Close
Categorii
Meniu

Camere IP

Sorteaza dupa
Afiseaza pe pagina

Speed Dome IP Hikvision FullHD, 2MP, 1080p, 15x zoom, IR 100m, PoE, suport 1602ZJ inclus, DS-2DE4215IW-DE

Speed Dome IP Exterior; Senzor imagine 1/2.8" Progressive Scan CMOS cu True Day/Night, 3D DNR, Digital WDR; 3D intelligent positioning; Rezolutie 1920x1080 pixeli @ 25fps; Zoom optic 15x; Zoom digital 16x; Lentila 5~75mm; Viteza rotire 0.1° ~ 160°/s, Viteza inclinare 160°/, Distanta IR 100m, ajustabila de zoom; carcasa IP66; slot card Micro SD; Alimentare prin PoE sau 12 VDC; Consum maxim 20W.
1.437,00 lei
11%

Speed Dome IP Hikvision FullHD, 2MP, 1080p, 20x zoom, IR 100m, PoE, suport inclus, DS-2DE4220IW-DE

Speed Dome IP Exterior; True Day/Night, 3D DNR, Digital WDR; 3D intelligent positioning; Senzor imagine 1/2.8"Progressive Scan CMOS; 1920x1080 @ 25fps; Zoom optic 20x; Zoom digital 16x; Lentila 4.7~94mm; Viteza rotire 0.1° ~ 160°/s, Viteza inclinare 160°/, Distanta IR 100m, ajustabila de zoom; IP66 Micro SD Slot; 12 VDC, PoE, Consum maxim 20W.
1.700,00 lei
8%

Speed Dome IP Profesional Hikvision Starlight, exterior, 2 Megapixel FullHD, 25x zoom, IR 150m, suport inclus, DS-2DE7225IW-AE

Spee Dome IP Profesional StarLight de dimensiuni mari. 2 MegaPixel pentru exterior cu rezolutie FullHD 1080p, 1920x1080 pixeli 50 fps. Zoom optic 25X, iluminator IR 150m SmartIR, filtru IRCut, UltraLowLight, BLC, WDR, DNR. Lentila motorizata 58-3 grade deschidere. Zoom Digital: 16x , Viteza Rotire: 0.1° -240°/s, Viteza inclinare: 0.1° -2000°/s. Distanta IR 150m. Alimentare 24 VAC, 2A (alimentator inclus).
1.994,00 lei

Speed Dome IP Hikvision 3MP, 1440p, 30x zoom, IR 150m, PoE, suport 1602ZJ inclus, DS-2DE7330IW-AE

Speed Dome IP Exterior; Senzor imagine 1/2.5" Progressive Scan CMOS cu True Day/Night, 3D DNR, Digital WDR, BLC, HLC, 3D intelligent positioning; Rezolutie 2048x1536 pixeli @ 25fps; Zoom optic 30x; Zoom digital 16x; Lentila 4.7~120mm; Viteza rotire 0.1° ~ 240°/s, Viteza inclinare 200°/, Distanta IR 150m, ajustabila de zoom; carcasa IP66; slot card Micro SD; Alimentare prin PoE sau 24 VCA; Consum maxim 40W.
3.420,00 lei

Speed Dome IP Profesional Hikvision - 2 Megapixel, 1080p, 23x zoom, Autotracking, Defog, EIS, Smart IR 200m, DS-2DF8223I-AEL DarkFighter

Speed Dome IP Profesional pentru Exterior cu IR, seria DarkFighter. True Day/Night, 3D DNR, 120db True WDR; 3D, Smart Tracking. Rezolutie fullHD 2 megapixel 1080p. Senzor imagine Progressive Scan CMOS. Zoom optic 23x; Zoom digital 16x; Lentila: 5.9~135.7mm. Distanta IR 200m ajustabila de zoom.
4.588,00 lei

