Close
Categorii
Meniu
RSS

Blog

Utilizarea aplicatiei de monitorizare IVMS-4200 Hikvision

- 31 martie 2018

Clientii Hikvision au posibilitatea de a se conecta la dispozitivele lor Hikvision folosind orice laptop, calculator, PC sau Mac. Conectarea se poate face folosind un browser web sau folosind aplicatia IVMS-4200, construita special de Hikvision pentru clientii lor.

Numele meu este Istrate Alexandru, si va prezint astazi un tutorial detaliat despre utilizarea aplicatiei IVMS-4200, cea mai flexibila si sigura solutie cu care putem interactiona cu un sistem de supraveghere Hikvision de pe calculator sau laptop.

Ca sa clarificam de la inceput, cand spun sistem de supraveghere Hikvision, ma refer la orice DVR cu camere conectate, orice NVR cu camere IP conectate, sau orice camera IP de sine statatoare, de la Hikvision.

Mai devreme am ca IVMS-4200 este “cea mai flexibila si sigura solutie de interactiune cu sistemele Hikvision” pentru ca, desi exista si posibilitatea accesarii unui sistem Hikvision printr-un browser de internet (gen Mozilla, Internet Explorer Google Chrome), aplicatia IVMS-4200 ramane singura care ofera garantat compatibilitate cu orice sistem de operare (windows, linux, MacOS) si care pune la dispozitia clientului absolut toate facilitatile pe care sistemul Hikvision le are de oferit (detectie miscare, avertizare sonora, inregistrare direct pe calculator, etc).

Utilizarea unui browser pentru conectarea la sistemul video de pe laptop sau calculator este o varianta rapida, insa nu este mereu funtionala. Pentru utilizatorii de MacOS varianta monitorizarii de camere prin browser-ul Safari nici nu exista, iar pentru utilizatorii de Windows, la momentul dezvoltarii acestui tutorial singurul browser care mai permite utilizarea completa si corecta a sistemelor Hikvision este Internet Explorer si unele versiuni mai vechi de Mozilla Firefox. Asta pentru ca browserele web sunt intr-o modificare permanenta si foarte rapida, astfel incat producatorii de sisteme de supraveghere nu reusesc sa tina pasul, iar rezultatul este o incompatibilitate intre soft-ul...

Comentarii (4)

Supraveghere video color pe timp de noapte - Camere STARLIGHT

- 27 februarie 2018

Majoritatea clientilor care apeleaza la un sistem de supraveghere doresc sa se poata baza pe acel sistem de supraveghere in special pe timp de noapte. Din pacate, de cele mai multe ori, chiar si camerele care au imagini foarte bune ziua nu reusesc pe timp de noapte sa ofere decat imagini slabe, in alb-negru, din care foarte greu se pot distinge detalii importante precum fete umane sau numere de inmatriculare.

Motivul acestor imagini alb-negru este chiar principiul care sta la baza functionarii pe timp de noapte a majoritatii camerelor de pe piata, anume iluminarea infrarosu. Prin limitarile tehnologiei, imaginile in infrarosu pot fi doar imagini alb-negru, in care culorile vii si frumoase din timpul zilei se transforma noaptea in diverse nuante de gri. Cand toata imaginea este construita doar cu nuante de gri devine dificila recunoasterea detaliilor marunte care alcatuiesc trasaturile unei persoane.

In plus, ca o problema suplimentara, radiatia IR in combinatie cu diverse suprafete (printre care si numerele de inmatriculare ale autoturismelor) produce o reflexie care ingreuneaza enorm recunoasterea de detalii si citirea de numere inmatriculare.

Desigur, exista si camere de supraveghere cu infraorosu care ofera imagini clare si curate. In functie de nivelul de calitate al camerei, imaginile in infrarosu pot fi slabe sau de calitate, insa imaginile pe timp de noapte tot in alb-negru vor fi.

Iata cateva exemple de situatii in care imaginile in infrarosu, chiar si luate de la camere de calitate, nu sunt ceea ce isi doreste clientul.

Exmplu video in infrarosu de la o camera slaba:                                  

   

Exmplu video in infrarosu de la o camera de calitate (observati numerele de inmatriculare ale autoturismelor):Solutia problemelor de mai sus este oferita de camerele de...

Comentarii (1)

Dahua sau Hikvision? Ce camere sa aleg?

