Close
Meniu

Centrale alarma

Sorteaza dupa
Afiseaza pe pagina

Centrala alarma 5 zone pe fir Paradox SP5500, cutie, traf

Centrala Paradox pe fir cu 5 zone (10 zone daca se foloseste ATZ), 2 partitii. Pachet cu traf si cutie metalica.
343,00 lei

Centrala alarma 4 zone pe fir Paradox SP4000 cu tastatura K636, 2xPIR 476+, cutie, traf

Pachet Paradox cu centrala anti-efractie SP4000, tastatura K636, 2 detectori PIR 476+, cutie metalica, transformator. Centrala are 4 zone pe fir (extensibile la 8 zone prin folosirea functiei ATZ), 2 partitii.
394,00 lei

Centrala alarma wireless Paradox MG5000, 32 zone radio, cutie metalica, transformator

Pachet centrala wireless Paradox MG5000 cu 32 zone radio si 2 zone pe fir. Emitator / receptor incorporat. Nu necesita alt modul wifi suplimentar. 2 partitii disponibile.
405,00 lei
(1)

Centrala alarma 4 zone pe fir Paradox SP4000 cu tastatura K10, 2xPIR 476+, cutie, traf

Pachet Paradox cu centrala anti-efractie SP4000, tastatura K10, 2 detectori PIR 476+, cutie metalica, transformator. Centrala are 4 zone pe fir (extensibile la 8 zone prin folosirea functiei ATZ), 2 partitii.
419,00 lei

Centrala alarma 4 zone pe fir Paradox SP4000 cu tastatura K32LED, 2xPIR 476+, cutie, traf

Pachet Paradox cu centrala anti-efractie SP4000, tastatura K32LED, 2 detectori PIR 476+, cutie metalica, transformator. Centrala are 4 zone pe fir (extensibile la 8 zone prin folosirea functiei ATZ), 2 partitii.
450,00 lei

Centrala alarma 8 zone pe fir Paradox SP6000, cutie, traf

Centrala Paradox pe fir cu 8 zone (16 zone daca se foloseste ATZ), 2 partitii. Pachet cu traf si cutie metalica.
520,00 lei

Centrala alarma 4 zone pe fir Paradox SP4000 cu tastatura K32LCD, 2xPIR 476+, cutie, traf

Pachet Paradox cu centrala anti-efractie SP4000, tastatura K32LCD, 2 detectori PIR 476+, cutie metalica, transformator. Centrala are 4 zone pe fir (extensibile la 8 zone prin folosirea functiei ATZ), 2 partitii.
539,00 lei

Centrala alarma wireless Paradox MG5050, acoperire extinsa, 32 zone radio, cutie, traf

Pachet centrala wireless Paradox MG5050 cu 32 zone radio si 5 zone pe fir. Emitator / receptor incorporat cu performante superioare lui MG5000. Nu necesita alt modul wifi suplimentar. 2 partitii disponibile.
632,00 lei
(1)

Centrala alarma 16 zone pe fir Paradox SP7000, cutie, traf

Centrala Paradox pe fir cu 16 zone (32 zone daca se foloseste ATZ), 2 partitii. Pachet cu traf si cutie metalica.
650,00 lei
(2)
Centrala de alarma este echipamentul de baza al oricarui sistem de alarma. Centrala este echipamentul la care se conecteaza, pe fir sau wireless, toate echipamentele auxiliare ale sistemului de alarma: detectoare de miscare, tastaturi, sirene, module suplimentare, telecomenzi, etc.

Centrala este o placa electronica care foloseste algoritmi speciali pentru a gestiona toate dispozitive care compun sistemul. Centrala primeste semnale de la senzori, trimite semnale catre sirena si catre modulul de avertizare prin SMS, proceseaza intrarile de la tastatura, etc. Practic, este creierul intregului sistem de alarma. Din acest motiv este foarte important ca centrala de alarma sa fie aleasa corect, cu functiile si numarul de zone corespunzatoare locatiei pe care trebuie sa o protejeze.

Centrala se monteaza in interiorul unei cutii metalice cu rol de protectie, cutie care de obicei este montata intr-un loc ferit, aproape de o sursa stabila de curent 220V. Cel mai des, cutia metalica si centrala de alarma se monteaza in apropierea tabloului electric, de unde poate fi obtinuta tensiune 220V de pe o siguranta dedicata.