Speed Dome IP Profesional Hikvision - 2 Megapixel, 1080p, 25x zoom, Autotracking, Defog, EIS, Smart IR 200m, DS-2DF8225IX-AEL DarkFighter

Speed Dome IP Profesional pentru Exterior cu IR, seria DarkFighter. True Day/Night, 3D DNR, 120db True WDR; 3D, Smart Tracking. Rezolutie fullHD 2 megapixel 1080p. Senzor imagine Progressive Scan CMOS 1/1.9". Zoom optic 25x; Zoom digital 16x; Lentila: 5.9~150mm. Distanta IR 200m ajustabila de zoom.
6.703,00 lei

Despre Camerele de Supraveghere IP

Camerele IP de supraveghere sunt o solutie alternativa la camerele analog. Sunt echipamente cu o constructie diferita si cu un mod diferit de functionare. O analogie buna ar fi comparatia dintre un autoturism cu motor pe benzina si un autoturism cu motor diesel. Ambele masini arata la fel de la exterior, dar se conduc altfel, functioneaza altfel, si au avantaje si dezavantaje proprii. Tot asa, si camerele IP au propriile avantaje si dezavantaje in raport cu cele analog (TVI, CVI, AHD). Acronimul “IP” inseamna “Internet Protocol” si face referire la modul de functionare al acestor camere, bazat pe principii pe care le intalnim de obicei in structura internetului.

Pe scurt, camerele IP au urmatoarele avantaje: calitate imagine superioara pentru zi si noapte, rezolutii mari cu pixeli de calitate (culori, contrast, luminozitate excelente), marimea cadrului, functii si facilitati multiple programabile in amanunt, flexibilitate in modul de cablare si interconectare. Dezavantajele sunt: pretul mai ridicat, setarile mai dificile si o mica intarziere (lag) in afisarea imaginilor datorita modului de functionare si de transfer a informatiei. Mai multe despre avantaje si dezavantaje vom discuta mai jos.

Dar cum functioneaza o camera IP fata de o camera analog? Intr-un sistem de supraveghere cu camere analog, camerele capteaza informatia purtata de fotoni, o transforma intr-un semnal analog si trimit acea informatie bruta, neutilizabila, catre un DVR, care face transformarea finala intr-o imagine digitala, pe care o putem afisa pe un monitor sau telefon. O camera IP functioneaza altfel. Camera IP capteaza si ea informatia purtata de fotoni, dar conversia pe care o face camera este direct cea finala, in format final digital, gata sa fie utilizat. Acest mod diferit de functionare implica o complexitate mult mai mare a camerelor IP, dar si o eficienta sporita in obtinerea imaginilor mult mai apropiate de cele reale. O camera IP nu sufera in prisma pierderilor de semnal datorate transportului si conversiilor repetate (asa cum este in cazul camerelor analog), ci ofera din start o imagine curata, fara pierderi. In plus, modul de transmisie de la camera catre unitatea de stocare este diferit. Camera analog trimite semnalul intr-un singur sens, fara control pe posibilitatea ca acel semnal sa sufere interferente. Camera IP, datorita modului digital de functionare, numeroteaza si eticheteaza fiecare pachet de informatie, iar acolo unde un pachet se pierde datorita interferentelor, retransmite acel pachet pentru obtinerea imaginii perfecte. Semnalul digital este transmis prin retea locala si internet, pe fir sau wireless, catre orice destinatie dorim (unitate de stocare, telefonul clientului, tableta, calculator, etc).

Cum se alimenteaza camerele IP? Alimentarea camerelor se poate face in 2 moduri. Fie varianta clasica, valabila pentru orice camera de supraveghere, anume alimentarea cu 12V din sursa sau alimentator, fie prin tehnologia PoE (Power over Ethernet), care permite alimentarea camerelor IP prin cablul de date. Atentie! PoE este o functie optionala si nu toate camerele suporta PoE din fabrica.

