Close
Categorii
Meniu
RSS

Blog

Totul despre sistemele de supraveghere cu PoE

- 30 decembrie 2017

Acest articol va fi foarte util persoanelor care s-au orientat catre un sistem de supraveghere IP si au auzit despre PoE, dar doresc sa obtina mai multe informatii.
Avantajele unui sistem de supraveghere IP sunt multe si nu fac obiectul acestui articol, insa merita subliniat ca un sistem de supraveghere IP ofera un nivel de calitate al imaginilor mult peste cel al camerelor analogice de rezolutie echivalenta, si in plus ofera si multe alte facilitati extrem de utile, cum este si functia PoE.

In acest articol gasiti raspuns la urmatoarele intrebari:

1. Ce este PoE?
2. Cum functioneaza PoE?
3. Care sunt componentele unui sistem de supraveghere IP cu PoE?
4. Au toate camerele IP PoE?
5. Care sunt avantajele PoE?
6. Care sunt dezavantajele PoE?
7. Ce recomandari aveti pentru un sistem de supraveghere IP cu PoE?1. Ce este PoE?PoE este acronimul pentru “Power over Ethernet” (in traducere: “Alimentare prin Ethernet”) si este o tehnologie care permite realizarea simultana a legaturilor de date si alimentare electrica pentru dispozitive de retea, prin acelasi cablu de retea.

Sa oferim cateva explicatii suplimentare.

Cand vorbim despre dispozitive de retea vorbim despre echipamente care folosesc o conexiune de retea standard cu porturi RJ-45 (vezi imaginile de mai jos), asa cum sunt si camerele IP. PoE este o tehnologie dedicata strict echipamentelor de retea, deci singurele camere de supraveghere care pot folosi PoE sunt camerele IP. Asta inseamna ca nu putem folosi PoE pentru camere analogice.
Termenul “Ethernet” din definitia de mai sus face referire la orice tip de cablu de retea (deseori poreclit “cablu de internet”). Vorbim despre cablul uzual de retea cu 8 fire impartite in 4 perechi torsadate. Cele mai intalnite tipuri de cablu de retea sunt, in ordinea crescatoare a calitatii: UTP (folosit de obicei la interior), FTP (folosit de obicei la exterior), SFTP (folosit pentru proiecte speciale).

conectori camera IP  cablu retea UTP

cablu retea FTP  cablu retea SFTP


Sa ne intoarcem la...

Comentarii (2)

Supraveghere video eficienta pana la 30 metri - Recomandari

- 30 noiembrie 2017

Cand construim solutii de monitorizare pentru clientii nostri acestia trebuie sa raspunda la mai multe intrebari in legatura cu ce isi doresc de la viitorul lor sistem de supraveghere. Una din intrebarile de baza este “Pana la ce distanta doriti ca sistemul sa ofere recunoastere faciala sau numere inmatriculare?”. Raspunsul cel mai frecvent este “pana la 25-30 de metri”. Pentru ca majoritatea clientilor nu stiu ce implica monitorizarea eficienta pana la 30 metri am considerat necesar un articol dedicat acestui subiect.

Distanta de 30 de metri este o distanta destul de mare, care nu poate fi acoperita eficient de majoritatea camerelor sau kit-urilor de supraveghere de pe piata. De fapt, majoritatea sistemelor de supraveghere de pe piata sunt gandite sa atraga prin pretul cat mai scazut, nu prin calitate. Pentru camere de supraveghere eficiente pe 30 de metri este nevoie de o solutie personalizata si putin mai sofisticata.

Ca sa nu existe confuzii, desigur ca orice sistem de supraveghere “vede” pana la 30 de metri, dar nu ne ofera si detalii consistente la acea distanta. Noi cautam o solutie care sa exact acest lucru, detalii consistente despre persoane si autoturisme la 30 metri, nu doar o monitorizare de ansamblu, unde sa nu stim daca ne uitam la un caine sau la o capra.

Clientii care doresc monitorizare eficienta pe distante de 30 metri se impart in 2 categorii, pe care le vom detalia imediat. Pana sa intram in detalii va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa va ganditi la locatia dumneavoastra. Imaginati-va un punct unde doriti si puteti sa montati o camera. Acel punct il numim punctul O (zero), punctul unde camera de supraveghere este instalata. Acum cele 2 categorii.

Categoria 1. Clientul care doreste sa urmareasca eficient toata suprafata de la punctul O pana la O+30 metri


Cele mai intalnite situatii de acest gen sunt:
- monitorizarea unei curti cu lungime de 30 metri
- monitorizarea unei parcari, unde o singura camera...

