Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
RSS

Blog

Cauti un sistem de alarma? Iata ce trebuie sa stii!

- 21 mai 2014

Oricine se gandeste la achizitionarea un sistem de alarma trebuie neaparat sa aiba cateva cunostinte de baza despre scopul, componentele si modul de functionare al unui astfel de sistem. In acest articol vom raspunde la 3 intrebari importante:

1. Ce este un sistem de alarma si la ce foloseste?

2. Din ce este alcatuit un sistem de alarma?

3. Ce sistem de alarma mi se potriveste?

Va informam ca echipa Supraveghere24.ro va sta la dispozitie cu sfaturi si consultanta gratuita pentru construirea solutiei de securitate ideale. In plus, toate sistemele de alarma de la noi pot fi expediate cu toate setarile si configurarile facute, dumneavoastra urmand doar sa le asezati pe pozitie conform schemei de montaj din pachet.

1. Ce este un sistem de alarma si la ce foloseste?

Un sistem de alarma (sau sistem antiefractie) este un ansamblu de echipamente electronice interconectate, al carui scop este de a detecta si semnala prezenta persoanelor sau evenimentelor nedorite.

Aceste sisteme de detectie se monteaza cel mai des in spatii interioare (apartamente, spatii comerciale, case si vile, depozite, etc), dar si pot fi montate la exterior (daca se folosesc echipamente speciale de exterior).

Multa lume stie ca sistemele de alarma sunt folosite pentru detectia persoanelor nedorite, dar aceste sisteme ofera si posibilitatea detectiei de incendiu, de gaze si monoxid de carbon, chiar si detectie inundatie. Trebuie doar sa alegem detectoare potrivite.

Un sistem de alarma poate fi combinat, pentru eficienta sporita, cu un sistem de monitorizare video. Impreuna, cele doua solutii pot lucra in tandem pentru a detecta si inregistra video tot ce se intampla in locatia protejata.

2. Din ce este alcatuit un sistem de alarma?

Pe scurt, un sistem de alarma complet este alcatuit din urmatoarele componente:

- centrala de alarma

- acumulator backup pentru centrala in cazul unei pene de curent

- tastatura

- sirena de interior si / sau exterior

- unul sau mai multe detectoare...

Comentarii (5)

Intrarile si iesirile unui DVR explicate

- 8 mai 2014

La o prima vedere, tot panoul din spatele unui DVR poate parea foarte complex. In acest articol vom explica, pe rand, toate conexiunile de pe panoul unui DVR.

In imaginea de mai jos puteti vedea panoul din spatele unui DVR, cu toate intrarile, iesirile si conexiunile posibile pentru un DVR foarte dotat. Este posibil ca pe DVR-ul dumneavoastra sa nu gasiti toate conexiunile pe care le vedeti in imagine. Asta inseamna ca DVR-ul dumneavoastra nu a venit echipat cu functia respectiva.

conexiuni_dvr_explicate

1. Intrari video BNC

Intrarile video BNC sunt folosite pentru conectarea fizica a camerelor de supraveghere folosind cablu coaxial mufat cu conectori BNC sau cablu UTP mufat cu adaptori Video Balun. Orice DVR, in functie de marime, are un numar limitat de intrari video. Exista DVR-uri cu 4, 8, 16, 32 intrari video. Evident, numarul de intrari video limiteaza numarul de camere care pot fi conectate la un DVR, deci luati in considerare o posibila extindere a sistemului atunci cand alegeti un DVR.

Intrarile Video ale unui DVR

2. Iesire Video VGA

Iesire VGA DVR Orice DVR trebuie sa ofere posibilitatea utilizatorului de a vizualiza camerele si interfata DVR-ului pe un monitor. Iesirea Video VGA este una din variantele posibile. Permite conectarea de monitoare sau televizoare compatibile VGA la unitatea DVR. Conectorii VGA se gasesc cel mai des la monitoarele de calculator, dar se mai gasesc si la anumite modele de televizoare.

