Close
Categorii
Meniu
RSS

Blog

Configurarea unei camere IP Hikvision - PARTEA 2 - Functiile de baza explicate

- 8 octombrie 2017

In prima parte a acestui tutorial am inceput configurarea unei camere IP de la zero si am facut toti pasii pentru a accesa camera prin retea. Acum este momentul sa configuram in amanunt camera pentru a putea folosi acest echipament la potential maxim.

Va informam ca echipa Supraveghere24.ro va sta la dispozitie cu sfaturi si consultanta gratuita pentru construirea solutiei de securitate optime. In plus, toate produsele si solutiile de supraveghere achizitionate de la noi au incluse configurarea si conectarea la internet.

Configurarea corecta si completa a unei camere IP de supraveghere se face direct din meniul camerei, de unde pot fi accesate toate functiile. In functie de modelul si producatorul camerei veti avea la dispozitie functii mai multe sau mai putine. Noi am construit acest tutorial folosind ca exemplu o camera IP Hikvision. Camerele IP Hikvision sunt echipamente performante, dotate cu foarte multe facilitati.

Parte din setarile posibile ale unei camere IP sunt obligatorii. Ne referim la setarea orei si datei, configurarea retelei, stabilirea unei parole solide, cateva optimizari ale imaginii, etc. Le vom parcurge pe rand in paginile ce urmeaza.

Alte setari sunt optionale si se fac doar daca avem nevoie de anumite functii ale camerei. De exemplu, in functie de locatia si conditiile de lumina in care camera trebuie sa functioneze putem configura senzorul de imagine pentru a oferi imagini mult mai clare pe timp de zi sau noapte, putem personaliza activarea iluminatorului IR, putem configura avertizarea prin e-mail la detectie de miscare, si multe altele.

In acest articol ne ocupam de explicarea si exemplificarea tututor setarilor de baza ale unei camere IP. In Partea a 3-a veti gasi detaliate setarile avansate.

SETARI DE BAZA

Pe scurt, pentru ca dumneavoastra sa aveti la dispozitie un cuprins al acestui tutorial, setarile de baza ale unei camere IP sunt:

- Setare Data / Ora - Se poate face prin setare manuala, prin server NTP, prin sincronizare cu un calculator.
-...

Comentarii (12)

Camere cu aceleasi caracteristici, dar cu preturi diferite. De ce?

- 31 august 2017

Internetul este un loc mare, plin de oferte, preturi si furnizori pentru orice, inclusiv camere de supraveghere. Daca sunteti in cautarea unui sistem de supraveghere aveti de unde alege.

In cautarile dumneavoastra pentru camerele potrivite, una din "dilemele" de care va veti lovi va fi: De ce doua camere care arata la fel si au aceleasi caracteristici, au preturi total diferite?

Exista doua raspunsuri la aceasta intrebare. Am detaliat totul mai jos. Nu am prezentat si varianta evidenta, adica exact acelasi produs, aceeasi marca si acelasi model, dar vandut de doi distribuitori cu adaosuri total diferite. Aici discutam despre produse de la producatori diferiti, cu caracteristici asemanatoare, dar preturi total diferite.

Explicatia 1 - Camerele au exact aceleasi caracteristici, dar calitatea electronicii folosite este total diferita.

Modul cel mai rapid de a intelege despre ce vorbim este sa luam un exemplu concret. Sa analizam rezolutia camerelor, poate cea mai vizata caracteristica legata de sistemele de supraveghere.

Doua camere analogice cu acelasi iluminator infrarosu, cu aceeasi lentila si cu rezolutie de 2 Megapixel 1080p, pot avea preturi total diferite. Asta pentru ca nu doar rezolutia este importanta pentru calitatea unei imagini. Rezolutia unei camere este doar un numar de pixeli, un numar de puncte din care imaginea este alcatuita. Si, desigur, mai multi pixeli inseamna o imagine mai detaliata si mai buna. Dar nu este chiar asa. 

