Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
RSS

Blog

Vreau sa modernizez sistemul de supraveghere, dar sa pastrez camerele vechi

- 2 ianuarie 2017

Sistemele de supraveghere au evoluat mult in ultimii ani. Au aparut camere de supraveghere si DVR-uri cu tehnologii noi si calitate superioara, camerele clasice cu linii TV au iesit din productie, insa sistemele de supraveghere vechi sunt inca functionale si utilizate cu succes de multe persoane.

Datorita acestei tranzitii catre alte tehnologii primim din ce in ce mai des urmatoarea solicitare:


“Vreau sa imi modernizez sistemul de supraveghere, dar nu doresc sa renunt la camerele vechi”.

Clientii care ne prezinta aceasta solicitare sunt multumiti de mare parte din camerele lor de supraveghere si doresc sa le pastreze, dar in acelasi timp doresc sa adauge 1 - 2 camere sau sa inlocuiasca 1 - 2 camere din cele vechi cu camere mai performante.

Acest articol ofera solutia cea mai eleganta pentru problema de mai sus.

Veti descoperi in urmatoarele randuri o serie de unitati DVR pe care le puteti folosi impreuna cu camerele dumneavoastra vechi, dar la care puteti adauga si camere de calitate superioara, HD sau Full HD, pentru acele zone unde aveti nevoie de un plus de calitate. In plus, va oferim si recomandari de camere de supraveghere HD si Full HD compatibile cu DVR-urile recomandate.


Implementarea este simpla:
- Alegeti DVR-ul cu numarul de canale potrivit numarului de camere pe care le aveti + numarul de camere pe care le adaugati. In recomandarile noastre veti gasi unitati DVR de 4, 8 si 16 canale video.
- Alegeti camerele cu care doriti sa extindeti sistemul. In recomandarile noastre veti gasi mai multe recomandari de camere, in functie de distante si conditii de lumina.
- Inlocuiti DVR-ul vechi cu cel nou si conectati toate camerele vechi, fara sa modificati vreo legatura, fara sa trageti vreun fir. DVR-urile din acest articol sunt perfect compatibile cu orice model de camera analogica. Nu trebuie decat sa conectati camerele deja montate, mufa cu mufa.
- Daca inlocuiti parte din camerele vechi cu camere noi, ca si in cazul inlocuirii DVR-ului, nu aveti mare...

Comentarii (0)

Supraveghere video in locatii fara internet - Supraveghere video prin internet 3G/4G

- 12 decembrie 2016

Un sistem de supraveghere este cu adevarat eficient atunci cand poate fi urmarit de pe internet. Dar ce facem atunci cand locatia unde dorim sa instalam camerele de supraveghere nu are posibilitatea instalarii unui abonament de internet de la un furnizor uzual (RDS, Telekom, UPC, etc) ?
Situatia de mai sus o intalnim cel mai des la clientii cu locatii izolate, la distanta de marile orase. Ferme, case de vacanta, depozite, etc, toate aceste locatii pot beneficia de pe urma unei legaturi la internet, insa distanta si lipsa unei infrastructuri solide de comunicatii impiedica aceasta legatura.
Pentru clientii nostri apelam constant la 2 solutii plauzibile si eficiente pentru a rezolva problema de mai sus. In acest articol va vom prezenta si dumneavoastra aceste solutii.Solutia 1. Abonament de internet prin 3G/4G. - Solutia rapida pentru un sistem de supraveghere cu cateva camere.


Reteaua de comunicatii date a furnizorilor de telefonie mobila este intr-o dezvoltare continua. Pentru cei ce nu au acces la o legatura de internet pe fir, legatura de date 3g/4g este acum o reala solutie.
Aceasta legatura 3g/4g poate fi folosita si pentru conectarea la unui sistem de supraveghere in mod eficient. Iata ce trebuie sa stiti si sa faceti:


