Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
RSS

Blog

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - Descriere generala

- 12 iulie 2016

In aceasta prima parte a seriei noastre de patru tutoriale despre conectarea unui sistem de supraveghere la internet vom face o prezentare pe scurt a intregului proces, vom enumera toti pasii necesari si vom explica in ce consta conectarea fizica a sistemului de supraveghere la internet.

In partea a doua (link Tutorial 2) vom discuta despre setarile pe care trebuie sa le facem la unitatea de inregistrare (DVR sau NVR).


In partea a treia (link Tutorial 3) vom explica pe larg etapa in care se intampina cele mai multe dificultati, anume setarile de retea la router-ul de internet pentru ca routerul sa permita accesul din internet catre sistemul video.


In ultima parte, partea a patra (link Tutorial 4), dupa ce toate setarile la DVR si la router au fost facute, vom instala pe telefon aplicatia de care avem nevoie, o vom configura si ne vom conecta la sistemul video prin internet. In plus, va vom arata cum sa folositi un browser web pentru a va conecta prin internet la camerele dumneavoastra.

Aceste patru tutoriale au fost concepute pentru a fi utile tuturor persoanelor care au un sistem video si doresc sa il conecteze la internet, indiferent de nivelul de pregatire tehnic. Inevitabil insa, se vor folosi o serie de termeni tehnici despre care ar trebui sa cunoasteti macar cate ceva. Acesti termeni sunt: adresa ip, adresa ip interna, adresa ip externa, router, port http, port media, masca de retea, gateway. Daca acesti termeni va sunt straini, iata un link catre un articol compus de echipa noastra ce explica pe intelesul tuturor toti termenii de mai sus.

Pentru a pune in practica aceste tutoriale veti avea nevoie de un laptop sau PC conectat in reteaua locala unde aveti DVR-ul instalat. Va mai recomandam sa parcurgeti tutorialele in ordine pentru a avea o intelegere mai buna a intregului proces si pentru a nu omite vreo etapa importanta.

Sa incepem cu o descriere genearala a conectarii sistemului de supraveghere la internet.

Conectarea unui sistem de supraveghere la...

Comentarii (2)

AHD - Solutie Supraveghere de Calitate

- 27 aprilie 2016

Desi traim in era digitala, sistemele de supraveghere video cu camere analogice ofera in continuare inovatii. Ultimele noutati sunt reprezentate de sistemele video analog HD, adica sisteme cu camere analogice si cablaj prin cablu coaxial, care ofera imagini de calitate HD si FullHD.

Despre AHD

Sistemele de supraveghere video AHD (camere de supraveghere AHD si DVR-uri AHD) sunt echipamente de supraveghere video in format analogic, ce ofera utilizatorului imagini cu rezolutii 720p si 1080p, de 1MP, 2MP, chiar si 3MP.

Principalul avantaj al camerelor AHD este capacitatea de a transmite imagini de calitate, pe distante foarte mari, folosind modalitatile de cablare deja cunoscute:

- cablu coaxial si conector BNC

- cablu de internet UTP si conector Video-Balun (aflati de AICI totul despre aceasta modalitate de cablare)

Folosind variantele de mai sus, camerele AHD pot fi folosite si pe distante de pana la 500 metri, fara a avea pierderi de calitate sau imagini sacadate. Producatorul Korean NEXTCHIP a dezvoltat aceasta tehnologie ce acum este aplicata cu succes in industria camerelor de supraveghere si a DVR-urilor.

Pentru a beneficia de calitatea camerelor AHD, acestea au nevoie de un DVR compatibil. Acest DVR trebuie sa fie un DVR AHD. Din pacate nu putem conecta camere AHD la un alt tip de DVR.

DVR-urile AHD sunt insa unitati foarte flexibile, ce permit conectarea si altor tipuri de camere, nu doar camere AHD. Mai jos veti gasi cateva DVR-uri pe care le recomandam, toate avand suport si pentru camere analogice vechi sau camere IP.

Avantajele principale AHD

Sa recapitulam principalele avantaje ale tehnologiei AHD.

  1. Imagini de calitate la rezolutii 720p / 1080p. Imaginile de mai jos rezuma foarte clar cat de mare este saltul in calitate facut de camerele AHD fata de vechile camere analogice (D1, 960H).
  2. Cablaj simplu si ieftin. Transmisia de date AHD nu necesita cablu coaxial special sau de calitate ridicata. Se poate folosi orice tip de cablu coaxial. Acest...
Comentarii (0)

Kituri supraveghere de calitate - turboHD Hikvision

- 28 martie 2016

Pana acum ceva timp, daca doream un sistem de supraveghere cu imagini de reala calitate trebuia sa apelam la camere de supraveghere IP. Camerele IP, desi performante, au un pret mai mare decat camerele analogice si sunt si mult mai greu de configurat. Din fericire, exista acum o alternativa performanta, accesibila si usor de instalat, tehnologia HDTVI turboHD de la Hikvision.