3. Iesire Video TV

Iesiri Video DVRIesirea video TV ofera posibilitatea conectarii unui televizor vechi la DVR. Televizorul pe care il conectati trebuie sa aiba o conexiune BNC sau conexiune CVI (Composite Video Interface). Puteti folosi adaptori BNC-CVI daca aveti doar conexiune CVI disponibila la televizor.

4. Iesiri Video HDMI

Iesire HDMI DVRDaca aveti o unitate mai performanta o sa gasiti in spatele DVR-ului o iesire HDMI. Ca si porturile VGA sau BNC, portul HDMI este folosit pentru a afisa camerele si interfata DVR-ului pe un monitor sau televizor compatibil. Marea diferenta este ca HDMI-ul este capabil de rezolutii mult...

Comentarii (3)

Ce sunt FPS-urile unei camere sau unui DVR? De cate FPS-uri am nevoie pentru sistemul meu?

- 26 februarie 2014
Daca sunteti interesat de un sistem de supraveghere si doriti sa faceti alegerea cea mai buna, este important sa cunoasteti raspunsul la intrebarea de mai sus. Eficienta sistemului de supraveghere pe care il construiti va depinde mult de acest lucru.

In acest articol vom explica pe intelesul tuturor

- Ce sunt FPS-urile?

- De ce sunt importante pentru supravegherea video?

- De cate FPS-uri avem nevoie pentru sistemul nostru de supraveghere?


Ce inseamna "FPS" si ce legatura are cu supravegherea video?

Pe scurt, "FPS" este acronimul din limba engleza pentru "Frames Per Second" (in traducere: Cadre Pe Secunda), si reprezinta numarul de cadre pe secunda cu care pot opera unitatile de inregistrare si camerele de supraveghere.

Veti gasi "un numar de FPS-uri" atat in fisa tehnica a unei camere de supraveghere (analogica sau IP), cat si in fisa tehnica a unei unitati de stocare (DVR sau NVR). Toate detaliile despre FPS-uri camere si unitate de stocare le discutam in putin mai jos.

Un video, un film, o inregistare, nu este altceva decat o insiruire de imagini derulate cu viteza foarte mare. Un film la care va uitati la televizor foloseste aproximativ 30 de imagini pe secunda, derulate una dupa alta foarte repede. Asta inseamna ca dumneavoastra va uitati intr-o secunda la 30 de poze, una dupa alta, afisate cu viteza foarte mare. La aceasta viteza creierul uman este pacalit in a crede ca urmareste miscare continua, nu doar o poza dupa alta.

Inregistrarile pe care sistemele de supraveghere le produc sunt tot filme alcatuite din imagini derulate cu viteza. Din acest motiv, calitatea inregistrarilor unui sistem de supraveghere este strans legata de numarul de cadre pe secunda cu care lucreaza sistemul respectiv.

Iata un exemplu de miscare obtinuta prin derularea rapida a mai multor imagini:

Dar de ce sunt importante FPS-urile?

Intr-o inregistrare, cu cat avem mai multe imagini derulate intr-o secunda, cu atat mai fluida va fi miscarea pentru ochiul uman.

In...

Comentarii (0)

Ce influenteaza Calitatea Imaginii unui DVR?

- 14 februarie 2014

Cea mai importanta functie a unui DVR este aceea de a primi semnal video de la camerele de supraveghere, de a procesa acel semnal, si de a obtine o imagine de calitate pe care utilizatorul sa o poata folosi, fie prin vizualizare live, fie ca inregistrare pe Hard Dsik.

Deci, in cadrul unui sistem de supraveghere, DVR-ul este responsabil pentru obtinerea imaginilor finale, iar acest aspect il face un echipament cel putin la fel de important precum camerele.

