Close
Categorii
Meniu

Camere Rotative

Sorteaza dupa
Afiseaza pe pagina

Speed Dome IP Hikvision 3MP, 1440p, 30x zoom, IR 150m, PoE, suport 1602ZJ inclus, DS-2DE7330IW-AE

Speed Dome IP Exterior; Senzor imagine 1/2.5" Progressive Scan CMOS cu True Day/Night, 3D DNR, Digital WDR, BLC, HLC, 3D intelligent positioning; Rezolutie 2048x1536 pixeli @ 25fps; Zoom optic 30x; Zoom digital 16x; Lentila 4.7~120mm; Viteza rotire 0.1° ~ 240°/s, Viteza inclinare 200°/, Distanta IR 150m, ajustabila de zoom; carcasa IP66; slot card Micro SD; Alimentare prin PoE sau 24 VCA; Consum maxim 40W.
3.420,00 lei

Despre Camere Rotative: Camere PTZ si Camere Speed Dome

1. Ce este o camera de supraveghere rotativa?

O camera de supraveghere rotativa este o camera de supraveghere construita cu posibilitatea de a schimba orientarea obiectivului pe axele : stanga/dreapta si sus/jos.Multe dintre aceste camere permit inclusiv efectuarea unui zoom optic comandat din lentila.

Cu o astfel de camera mobila veti putea sa supravegheati unghiuri de 360 grade si sa va apropiati cu imaginea de obiecte si persoane aflate la distanta, ca si cand ati sta dumneavoastra undeva sus cu un binoclu.

Camerele rotative pot fi rotite pe baza de comanda directa din partea utilizatorului sau pot fi programate sa patruleze si sa acopere o suprafata fara ca cineva sa comande acest lucru.

2. Exemple de imagini camere rotative:

Mai jos gasiti o serie de filmulete cu exemple de camere rotative de pe canalul nostru de youtube. Imaginile sunt de la proiecte realizate de echipa noastra de instalare, fara editari sau prelucrari video. Veti observa modul de patrulare al camerelor rotative si modul in care clientul poate controla camerele.

Exemplu de camera controlata de client. De pe telefon, de pe PC, de la birou sau din vacanta, clientul poate sa roteasca imaginea la stanga, la dreapta, sa apropie si sa departeze cadrul.

Speed Dome Exterior MTX 7030IR 700TVL 30X zoom IR 100m Day&Night

Exemplu de camere in mod patrula. Pentru acoperirea eficienta si completa a unor suprafete se programeaza camera rotativa sa parcurga diverse puncte prestabilite (ex: rezervoare de motorina, marfa depozitata, etc), sa stationeaza pe aceste puncte, sa apropie, sa departeze si sa repete toate aceste actiuni atat cat se doreste.

Speed Dome HD, 1.3 megapixel, smart IR 100m, HikVision DS-2DE7174-A, ziua
Speed Dome HD, 1.3 megapixel, smart IR 100m, HikVision DS-2DE7174-A

3. Ce tipuri de camere rotative exista?

Camerele rotative sunt de mai multe tipuri, iar de multe ori clientii fac confuzii.

Camerele rotative poarta denumirea de “Camere PTZ”. La randul lor, camerele PTZ se impart in:

  • camere Speed Dome
  • camere PTZ mici>

Ca sa clarificam o confuzie des intalnita, o camera Dome NU este o camera rotativa. O camera Dome este doar o camera in forma de dom ce nu are vreo functie de rotire electronica.

camera dome simpla AHD atx24w-130

Atentie! O camera Dome care este si rotativa poarta numele de Speed Dome, dar aceste echipamente difera mult in calitate si performante fata de banalele camere fixe Dome.

Camere Speed Dome

Sunt camere rotative performante, cu structura solida, rezistente la intemperii si destul de voluminoase. Se monteaza de obicei la exterior (la interior eventual in hale foarte mari), in puncte inalte.

Au zoom foarte performant (20x, 30x, 35x), viteza de rotatie foarte mare, programe complexe de patrulare si iluminatoare IR foarte eficiente pe distante mari (100m, 150m). Sunt echipamente de supraveghere menite sa acopere eficient suprafete si distante mari.

Exemplu camera Speed Dome in imaginea de mai jos:

camera speed dome hikvision DS-2AE7164-A

Camere PTZ

General vorbind, camerele PTZ se refera la absolut toate camerele de supraveghere rotative, inclusiv Speed Dome-uri. Exista insa camere rotative, de dimensiuni mici, care au ajuns sa fie cunoscute pe piata sub denumirea de “Camere PTZ”.

PTZ este acronimul pentru Pan / Tilt / Zoom (in romana: rotire, inclinare, apropiere). Aceste camere PTZ sunt camere in general de interior (exista si variante de exterior), cu un mecanism simplu de rotire - inclinare - apropiere, cu o viteza scazuta de rotire, zoom destul de mic (10x, 15x) si iluminator IR pe 10-20 metri.

Practic, aceste camere sunt menite pentru utilizare pe distante mici, in locatii unde nu este nevoie de aparatura foarte performanta. Exemple: birouri, case, gradinite, spatii depozitare mici, etc.

Exemplu camera PTZ simpla in imaginea de mai jos:

camera PTZ simpla

Ca si modalitate de functionare, exact ca si camerele de supraveghere fixe, camerele rotative sunt de doua tipuri:

  • camere rotative IP (Speed Dome-uri IP, Camere PTZ IP). Aceste camere functioneaza exact ca o camera IP obisnuita. Despre camere IP puteti citi mai multe AICI.
  • camere rotative analog (Speed Dome-uri Analog, Camere PTZ analog). Aceste camere se conecteaza la DVR-uri analog si au nevoie de alimentare electrica, de legatura video pe mufa BNC si de o legatura de comanda de la portul serial al DVR-ului pana la camera pentru a putea fi controlata partea de rotire.

4. Unde sunt recomandate camerele rotative?

Speed Dome-urile sunt cu adevarat eficiente in zonele deschise, cu suprafete si distante mari, unde acoperirea eficienta cu camere de supraveghere fixe ar insemna un numar prea mare de camere. Datorita functiilor cu care aceste echipamente sunt dotate putem monitoriza eficient platforme, depozite, curti mari, parcari, zone de operare.

Camerele PTZ mici sunt eficiente in locatii mici si deschise: locuri de joaca, birouri spatioase, crese si gradinite, curti de case si vile, etc.

Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.