Close
Categorii
Meniu
RSS

Blog

Montarea unui HDD intr-un DVR / NVR

- 17 aprilie 2017

Orice unitate de stocare, fie DVR sau NVR, foloseste cel putin un Hard Disk intern pentru stocarea de inregistrari. Desigur, exista si alte variante de stocare, insa varianta clasica ramane cea pe Hard-Disk, montat in interiorul unitatii de inregistrare.

In continuare va prezentam un ghid complet pentru instalarea unui Hard-Disk in interiorul unui DVR Hikvision, insa puteti folosi acest tutorial pentru montarea unui Hard-Disk pe orice model de DVR sau NVR de pe piata. Pasii sunt identici.

Ca ultima mentiune, in tutorial vom folosi termenul "HDD" pentru a denumi un Hard-Disk.

Montarea HDD-ului nu este un pas dificil, dar este recomandata o mica pregatire. Iata ce aveti de facut:

1. Alegeti un Hard Disk tip SATA, compatibil cu DVR-ul

Ce este un HDD SATA? Exista 2 tipuri de HDD-uri. SATA si IDE. Pentru sisteme de supraveghere se folosesc HDD-uri SATA. Un Hard-Disk SATA este un HDD care foloseste conectori tip SATA pentru legatura cu placa de baza. Il recunoasteti dupa conectorii de date si alimentare. Aveti mai jos o imagine cu conectorii unui HDD SATA si cu conectorii unui HDD IDE. Este foarte greu sa mai gasiti un Hard-Disk nou care sa nu fie SATA, insa e bine sa fiti atent.

Compatibil cu DVR-ul? Unele HDD-uri nu sunt compatibile cu unele DVR-uri. Lista de HDD-uri compatibile cu un anumit DVR ar trebui sa o gasiti pe pagina oficiala a producatorului acelui DVR. Daca nu aveti acces la aceasta lista, furnizorul DVR-ului trebuie sa va poata sugera un HDD compatibil cu DVR-ul comercializat de ei.

Un exemplu bun de incompatibilitate intre un Hard-Disk si un DVR este seria de HDD-uri "BLUE" de la Western Digital, care NU este recomandata pentru supraveghere video. Daca veti folosi un HDD WD BLUE pentru surpaveghere video va puteti lovi de multe probleme.

Ideal este sa folositi un Hard-Disk recomandat de furnizorul DVR-ului. Daca nu puteti obtine o recomandare, atunci incercati sa optati pentru un Hard-Disk din seria "Purple" de la Western Digital, sau "SkyHawk" de la...

Comentarii (3)

Camere analogice de 5 Megapixeli! Cine ar fi crezut?

- 4 aprilie 2017

Progresul tehnologiei analog HD nu da semne de incetinire, desi a aparut pe piata de ani buni. Dovada clara este noua serie de camere HDTVI de la Hikvision, cu rezolutie de 5 Megapixeli.
Desi rezolutia de 5 Megapixeli, mai exact 2592 x 1944 pixeli, este un pas imens pentru camerele de supraveghere analogice, uimitor este pretul incredibil de avantajos cu care aceste echipamente atat de performante sunt comercializate.
Comparativ cu preturile pentru camere de supraveghere IP de rezolutie inalta, aceste camere HDTVI sunt disponibile la un sfert din pret, dar cu aceeasi calitate superioara.


Este dificil sa exemplificam o rezolutie atat de mare pe un monitor de laptop sau calculator, care probabil este setat la o rezolutie mult mai mica, insa din imaginile de mai jos veti intelege care este principalul avantaj al unei rezolutii foarte mari.

