Cablu alimentare 2x0.5mm cupru pentru camere supraveghere - rola 100m (COD PRODUS: cablu alimentare)
Pret unitar: 86,00 lei
Cantitate: 1
|
|
Pret unitar: 1.666,00 lei
Cantitate: 1
|
|
Pret unitar: 86,00 lei
Cantitate: 1
|
Desi majoritatea domeniilor utilizeaza din ce in ce mai multe echipamente digitale, sistemele de supraveghere nu au abandonat tehnologia analog. Din contra, sistemele video analogice sunt in plina dezvoltare si ofera produse din ce in ce mai inovative. Ca dovada, cea mai utilizata solutie de supraveghere video in acest moment este solutia “HD prin coaxial”, adica sisteme de supraveghere compuse din DVR si camere de supraveghere conectate intre ele prin cablu coaxial, sisteme care ofera clientului imagini de rezolutie HD, FULL HD, si peste.
Pana la solutia “HD prin coaxial”, sistemele de supraveghere analogice erau limitate la rezolutii de 960x576 pixeli. Aceasta a fost limita timp de multi ani, iar singura varianta prin care se puteau obtine rezolutii mai mari era solutia camerelor IP.
In acest moment, solutia “HD prin coaxial” este reprezentata cu succes de urmatoarele tehnologii: HD-TVI, HD-CVI, AHD. Toate aceste variante sunt asemanatoare, atat ca pret, cat si ca performante. Toate aceste variante ofera aproximativ aceleasi avantaje si dezavantaje, insa fiecare format are cateva particularitati ce le diferentiaza.
De ce sunt atat de necesare aceste tehnologii analogice? Pentru ca:
- majoritatea sistemelor de supraveghere montate in ultimii 20 de ani au fost instalate folosind cablu coaxial. Inlocuirea cablului coaxial utilizat in montajul acestor sisteme nu este o solutie. Cu solutiile “HD prin coaxial” modernizarea acestor sisteme poate fi facuta acum foarte usor, prin simpla inlocuire a echipamentelor.
- usurinta instalarii si configurarii. Sistemele analogice se monteaza, conecteaza si configureaza mult mai usor decat alternativa digitala IP, mult mai pretentioasa in setari.
- pretul poate fi tinut foarte jos. Solutia “HD prin coaxial” reuseste sa aduca pe piata camerele de supraveghere si DVR-urile la preturi foarte accesibile. Comparativ cu calitatea imaginilor, preturile acestor produse sunt extrem de avantajoase.
Iata o imagine care sintetizeaza foarte bine modul de functionare al tehnologiei HD-CVI.
- DVR-urile HD-CVI suporta, pe langa camere HD-CVI, orice camera de supraveghere existenta pe piata: camere vechi analogice, camere HD-TVI, camere IP. Puteti deci conecta simultan la un DVR HD-CVI toate camerele de supraveghere posibile.
- Calitate video de rezolutii mari: 1 Megapixel si 2 Megapixel (720p si 1080p). Rezolutiile de 720p si 1080p sunt deja rezolutii uzuale. Se pregatesc rezolutiile si mai mari, de 3 si 5 megapixeli.
- Transmisie video si audio prin acelasi cablu. Un avantaj major pentru clientii care doresc sisteme de supraveghere cu audio. HD-CVI permite transmisia de semnal video si audio simultan pe acelasi fir.
- Cablajul dintre camere si DVR se face in 2 variante: prin clasicul cablu coaxial RG59 si RG6 impreuna cu conectori BNC, sau prin varianta ceva mai noua, cablu UTP + adaptor Video-Balun.
- Fara pierderi, fara sacadari, fara intarzieri pe retea, totul in timp real. Calitatea semnalului HD-CVI face ca imaginile video sa ajunga pe monitorul dumneavoastra in acelasi moment cu actiunea, fara pierderi sau intarzieri deranjante.
- Transmisie la distante mari, pana la 500 metri. Solutiile HD-CVI pot fi contruiste cu lungimi foarte mari de cablu. Intre camere si DVR puteti avea pana la 500 metri de cablu video.
- Ideal pentru modernizarea unui sistem de supraveghere invechit. Datorita posibilitatilor de cablare atat prin coaxial , cat si prin UTP, HD-CVI este o varianta excelenta pentru aducerea la zi a unui sistem de supraveghere vechi. Trebuie doar sa inlocuiti camerele si DVR-ul. Conectorii, cablurile, toata conectica, vor ramane la fel.
HD-CVI (eng: High Definition Composite Video Interface) este una din tehnologiile disponibile pentru constructia solutiei “HD prin coaxial” despre care am discutat mai sus.
Tehnologia HD-CVI a fost inventata si patentata de producatorul de talie mondiala, Dahua. Dahua a ales sa faca din HD-CVI un standard liber, adica sa ofere drepturi de productie oricarei firme interesata sa produca echipamente HD-CVI. Din acest motiv, in acest moment, alaturi de Dahua, multipli producatori ofera produse HD-CVI de calitate. Aceasta concurenta sporita ofera automat si un nivel de calitate foarte ridicat, datorita competiei “sanatoase” dintre toti acesti producatori.
Daca nu este clar pana acum, HD-CVI ofera o modalitate eficienta de a transmite semnal HD prin cablu coaxial.
Camerele HD-CVI folosesc o codare particulara a semnalului video, codare ce poate fi decodificata de catre DVR-ul HD-CVI de la capatul celalalt al transmisiei.
Acest semnal video poate fi transmis pe distante mari, mult mai mari decat in cazul camerelor IP, fara probleme de lag (intarzieri), banda insuficienta sau sacadari ale imaginii, probleme foarte uzuale pentru camerele IP.
In plus, HD-CVI este capabil sa transmita video, audio si sa ofere control OSD si PTZ prin acelasi cablu coaxial, fara a fi necesare cabluri separate.
Exista si alternative pentru HD-CVI. Principalii competitori sunt tehnologiile AHD si HD-TVI, care ofera o calitate si functii asemanatoare. Marele avantaj al HD-CVI ramane insa pretul. HD-CVI ofera produsele HD si FULL HD cu cele mai accesibile costuri de pe piata.
Alegerea intre HD-CVI, HD-TVI sau AHD este pana la o urma o alegere persoanala. Datorita progreselor tehnologice din ultima perioada foarte putine aspecte mai diferentiaza aceste tehnologii. Indiferent de tehnologie, recomandam sa alegeti un producator serios, cu un nivel al fiabilitatii si calitatii de asamblare cat mai ridicat. Consilierii nostri va stau la dispozitie pentru recomandari.
Avantajele camerelor HD-CVI in fata camerelor IP sunt:
- Imagini in timp real (real-time), fara intarziere de transmisie.
- Cerinte scazute de banda de retea.
- Preturi mult mai mici.