O centrala de alarma poate fi o centrala pe cablu, o centrala wireless sau o centrala hibrida (cablu si wireless). O centrala pe cablu foloseste legaturi pe fir pentru conectarea la senzori, tastatura, sirena, etc. O centrala wireless comunica cu toate dispozitivele enumerate mai sus prin unde radio, fara cabluri.

In cazul in care apare nevoia conectarii de echipamente radio la o centrala pe fir, sau nevoia conectarii de echipamente pe fir la o centrala radio, exista module auxiliare care permit astfel de implementari.

In cutia centralei se monteaza un transformator si un acumulator de 12V. Transformatorul se ocupa cu transformarea tensiunii de 220V CA (curent alternativ de la reteaua electrica) in tensiune continua pentru alimentarea centralei. Acumulatorul de 12V furnizeaza centralei si intregului sistem de alarma energia electrica necesara in cazul unei pene de curent. Astfel, in cazul unei pene de curent, sistemul antiefractie functioneaza normal, iar locatia este in continuare protejata pana la 72 ore. Timp suficient ca defectiunea de la retea sa fie remediata.

La o centrala de alarma se pot conecta: detectoare de miscare PIR de interior sau de exterior, contacte magnetice, senzori de vibratii, butoane de panica, senzori de geam spart, detectoare wireless radio, detectoare de gaz si inundatie, detectoare de fum si foc, etc. Asa cum spuneam mai sus, tot centrala este resonsabila de trimiterea semnalul de alarma catre sirena, catre modulul de comunicare cu un dispecerat, catre telefonul mobil al proprietarului.

Clientul interactioneaza cu centrala de alarma in 3 moduri: cu tastatura, cu o telecomanda (daca sistemul permite integrarea unei telecomenzi), prin telefonul mobil daca acesta este sincronizat cu centrala. Tastatura este un echipament cu butoane si afisaj, conectat direct la centrala de alarma, care permite utilizatorului sa foloseasca sistemul (armare, dezarmare, configurare, programare sistem).

Centrala, in functie de marca si model, ofera mai multe zone si partitii pe care se pot conecta si distribui diversi senzori.

Ce este o zona? O zona este o intrare fizica a centralei la care se pot conecta mai multi senzori. De regula, se conecteaza la aceeasi zona toti senzorii care apartin de o incapere sau un spatiu definit. De exemplu, in cazul unei case, se pot defini urmatoarele zone: zona acces principal, zona bucatarie, zona living, zona dormitor, zona acces secundar. Fiecare din aceste zone poate fi protejata de mai multi senzori. Deci, daca in dormitor exista 2 senzori de miscare, atunci acei 2 senzori vor fi conectati la aceeasi zona in centrala, zona "dormitor". Astfel, in cazul unei spargeri centrala va anunta cu precizie in ce parte a casei (in ce zona) s-a produs evenimentul.

Ce este o partitie? O partitie este o impartire logica a zonelor unei centrale. O partitie poate fi compusa din oricate zone. De exemplu, sa spunem ca intr-o casa cu 2 etaje se doreste armarea parterului si etajului 1 separat. Se va dori ca atunci cand nu este nimeni acasa sa se armeze intreg sistemul, cu toate zonele acestuia, dar atunci cand este cineva acasa (noaptea de exemplu) sa se poata arma doar parterul si sa ramana dezarmat etajul 1. Aici intervin partitiile. Partitia 1 va fi formata din zonele care se afla la parter si Partitia 2 va fi formata din zonele care se afla la etaj. Sistemul de alarma ofera control individual pe fiecare partitie, deci fiecare partitie va putea fi armata / dezarmata independent una fata de cealalta.

Alegerea centralei de alarma potrivite se face in functie de parametrii locatiei ce trebuie protejata: numar de zone, numar de partitii, cu suport wireless sau nu, etc. Este important sa fie aleasa centrala potrivita locatiei pe care dorim sa o asiguram. O centrala prea mica nu ne va oferi control, iar o centrala prea mare va fi doar o risipa de bani.

Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.