In stanga avem un cadru larg al unei camere de 5 Megapixel. In dreapta avem aceeasi imagine, insa cu zoom digital pe cateva detalii. Veti observa cum imaginea nu se pixeleaza, iar detaliile raman usor de recunoscut. Daca ati fi incercat acest zoom cu orice alta camera de rezolutie mai slaba ati fi observat cum detaliile se pierd pe masura ce incercati sa efectuati zoom in imagine. Acesta este avantajul unei rezolutii foarte mari, informatie foarte multa "inghesuita" intr-un cadru larg, informatie pe care va puteti baza daca vreodata aveti nevoie. Cu aceste echipamente puteti conta pe detalii semnificative si recunoastere faciala pe distante foarte mari.

exemplu_imagine_turboHD_5megapixel

exemplu_imagine_turboHD_5megapixel_2

In acest moment va putem oferi cateva modele din aceasta noua serie turboHD, cu diverse lentile si iluminatori IR, eficiente pe distante de 30, 40, chiar 50 metri.

             DS-2CE16H1T-IT                            

Comentarii (6)

Conectarea camerelor de supraveghere Hikvision la internet prin Cloud

- 27 martie 2017

Aveti un sistem de supraveghere de la Hikvision (DVR, NVR sau camera IP)?

Doriti sa puteti accesa sistemul de supraveghere de pe telefon, rapid si fara batai de cap?
Solutia pentru dumneavoastra este serviciul CLOUD P2P de la Hikvision.

Pentru cei ce au nevoie de acces la camerele de supraveghere doar de pe telefon si tabelta, Hikvision pune la dispozitia clientilor posibilitatea de conectare fara setari complicate de retea si fara un IP fix. Acest serviciu poarta numele de CLOUD P2P Hik-Connect.
In acest articol detaliem modalitatile de utilizare si configurare a serviciului Cloud Hik-Connect P2P pentru vizualizarea sistemelor Hikvision prin aplicatia iVMS-4500.

P2P (Peer to Peer) este un serviciu care ofera o legatura directa intre doua dispozitive de retea.
Aceast serviciu P2P poate fi utilizata si de sistemele de supraveghere, de obicei pentru monitorizarea sistemelor de supraveghere de pe dispozitive mobile (telefon, tableta).

1. Introducere:


In acest tutorial veti gasi pasi clari, exemplificati cu imagini, pentru utilizarea serviciului CLOUD de la Hikvision.
Primul pas necesar va fi realizarea unui cont CLOUD la Hikvision. Acest cont se numeste "Cont Hik-Connect". Detalii complete in sectiunea "Pas cu Pas".
Aplicatia pe care trebuie sa o folositi pe telefon este iVMS-4500 Lite sau iVMS-4500 de la Hikvision.
Exista si aplicatia iVMS4500HD, dar aceasta este recomandata in special pentru tablete. Pasii de configurare pentru iVMS4500HD sunt aceeasi, insa interfata poate diferi putin.
Pentru a putea adauga un dispozitiv in iVMS-4500 este necesar ca serviciul P2P Hik-Connect sa fie activ pe acel dispozitiv (DVR, NVR, camera IP) pe care doriti sa il accesati folosind telefonul mobil.2. Pas cu pas:

1. Descarcati aplicatia iVMS-4500 pe telefonul mobil. O gasiti gratuit pe App Store sau Google Play, in functie de sistemul de operare al telefonului.
2. Deschideti aplicatia, mergeti la meniul principal si selectati “Cloud P2P”.

meniu_ivms_4500

3. Click pe...

Comentarii (22)

Sistemul de alarma ideal pentru apartament

- 13 martie 2017

Siguranta unui apartament poate fi obtinuta usor si la un pret decent cu un sistem de alarma corect ales.

Dupa multi ani de experienta in domeniul sistemelor de securitate, si cu sute de sisteme de alarma montate si configurate, ne permitem sa va oferim recomandarea noastra pentru un sistem de alarma ideal pentru un apartament.