Am discutat intr-un articol separat despre reperele generale pe care ar trebui sa le urmati atunci cand alegeti un DVR (GHID: CUM SA ALEG UN DVR?). In acest articol ne vom concentra doar pe legatura dintre DVR si calitatea imaginilor finale pe care, dumneavoastra ca si client, veti putea conta.

1. Vom explica de ce un DVR este cel putin la fel de important ca si camerele pentru obtinerea de imagini live si inregistrari de calitate.

2. Vom recomanda DVR-uri pe care puteti conta.

3. Vom face o lista cu nivelurile de calitate recomandate pentru diverse situatii si distante.

Ce face ca o imagine sa fie de calitate?

Calitatea imaginilor unui DVR este data de rezolutia pe care acesta o poate obtine de la camerele atasate. O rezolutie mare inseamna detalii multe si calitate ridicata, iar o rezolutie mica inseamna detalii putine si calitate scazuta

De cele mai multe ori clientii se concentreaza doar pe camerele de supraveghere, ignorand complet alegerea unui DVR pe masura. Foarte mare greseala. Important este echilibrul dintre echipamentele folosite. Pentru o imagine de calitate trebuie sa gandim DVR-ul si camerele ca pe un sistem alcatuit din 2 piese facute sa se completeze una pe cealalta. Un DVR cu suport pentru rezolutie foarte buna trebuie sa aiba atasate si camere de calitate, altfel irosim din calitatile DVR-ului. La fel si invers, degeaba montam o camera foarte buna pe un DVR cu rezolutie slaba.

Rezolutia imaginilor video obtinute este principala masura a calitatii video. Pe langa rezolutia imaginii, la ...

Comentarii (6)

Caracteristicile, Functiile si Specificatiile Camerelor de Supraveghere Explicate

- 12 februarie 2014

Daca ati parcurs fisa tehnica a unei camere de supraveghere cu siguranta ati observat multe acronime si multi termeni tehnici precum: WDR, OSD, BLC, EXIR, varifocal, smart IR, etc. Acestea sunt specificatii, caracteristici si functii ale camerei de supraveghere, care descriu aspectul, tehnologiile si posibilitatile camerei respective. Majoritatea sunt proiectate pentru a oferi anumite avantaje in diverse situatii. Unele din aceste specificatii va pot fi de folos, altele nu. Pentru a alege camera potrivita locatiei dumneavoastra este important sa intelegeti semnificatia tuturor acestor termeni.

Incepem cu cativa din termenii mai uzuali, dupa care intram in acronimele diverselor functii.

1. Camera IP, HDTVI, HDCVI, HDSDI, AHD

Camerele de supraveghere se proiecteaza folosind 2 tehnologii principale, cu moduri de functionare foarte diferite: Camere digitale IP si camere Analogice. Aceste 2 tehnologii sunt rareori compatibile intre ele, deci fiti atent cand alegeti o camera sa alegeti tehnologia corespunzatoare nevoilor sau dorintelor dumneavoastra.
Despre camerele IP gasiti toate informatiile necesare AICI.
Camerele analogice sunt si ele de cateva tipuri. Acestea sunt: clasic 960H, AHD, HDTVI, HDCVI, HDSDI. Aceste camere se pot conecta doar la DVR-uri de aceeasi tehnologie, deci atentie la tipul DVR-ului si atentie la tipul camerelor. Gasiti AICI totul despre camerele analogice si diferentele dintre ele.

2. Camere Dome sau Bullet

Veti intalni camere tip Dome si camere tip Bullet. Acesti termeni fac referire la forma camerei de supraveghere.
O camera bullet este o camera alungita, cu forma cilindrica, cu prindere prin suportul ajustabil atasat camerei (picior de prindere). Camera se poate monta pe orice suprafata, orizontala sau verticala, perete sau tavan. Aceste camere pot varia in dimensiuni, de la mici pana la mari, cu lentile varifocale (reglabile) sau fixe, cu iluminatori IR mici sau mari.

camera_bullet_tavan camera_bullet_perete camera_bullet_perete2

O camera dome este o camera de forma unei semisfere, fara...