Hikvision este poate cel mai mare producator de echipamente de supraveghere din lume, cu produse de calitate la standarde internationale, suport tehnic complet, preturi extrem de competitive.

Gasiti AICI pagina web Hikvision pentru Europa, iar AICI aveti pagina de suport tehnic, de unde puteti descarca toata documentatia si toate aplicatiile Hikvision.

In acest articol am parcurs pe capitole toate componentele de care aveti nevoie pentru alcatuirea unui sistem de supraveghere complet si de cea mai buna calitate, iar la fiecare pas am oferit sugestii si exemple concrete de produse pe care Supraveghere24, ca societate instalatoare de sisteme de securitate, le recomanda. Toate componentele si pachetele de supraveghere pe care le recomandam in acest articol indeplinesc urmatoarele cerinte:

1. Imagini live si inregistrari de calitate pe timp de zi si de noapte, din care sa putem distinge numere de inmatriculare si fete umane pe distante incepand cu 10 metri (camerele de supraveghere Hikvision HD 720p) si mergand pana la 20, chiar 30 de metri (camerele de supraveghere Hikvision Full HD 1080p Hikvision).

2. Fiabilitate crescuta a sistemului. Sistemul va functiona non-stop, zi si noapte, fara probleme, timp de multi ani.

3. Instalare si configurare simpla, la indemana oricui, cu suport tehnic complet pentru orice setare.

4. Un pret corect, fara sume de bani aruncate pe geam pe lucruri de care nu aveti nevoie, dar cu accentul pus pe calitatea sistemului.

5. Kituri complete, cu toate echipamentele necesare punerii in functiune a intregului sistem:

  • DVR Hikvision de top, cu functii de detectie...
Comentarii (1)

Ce Hard Disk (HDD) sa Aleg pentru Sistemul meu de Supraveghere Video

- 23 februarie 2016

Alegerea hard disk-ului potrivit sistemului de supraveghere pe care il folositi este o provocare. Hard disk-urile, pe langa capacitatea de stocare mai mare sau mai mica, difera unul fata de celalalt din multe alte puncte de vedere. Hard disk-urile sunt construite cu anumite scopuri si intrebuintari proiectate din fabrica. Sa luam ca exemplu hard disk-ul unui laptop sau calculator personal. Aceste unitati, desi folosite des, nu sunt active 24 / 24. De cele mai multe ori inchidem laptopul sau PC-ul seara sau cand plecam in concediu. Nu dorim insa sa inchidem niciodata DVR-ul sau NVR-ul care stocheaza inregistrarile sistemului de supraveghere. Hard Disk-ul utilizat pentru stocarea de inregistrari video functioneaza fara oprire, se roteste non-stop, stocheaza non-stop informatie, deci are nevoie de o constructie mai robusta pentru a face fata utilizarii mai intense.

La alegera unui hard-disk pentru un sistem de supraveghere trebuie sa luati in considerare uramtorii factori.

1. Capacitatea de stocare

Acesta este aspectul cel mai important al stocarii. Un hard de capacitate foarte mare pentru o singura camera de supraveghere este o risipa, un hard prea mic nu va oferi stocare suficienta, iar alegerea la intamplare nu este o optiune sanatoasa. Este nevoie de putina matematica. O formula exacta de calcul a spatiului necesar pentru un hard este greu de pus la punct datorita multitudinii de factori ce afecteaza calculul (numarul de camere, tipul camerelor, rezolutia, compresia, numarul de zile de inregistrare necesare, numarul de ore zilnice de inregistrare, etc).

Cu toate acestea, o estimare destul de exacta pentru spatiul de stocare necesar pentru un sistem de supraveghere poate fi obtinuta cu formula:

T = N x H x Z x G

unde:

T = spatiu total necesar pentru sistemul de supraveghere. Aceasta este informatia care ne intereseaza.

N = numarul de camere din sistem

H = numarul de ore din zi in care sistemul inregistreaza (daca sistemul este setat sa inregistreze non...

Comentarii (14)

Cum sa-ti Monitorizezi Autoturismul Parcat la Bloc

- 4 februarie 2016

Va prezentam o solutie eleganta, eficienta si accesibila pentru monitorizarea autoturismului parcat in fata blocului.