Ce fel de cablu este necesar? Interconectarea camerelor IP se face folosind cablu de retea ethernet ( numit si cablu de internet ) tip UTP / FTP cat5 sau cat5e. La capatul opus camerei trebuie sa stea tot un echipamente de retea: fie un switch de retea, fie un router, fie un NVR. Un switch poate conecta mai multe camere IP simultan. Din acest motiv switch-ul este principala solutie prin care se formeaza noduri centrale unde se conecteaza mai multe camere. De la acel switch ne putem conecta la un alt switch, sau la un router, sau la o unitatea de stocare (NVR), sau la toate simultan. In acest mod putem construi sisteme de supraveghere extinse si foarte flexibile. De fapt aceasta flexibilitate in implementare si cablaj este unul din principalele avantaje ale solutiilor IP.

Ce inseamna setari mai complicate pentru camere IP? Am mentionat ca o camera IP este, in esenta, un echipament de retea. Are port de retea si se conecteaza la o retea. Ca si cu orice alt dispozitiv de retea, sunt necesare cateva setari pentru ca totul sa functioneze corespunzator. Camerelor IP folosesc pentru comunicare o adresa IP, o masca de retea, un gateway, cateva porturi de retea, etc. Pe scurt, trebuie sa intelegem reteaua si sa configuram camera (sau camerele) conform acelei retele. Aceste setari se fac folosind un laptop sau calculator si implica accesarea directa a camerei din acel calculator pentru setarile mentionate. Complexitatea crescuta in ce priveste configurarea face ca multi instalatori sa fuga de aceste sisteme si sa nu le recomande din motive inventate. Fiecare tehnologie are utilitatea proprie si sistemele IP nu trebuie ignorate.

O camera IP are nevoie neaparat de internet? Multa lume crede ca o camera IP poate fi folosita doar prin internet. Fals. Camerele IP pot functiona in orice locatie si fara internet, exact ca si camerele analog cu DVR. Conexiunea la internet este necesara doar daca se doreste monitorizarea sistemului de supraveghere (IP sau analog) de la distanta prin telefon, tableta, etc. Deci, daca doriti un sistem premium IP si nu aveti inca internet, nu este problema.

Ce tipuri de camere IP exista? Camerele IP se imparte in mai multe categorii si tipologii.

  • Camere IP de interior si de exterior.
  • Camere IP cu fir sau fara fir (wireless).
  • Camere IP cu inregistrare interna (pe card SD), cu inregistrare pe unitate speciala de inregistrare (NVR), camere cu inregistrare pe server/PC/laptop si camere cu inregistrare prin toate posibilitatile de mai sus.

Desigur, gasim pe piata orice combinatie. De exemplu, putem gasi camera IP de interior cu inregistrare pe card si wireless. Sau camera IP de exterior, wireless, fara inregistrare pe card. Trebuie doar sa stiti care sunt facilitatile de care aveti nevoie. Solutii se gasesc.

Unde stocheaza camerele IP inregistrarile? Pentru stocarea si accesarea imaginilor de la camerele IP exista mai multe variante.

Putem stoca inregistrarile pe un calculator sau laptop folosind soft-ul (in general gratuit) de la producator. Putem folosi un server de retea NAS. Putem stoca inregistrari in interiorul camerei pe card SD (doar daca avem o camera cu aceasta facilitate). Cea mai buna solutie pentru stocare ramane NVR-ul. Un NVR este un echipament gandit si construit special pentru functionare oferi eficienta, organizare si fiabilitate pentru stocarea si accesarea informatiilor video. Gasiti mai multe detalii pe pagina de NVR-uri pentru camere de supraveghere IP.

Avantajele camerelor IP

Principalul avantaj al camerelor IP este calitatea imaginii finale. Imaginile ce se obtin cu camerele IP sunt net superioare oricarei alte tehnologii. Datorita modului de functionare al tehnologiei digitale IP, rezolutiile care se pot obtine de la aceste echipamente sunt imense, iar calitatea pixelilor este excelenta. In oferta noastra veti gasi camere IP cu rezolutii de la 1 Megapixel si pana la 8 Megapixel 4K.