- 30 ianuarie 2018

hikvision vs dahua

Dahua sau Hikvision? O intrebare foarte comuna pe piata sistemelor de supraveghere din Romania. Hikvision si Dahua sunt cele mai mari nume asociate cu acest domeniu in Romania, doua companii cu greutate internationala. Desigur ca exista multi alti producatori de echipamente de supraveghere, insa este recunoscut ca acesti doi producatori au acoperit cel mai bine piata pe segmentul “cel mai bun raport pret / calitate”. Dovada este ca majoritatea ofertelor pe care clientii le primesc de la firme instalatoare sunt bazate pe produse Hikvision sau Dahua. Si este si normal sa fie asa, gama de produse pe care acesti producator o scot pe pe piata acopera un spectru foarte larg de calitate, cu echipamente potrivite pentru orice solutie, indiferent cat de complexa.

Atat Dahua cat si Hikvision ofera o gama similara de produse, similare in sensul ca specificatiile a 2 produse echivalente sunt aproape identice. Hikvision ofera inclusiv o gama completa de produse de control acces si alarma, acoperind toate segmentele de piata. In materie de supraveghere video insa, atat de asemanatoare sunt performantele produselor de la acesti producatori, incat oricine are ocazia sa “se joace” cu echipamente Dahua si Hikvision va ajunge sa aiba o preferinta fata de un brand sau celalalt bazat mai de graba pe interfata, usurinta utilizarii si configurarii, si experientei de zi cu zi, decat in baza unor diferente de calitate a imaginii sau constructiei.

Deoarece majoritatea distribuitorilor si instalatorilor de sisteme de supraveghere de pe piata au ales deja un producator cu care sa lucreze si pe care sa il promoveze, indiferent de avantajele sau dezavantajele aparute in ultimii ani, este dificil ca un client necunoscator sa obtina o parere obiectiva cu ajutorul careia sa opteze pentru Dahua sau pentru Hikvision. Deoarece niciun client nu doreste sa cheltuie bani si timp pentru a incerce ambele variante doar de dragul unui experiment, am decis ca in acest articol sa va...

Comentarii (24)

Totul despre sistemele de supraveghere cu PoE

- 30 decembrie 2017

Acest articol va fi foarte util persoanelor care s-au orientat catre un sistem de supraveghere IP si au auzit despre PoE, dar doresc sa obtina mai multe informatii.
Avantajele unui sistem de supraveghere IP sunt multe si nu fac obiectul acestui articol, insa merita subliniat ca un sistem de supraveghere IP ofera un nivel de calitate al imaginilor mult peste cel al camerelor analogice de rezolutie echivalenta, si in plus ofera si multe alte facilitati extrem de utile, cum este si functia PoE.

In acest articol gasiti raspuns la urmatoarele intrebari:

1. Ce este PoE?
2. Cum functioneaza PoE?
3. Care sunt componentele unui sistem de supraveghere IP cu PoE?
4. Au toate camerele IP PoE?
5. Care sunt avantajele PoE?
6. Care sunt dezavantajele PoE?
7. Ce recomandari aveti pentru un sistem de supraveghere IP cu PoE?1. Ce este PoE?PoE este acronimul pentru “Power over Ethernet” (in traducere: “Alimentare prin Ethernet”) si este o tehnologie care permite realizarea simultana a legaturilor de date si alimentare electrica pentru dispozitive de retea, prin acelasi cablu de retea.

Sa oferim cateva explicatii suplimentare.

Cand vorbim despre dispozitive de retea vorbim despre echipamente care folosesc o conexiune de retea standard cu porturi RJ-45 (vezi imaginile de mai jos), asa cum sunt si camerele IP. PoE este o tehnologie dedicata strict echipamentelor de retea, deci singurele camere de supraveghere care pot folosi PoE sunt camerele IP. Asta inseamna ca nu putem folosi PoE pentru camere analogice.
Termenul “Ethernet” din definitia de mai sus face referire la orice tip de cablu de retea (deseori poreclit “cablu de internet”). Vorbim despre cablul uzual de retea cu 8 fire impartite in 4 perechi torsadate. Cele mai intalnite tipuri de cablu de retea sunt, in ordinea crescatoare a calitatii: UTP (folosit de obicei la interior), FTP (folosit de obicei la exterior), SFTP (folosit pentru proiecte speciale).

conectori camera IP  cablu retea UTP

cablu retea FTP  cablu retea SFTP


Sa ne intoarcem la...