Cele mai multe solicitari pentru astfel de solutii le primim de la clienti care locuiesc la bloc si doresc sa monteze o camera de supraveghere de la un balcon pentru a urmari masina din parcare.

Iata sugestiile noastre.

1. Distante mai mici de 15 metri de la apartament pana la masina

Pentru distante mai mici de 15 metri de la apartament pana la masina puteti folosi o camera cu rezolutie HD si lentila fixa.

Recomandam camera IP-ZEM36-1.3 pentru monitorizare si NVR-ul ADN-448 pentru stocarea inregistrarilor.

Exemple imagini:

2. Distante mai mari de 15 metri de la apartament pana la masina

Pentru Distante de peste 15 metri de la apartament pana la masina va recomandam o camera cu rezolutie full HD si lentila varifocala.

Rezolutia mare va ofera detaliile de care aveti nevoie in cazul in care apare un eveniment, iar lentila varifocala permite reglarea unui zoom optic optim ce va elimina distanta mare de la apartament pana la masina. Practic veti putea urmari masina in rezolutie full HD ca si cand camera s-ar afla la 5 metri distanta de autoturism.

Recomandam camera IP-ZED72-2.0 pentru monitorizare si NVR-ul ADN-448 pentru stocarea inregistrarilor.

Exemple imagini:

Sfaturi si Observatii

1. Camera de supraveghere NU poate fi montata pe partea interioara a geamului de la balcon sau apartament. De ce? Pe timp de noapte radiatia IR emisa de camera si lumina din apartament se vor reflecta din geam si vor denatura imaginea camerei de supraveghere. Camera se va monta pe exterior, indreptata spre autoturism.

2. Camerele de supraveghere din acest articol sunt camere de supraveghere IP si se vor conecta la reteaua de internet a apartamentului dumneavoastra, fie la un switch, fie direct la router, la o priza de internet de perete, etc. Conectarea camerei se face:

  • cu cablu de internet UTP
  • cu legatura wireless folosind un Access Point...
Comentarii (3)

Sistem de Supraveghere Video Hikvision Bun si Ieftin

- 27 ianuarie 2016

Unul din primele articole pe care echipa noastra le-a prezentat a fost articolul despre un sistem de supraveghere “bun si ieftin”, acel sistem video destinat celor ce au nevoie de supraveghere video cu o calitate reala si utila, dar nu au un buget mare la dispozitie.

Datorita evolutiei tehnologiei video si a ieftinirii multor produse, care pana acum cativa ani erau destul de scumpe, am decis sa va prezentam sugestiile noastre pentru sistemul de supraveghere video “bun si ieftin”, un sistem alcatuit cu echipamente Hikvision.

Hikvision este cel mai mare producator de echipamente de supraveghere video din lume, cu o gama foarte variata de produse la preturi extrem de competitive. Ca instalatori, am ales sa lucram cu produsele lor datorita calitatii excelente si pretului foarte avantajos. In ultimii ani si-au finisat si rafinat produsele in asa masura incat cu greu mai reusim sa gasim defecte.

Mai jos veti citi despre recomandarile noastre pentru sistemul de supraveghere “bun si ieftin”, compus din aparatura Hikvision, testat si verificat in multiple proiecte de tehnicienii nostri.

Vom bifa toate aspectele fara de care sistemul nostru nu ar mai fi un sistem bun: fiabilitate, calitate, compatibilitatea aparaturii si, desigur, pretul cat mai mic pentru toate cele de mai sus.

Inainte sa incepem descrierea sistemului, iata si o scurta prezentare video a unui sistem Hikvision "bun si ieftin".

1. Fiabilitate

In primul rand, un sistem de supraveghere video trebuie sa functioneze mult timp, altfel il montam degeaba. Avem nevoie de aparatura care sa functioneze permanent si fara probleme tehnice (supraincalzire, condens, led-uri infrarosu arse, etc). Avem nevoie de ceva stabil.

Nu este deloc eficient sa investim bani in ceva ce trebuie reparat des. Acesta este motivul pentru care am ales Hikvision. Din 2011 de cand distribuim si instalam echipamente Hikvision, nu am avut probleme de fiabilitate cu camerele si DVR-urile lor.

2....