Comentarii (6)

Cum aleg Rezolutia unui DVR si a unei Camere de Supraveghere

- 28 ianuarie 2014
Pana nu de mult, liniile TV (TVL) reprezentau unitatea de masura pentru rezolutia camerelor de supraveghere video analogice. Numarul de linii TV varia in general intre 420 si 1000 TVL, calitate suficienta pentru obtinerea de detalii semnificative, precum recunoasterea fetelor sau numerelor de inmatriculare, pana la distante de 4-5 metri fata de pozitia camerei.
Situatia s-a schimbat in ultimii ani odata cu aparitia tehnologiilor analog HD (HDTVI, HDCVI, AHD, HDSDI - Gasiti AICI un articol cu toate informatiile despre aceste tehnologii si diferentele dintre ele). Acum avem la dispozitie camere de supraveghere si DVR-uri capabile sa ofere rezolutii HD de 1 megapixel, 2 megapixeli, chiar 3 megapixeli.
Merita facuta si o mica paranteza si mentionam ca, desi rezolutia are un rol extrem de important in calitatea reala pe care o obtinem din imaginile finale, rezolutia nu este singurul factor demn de luat in considerare atunci cand alegem camere de supraveghere. Un senzor de imagine proiectat special pentru functionare atat ziua cat si noaptea, va oferi o calitate mult mai buna a imaginilor finale. Calitatea lentilei este de asemenea un element decisiv pentru a obtine imagini cat mai clare de la camera de supraveghere. Gasiti AICI ghidul nostru complet despre alegerea camerelor de supraveghere potrivite.
Noi va recomandam sa incepeti selectia unui sistem de supraveghere cu unitatea de inregistrare (DVR), nu cu camerele video. Un ghid complet despre alegerea DVR-ului potrivit dumneavoastra gasiti AICI. In plus, tutorialul nostru youtube despre alegerea DVR-ului potrivit va fi cu siguranta util.
Dar sa ne intoarcem la rezolutie. Rezolutia reprezinta numarul de puncte din care este formata imaginea pe care dumneavoastra o vedeti. Cu cat mai multe puncte in imagine, cu atat mai bogata imaginea in detalii. Deci, ideal este sa cautam rezolutii cat mai mari pentru camere si DVR, insa aceste echipamente trebuie sa fie si compatibile.

Este important ca rezolutia pe care o...
Comentarii (0)

Cum aleg un DVR? Ghid complet de achizitie a unui DVR

- 20 ianuarie 2014

Contrar parerii multor clienti, nu doar camerele de supraveghere sunt elemente important ale unui sistem de supraveghere, ci si DVR-ul. Intreg ansamblul camere+DVR trebuie sa functioneze in echilibru, iar DVR-ul este elementul central care primeste informatia bruta de la camera, o prelucreaza, o stocheaza pe hard-disk si o pune la dispozitia dumneavoastra (pe monitor, televizor, pe telefon mobil, pe laptop, pe PC, etc).

Cititi si ghidul nostru complet pentru ALEGEREA CAMERELOR DE SUPRAVEGHERE POTRIVITE.

Datorita importantei DVR-ului am dedicat acest articol punctelor cruciale la care trebuie sa fiti atent atunci cand alegeti DVR-ul potrivit sistemului dumneavoastra.

Rezolutia DVR-ului

Alegeti rezolutia de afisare si inregistrare a DVR-ului in functie de calitatea pe care doriti sa o obtineti de la sistemul video. Practic, rezolutia ne ofera detaliile de care avem nevoie atunci cand urmarim imaginile video. Cu o rezolutie suficient de buna putem recunoaste persoane straine si numere de inmatriculare pe distante de pana la 30-40 de metri. Cu cat mai mare rezolutia cu atat mai bine.