Comentarii (2)

Supraveghere video eficienta pana la 30 metri - Recomandari

- 30 noiembrie 2017

Cand construim solutii de monitorizare pentru clientii nostri acestia trebuie sa raspunda la mai multe intrebari in legatura cu ce isi doresc de la viitorul lor sistem de supraveghere. Una din intrebarile de baza este “Pana la ce distanta doriti ca sistemul sa ofere recunoastere faciala sau numere inmatriculare?”. Raspunsul cel mai frecvent este “pana la 25-30 de metri”. Pentru ca majoritatea clientilor nu stiu ce implica monitorizarea eficienta pana la 30 metri am considerat necesar un articol dedicat acestui subiect.

Distanta de 30 de metri este o distanta destul de mare, care nu poate fi acoperita eficient de majoritatea camerelor sau kit-urilor de supraveghere de pe piata. De fapt, majoritatea sistemelor de supraveghere de pe piata sunt gandite sa atraga prin pretul cat mai scazut, nu prin calitate. Pentru camere de supraveghere eficiente pe 30 de metri este nevoie de o solutie personalizata si putin mai sofisticata.

Ca sa nu existe confuzii, desigur ca orice sistem de supraveghere “vede” pana la 30 de metri, dar nu ne ofera si detalii consistente la acea distanta. Noi cautam o solutie care sa exact acest lucru, detalii consistente despre persoane si autoturisme la 30 metri, nu doar o monitorizare de ansamblu, unde sa nu stim daca ne uitam la un caine sau la o capra.

Clientii care doresc monitorizare eficienta pe distante de 30 metri se impart in 2 categorii, pe care le vom detalia imediat. Pana sa intram in detalii va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa va ganditi la locatia dumneavoastra. Imaginati-va un punct unde doriti si puteti sa montati o camera. Acel punct il numim punctul O (zero), punctul unde camera de supraveghere este instalata. Acum cele 2 categorii.

Categoria 1. Clientul care doreste sa urmareasca eficient toata suprafata de la punctul O pana la O+30 metri


Cele mai intalnite situatii de acest gen sunt:
- monitorizarea unei curti cu lungime de 30 metri
- monitorizarea unei parcari, unde o singura camera...

Comentarii (0)

De ce au dungi si valuri camerele mele de supraveghere?

- 21 noiembrie 2017

Daca ati instalat sau folosit vreodata un sistem de supraveghere analogic (adica un sistem cu DVR la care camerele sunt conectate prin cablu coaxial + mufe BNC sau cablu UTP + video baluni) aveti mari sanse sa fi intampinat dungi si valuri pe imaginile de la camere. Aceste dungi si valuri sunt foarte comune la sistemele analogice si apar in special pe timp de noapte, cand camerele trec in mod infrarosu.

Iata un exemplu de imagine cu probleme:

dungi camere supraveghere

In acest articol explicam motivele care cauzeaza aceste probleme de imagine si oferim solutii pentru rezolvarea problemelor, astfel incat imaginile de la camerele dumneavoastra sa arate ca in poza de mai jos, nu ca in cea de mai sus.

fara dungi camere supraveghere

Cauze posibile:


1. Camera nu primeste suficient curent datorita lungimii prea mari de cablu

Camerele de supraveghere moderne functioneaza cu tensiune continua de 12V. Aceasta tensiune (sau diferenta de potential) are sarcina de a transmite de la sursa de alimentare si pana la camera a Amperilor de care camera are nevoie. Insa, daca avem o lungime prea mare de cablu vom pierde din aceasta tensiune. Aceasta pierdere se numeste “cadere de tensiune pe fir”.

Pentru ca o camera sa functioneze corect este permisa o eroare de 10% fata de valoarea de 12V, adica este in regula ca la camera sa ajunga orice tensiune intre 10.8V si 13.2V. Asta inseamna ca la mufa de alimentare a camerei trebuie sa avem intre 10.8 si 13.2 Volti. Mai mult de 13V in mufa camerei si aceasta poate fi avariata serios (pe romaneste “ardem camera”). Mai putin de 10.8V in mufa camerei si aceasta va avea probleme de imagine si probleme cu iluminatorul infrarosu. Printre aceste probleme se numara:
- LED-urile IR nu se aprind suficient de puternic si stau slab aprinse, iar iluminarea IR devine ineficienta.
- imaginea camerei poate fi intunecata
- apar linii, valuri si tremur pe imagine
- imagine cu intreruperi sau chiar lipsa imagine complet

Distanta pana la care o camera se alimenteaza corect depinde nu doar de...