O camera de supraveghere are sarcina de a prelua informatiile transmise de lumina din jur si de a transforma aceasta informatie in semnal electric. Este o conversie de la natural la tehnic. O camera de calitate reuseste sa faca aceasta conversie intr-un mod cat mai eficient, cat mai apropiat de realitate, astfel incat curtea dumneavoastra plina de culori si verdeata sa apara pe ecran la fel de veridic.

Deci, intorcandu-ne la exemplul nostru, o imagine de 2 megapixeli de calitate va avea fiecare pixel din...

Comentarii (0)

Configurarea unei camere IP Hikvision - PARTEA 1 - Activarea camerei si accesarea din browser

- 23 iulie 2017

Orice camera IP are nevoie de cateva setari de retea pentru a putea fi accesata si configurata in amanunt. Aceste setari de retea permit camerei sa comunice eficient in reteaua in care camera este montata.

Camerele IP Hikvision nu fac exceptie. Mai jos gasiti pasii corecti pentru configurarea unei camere IP Hikvision.

Va informam ca echipa Supraveghere24.ro va sta la dispozitie cu sfaturi si consultanta gratuita pentru construirea solutiei de securitate optime. In plus, toate produsele si solutiile de supraveghere achizitionate de la noi au incluse configurarea si conectarea la internet.

Pentru cei interesati mai putin de lectura am pregatit si o varianta video a acestui tutorial. Recomandam totusi sa incercati parcurgerea tutorialului scris, se explica mai pe larg partea tehnica.

1. Ce avem nevoie?

- un laptop sau calculator ( setarile camerei se fac dintr-un browser instalat pe un calculator )
- cablu scurt de internet, mufat ( pentru prima configurare, camerele IP, chiar si cele wireless, trebuie sa fie accesate printr-o legatura pe cablu )
- aplicatia gratuita Hikvision SADP ( aplicatie mica si foarte utila de la Hikvision pentru cautarea intr-o retea locala a dispozitivelor Hikvision. O puteti descarca de AICI )
- alimentare pentru camera IP ( logic, pentru a putea fi configurata, camera IP trebuie sa fie alimentata. Puteti folosi un alimentator sau un injector PoE )

2. Pregatire

Instalati aplicatia Hikvision SADP. Aplicatia o gasiti si pe CD-ul de instalare din cutia oricarei camere IP Hikvision.

Trebuie acum sa conectam camera IP, folosind cablul scurt de internet, la reteaua locala in care va aflati. Aplicatia SADP stie sa caute toate dispozitivele Hikvision conectate la o retea locala. Aveti urmatoarele variante:

1. Conectati camera IP direct la portul LAN al laptopului sau calculatorului. Daca alegeti aceasta varianta inchideti legatura wireless a laptop-ului, astfel incat aplicatia SADP sa directioneze cautarea prin legatura pe fir.
2. Conectati camera IP la...

Comentarii (10)

Solutii complete, oriunde in Europa!

- 3 iunie 2017

In septembrie 2014 primeam un telefon de la un domn Octavian Ududec,  stabilit in Belgia, dar originar din Radauti, dornic sa monteze un sistem de supraveghere la o casa in apropiere de Bruxelles. Avea nevoie de ajutor in alegerea sistemului de supraveghere potrivit, la un pret decent. Solutia construita pentru domnul Ududec a fost primul sistem complet pe care l-am gandit, asamblat, testat si expediat in Europa.