Comentarii (0)

10 Sfaturi pentru Alegerea unui Kit de Supraveghere Video

- 13 ianuarie 2016

Exista zeci de site-uri care comercializeaza sisteme de supraveghere si care pun la dispozitia posibilului cumparator sute de variante de kit-uri si pachete de supraveghere, kit-uri prezentate ca fiind complete si performante. Gasim kit-uri cu 2 camere, cu 3 camere, cu 8 camere, cu 16 camere, cu sau fara cablu inclus, cu sau fara hard-disk inclus, etc. Multitudinea de optiuni este coplesitoare si descurajanta pentru persoanele din afara domeniului.

Iata cateva ponturi si sugestii de care ar trebui sa tineti cont atunci cand va ganditi sa cumparati un kit de supraveghere.

1. Nu va puneti baza doar in specificatiile echipamentelor.

Pe hartie vi se vor oferi caracteristici multe si pompoase ale camerelor si ale DVR-urilor, insa trebuie sa stiti ca acestea sunt de multe ori trucuri de marketing menite sa va impinga catre echipamente aparent performante. Calitatea unui sistem de supraveghere este data de imaginile pe care le vedeti pe un monitor cu ochii dumneavoastra si de detaliile pe care le pe puteti obtine din acea imagine. O imagine de calitate, o imagine din care puteti extrage trasaturile persoanelor, numere de inmatriculare, etc, nu se obtine doar cu specificatii, ci cu electronica buna si materiale de calitate. Ca sa fiti siguri de ce cumparati, incercati sa urmati sfatul 2.

2. Solicitati exemple de imagini video pentru pachetul pe care il doriti.

Daca o imagine face cat o mie de cuvinte, un filmulet valoreaza proabil cat zece mii. Modul corect, modern si transparent de a comercializa o camera de supraveghere sau un sistem de supraveghere este de a oferi clientului o mostra cu ce poate face acel produs. Ca exemplu, pe canalul nostru Youtube gasiti exemple de imagini de la majoritatea camerelor de supraveghere pe care le comercializam. Evitati site-urile care se feresc sa va ofere aceste exemple si care va ofera doar descrieri text.

Mai jos aveti un exemplu de la un model de camera HD utilizata foarte des in pachetele noastre de supraveghere. Un astfel...

Comentarii (5)

Modernizarea unui Sistem de Supraveghere Video Vechi

- 16 decembrie 2015

Multe societati si persoane fizice folosesc sisteme de supraveghere instalate acum multi ani de zile. In tot acest timp tehnologia video a evoluat foarte mult, calitatea echipamentelor a crescut, iar preturile pentru sistemele de supraveghere de calitate au scazut foarte mult. Ba mai mult, au aparut solutii eficiente de modernizare a sistemelor de supraveghere vechi, prin pastrarea cablajului existent si inlocuirea camerelor si unitatii de inregistrare.

Acest articol se adreseaza celor ce detin un sistem de supraveghere defect sau invechit, si care doresc sa il aduca la zi fara complicatii si batai de cap. Solutiile de modernizare pe care vi le oferim in continuare respecta urmatoarele conditii:

1. Simplitatea modernizarii

Modernizarea unui sistem video se poate face acum prin simpla inlocuire a camerelor vechi cu camere noi si performante, fara a fi necesara inlocuirea de cabluri, conectori sau surse de alimentare. Cablajul camerelor este un proces anevoios, uneori chiar costisitor, un proces pe care nimeni nu doreste sa il mai repete. Indiferent de cablul pe care sistemul dumneavoastra vechi il foloseste, exista aparatura moderna pe piata ce foloseste acel tip de cablu si va creste calitatea imaginilor la un nivel performant.

2. Compatibilitate cu camerele existente

Nu toata lumea va dori inlocuirea tuturor camerelor din sistemul deja instalat. Unele camere vechi isi fac treaba foarte bine, deci nu are rost o cheltuiala suplimentara. Dorim sa putem pastra aceste camere, iar solutiile noastre va ofera acest lucru prin noile DVR-uri cu suport atat pentru tehnologiile vechi, dar si pentru cele noi.

3. Calitate superioara a imaginilor

Veti obtine imagini de calitate HD cu rezolutii de 1 megapixel, 2 megapixel, chiar 3 megapixel.

Iata variantele cele mai comune de sisteme care necesita modernizare:

1. Un sistem analogic vechi

Un sistem analogic este un sistem care foloseste cablu coaxial si mufe BNC (sau cablu UTP si conectori video-balun) pentru a conecta ...

Comentarii (1)

Sistem de Alarma Antiefractie Wireless pentru Locuinte

- 27 noiembrie 2015

Fie ca locuim la apartament sau la casa, siguranta locuintei este o prioritate. Cu totii auzim de incidente neplacute cu spargeri si furturi in cartierul in care locuim, incidente ce ne pun pe ganduri si ne fura linistea.