Comentarii (12)

Configurarea unei camere IP Hikvision - PARTEA 2 - Functiile de baza explicate

- 8 octombrie 2017

In prima parte a acestui tutorial am inceput configurarea unei camere IP de la zero si am facut toti pasii pentru a accesa camera prin retea. Acum este momentul sa configuram in amanunt camera pentru a putea folosi acest echipament la potential maxim.

Va informam ca echipa Supraveghere24.ro va sta la dispozitie cu sfaturi si consultanta gratuita pentru construirea solutiei de securitate optime. In plus, toate produsele si solutiile de supraveghere achizitionate de la noi au incluse configurarea si conectarea la internet.

Configurarea corecta si completa a unei camere IP de supraveghere se face direct din meniul camerei, de unde pot fi accesate toate functiile. In functie de modelul si producatorul camerei veti avea la dispozitie functii mai multe sau mai putine. Noi am construit acest tutorial folosind ca exemplu o camera IP Hikvision. Camerele IP Hikvision sunt echipamente performante, dotate cu foarte multe facilitati.

Parte din setarile posibile ale unei camere IP sunt obligatorii. Ne referim la setarea orei si datei, configurarea retelei, stabilirea unei parole solide, cateva optimizari ale imaginii, etc. Le vom parcurge pe rand in paginile ce urmeaza.

Alte setari sunt optionale si se fac doar daca avem nevoie de anumite functii ale camerei. De exemplu, in functie de locatia si conditiile de lumina in care camera trebuie sa functioneze putem configura senzorul de imagine pentru a oferi imagini mult mai clare pe timp de zi sau noapte, putem personaliza activarea iluminatorului IR, putem configura avertizarea prin e-mail la detectie de miscare, si multe altele.

In acest articol ne ocupam de explicarea si exemplificarea tututor setarilor de baza ale unei camere IP. In Partea a 3-a veti gasi detaliate setarile avansate.

SETARI DE BAZA

Pe scurt, pentru ca dumneavoastra sa aveti la dispozitie un cuprins al acestui tutorial, setarile de baza ale unei camere IP sunt:

- Setare Data / Ora - Se poate face prin setare manuala, prin server NTP, prin sincronizare cu un calculator.
-...

Comentarii (15)

Camere cu aceleasi caracteristici, dar cu preturi diferite. De ce?

- 31 august 2017

Internetul este un loc mare, plin de oferte, preturi si furnizori pentru orice, inclusiv camere de supraveghere. Daca sunteti in cautarea unui sistem de supraveghere aveti de unde alege.

In cautarile dumneavoastra pentru camerele potrivite, una din "dilemele" de care va veti lovi va fi: De ce doua camere care arata la fel si au aceleasi caracteristici, au preturi total diferite?

Exista doua raspunsuri la aceasta intrebare. Am detaliat totul mai jos. Nu am prezentat si varianta evidenta, adica exact acelasi produs, aceeasi marca si acelasi model, dar vandut de doi distribuitori cu adaosuri total diferite. Aici discutam despre produse de la producatori diferiti, cu caracteristici asemanatoare, dar preturi total diferite.

Explicatia 1 - Camerele au exact aceleasi caracteristici, dar calitatea electronicii folosite este total diferita.

Modul cel mai rapid de a intelege despre ce vorbim este sa luam un exemplu concret. Sa analizam rezolutia camerelor, poate cea mai vizata caracteristica legata de sistemele de supraveghere.

Doua camere analogice cu acelasi iluminator infrarosu, cu aceeasi lentila si cu rezolutie de 2 Megapixel 1080p, pot avea preturi total diferite. Asta pentru ca nu doar rezolutia este importanta pentru calitatea unei imagini. Rezolutia unei camere este doar un numar de pixeli, un numar de puncte din care imaginea este alcatuita. Si, desigur, mai multi pixeli inseamna o imagine mai detaliata si mai buna. Dar nu este chiar asa. 

O camera de supraveghere are sarcina de a prelua informatiile transmise de lumina din jur si de a transforma aceasta informatie in semnal electric. Este o conversie de la natural la tehnic. O camera de calitate reuseste sa faca aceasta conversie intr-un mod cat mai eficient, cat mai apropiat de realitate, astfel incat curtea dumneavoastra plina de culori si verdeata sa apara pe ecran la fel de veridic.

Deci, intorcandu-ne la exemplul nostru, o imagine de 2 megapixeli de calitate va avea fiecare pixel din...

Comentarii (0)

Configurarea unei camere IP Hikvision - PARTEA 1 - Activarea camerei si accesarea din browser

- 23 iulie 2017

Orice camera IP are nevoie de cateva setari de retea pentru a putea fi accesata si configurata in amanunt. Aceste setari de retea permit camerei sa comunice eficient in reteaua in care camera este montata.