Exista pe piata DVR-uri cu mai multe rezolutii de inregistrare. In ordine crescatoare a calitatii acestea sunt: CIF, 2CIF (sau half D1), D1, WD1, HD-720p, HD-1080p, HD-1530p. Evitati rezolutiile CIF, 2CIF, D1 si WD1 (960H). Aceste rezolutii sunt invechite si total depasite. Tehnologia a evoluat atat de mult, iar preturile au scazut suficient incat sa nu obtineti niciun avantaj cumparand DVR-uri ce folosesc aceste rezolutii.

Daca aveti un buget mai restrans optati pentru o rezolutie HD(1280x720 pixeli), eficienta pe distante de 10-12 metri. Este una din variantele cele mai bune ca raport pret/calitate datorita pretului foarte scazut si aplicabilitatii in foarte multe proiecte uzuale (magazine, baruri, restaurante, orice locatie cu distante mici si medii). Gasiti AICI astfel de DVR-uri.

Daca bugetul va permite puteti alege o unitate cu rezolutie Full HD de 2MP (1920x1080 pixeli)...

Comentarii (3)

Alegerea Camerei de Supraveghere Video Potrivite: 4 Caracteristici Importante

- 16 decembrie 2013

Alegerea camerei de supraveghere potrivita este poate cea mai dificila parte a implementarii unui sistem de monitorizare. Luati in considerare cele 4 aspecte prezentate mai jos si veti fi multumit de imaginile camerelor dumneavoastra de supraveghere.

1. Ce lentila trebuie sa folosesc?

Alegerea lentilei este foarte importanta pentru obtinerea rezultatelor dorite. Degeaba ati cumparat camere scumpe daca lentila este aleasa prost. Veti gasi in caracteristicile camerei ceva numit distanta focala a lentilei, masurata in milimetri. Exemple: 2.8mm, 3.6mm, 6mm, 12mm, etc. Acel numar va determina unghiul de deschidere al camerei. O distanta focala mica va oferi un unghi mare, iar cu cat distanta focala este mai mare, cu atat va fi unghiul mai mic.

Imaginea de mai jos va explica cel mai usor ce fel de imagine veti obtine cu aceeasi camera montata intr-un punct fix, dar cu lentile de diferite dimensiuni. Veti observa cum pe masura ce marim lentila, unghiul de acoperire al camerei scade, iar zoom-ul creste.

lentile-diferite-imagini-diferite-camere-supraveghere

Ca un ajutor suplimentar, tabelul de mai jos va poate fi de folos in alegerea lentilei potrivite nevoilor dumneavoastra. Am marcat cu rosu cele mai uzuale si cautate lentile. Lentilele de 2.8mm si 3.6mm, datorita unghiurilor mari, sunt cele mai utile in majoritatea sistemelor uzuale (locuinte, afaceri, magazine, ateliere, etc).

Tabel Caracteristici Camere SupraveghereAlegerea unghiului potrivit depinde de la aplicatie la aplicatie, dar ca o regula generala, daca aveti camera montata aproape de zona pe care doriti sa o monitorizati va trebui sa folositi o distanta focala mica (deschidere mare), iar daca montati camera la o distanta mai mare de zona de interes veti folosi o distanta focala mare (deschidere mica si zoom mare). Imaginati-va ca o camera cu distanta focala mare este ca un binoclu. Cu cat este mai mare distanta focala cu atat mai mare efectul de zoom. In tabelul din stanga veti gasi unghiurile de deschidere ale lentilelor in functie de marimea senzorului si de distanta focala.

2. Infrarosu pe...

Comentarii (15)

Ghid de achizitie Sistem de Supaveghere Video Exterior: Avantaje, Pasi, Sfaturi

- 27 noiembrie 2013

Pentru cei ce se gandesc serios sa isi monteze un sistem de supraveghere de exterior, iata un scurt ghid si cateva sfaturi. Vom enumera avantajele si beneficiile unui astfel de sistem, vom prezenta pasii prin care sa stabiliti singuri ce sistem vi se potriveste, si, nu in ultimul rand, vom oferi cateva sfaturi utile pentru implementare.