Comentarii (0)

De ce au dungi si valuri camerele mele de supraveghere?

- 21 noiembrie 2017

Daca ati instalat sau folosit vreodata un sistem de supraveghere analogic (adica un sistem cu DVR la care camerele sunt conectate prin cablu coaxial + mufe BNC sau cablu UTP + video baluni) aveti mari sanse sa fi intampinat dungi si valuri pe imaginile de la camere. Aceste dungi si valuri sunt foarte comune la sistemele analogice si apar in special pe timp de noapte, cand camerele trec in mod infrarosu.

Iata un exemplu de imagine cu probleme:

dungi camere supraveghere

In acest articol explicam motivele care cauzeaza aceste probleme de imagine si oferim solutii pentru rezolvarea problemelor, astfel incat imaginile de la camerele dumneavoastra sa arate ca in poza de mai jos, nu ca in cea de mai sus.

fara dungi camere supraveghere

Cauze posibile:


1. Camera nu primeste suficient curent datorita lungimii prea mari de cablu

Camerele de supraveghere moderne functioneaza cu tensiune continua de 12V. Aceasta tensiune (sau diferenta de potential) are sarcina de a transmite de la sursa de alimentare si pana la camera a Amperilor de care camera are nevoie. Insa, daca avem o lungime prea mare de cablu vom pierde din aceasta tensiune. Aceasta pierdere se numeste “cadere de tensiune pe fir”.

Pentru ca o camera sa functioneze corect este permisa o eroare de 10% fata de valoarea de 12V, adica este in regula ca la camera sa ajunga orice tensiune intre 10.8V si 13.2V. Asta inseamna ca la mufa de alimentare a camerei trebuie sa avem intre 10.8 si 13.2 Volti. Mai mult de 13V in mufa camerei si aceasta poate fi avariata serios (pe romaneste “ardem camera”). Mai putin de 10.8V in mufa camerei si aceasta va avea probleme de imagine si probleme cu iluminatorul infrarosu. Printre aceste probleme se numara:
- LED-urile IR nu se aprind suficient de puternic si stau slab aprinse, iar iluminarea IR devine ineficienta.
- imaginea camerei poate fi intunecata
- apar linii, valuri si tremur pe imagine
- imagine cu intreruperi sau chiar lipsa imagine complet

Distanta pana la care o camera se alimenteaza corect depinde nu doar de...

Comentarii (9)

Configurarea unei camere IP Hikvision - PARTEA 2 - Functiile de baza explicate

- 8 octombrie 2017

In prima parte a acestui tutorial am inceput configurarea unei camere IP de la zero si am facut toti pasii pentru a accesa camera prin retea. Acum este momentul sa configuram in amanunt camera pentru a putea folosi acest echipament la potential maxim.

Va informam ca echipa Supraveghere24.ro va sta la dispozitie cu sfaturi si consultanta gratuita pentru construirea solutiei de securitate optime. In plus, toate produsele si solutiile de supraveghere achizitionate de la noi au incluse configurarea si conectarea la internet.

Configurarea corecta si completa a unei camere IP de supraveghere se face direct din meniul camerei, de unde pot fi accesate toate functiile. In functie de modelul si producatorul camerei veti avea la dispozitie functii mai multe sau mai putine. Noi am construit acest tutorial folosind ca exemplu o camera IP Hikvision. Camerele IP Hikvision sunt echipamente performante, dotate cu foarte multe facilitati.

Parte din setarile posibile ale unei camere IP sunt obligatorii. Ne referim la setarea orei si datei, configurarea retelei, stabilirea unei parole solide, cateva optimizari ale imaginii, etc. Le vom parcurge pe rand in paginile ce urmeaza.

Alte setari sunt optionale si se fac doar daca avem nevoie de anumite functii ale camerei. De exemplu, in functie de locatia si conditiile de lumina in care camera trebuie sa functioneze putem configura senzorul de imagine pentru a oferi imagini mult mai clare pe timp de zi sau noapte, putem personaliza activarea iluminatorului IR, putem configura avertizarea prin e-mail la detectie de miscare, si multe altele.

In acest articol ne ocupam de explicarea si exemplificarea tututor setarilor de baza ale unei camere IP. In Partea a 3-a veti gasi detaliate setarile avansate.

SETARI DE BAZA

Pe scurt, pentru ca dumneavoastra sa aveti la dispozitie un cuprins al acestui tutorial, setarile de baza ale unei camere IP sunt:

- Setare Data / Ora - Se poate face prin setare manuala, prin server NTP, prin sincronizare cu un calculator.
-...

Comentarii (12)

Camere cu aceleasi caracteristici, dar cu preturi diferite. De ce?