Versatilitate foarte mare. Datorita posibilitatii de a transmite informatia video de la aceste camere folosind retele locale si internet nu sunteti obligat sa instalati sistemul video folosind principiul vechi al camerelor analog, cu un cablu de la fiecare camera pana la unitatea de stocare. Cu camerele IP puteti folosi acum mediul de retea deja existent din locatia dumneavoastra (router, router wireless, switch-uri, prize de internet) pentru a aduna semnalul de la camere si pentru a-l trimite oriunde doriti dumneavoastra, catre telefonul mobil, server de inregistrare (NVR), laptop, PC, tableta, etc.

Multiple setari individuale per camera. Pentru ca fiecare camera IP este ca o mica “uzina” independenta, puteti customiza calitatea imaginii finale obtinuta de la acea camera in orice fel doriti. Veti avea la dispozitie setari de imagine, de retea, de detectie miscare, de stocare interna la camera, de optimizare a modului de noapte in functie de conditiile de lumina din zona respectiva, etc.

Alte avantaje pe scurt:

  • camerele IP pot avea si parte audio integrata. Transmisia semnalului audio se pe acelasi cablu cu semnalul video, prin protocol de retea.
  • datorita senzorilor de imagine de dimensiuni mai mari aveti un unghi de deschidere mult mai mare fata de camere analogice, deci acoperiti o suprafata mai mare cu o singura camera.
  • posibilitatea alimentarii camerelor IP prin cablul de date folosind tehnologia PoE (Power over Ethernet). Obtineti deci un sistem mult mai aerisit si puteti face economii financiare serioase.
  • profunzimea in detaliu mult mai mare. Aceasta profunzime in detaliu poate fi comparata cu cantitatea de detaliu “inghesuita” in fiecare imagine. Asa cum pe o poza din calculatorul dumneavoastra puteti face zoom digital din mouse, asa puteti si pe orice imagine obtinuta de la o camera video. Cu cat profunzimea in detaliu este mai mare, cu atat veti putea sa faceti zoom fara ca imaginea sa devina “patratoasa”.

Dezavantajele camerelor IP

Orice solutie are si dezavantaje. Iata partea negativa a camerelor IP:

  • pretul mai ridicat fata de camerele analogice. Camerele IP sunt mult mai complexe. Au o electronica mai delicata si soft-uri mult mai avansate decat camerele analogice.
  • congestionarea retelei si posibile intarzieri de transmisie. Datorita principiilor de functionare IP, bazate pe protocoale de retea, pot aparea intarzieri de transmisie de la camere pana la dispozitivul de monitorizare, uneori chiar si de 1-2 secunde (in termeni retelistici aceasta intarziere se numeste “lag”). Acest fenemen poate fi un inconvenient foarte mare intr-o solutie video unde imaginile trebuie sa fie urmarite fara nici cea mai mica intarziere, cum ar fi in cazul supravegherii video a unei bariere.
  • configurarea aparaturii IP si punerea ei in functiune este mai complexa. Instalarea sistemelor clasice se face in general prin simpla conectare fizica a camerelor la DVR. In cazul sistemelor IP insa, conectarea directa nu este suficienta.

Exemple de imagini cu camere IP

Mai jos aveti cateva link-uri cu imagini preluate de la sisteme montate de societatea noastra. Veti observa nivelul de calitate, zi si noapte, al camerelor IP de diverse rezolutii.

Camere IP Hikvision de 4MP. Imagini pe timp de zi si noapte.

 

Camere IP Hikvision de 2MP. Imagini pe timp de zi si noapte.

 

Camere IP Sony Envio de 2MP. Imagini pe timp de zi si noapte.

 

Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.