In acelasi timp, un sistem de alarma cu multe cabluri si fire imprastiate prin toata casa nu reprezinta cea mai incantatoare idee. Aspectul unei locuinte aranjate, cu finisaje terminate, va avea de suferit grav daca incepem sa tragem cabluri pe pereti.

Exista o solutie care rezolva toate aceste probleme, o solutie eleganta si eficienta: sistemul de alarma wireless. Fara fire, fara cabluri, fara gauri cu bormasina, fara zgomot, praf si mizerie.

Sistemele wireless folosesc echipamente cu comunicare prin unde radio ce trec fara probleme prin pereti si ziduri, deci pot fi montate cu succes in orice incapere a locuinte.

Pentru a simplifica si mai mult lucrurile am asamblat pentru dumneavoastra o solutie completa wireless pe care, ca instalatori de sisteme de securitate, o folosim cu succes in proiectele noastre.

1. Echipamentele necesare si rolul lor

A. Centrala de alarma wireless

Centrala este o placa electronica cu antene radio integrate, este echipamentul principal al sistemului si va conecta toate celelalte dispozitive din sistem (senzori, sirena, tastatura, telecomanda). Centrala vine intr-o cutie metalica ce ofera protectie si aspect placut. Aceasta cutie metalica se va monta in general in zona tabloului electric al locuintei, de unde va primi alimentare de curent 220V de pe o siguranta independenta. In cutia metalica se vor mai adauga, pe langa centrala in sine, un acumulator de rezerva si, daca se doreste, un modul de comunicare cu un dispecerat de paza sau cu telefonul mobil al clientului.

Acumulatorul este menit sa pastreze sistemul in functiune in cazul unei pene de curent (acesta poate fi de 4 sau 7 Amperi. Cu cat mai mare, cu atat mai mare perioada de autonomie). Va recomandam acest acumulator de 7Ah.

Modulul de comunicare cu...

Comentarii (0)

Tipuri de Cabluri pentru Instalarea Camerelor de Supraveghere Analog

- 28 octombrie 2015

Camerele de supraveghere video au nevoie de conexiuni cu cabluri pentru alimentare electrica si pentru transmiterea semnalului video de la camera catre unitatea de stocare.

In acest articol discutam despre camerele de supraveghere analogice (analog clasic, AHD, HDTVI, HDCVI, HDSDI). Diferentele dintre aceste tipuri de camere de supreveghere in format analog le gasiti in articolul nostru despre comparatia dintre tehnlogiile analog.

Pentru transmiterea semnalului video exista mai multe variante de cabluri.

Principalele tipuri de cabluri ce pot fi folosite pentru transmiterea semnalului in supravegherea video sunt: cablul RCA, cablul coaxial, cablul de retea cu perechi torsadate - (UTP, STP, FTP etc.) si fibra optica.

cablu rca

Cel mai raspandit este in general cablul coaxial cu mufa BNC, care are avantajul pretului scazut si pierderilor reduse de semnal. Spre deosebire de cablul RCA (vezi imagine) - util pe distante foarte mici, coaxialul permite transmiterea semnalului pe distante mult mai lungi, fiind o solutie folosita la scara larga de providerii de internet/televiziune prin cablu.

Exista mai multe tipuri de cablu coaxial  folosit in CCTV (televiziunea cu circuit inchis - categorie din care face parte si supravegherea video) - vezi imaginea de mai jos.

diferente cabluri coaxial cablu cctv
  • Coaxial RG 58 / RG 59. Mult mai flexibil, maleabil si usor de pozat decat alte tipuri de cabluri coaxial. Pricipalul dezavantaj al cablului coaxial RG58 / RG59 este pierderea mai mare de semnal, in special la frecvente inalte. Acest aspect limiteaza mult distantele pe care poate fi folosit eficient.
  • Coaxial RG6. Este mult mai gros decat RG 58/59 si poate transmite semnalul video pe distante mult mai lungi, fara pierderi de semnal.
  • Cablu CCTV (vezi imaginea stanga) este un cablu coaxial care are atasate fire de alimentare pentru camerele de supraveghere.

Mufele BNC folosite pentru cablare sunt de doua tipuri: cu lipire sau cu infiletare. Cele cu lipire sunt mult mai practice, fiind usor de...

Comentarii (2)
 Prima ... Precedenta 3 4 5 6 7 Urmatoarea ... Ultima
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.