De atunci am fost contactati de un numar din ce in ce mai mare de persoane care locuiesc in afara teritoriului Romaniei (Franta, Belgia, Germania, Elvetia, Austia, Italia, Anglia, si altele), si care doresc solutii performante si accesibile de supraveghere video si antiefractie pentru instalare peste hotare.

livram_europa


Din acest motiv am decis sa incepem un proiect de promovare a serviciilor noastre pe tot teritoriul Europei de Vest.
Clienti precum domnul Ududec apeleaza la noi pentru o solutie completa. Ei doresc avantajele preturilor mult mai bune din Romania, echipamente de calitate si usor de montat, manuale si documentatie completa, dar si suport tehnic si sprijin din partea unui specialist. Noi va putem oferi toate acestea.
Oriunde ati locui in Europa va putem pune la dispozitie solutii complete de supraveghere video si detectie efractie, cu urmatoarele avantaje:

- APARATURA DE CALITATE. Folosim doar aparatura de top, cu calitate dovedita, de la branduri de nivel international: Hikvision si Dahua pentru supraveghere video, Paradox si DSC pentru sisteme de alarma.


- PRETURI MICI. obtinem echipamentele direct de la producator, deci va putem oferi preturi foarte accesibile.


- CONSULTANTA COMPLETA. Analizam fiecare proiect de la zero, cu planificare, dialog, consultanta profesionala pentru alegerea celei mai bune solutii, conform dorintelor dumneavoastra.


- PACHET COMPLET. Solutia livrata va fi completa, cu toata aparatura necesara si toate accesoriile pentru montaj. Nu mai trebuie sa alergati dupa nimic. Pa langa toata aparatura de baza va putem oferi:...

Comentarii (0)

Instalarea unui sistem de supraveghere - Ghid complet

- 17 mai 2017

Introducere:

Aceste pagini reprezinta un ghid complet, si destul de stufos, pentru instalarea unui sistem de supraveghere cu camere analogice. Capitolele din acest tutorial va vor oferi cunostintele necesare pentru instalarea de la A la Z a unui sistem de supraveghere, exact ca un profesionist. Pentru clientii fara experienta, acest tutorial va reprezenta un real ajutor.

Va informam ca pentru clientii Supraveghere24 exista o varianta mult mai detaliata a acestui ghid. In plus, toti cei ce achizitioneaza sistemul de supraveghere de la noi beneficiaza de suport tehnic permanent la instalare + configurare gratuita a sistemului, inclusiv conectarea acestuia la internet pentru monitorizare de pe telefon / laptop / calculator. Pentru detalii suplimentare, sfaturi si explicatii, echipa Supraveghere24 va sta la dispozitie.

Acum sa revenim la ghidul de instalare.

Cuprins:


1. Facem un plan!
1.1 Alegerea tipului de cablu pentru montaj
1.2 Alegerea pozitiei pentru DVR si sursa alimentare
1.3 Alegerea pozitiilor pentru camerele de supraveghere
1.4 Alegerea traseelor pentru cabluri
2. Scule necesare
3. Echipamente si materiale necesare
3.1 Echipamente
3.2 Materiale
4. Pozarea lungimilor de cablu
5. Prinderea dozelor aparente (optional)
6. Prinderea camerelor pe pozitie
7. Conexiuni semnal video
8. Conexiuni alimentare
9. Pregatire DVR
10. Punere in functiune si reglaje
11. Probleme posibile


1. Facem un plan !

V-ati hotarat sa instalati un sistem de supraveghere pe cont propriu. Inainte sa va apucati de treaba, inainte sa ridicati o surubelnita, este bine sa faceti un “plan de lupta”. Daca stabiliti cateva repere clare, totul va decurge mai lin, iar rezultatul final va fi de calitate.


1.1 Alegerea tipului de cablu pentru montaj


Daca ati cumparat deja sistemul de supraveghere si pachetul a venit cu cablu, atunci alegerea a fost facuta deja. Va trebui sa folositi cablurile din pachet.
Daca sistemul de supraveghere nu are cablu in pachet, atunci va trebui sa alegeti dumneavoastra...