- 31 august 2017

Internetul este un loc mare, plin de oferte, preturi si furnizori pentru orice, inclusiv camere de supraveghere. Daca sunteti in cautarea unui sistem de supraveghere aveti de unde alege.

In cautarile dumneavoastra pentru camerele potrivite, una din "dilemele" de care va veti lovi va fi: De ce doua camere care arata la fel si au aceleasi caracteristici, au preturi total diferite?

Exista doua raspunsuri la aceasta intrebare. Am detaliat totul mai jos. Nu am prezentat si varianta evidenta, adica exact acelasi produs, aceeasi marca si acelasi model, dar vandut de doi distribuitori cu adaosuri total diferite. Aici discutam despre produse de la producatori diferiti, cu caracteristici asemanatoare, dar preturi total diferite.

Explicatia 1 - Camerele au exact aceleasi caracteristici, dar calitatea electronicii folosite este total diferita.

Modul cel mai rapid de a intelege despre ce vorbim este sa luam un exemplu concret. Sa analizam rezolutia camerelor, poate cea mai vizata caracteristica legata de sistemele de supraveghere.

Doua camere analogice cu acelasi iluminator infrarosu, cu aceeasi lentila si cu rezolutie de 2 Megapixel 1080p, pot avea preturi total diferite. Asta pentru ca nu doar rezolutia este importanta pentru calitatea unei imagini. Rezolutia unei camere este doar un numar de pixeli, un numar de puncte din care imaginea este alcatuita. Si, desigur, mai multi pixeli inseamna o imagine mai detaliata si mai buna. Dar nu este chiar asa. 

O camera de supraveghere are sarcina de a prelua informatiile transmise de lumina din jur si de a transforma aceasta informatie in semnal electric. Este o conversie de la natural la tehnic. O camera de calitate reuseste sa faca aceasta conversie intr-un mod cat mai eficient, cat mai apropiat de realitate, astfel incat curtea dumneavoastra plina de culori si verdeata sa apara pe ecran la fel de veridic.

Deci, intorcandu-ne la exemplul nostru, o imagine de 2 megapixeli de calitate va avea fiecare pixel din...

Comentarii (0)

Configurarea unei camere IP Hikvision - PARTEA 1 - Activarea camerei si accesarea din browser

- 23 iulie 2017

Orice camera IP are nevoie de cateva setari de retea pentru a putea fi accesata si configurata in amanunt. Aceste setari de retea permit camerei sa comunice eficient in reteaua in care camera este montata.

Camerele IP Hikvision nu fac exceptie. Mai jos gasiti pasii corecti pentru configurarea unei camere IP Hikvision.

Va informam ca echipa Supraveghere24.ro va sta la dispozitie cu sfaturi si consultanta gratuita pentru construirea solutiei de securitate optime. In plus, toate produsele si solutiile de supraveghere achizitionate de la noi au incluse configurarea si conectarea la internet.

Pentru cei interesati mai putin de lectura am pregatit si o varianta video a acestui tutorial. Recomandam totusi sa incercati parcurgerea tutorialului scris, se explica mai pe larg partea tehnica.

1. Ce avem nevoie?

- un laptop sau calculator ( setarile camerei se fac dintr-un browser instalat pe un calculator )
- cablu scurt de internet, mufat ( pentru prima configurare, camerele IP, chiar si cele wireless, trebuie sa fie accesate printr-o legatura pe cablu )
- aplicatia gratuita Hikvision SADP ( aplicatie mica si foarte utila de la Hikvision pentru cautarea intr-o retea locala a dispozitivelor Hikvision. O puteti descarca de AICI )
- alimentare pentru camera IP ( logic, pentru a putea fi configurata, camera IP trebuie sa fie alimentata. Puteti folosi un alimentator sau un injector PoE )

2. Pregatire

Instalati aplicatia Hikvision SADP. Aplicatia o gasiti si pe CD-ul de instalare din cutia oricarei camere IP Hikvision.

Trebuie acum sa conectam camera IP, folosind cablul scurt de internet, la reteaua locala in care va aflati. Aplicatia SADP stie sa caute toate dispozitivele Hikvision conectate la o retea locala. Aveti urmatoarele variante:

1. Conectati camera IP direct la portul LAN al laptopului sau calculatorului. Daca alegeti aceasta varianta inchideti legatura wireless a laptop-ului, astfel incat aplicatia SADP sa directioneze cautarea prin legatura pe fir.
2. Conectati camera IP la...

Comentarii (12)

Solutii complete, oriunde in Europa!