Indiferent de marimea, pozitia, asezarea apartamentului, sistemul de alarma recomandat pentru un apartament are nevoie de urmatoarele componente:

1. Contact magnetic pe usa de intrare

Un contact magnetic este un dispozitiv banal, mic si ieftin, dar extrem de eficient. Este compus din 2 piese care se alinieaza pentru a inchide un circuit de siguranta. O piesa se monteaza pe tocul usii, iar a doua se monteaza direct pe usa, asa cum vedeti in imaginea de mai jos. In momentul in care cineva incearca sa forteze usa de intrare si deplaseaza usa de pe pozitie cu 1 centimetru, cele 2 piese ale contactului magnetic nu vor mai fi aliniate, iar alarma se declanseaza. Faptul ca alarma este declansata inainte ca intrusul sa patrunda in apartament este un avantaj enorm. Cel mai probabil, intrusul se va lasa pagubas cand aude sirena si el este inca in fata usii.
Mai mult, pe timp de noapte, ca sa dormiti linistit, sistemul de alarma poate functiona cu contactul magnetic armat, dar cu restul sistemului dezarmat. Astfel, puteti sa va plimbati prin apartament fara sa declansati dumneavoastra alarma, dar daca cineva incearca sa patrunda in apartament in miez de noapte, sistemul va fi in functiune. Acest mod de functionare se numeste mod "Sleep" (eng: mod "Somn").

Acelasi principiu poate fi aplicat cu succes si la geamuri, exact ca in a doua poza, dar despre aceasta varianta discutam ceva mai jos.

contact magnetic usa  contact magnetic geam

2. Detector miscare PIR pentru hol si acces
Orice solutie de alarma serioasa are si un plan de rezerva. Pentru spatiul din spatele usii principale si holul care comunica cu restul incaperilor, se recomanda montarea unui detector de miscare tip PIR, care sa...

Comentarii (4)

Supraveghere video pe internet fara IP Static - DDNS - Ghid complet

- 13 februarie 2017

Majoritatea persoanelor cu sisteme de supraveghere montate doresc sa poata urmari camerele prin internet, de pe telefon si calculator. Conectarea unui sistem de supraveghere la internet se realizeaza in cateva etape clare (conectare DVR la router, setare DVR, setare router, aflarea adresei IP publice, configurarea aplicatiei de mobil si PC), etape detaliate pe larg in articolul nostru dedicat conectarii unui sistem de supraveghere la internet. Daca nu ati citit acest articol va recomandam sa o faceti. Toti pasii explicati acolo sunt necesari, iar informatiile teoretice va vor ajuta sa intelegeti intregul fenomen. In continuare vom folosi termeni precum "IP public, router, port-forwarding si deschidere port, etc), termeni explicati clar in articolul mentionat. Gasiti AICI articolul.

Se intampla multor clienti ca, dupa ce fac toate setarile la router si DVR, dupa ce afla adresa IP publica a locatiei unde au sistemul instalat, dupa ce folosesc acea adresa IP pentru a configura aplicatia de mobil si PC, sa se loveasca de o mare problema. Adresa IP publica pe care o primesc de la furnizorul de internet sa se schimbe la un interval de timp, uneori chiar zilnic, facand imposibila accesarea sistemului de supraveghere.

In acest articol va oferim o solutie eleganta pentru problema adresei IP schimbatoare, o solutie simpla si gratuita pentru accesarea fara probleme a sistemului de supraveghere, chiar si cu o adresa IP dinamica. Solutia se numeste DDNS.

Sa incepem.

PARTEA 1 - Informatii teoretice DDNS

Daca sunteti un client care stie ce inseamna DDNS si cum functioneaza, puteti sari direct la PARTEA 2 - Ghid pas cu pas DDNS, unde se prezinta in detaliu, si cu imagini, configurarea solutiei DDNS pentru ocolirea IP-ului dinamic. Daca nu stiti ce inseamna DDNS si cum functioneaza, va invitam sa cititi si aceasta parte, informatia teoretica.

Din tutorialul despre conectarea sistemului la internet am aflat ca adresa IP publica a locatiei unde avem camerele video este folosita ...