Comentarii (14)

Montarea unui HDD intr-un DVR / NVR

- 17 aprilie 2017

Orice unitate de stocare, fie DVR sau NVR, foloseste cel putin un Hard Disk intern pentru stocarea de inregistrari. Desigur, exista si alte variante de stocare, insa varianta clasica ramane cea pe Hard-Disk, montat in interiorul unitatii de inregistrare.

In continuare va prezentam un ghid complet pentru instalarea unui Hard-Disk in interiorul unui DVR Hikvision, insa puteti folosi acest tutorial pentru montarea unui Hard-Disk pe orice model de DVR sau NVR de pe piata. Pasii sunt identici.

Ca ultima mentiune, in tutorial vom folosi termenul "HDD" pentru a denumi un Hard-Disk.

Montarea HDD-ului nu este un pas dificil, dar este recomandata o mica pregatire. Iata ce aveti de facut:

1. Alegeti un Hard Disk tip SATA, compatibil cu DVR-ul

Ce este un HDD SATA? Exista 2 tipuri de HDD-uri. SATA si IDE. Pentru sisteme de supraveghere se folosesc HDD-uri SATA. Un Hard-Disk SATA este un HDD care foloseste conectori tip SATA pentru legatura cu placa de baza. Il recunoasteti dupa conectorii de date si alimentare. Aveti mai jos o imagine cu conectorii unui HDD SATA si cu conectorii unui HDD IDE. Este foarte greu sa mai gasiti un Hard-Disk nou care sa nu fie SATA, insa e bine sa fiti atent.

Compatibil cu DVR-ul? Unele HDD-uri nu sunt compatibile cu unele DVR-uri. Lista de HDD-uri compatibile cu un anumit DVR ar trebui sa o gasiti pe pagina oficiala a producatorului acelui DVR. Daca nu aveti acces la aceasta lista, furnizorul DVR-ului trebuie sa va poata sugera un HDD compatibil cu DVR-ul comercializat de ei.

Un exemplu bun de incompatibilitate intre un Hard-Disk si un DVR este seria de HDD-uri "BLUE" de la Western Digital, care NU este recomandata pentru supraveghere video. Daca veti folosi un HDD WD BLUE pentru surpaveghere video va puteti lovi de multe probleme.

Ideal este sa folositi un Hard-Disk recomandat de furnizorul DVR-ului. Daca nu puteti obtine o recomandare, atunci incercati sa optati pentru un Hard-Disk din seria "Purple" de la Western Digital, sau "SkyHawk" de la...

Comentarii (5)

Camere analogice de 5 Megapixeli! Cine ar fi crezut?

- 4 aprilie 2017

Progresul tehnologiei analog HD nu da semne de incetinire, desi a aparut pe piata de ani buni. Dovada clara este noua serie de camere HDTVI de la Hikvision, cu rezolutie de 5 Megapixeli.
Desi rezolutia de 5 Megapixeli, mai exact 2592 x 1944 pixeli, este un pas imens pentru camerele de supraveghere analogice, uimitor este pretul incredibil de avantajos cu care aceste echipamente atat de performante sunt comercializate.
Comparativ cu preturile pentru camere de supraveghere IP de rezolutie inalta, aceste camere HDTVI sunt disponibile la un sfert din pret, dar cu aceeasi calitate superioara.


Este dificil sa exemplificam o rezolutie atat de mare pe un monitor de laptop sau calculator, care probabil este setat la o rezolutie mult mai mica, insa din imaginile de mai jos veti intelege care este principalul avantaj al unei rezolutii foarte mari.

In stanga avem un cadru larg al unei camere de 5 Megapixel. In dreapta avem aceeasi imagine, insa cu zoom digital pe cateva detalii. Veti observa cum imaginea nu se pixeleaza, iar detaliile raman usor de recunoscut. Daca ati fi incercat acest zoom cu orice alta camera de rezolutie mai slaba ati fi observat cum detaliile se pierd pe masura ce incercati sa efectuati zoom in imagine. Acesta este avantajul unei rezolutii foarte mari, informatie foarte multa "inghesuita" intr-un cadru larg, informatie pe care va puteti baza daca vreodata aveti nevoie. Cu aceste echipamente puteti conta pe detalii semnificative si recunoastere faciala pe distante foarte mari.

exemplu_imagine_turboHD_5megapixel

exemplu_imagine_turboHD_5megapixel_2

In acest moment va putem oferi cateva modele din aceasta noua serie turboHD, cu diverse lentile si iluminatori IR, eficiente pe distante de 30, 40, chiar 50 metri.