- 3 iunie 2017

In septembrie 2014 primeam un telefon de la un domn Octavian Ududec,  stabilit in Belgia, dar originar din Radauti, dornic sa monteze un sistem de supraveghere la o casa in apropiere de Bruxelles. Avea nevoie de ajutor in alegerea sistemului de supraveghere potrivit, la un pret decent. Solutia construita pentru domnul Ududec a fost primul sistem complet pe care l-am gandit, asamblat, testat si expediat in Europa.


De atunci am fost contactati de un numar din ce in ce mai mare de persoane care locuiesc in afara teritoriului Romaniei (Franta, Belgia, Germania, Elvetia, Austia, Italia, Anglia, si altele), si care doresc solutii performante si accesibile de supraveghere video si antiefractie pentru instalare peste hotare.

livram_europa


Din acest motiv am decis sa incepem un proiect de promovare a serviciilor noastre pe tot teritoriul Europei de Vest.
Clienti precum domnul Ududec apeleaza la noi pentru o solutie completa. Ei doresc avantajele preturilor mult mai bune din Romania, echipamente de calitate si usor de montat, manuale si documentatie completa, dar si suport tehnic si sprijin din partea unui specialist. Noi va putem oferi toate acestea.
Oriunde ati locui in Europa va putem pune la dispozitie solutii complete de supraveghere video si detectie efractie, cu urmatoarele avantaje:

- APARATURA DE CALITATE. Folosim doar aparatura de top, cu calitate dovedita, de la branduri de nivel international: Hikvision si Dahua pentru supraveghere video, Paradox si DSC pentru sisteme de alarma.


- PRETURI MICI. obtinem echipamentele direct de la producator, deci va putem oferi preturi foarte accesibile.


- CONSULTANTA COMPLETA. Analizam fiecare proiect de la zero, cu planificare, dialog, consultanta profesionala pentru alegerea celei mai bune solutii, conform dorintelor dumneavoastra.


- PACHET COMPLET. Solutia livrata va fi completa, cu toata aparatura necesara si toate accesoriile pentru montaj. Nu mai trebuie sa alergati dupa nimic. Pa langa toata aparatura de baza va putem oferi:...

Comentarii (0)

Instalarea unui sistem de supraveghere - Ghid complet

- 17 mai 2017

Introducere:

Aceste pagini reprezinta un ghid complet, si destul de stufos, pentru instalarea unui sistem de supraveghere cu camere analogice. Capitolele din acest tutorial va vor oferi cunostintele necesare pentru instalarea de la A la Z a unui sistem de supraveghere, exact ca un profesionist. Pentru clientii fara experienta, acest tutorial va reprezenta un real ajutor.

Va informam ca pentru clientii Supraveghere24 exista o varianta mult mai detaliata a acestui ghid. In plus, toti cei ce achizitioneaza sistemul de supraveghere de la noi beneficiaza de suport tehnic permanent la instalare + configurare gratuita a sistemului, inclusiv conectarea acestuia la internet pentru monitorizare de pe telefon / laptop / calculator. Pentru detalii suplimentare, sfaturi si explicatii, echipa Supraveghere24 va sta la dispozitie.

Acum sa revenim la ghidul de instalare.

Cuprins:


1. Facem un plan!
1.1 Alegerea tipului de cablu pentru montaj
1.2 Alegerea pozitiei pentru DVR si sursa alimentare
1.3 Alegerea pozitiilor pentru camerele de supraveghere
1.4 Alegerea traseelor pentru cabluri
2. Scule necesare
3. Echipamente si materiale necesare
3.1 Echipamente
3.2 Materiale
4. Pozarea lungimilor de cablu
5. Prinderea dozelor aparente (optional)
6. Prinderea camerelor pe pozitie
7. Conexiuni semnal video
8. Conexiuni alimentare
9. Pregatire DVR
10. Punere in functiune si reglaje
11. Probleme posibile


1. Facem un plan !

V-ati hotarat sa instalati un sistem de supraveghere pe cont propriu. Inainte sa va apucati de treaba, inainte sa ridicati o surubelnita, este bine sa faceti un “plan de lupta”. Daca stabiliti cateva repere clare, totul va decurge mai lin, iar rezultatul final va fi de calitate.


1.1 Alegerea tipului de cablu pentru montaj


Daca ati cumparat deja sistemul de supraveghere si pachetul a venit cu cablu, atunci alegerea a fost facuta deja. Va trebui sa folositi cablurile din pachet.
Daca sistemul de supraveghere nu are cablu in pachet, atunci va trebui sa alegeti dumneavoastra...