Comentarii (31)

Cum pozitionam eficient camerele de supraveghere de exterior - Unghiul, pozitia, inaltimea

- 7 februarie 2017

De cele mai multe ori camerele de supraveghere de exterior se monteaza in urmatoarele situatii:  

1. Pentru monitorizarea eficienta si acoperirea cat mai buna a unui spatiu deschis: curte, strada, parcare, etc.
2. Pentru monitorizarea eficienta a unei zone delimitate sau a unui obiect anume: autoturism, poarta de acces, rezervor de motorina, etc.

Pentru ambele situatii exista acele unghiuri, pozitii si inaltimi optime ale camerelor de supraveghere pentru obtinerea celor mai bune rezultate. Sa detaliem:


1. Monitorizarea spatiilor deschise.


Asa cum mentionam mai sus, cele mai intalnite spatii deschise unde se doreste monitorizare video sunt: perimetrul si curtea unei case, un depozit, o gradina, o parcare, etc.

Pentru monitorizarea eficienta a acestor locatii trebuie sa fim atenti la:

Unghiul de acoperire al camerelor pe care dorim sa le montam
Camera potrivita pentru acoperirea unei suprafete cat mai mari este, desigur, camera cu unghiul cel mai larg “stanga-dreapta” posibil. In acest moment, pe piata, gasim la preturi foarte accesibile camere de supraveghere cu unghiuri de 90, 95, chiar 100 grade deschidere. Aceste camere sunt cele pentru care trebuie sa optati daca doriti sa acoperiti o zona cat mai mare.


Atentie! Un unghi larg are si dezavantaje. Cu cat mai larg unghiul cu atat mai slabe vor fi detaliile pe care le veti putea distinge la distanta. Ca o analogie simplista, efectul este asemanator cu intinderea unei portii de unt pe o felie de paine. Cu cat intindem untul pe o felie mai mare, cu atat mai putin densa va fi acoperirea. Asa si cu rezolutia unei camere. Cu cat “imprastiem” pixelii din care este alcatuita imaginea pe o suprafata mai mare, cu atat mai mult pierdem din densitatea calitatii. Aceasta pierdere de detaliu la distanta datorata unghiului foarte larg o putem compensa prin marirea numarului de pixeli din care este formata imaginea, deci cu o rezolutie mai mare a camerei. Ajungem deci la punctul urmator al aspectelor de...

Comentarii (7)

Am un DVR vechi si vreau sa adaug camere mai bune

- 15 ianuarie 2017

Odata cu progresul tehnologic al sistemelor de supraveghere, camerele analogice cu linii TV, pe care multe persoane le cunosc si le-au folosit, au fost inlocuite de camere analogice performante, ce implementeaza tehnologii noi si ofera rezolutii HD si Full HD. Aceast progres a facut ca productia camerelor analogice vechi sa inceteze, iar cei ce doresc acum un sistem de supraveghere vor gasi pe piata doar tehnologiile analogice moderne, AHD - HDTVI - HDCVI. Acest lucru nu este rau, evolutia este normala, iar calitatea echipamentelor a crescut foarte mult, iar costurile au scazut.

Ce se intampla insa cu acele sisteme cu camere vechi, dar inca functionale? In tara noastra, multe persoane inca folosesc sisteme de supraveghere clasice, cu DVR-uri si camere vechi, si nu toata lumea doreste sau are nevoie sa inlocuiasca complet sistemul video vechi cu unul nou. Exista situatii cand posesorul unui sistem de supraveghere vechi doreste sa mai adauge o camera, doua, sau are ghinionul sa i se defecteze o camera.

Ce este de facut daca doriti sa pastrati DVR-ul si camerele vechi si doar sa adaugati o camera sau sa inlocuiti o camera defecta?


Pentru aceste situatii exista camerele analogice cu mod multiplu de functionare. Vorbim despre camere de supraveghere care pot functiona atat cu DVR-uri noi, de tehnologie HD, cat si cu DVR-uri analogice vechi.