             DS-2CE16H1T-IT                            

Comentarii (6)

Conectarea camerelor de supraveghere Hikvision la internet prin Cloud

- 27 martie 2017

Aveti un sistem de supraveghere de la Hikvision (DVR, NVR sau camera IP)?

Doriti sa puteti accesa sistemul de supraveghere de pe telefon, rapid si fara batai de cap?
Solutia pentru dumneavoastra este serviciul CLOUD P2P de la Hikvision.

Pentru cei ce au nevoie de acces la camerele de supraveghere doar de pe telefon si tabelta, Hikvision pune la dispozitia clientilor posibilitatea de conectare fara setari complicate de retea si fara un IP fix. Acest serviciu poarta numele de CLOUD P2P Hik-Connect.
In acest articol detaliem modalitatile de utilizare si configurare a serviciului Cloud Hik-Connect P2P pentru vizualizarea sistemelor Hikvision prin aplicatia iVMS-4500.

P2P (Peer to Peer) este un serviciu care ofera o legatura directa intre doua dispozitive de retea.
Aceast serviciu P2P poate fi utilizata si de sistemele de supraveghere, de obicei pentru monitorizarea sistemelor de supraveghere de pe dispozitive mobile (telefon, tableta).

1. Introducere:


In acest tutorial veti gasi pasi clari, exemplificati cu imagini, pentru utilizarea serviciului CLOUD de la Hikvision.
Primul pas necesar va fi realizarea unui cont CLOUD la Hikvision. Acest cont se numeste "Cont Hik-Connect". Detalii complete in sectiunea "Pas cu Pas".
Aplicatia pe care trebuie sa o folositi pe telefon este iVMS-4500 Lite sau iVMS-4500 de la Hikvision.
Exista si aplicatia iVMS4500HD, dar aceasta este recomandata in special pentru tablete. Pasii de configurare pentru iVMS4500HD sunt aceeasi, insa interfata poate diferi putin.
Pentru a putea adauga un dispozitiv in iVMS-4500 este necesar ca serviciul P2P Hik-Connect sa fie activ pe acel dispozitiv (DVR, NVR, camera IP) pe care doriti sa il accesati folosind telefonul mobil.2. Pas cu pas:

1. Descarcati aplicatia iVMS-4500 pe telefonul mobil. O gasiti gratuit pe App Store sau Google Play, in functie de sistemul de operare al telefonului.
2. Deschideti aplicatia, mergeti la meniul principal si selectati “Cloud P2P”.

meniu_ivms_4500

3. Click pe...

Comentarii (23)

Sistemul de alarma ideal pentru apartament

- 13 martie 2017

Siguranta unui apartament poate fi obtinuta usor si la un pret decent cu un sistem de alarma corect ales.

Dupa multi ani de experienta in domeniul sistemelor de securitate, si cu sute de sisteme de alarma montate si configurate, ne permitem sa va oferim recomandarea noastra pentru un sistem de alarma ideal pentru un apartament.