Pasul 1 - Analizati semnalul de date 3g/4g din locatia unde doriti sa aveti internet. Aveti nevoie doar de un telefon smartphone cu abonament de internet 3g/4g. Daca telefonul “gaseste” semnal de date bun in zona respectiva atunci aveti noroc si puteti citi in continuare. Daca nu gasiti semnal de date cu telefonul mobil, atunci va trebui sa sariti la Solutia 2. Nu confundati semnalul de date cu semnalul de telefonie. Sunt lucruri diferite. Este posibil sa aveti semnal de date si sa nu aveti semnal telefonic, sau invers. Pentru internet aveti nevoie de semnal de date 3g/4g.
Pentru determinarea “tariei” semnalului de internet mobil din zona puteti folosi urmatoarea aplicatie pentru telefon:
Pentru telefoane cu iOS:

Comentarii (8)

Conectarea video a camerelor de supraveghere prin video baluni

- 3 noiembrie 2016

Discutam in continuare despre modalitatile si pasii concreti prin care se poate transmite semnalul video de la o camera de supraveghere analogica la un DVR.
 Daca alimentarea cu energie elecrica a camerelor este problema, atunci gasiti AICI tutorialul despre alimentarea cu 12V a camerelor de supraveghere.Camerele de supraveghere analogice au nevoie pentru functionare de un DVR, indiferent de tipul camerelor. Fie ca lucram cu camere AHD, camere HDTVI, camere HDCVI sau clasicele camere 960H cu linii TV, pentru afisarea si stocarea de imagini avem nevoie de un DVR compatibil.
Dupa ce am ales camerele si DVR-ul compatibil, de obicei respectand simpla corelatie intre tehnologia camerelor si tehnologia DVR-ului (camere AHD cu DVR AHD, camere HDTVI cu DVR HDTVI, etc), trebuie sa cablam, sa mufam si sa conectam camerele la intrarile video ale DVR-ului pentru a le putea folosi la capacitate maxima: stocare inregistrari, detectie miscare, conexiune la internet, etc.


Conectarea semnalului video de la camerele de supraveghere analogice la un DVR se poate face in 2 moduri:1. Prin cablu de internet (UTP / FTP, numit si cablu ethernet) si conector video balun.

2. Prin cablu coaxial si conector BNC

1. Conectarea prin cablu UTP / FTP si video balun

Pentru cei ce doresc si alternative la solutia clasica cu cablu coaxial exista o solutie ceva mai flexibila.
Semnalul video nu este altceva decat o serie de impulsuri electrice transmise de catre camera catre DVR, si ca orice legatura electrica acest semnal trebuie sa se transmita printr-o bucla cu legaturi + (PLUS) si - (MINUS). Mergand pe principiul de mai sus observam ca putem folosi si alte medii pentru a transmite semnal video, atata timp cat respectam legile curentului electric.
Solutia “cablu internet + video balun” simuleaza aceeasi legatura “coaxial + BNC”, insa foloseste o implementare putin diferita.
Dupa cum puteti vedea, cablul UTP este alcatuit dintr-un invelis protector si 4 perechi de ...

Comentarii (4)

Conectarea video a camerelor de supraveghere prin cablu coaxial

- 23 octombrie 2016

Discutam in continuare despre modalitatile si pasii concreti prin care se poate transmite semnalul video de la o camera de supraveghere analogica la un DVR.
Daca alimentarea cu energie elecrica a camerelor este problema, atunci gasiti AICI tutorialul despre alimentarea cu 12V a camerelor de supraveghere.

Camerele de supraveghere analogice au nevoie pentru functionare de un DVR, indiferent de tipul camerelor. Fie ca lucram cu camere AHD, camere HDTVI, camere HDCVI sau clasicele camere 960H cu linii TV, pentru afisarea si stocarea de imagini avem nevoie de un DVR compatibil.
Dupa ce am ales camerele si DVR-ul compatibil, de obicei respectand simpla corelatie intre tehnologia camerelor si tehnologia DVR-ului (camere AHD cu DVR AHD, camere HDTVI cu DVR HDTVI, etc), trebuie sa cablam, sa mufam si sa conectam camerele la intrarile video ale DVR-ului pentru a le putea folosi la capacitate maxima: stocare inregistrari, detectie miscare, conexiune la internet, etc.
Conectarea semnalului video de la camerele de supraveghere analogice la un DVR se poate face in 2 moduri:

1. Prin cablu coaxial si conectori BNC
2. Prin cablu de internet (UTP / FTP, numit si cablu ethernet) si conectori video balun.