Camerele IP Hikvision nu fac exceptie. Mai jos gasiti pasii corecti pentru configurarea unei camere IP Hikvision.

Va informam ca echipa Supraveghere24.ro va sta la dispozitie cu sfaturi si consultanta gratuita pentru construirea solutiei de securitate optime. In plus, toate produsele si solutiile de supraveghere achizitionate de la noi au incluse configurarea si conectarea la internet.

Pentru cei interesati mai putin de lectura am pregatit si o varianta video a acestui tutorial. Recomandam totusi sa incercati parcurgerea tutorialului scris, se explica mai pe larg partea tehnica.

1. Ce avem nevoie?

- un laptop sau calculator ( setarile camerei se fac dintr-un browser instalat pe un calculator )
- cablu scurt de internet, mufat ( pentru prima configurare, camerele IP, chiar si cele wireless, trebuie sa fie accesate printr-o legatura pe cablu )
- aplicatia gratuita Hikvision SADP ( aplicatie mica si foarte utila de la Hikvision pentru cautarea intr-o retea locala a dispozitivelor Hikvision. O puteti descarca de AICI )
- alimentare pentru camera IP ( logic, pentru a putea fi configurata, camera IP trebuie sa fie alimentata. Puteti folosi un alimentator sau un injector PoE )

2. Pregatire

Instalati aplicatia Hikvision SADP. Aplicatia o gasiti si pe CD-ul de instalare din cutia oricarei camere IP Hikvision.

Trebuie acum sa conectam camera IP, folosind cablul scurt de internet, la reteaua locala in care va aflati. Aplicatia SADP stie sa caute toate dispozitivele Hikvision conectate la o retea locala. Aveti urmatoarele variante:

1. Conectati camera IP direct la portul LAN al laptopului sau calculatorului. Daca alegeti aceasta varianta inchideti legatura wireless a laptop-ului, astfel incat aplicatia SADP sa directioneze cautarea prin legatura pe fir.
2. Conectati camera IP la...

Comentarii (17)

Solutii complete, oriunde in Europa!

- 3 iunie 2017

In septembrie 2014 primeam un telefon de la un domn Octavian Ududec,  stabilit in Belgia, dar originar din Radauti, dornic sa monteze un sistem de supraveghere la o casa in apropiere de Bruxelles. Avea nevoie de ajutor in alegerea sistemului de supraveghere potrivit, la un pret decent. Solutia construita pentru domnul Ududec a fost primul sistem complet pe care l-am gandit, asamblat, testat si expediat in Europa.


De atunci am fost contactati de un numar din ce in ce mai mare de persoane care locuiesc in afara teritoriului Romaniei (Franta, Belgia, Germania, Elvetia, Austia, Italia, Anglia, si altele), si care doresc solutii performante si accesibile de supraveghere video si antiefractie pentru instalare peste hotare.

livram_europa


Din acest motiv am decis sa incepem un proiect de promovare a serviciilor noastre pe tot teritoriul Europei de Vest.
Clienti precum domnul Ududec apeleaza la noi pentru o solutie completa. Ei doresc avantajele preturilor mult mai bune din Romania, echipamente de calitate si usor de montat, manuale si documentatie completa, dar si suport tehnic si sprijin din partea unui specialist. Noi va putem oferi toate acestea.
Oriunde ati locui in Europa va putem pune la dispozitie solutii complete de supraveghere video si detectie efractie, cu urmatoarele avantaje:

- APARATURA DE CALITATE. Folosim doar aparatura de top, cu calitate dovedita, de la branduri de nivel international: Hikvision si Dahua pentru supraveghere video, Paradox si DSC pentru sisteme de alarma.


- PRETURI MICI. obtinem echipamentele direct de la producator, deci va putem oferi preturi foarte accesibile.


- CONSULTANTA COMPLETA. Analizam fiecare proiect de la zero, cu planificare, dialog, consultanta profesionala pentru alegerea celei mai bune solutii, conform dorintelor dumneavoastra.


- PACHET COMPLET. Solutia livrata va fi completa, cu toata aparatura necesara si toate accesoriile pentru montaj. Nu mai trebuie sa alergati dupa nimic. Pa langa toata aparatura de baza va putem oferi:...

Comentarii (0)
 Prima ... Precedenta 3 4 5 6 7 Urmatoarea ... Ultima
Arhiva blog
Copyright © 2023 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.