Conectate la un DVR HD, cu aceste camere veti obtine imagine HD 720p de foarte buna calitate.
Conectate la un DVR analogic vechi, camerele vor trebui setate sa functioneze in mod analogic clasic (CVBS), iar calitatea camerelor se va alinia cu calitatea maxima suportata de DVR-ul dumneavoastra.


Extrem de util este faptul ca daca pe viitor veti dori sa inlocuiti si uniatea de inregistrare, veti avea deja la dispozitie camere HD pe care ca le veti putea muta in modul HD. Mai jos va oferim o lista de camere de acest tip, pe care noi le recomandam.

Aceste camere sunt dotate cu un mic joystick OSD (On Screen Display - eng:...

Comentarii (1)

Vreau sa modernizez sistemul de supraveghere, dar sa pastrez camerele vechi

- 2 ianuarie 2017

Sistemele de supraveghere au evoluat mult in ultimii ani. Au aparut camere de supraveghere si DVR-uri cu tehnologii noi si calitate superioara, camerele clasice cu linii TV au iesit din productie, insa sistemele de supraveghere vechi sunt inca functionale si utilizate cu succes de multe persoane.

Datorita acestei tranzitii catre alte tehnologii primim din ce in ce mai des urmatoarea solicitare:


“Vreau sa imi modernizez sistemul de supraveghere, dar nu doresc sa renunt la camerele vechi”.

Clientii care ne prezinta aceasta solicitare sunt multumiti de mare parte din camerele lor de supraveghere si doresc sa le pastreze, dar in acelasi timp doresc sa adauge 1 - 2 camere sau sa inlocuiasca 1 - 2 camere din cele vechi cu camere mai performante.

Acest articol ofera solutia cea mai eleganta pentru problema de mai sus.

Veti descoperi in urmatoarele randuri o serie de unitati DVR pe care le puteti folosi impreuna cu camerele dumneavoastra vechi, dar la care puteti adauga si camere de calitate superioara, HD sau Full HD, pentru acele zone unde aveti nevoie de un plus de calitate. In plus, va oferim si recomandari de camere de supraveghere HD si Full HD compatibile cu DVR-urile recomandate.


Implementarea este simpla:
- Alegeti DVR-ul cu numarul de canale potrivit numarului de camere pe care le aveti + numarul de camere pe care le adaugati. In recomandarile noastre veti gasi unitati DVR de 4, 8 si 16 canale video.
- Alegeti camerele cu care doriti sa extindeti sistemul. In recomandarile noastre veti gasi mai multe recomandari de camere, in functie de distante si conditii de lumina.
- Inlocuiti DVR-ul vechi cu cel nou si conectati toate camerele vechi, fara sa modificati vreo legatura, fara sa trageti vreun fir. DVR-urile din acest articol sunt perfect compatibile cu orice model de camera analogica. Nu trebuie decat sa conectati camerele deja montate, mufa cu mufa.
- Daca inlocuiti parte din camerele vechi cu camere noi, ca si in cazul inlocuirii DVR-ului, nu aveti mare...

Comentarii (0)

Supraveghere video in locatii fara internet - Supraveghere video prin internet 3G/4G

- 12 decembrie 2016

Un sistem de supraveghere este cu adevarat eficient atunci cand poate fi urmarit de pe internet. Dar ce facem atunci cand locatia unde dorim sa instalam camerele de supraveghere nu are posibilitatea instalarii unui abonament de internet de la un furnizor uzual (RDS, Telekom, UPC, etc) ?
Situatia de mai sus o intalnim cel mai des la clientii cu locatii izolate, la distanta de marile orase. Ferme, case de vacanta, depozite, etc, toate aceste locatii pot beneficia de pe urma unei legaturi la internet, insa distanta si lipsa unei infrastructuri solide de comunicatii impiedica aceasta legatura.
Pentru clientii nostri apelam constant la 2 solutii plauzibile si eficiente pentru a rezolva problema de mai sus. In acest articol va vom prezenta si dumneavoastra aceste solutii.Solutia 1. Abonament de internet prin 3G/4G. - Solutia rapida pentru un sistem de supraveghere cu cateva camere.