1. Conectarea prin cablu coaxial si conectori BNC

Aceasta este cea mai veche si utilizata metoda. Este o solutie foarte simpla si eficienta care a trecut testul timpului. Ca orice solutie are atat avantaje cat si dezavantaje. Le vom prezenta imediat. Mai intai modul de functionare.
Pentru fiecare camera se traseaza un cablu coaxial de la camera si pana la unitatea de inregistrare. Nu putem folosi un cablu coaxial pentru mai multe camere simultan.
Semnalul video nu este altceva decat o serie de impulsuri electrice transmise de catre camera catre DVR, si ca orice legatura electrica acest semnal trebuie sa se transmita printr-o bucla cu legaturi + (PLUS) si - (MINUS). Cablul coaxial este construit cu un miez din material conducator (de obicei aluminiu sau cupru) si o camasa care inveleste ...

Comentarii (1)

Cum alimentam camerele de supraveghere? Ghid complet

- 2 octombrie 2016

Daca aveti un sistem de supraveghere de instalat va veti lovi inevitabil de problema alimentarii cu energie electrica a camerelor de supraveghere.

Acest ghid nu este un manual academic despre curenti si teoria electricitatii, deci nu vom intra in definitii si teoreme, ci vom discuta strict si la obiect despre variantele existente si pasii de urmat pentru alimentarea corecta a camerelor de supraveghere.

Iata intrebarile la care vom oferi raspuns:

1. Ce fel de curent electric folosesc camerele de supraveghere?
2. Cu ce pot alimenta camerele de supraveghere?
3. Ce este tensiunea de alimentare si ce este amperajul?
4. Ce sursa de alimentare ar trebui sa aleg?
5. Ce cablu de alimentare si de ce grosime trebuie sa folosesc daca am lungimi mai mici sau mai mari?
6. Concret, ce am de facut pentru alimentarea camerelor?


1. Ce fel de curent electric folosesc camerele de supraveghere?

Ca orice echipament electronic, si camerele de supraveghere au nevoie de curent electric pentru a functiona.
Exista 2 tipuri de curent electric cu care ne putem intalni in viata de zi cu zi: curent continuu si curent alternativ.

Curentul electric alternativ este curentul disponibil de la prizele de curent, usor de transmis pe distante mari, dar neutilizat in alimentarea directa a electronicelor.
Curentul electric continuu este curentul folosit pentru alimentarea dispozitivelor electronice (televizor, telefon mobil, camere de supraveghere, etc), provenit din curentul electric alternativ prin folosirea de alimentatori si surse de alimentare.


2. Cu ce pot alimenta camerele de supraveghere?


Camerele de supraveghere folosesc curent continuu pentru functionare.
Curentul continuu de care o camera de supraveghere are nevoie poate fi furnizat de o sursa de alimentare sau de un alimentator. De la sursa de alimentare sau de la alimentator transmiterea curentului catre camera de supraveghere se face folosind un cablu de alimentare cu 2 fire.

De ce 2 fire?

Curentul electric reprezinta o miscare de electroni ce pleaca ...

Comentarii (13)

Supraveghere video Wireless - Exemplu sistem complet

- 4 septembrie 2016

In acest articol am alcatuit un sistem de supraveghere wireless complet, cu toate echipamentele necesare si preturile acestora.

Acest sistem a fost si este folosit cu succes de echipa noastra tehnica in toate proiectele unde clientii au dorit monitorizare video wireless eficienta.

Sistemul este unul wireless, dar suporta si camere de supraveghere pe fir in eventualitatea in care veti dori sa construiti o solutie hibrida.

Pentru cei ce doresc informatii despre camerele de supraveghere wireless, avantajele si dezavantajele acestor camere si modul lor de functionare, le recomandam ACEST articol.