Avantajele unui Sistem de Supraveghere de Exterior


  • Aveti posibilitatea sa va urmariti propria curte sau spatiul din jurul locuintei si afacerii. Acest lucru ofera control si liniste.
  • Simpla prezenta a camerelor de supraveghere descurajeaza raufacatorii. Montand camerele la vedere, oricine ar avea vreun gand malitios se va gandi de doua ori.
  • Cand plecati in vacanta, sau pur si simplu cand nu sunteti acasa, va puteti urmari locuinta de oriunde. Veti fi mai linistiti si va veti bucura mai mult de concediu stiind ca totul este in regula.
  • Afacerea dumneavoastra depinde de eficienta angajatilor. Urmariti-le activitatea si asigurativa ca stiu ca sunt urmariti. Veti fi surprins de rezultatele pozitive.
  • In situatia in care are loc un eveniment neplacut puteti sa verificati inregistrarile video si sa obtineti informatii pretioase despre cauza problemei sau despre persoana responsabila.
  • Cu functia de detectie la miscare a camerelor puteti folosi sistemul video pe post de sistem de alarma. Activati detectia la miscare si de fiecare data cand cineva trece prin cadrul cemerei veti fi anuntat.
  • Reduceti bugetul alocat pentru paza umana implementand un sistem video centralizat. Un post de monitorizare permanenta impreuna cu un post de interventie pot inlocui cu succes nevoia multor posturi de paza costisitoare. Am implementat deja cu succes aceasta solutie la multi clienti.

Cum imi alcatuiesc sistemul de exterior? Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati:


1. Alegeti un DVR potrivit

Incepeti alcatuirea sistemului de supraveghere cu unitatea de inregistrare, nu cu camerele. In cadrul unui sistem de supraveghere, DVR-ul este...

Comentarii (5)

Sisteme de Supraveghere Wireless - Ghid complet

- 6 noiembrie 2013

Sistemele de supraveghere wireless au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani datorita:
-progreselor tehnologice din acest domeniu
-scaderea semnificativa a preturilor
-comoditatea si usurinta instalarii

Iata un ghid usor de inteles despre camerele wireless, apoi un exemplu concret cu un sistem de supraveghere wireless eficient, testat si utilizat de catre tehnicienii nostri. In final facem recomandari de cateva pachete complete wireless, de interior si exterior.


1. De ce sunt utile camerele wireless?


Camerele si sistemele de supraveghere wireless sunt utile urmatoarelor persoane:
    •    celor ce doresc sa evite aglomeratia de fire inestetice pozate pe pereti.
    •    celor ce nu au posibilitatea sa traga cabluri pana in locul unde doresc sa monteze camere de supraveghere.
    •    celor ce au de montat camere de supraveghere la distante foarte mari, caz in care costul cablurilor necesare poate fi foarte ridicat.
    •    celor ce doresc un sistem de supraveghere modern si estetic.


2. Cum functioneaza o camera de supraveghere wireless?


Ca si camerele pe fir, camerele wireless sunt de doua tipuri: analogice (camere ce se conecteaza la un DVR) si digitale (camere IP ce se conecteaza la o retea locala).


Camerele wireless analogice nu mai exista pe piata datorita multiplelor probleme de transmisie si securitate de care au dat dovada. Semnalul camerelor wireless analogice putea fi foarte usor bruiat si interceptat. Din acest motiv, solutia wireless analog nu era una fiabila.

Solutia sigura si eficienta este cea a camerelor de supraveghere wireless IP.
O camera de supraveghere wireless IP foloseste comunicarea prin protocoale wireless de retea pentru a transmite semnalul video si audio catre un router sau access point din locatia respectiva, intr-un mod sigur si fara pierderi.

O camera wireless functioneaza ca oricare alt ...

Comentarii (3)
 Prima ... Precedenta 5 6 7 8 9 Urmatoarea
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.