Comentarii (14)

Montarea unui HDD intr-un DVR / NVR

- 17 aprilie 2017

Orice unitate de stocare, fie DVR sau NVR, foloseste cel putin un Hard Disk intern pentru stocarea de inregistrari. Desigur, exista si alte variante de stocare, insa varianta clasica ramane cea pe Hard-Disk, montat in interiorul unitatii de inregistrare.

In continuare va prezentam un ghid complet pentru instalarea unui Hard-Disk in interiorul unui DVR Hikvision, insa puteti folosi acest tutorial pentru montarea unui Hard-Disk pe orice model de DVR sau NVR de pe piata. Pasii sunt identici.

Ca ultima mentiune, in tutorial vom folosi termenul "HDD" pentru a denumi un Hard-Disk.

Montarea HDD-ului nu este un pas dificil, dar este recomandata o mica pregatire. Iata ce aveti de facut:

1. Alegeti un Hard Disk tip SATA, compatibil cu DVR-ul

Ce este un HDD SATA? Exista 2 tipuri de HDD-uri. SATA si IDE. Pentru sisteme de supraveghere se folosesc HDD-uri SATA. Un Hard-Disk SATA este un HDD care foloseste conectori tip SATA pentru legatura cu placa de baza. Il recunoasteti dupa conectorii de date si alimentare. Aveti mai jos o imagine cu conectorii unui HDD SATA si cu conectorii unui HDD IDE. Este foarte greu sa mai gasiti un Hard-Disk nou care sa nu fie SATA, insa e bine sa fiti atent.

Compatibil cu DVR-ul? Unele HDD-uri nu sunt compatibile cu unele DVR-uri. Lista de HDD-uri compatibile cu un anumit DVR ar trebui sa o gasiti pe pagina oficiala a producatorului acelui DVR. Daca nu aveti acces la aceasta lista, furnizorul DVR-ului trebuie sa va poata sugera un HDD compatibil cu DVR-ul comercializat de ei.

Un exemplu bun de incompatibilitate intre un Hard-Disk si un DVR este seria de HDD-uri "BLUE" de la Western Digital, care NU este recomandata pentru supraveghere video. Daca veti folosi un HDD WD BLUE pentru surpaveghere video va puteti lovi de multe probleme.

Ideal este sa folositi un Hard-Disk recomandat de furnizorul DVR-ului. Daca nu puteti obtine o recomandare, atunci incercati sa optati pentru un Hard-Disk din seria "Purple" de la Western Digital, sau "SkyHawk" de la...

Comentarii (5)

Camere analogice de 5 Megapixeli! Cine ar fi crezut?

- 4 aprilie 2017

Progresul tehnologiei analog HD nu da semne de incetinire, desi a aparut pe piata de ani buni. Dovada clara este noua serie de camere HDTVI de la Hikvision, cu rezolutie de 5 Megapixeli.
Desi rezolutia de 5 Megapixeli, mai exact 2592 x 1944 pixeli, este un pas imens pentru camerele de supraveghere analogice, uimitor este pretul incredibil de avantajos cu care aceste echipamente atat de performante sunt comercializate.
Comparativ cu preturile pentru camere de supraveghere IP de rezolutie inalta, aceste camere HDTVI sunt disponibile la un sfert din pret, dar cu aceeasi calitate superioara.


Este dificil sa exemplificam o rezolutie atat de mare pe un monitor de laptop sau calculator, care probabil este setat la o rezolutie mult mai mica, insa din imaginile de mai jos veti intelege care este principalul avantaj al unei rezolutii foarte mari.

In stanga avem un cadru larg al unei camere de 5 Megapixel. In dreapta avem aceeasi imagine, insa cu zoom digital pe cateva detalii. Veti observa cum imaginea nu se pixeleaza, iar detaliile raman usor de recunoscut. Daca ati fi incercat acest zoom cu orice alta camera de rezolutie mai slaba ati fi observat cum detaliile se pierd pe masura ce incercati sa efectuati zoom in imagine. Acesta este avantajul unei rezolutii foarte mari, informatie foarte multa "inghesuita" intr-un cadru larg, informatie pe care va puteti baza daca vreodata aveti nevoie. Cu aceste echipamente puteti conta pe detalii semnificative si recunoastere faciala pe distante foarte mari.

exemplu_imagine_turboHD_5megapixel

exemplu_imagine_turboHD_5megapixel_2

In acest moment va putem oferi cateva modele din aceasta noua serie turboHD, cu diverse lentile si iluminatori IR, eficiente pe distante de 30, 40, chiar 50 metri.

             DS-2CE16H1T-IT                            

Comentarii (6)
 Prima ... Precedenta 3 4 5 6 7 Urmatoarea ... Ultima
Arhiva blog
Copyright © 2021 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.