Componentele sistemului:

Pentru alcatuirea unui sistem de supraveghere wireless complet avem nevoie de: camere wireless (de interior sau exterior), alimentatori pentru camere, unitate de stocare (NVR), hard disk pentru stocarea inregistrarilor si un router wireless cat mai performant (evitati routerele oferite prin contract de furnizorii de internet, sunt echipamente slabe).

Pentru montajul si configurarea sistemului vom avea nevoie de: un laptop si un cablu scurt de retea pentru configurarea echipamentelor, cateva dibluri si suruburi pentru prinderea camerelor si mici lungimi de cablu de alimentare in eventualitatea in care cablul de la alimentatorul unei camere nu este suficient de lung.1. Camere wireless de exterior


Alegerea unei camere wireless pentru exterior este mereu o provocare. Conditiile in care aceste camere sunt nevoite sa functioneze fac foarte dificila transmisia informatiilor fara fir. Noi am testat multe modele si ne-am oprit asupra celor 2 modele de mai jos. Ambele camere sunt camere IP cu rezolutii full HD, testate in multiple proiecte. Primul model ofera 2 megapixeli si o rezolutie de 1920x1080 pixeli, iar al doilea model ofera 3 megapixeli si o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli.

Iata o lista completa cu restul caracteristicilor:

  • camera IP wireless de exterior
  • WiFi 802.11b/g/n eficient pe 50 metri la interior si 200 metri la exterior
Comentarii (2)

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Port Forward Router Huawei Telekom

- 9 august 2016

Acest tutorial este dedicat celor ce au parcurs primele etape necesare pentru accesarea sistemului video prin internet, au configurat DVR-ul, au incercat sa configureze si router-ul Huawei, dar s-au impotmolit. Toate informatiile de care aveti nevoie pana la acest punct le gasiti in cele 3 link-uri de mai jos. Informatiile si procedurile explicate acolo sunt foarte importante pentru reusita accesarii sistemului de supraveghere prin internet.

Partea 1 - Informatii utile si descrierea generala a pasilor necesari
Partea 2 - Setarile pentru DVR / NVR
Partea 3 - Setarile pentru Router

Setarile necesare pentru deschiderea de porturi (port forward) pe un router Huawei sunt putin diferite fata de un alt tip de router. Nu este nimic complicat, doar un pas suplimentar si putina atentie.

1. Ca si cu orice alt model de router, vom incepe prin accesarea router-ului folosind adresa IP interna a acestuia. Daca nu stiti adresa IP interna a router-ului dumneavoastra va rugam sa parcurgeti tutorialul de mai sus, "Partea 3 - Setarile pentru Router".
2. Introduceti in bara de adrese a unui browser adresa IP interna a router-ului si apasati tasta Enter. Printre cele mai des intalnite adrese IP de router gasim: http://192.168.1.1 sau http://192.168.0.1
3. Cu interfata de logare incarcata, introducem utilizatorul si parola web ale router-ului (de obicei acestea sunt utilizator: “admin” si parola: “admin” sau utilizator: "admin" si fara parola).


Port_forward_router_huawei_login


Port_forward_router_huawei_interfata


4. In meniul vertical din stanga, mergem mai intai la sectiunea STATUS -> WAN
Aici vedem o serie de conexiuni existente pe router-ul nostru Huawei. Din toate aceste conexiuni, numai una este activa pentru internet. In imaginea de mai sus am marcat legatura de internet activa si cu IP alocat de catre furnizorul de internet: TR069_INTERNET_R_0_35. Vedem ca aceasta legatura apare cu statusul “connected” si are IP-ul public 92.80.166.218 . Este foarte important sa identificam si sa retinem conexiunea activa pe care...

Comentarii (22)

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 4 - Setarile telefon si calculator

- 13 iulie 2016

In a patra si ultima etapa a seriei noastre de patru tutoriale despre conectarea unui sistem de supraveghere la internet, acum ca toate setarile la DVR si la router au fost facute, vom detalia conectarea la camerele de supraveghere folosind un browser web (Internet Explorer) si vom instala si configura pe telefonul mobil aplicatia de care avem nevoie pentru monitorizare. Toate pregatirile si setarile din tutorialele 1 2 si 3 au fost pentru a ajunge la aceasta etapa finala.


