea de alimentare, deci vorbim despre 1 singur cablu atat pentru video cat si alimentare.
- calitatea imaginilor folosind cablul UTP / FTP este strans legata de calitatea materialului din interiorul cablului (cupru sau aluminiu). Evitati aluminiul / aluminiul cuprat cu orice pret. Alegeti numai cablu UTP / FTP din cupru integral.
- desi structura de baza este identica intre UTP si FTP, UTP-ul este un cablu mai subtire, gandit in general pentru interior, in timp ce FTP-ul este un cablu mai solid si gros, gandit pentru exterior. Mentionam aceste lucruri pentru ca folosind cablu UTP puteti conecta corect o camera de supraveghere pe distante de pana la 25-30 metri. Cu FTP aceasta distanta este de 30-40 metri, deci FTP-ul permite pozarea de lungimi mai mari, pentru ca FTP-ul...

Comentarii (1)
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.