Indiferent de marimea, pozitia, asezarea apartamentului, sistemul de alarma recomandat pentru un apartament are nevoie de urmatoarele componente:

1. Contact magnetic pe usa de intrare

Un contact magnetic este un dispozitiv banal, mic si ieftin, dar extrem de eficient. Este compus din 2 piese care se alinieaza pentru a inchide un circuit de siguranta. O piesa se monteaza pe tocul usii, iar a doua se monteaza direct pe usa, asa cum vedeti in imaginea de mai jos. In momentul in care cineva incearca sa forteze usa de intrare si deplaseaza usa de pe pozitie cu 1 centimetru, cele 2 piese ale contactului magnetic nu vor mai fi aliniate, iar alarma se declanseaza. Faptul ca alarma este declansata inainte ca intrusul sa patrunda in apartament este un avantaj enorm. Cel mai probabil, intrusul se va lasa pagubas cand aude sirena si el este inca in fata usii.
Mai mult, pe timp de noapte, ca sa dormiti linistit, sistemul de alarma poate functiona cu contactul magnetic armat, dar cu restul sistemului dezarmat. Astfel, puteti sa va plimbati prin apartament fara sa declansati dumneavoastra alarma, dar daca cineva incearca sa patrunda in apartament in miez de noapte, sistemul va fi in functiune. Acest mod de functionare se numeste mod "Sleep" (eng: mod "Somn").

Acelasi principiu poate fi aplicat cu succes si la geamuri, exact ca in a doua poza, dar despre aceasta varianta discutam ceva mai jos.

contact magnetic usa  contact magnetic geam

2. Detector miscare PIR pentru hol si acces
Orice solutie de alarma serioasa are si un plan de rezerva. Pentru spatiul din spatele usii principale si holul care comunica cu restul incaperilor, se recomanda montarea unui detector de miscare tip PIR, care sa...

Comentarii (4)

Supraveghere video pe internet fara IP Static - DDNS - Ghid complet

- 13 februarie 2017

Majoritatea persoanelor cu sisteme de supraveghere montate doresc sa poata urmari camerele prin internet, de pe telefon si calculator. Conectarea unui sistem de supraveghere la internet se realizeaza in cateva etape clare (conectare DVR la router, setare DVR, setare router, aflarea adresei IP publice, configurarea aplicatiei de mobil si PC), etape detaliate pe larg in articolul nostru dedicat conectarii unui sistem de supraveghere la internet. Daca nu ati citit acest articol va recomandam sa o faceti. Toti pasii explicati acolo sunt necesari, iar informatiile teoretice va vor ajuta sa intelegeti intregul fenomen. In continuare vom folosi termeni precum "IP public, router, port-forwarding si deschidere port, etc), termeni explicati clar in articolul mentionat. Gasiti AICI articolul.

Se intampla multor clienti ca, dupa ce fac toate setarile la router si DVR, dupa ce afla adresa IP publica a locatiei unde au sistemul instalat, dupa ce folosesc acea adresa IP pentru a configura aplicatia de mobil si PC, sa se loveasca de o mare problema. Adresa IP publica pe care o primesc de la furnizorul de internet sa se schimbe la un interval de timp, uneori chiar zilnic, facand imposibila accesarea sistemului de supraveghere.

In acest articol va oferim o solutie eleganta pentru problema adresei IP schimbatoare, o solutie simpla si gratuita pentru accesarea fara probleme a sistemului de supraveghere, chiar si cu o adresa IP dinamica. Solutia se numeste DDNS.

Sa incepem.

PARTEA 1 - Informatii teoretice DDNS

Daca sunteti un client care stie ce inseamna DDNS si cum functioneaza, puteti sari direct la PARTEA 2 - Ghid pas cu pas DDNS, unde se prezinta in detaliu, si cu imagini, configurarea solutiei DDNS pentru ocolirea IP-ului dinamic. Daca nu stiti ce inseamna DDNS si cum functioneaza, va invitam sa cititi si aceasta parte, informatia teoretica.

Din tutorialul despre conectarea sistemului la internet am aflat ca adresa IP publica a locatiei unde avem camerele video este folosita ...

Comentarii (31)
 Prima ... Precedenta 3 4 5 6 7 Urmatoarea ... Ultima
Arhiva blog
Copyright © 2021 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.