Reteaua de comunicatii date a furnizorilor de telefonie mobila este intr-o dezvoltare continua. Pentru cei ce nu au acces la o legatura de internet pe fir, legatura de date 3g/4g este acum o reala solutie.
Aceasta legatura 3g/4g poate fi folosita si pentru conectarea la unui sistem de supraveghere in mod eficient. Iata ce trebuie sa stiti si sa faceti:


Pasul 1 - Analizati semnalul de date 3g/4g din locatia unde doriti sa aveti internet. Aveti nevoie doar de un telefon smartphone cu abonament de internet 3g/4g. Daca telefonul “gaseste” semnal de date bun in zona respectiva atunci aveti noroc si puteti citi in continuare. Daca nu gasiti semnal de date cu telefonul mobil, atunci va trebui sa sariti la Solutia 2. Nu confundati semnalul de date cu semnalul de telefonie. Sunt lucruri diferite. Este posibil sa aveti semnal de date si sa nu aveti semnal telefonic, sau invers. Pentru internet aveti nevoie de semnal de date 3g/4g.
Pentru determinarea “tariei” semnalului de internet mobil din zona puteti folosi urmatoarea aplicatie pentru telefon:
Pentru telefoane cu iOS:

Comentarii (11)

Conectarea video a camerelor de supraveghere prin video baluni

- 3 noiembrie 2016

Discutam in continuare despre modalitatile si pasii concreti prin care se poate transmite semnalul video de la o camera de supraveghere analogica la un DVR.
 Daca alimentarea cu energie elecrica a camerelor este problema, atunci gasiti AICI tutorialul despre alimentarea cu 12V a camerelor de supraveghere.Camerele de supraveghere analogice au nevoie pentru functionare de un DVR, indiferent de tipul camerelor. Fie ca lucram cu camere AHD, camere HDTVI, camere HDCVI sau clasicele camere 960H cu linii TV, pentru afisarea si stocarea de imagini avem nevoie de un DVR compatibil.
Dupa ce am ales camerele si DVR-ul compatibil, de obicei respectand simpla corelatie intre tehnologia camerelor si tehnologia DVR-ului (camere AHD cu DVR AHD, camere HDTVI cu DVR HDTVI, etc), trebuie sa cablam, sa mufam si sa conectam camerele la intrarile video ale DVR-ului pentru a le putea folosi la capacitate maxima: stocare inregistrari, detectie miscare, conexiune la internet, etc.


Conectarea semnalului video de la camerele de supraveghere analogice la un DVR se poate face in 2 moduri:1. Prin cablu de internet (UTP / FTP, numit si cablu ethernet) si conector video balun.

2. Prin cablu coaxial si conector BNC

1. Conectarea prin cablu UTP / FTP si video balun

Pentru cei ce doresc si alternative la solutia clasica cu cablu coaxial exista o solutie ceva mai flexibila.
Semnalul video nu este altceva decat o serie de impulsuri electrice transmise de catre camera catre DVR, si ca orice legatura electrica acest semnal trebuie sa se transmita printr-o bucla cu legaturi + (PLUS) si - (MINUS). Mergand pe principiul de mai sus observam ca putem folosi si alte medii pentru a transmite semnal video, atata timp cat respectam legile curentului electric.
Solutia “cablu internet + video balun” simuleaza aceeasi legatura “coaxial + BNC”, insa foloseste o implementare putin diferita.
Dupa cum puteti vedea, cablul UTP este alcatuit dintr-un invelis protector si 4 perechi de ...

Comentarii (5)
 Prima ... Precedenta 3 4 5 6 7 Urmatoarea ... Ultima
Arhiva blog
Copyright © 2020 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.