In prima parte (link tutorial 1) am facut o descriere a intregului proces si am discutat despre conectarea fizica a unitatii de inregistrare la router.


In partea a doua (link tutorial 2) am discutat despre setarile pe care trebuie sa le facem la unitatea de inregistrare (DVR sau NVR).


In partea a treia (link tutorial 3) am discutat pe larg setarile ce trebuiesc facute la router-ul de internet pentru ca acesta sa permita accesul, prin internet, la sistemul de supraveghere.

Sa incepem.


1. Conectarea la camere de pe telefonul mobil / tableta


Pentru monitorizarea unui sistem video de pe telefonul mobil va trebui mai intai sa instalam aplicatia pe care o vom folosi pentru monitorizare.
Aceasta aplicatie o alegem in functie de producatorul DVR-ului nostru. Iata cateva exemple:


-pentru unitati de inregistrare Hikvision vom folosi aplicatia iVMS-4500

-pentru unitati de inregistrare Envio vom folosi aplicatia VMEyeSuper


Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc-ivms-4500.PNGConectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc - vmeyesuper


-pentru alte tipuri de unitati va trebui sa apelati la aplicatia pe care o recomanda manualul sau furnizorul aparaturii.

Aceste aplicatii se descarca din magazinul online de aplicatii al telefonului dumneavoastra. Pentru telefoane sau tablete cu Android veti folosi Google Play, iar pentru telefoane sau tablete Apple veti folosi App Store.

In cazul tutorialelor noastre am folosit un DVR Envio, deci vom folosi aplicatia VMEyeSuper.

Deschideti aplicatia.

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Setari telefon pc/ - interfata vmeyesuper

Vom folosi urmatoarele informatii discutate si obtinute in tutorialele anterioare:

1. IP-ul public al locatiei unde avem instalat...

Comentarii (16)

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 3 - Setari router

- 13 iulie 2016

In aceasta a treia etapa a seriei noastre de patru tutoriale despre conectarea unui sistem de supraveghere la internet vom explica pe larg setarile ce trebuiesc facute la router-ul dumneavoastra de internet pentru ca acesta sa permita accesul, prin internet, la sistemul de supraveghere.

In prima parte (link tutorial 1) am facut o descriere a intregului proces si am discutat despre conectarea fizica a unitatii de inregistrare la router.

In partea a doua (link tutorial 2) am discutat despre setarile pe care trebuie sa le facem la unitatea de inregistrare (DVR sau NVR).

In ultima parte, partea a 4-a (link tutorial 4), cu toate setarile la DVR si la router facute, vom detalia conectarea la camere prin browser web (Internet Explorer) si vom instala si configura pe telefon aplicatia de care avem nevoie pentru monitorizare.

Sa incepem cu primul pas:


Configurarea router-ului


Vom folosi un calculator (sau laptop) conectat la reteaua unde avem montat router-ul. In exemplul de mai jos am folosit un laptop conectat prin wireless la router-ul de internet al locatiei, iar DVR-ul a fost conectat la router folosind un cablu de retea scurt.

Am aflat din tutorialul anterior (link tutorial 2) care sunt informatiile de retea necesare si am configurat DVR-ul nostru.

Stim ca avem alocat la DVR adresa: 192.168.1.11
Stim ca avem adresa interna a router-ului: 192.168.1.1
Stim ca DVR-ul nostru foloseste porturile 80 (http) si 34567 (media).

Acum haideti sa “instruim” router-ul sa ne ofere acces la sistemul de supraveghere din exterior.

Aceste setari sunt necesari din motive de securitate. Router-ul este interfata dispozitivelor dumneavoastra cu exteriorul. Daca nu ar exista masurile acestea de securitate, oricine ar putea sa acceseze fara restrictii informatiile din locuinta dumneavoastra, inclusiv imaginile video de la sistemul de supraveghere.

Vom deschide un browser web (Google Chrome, Opera, Internet Explorer, etc) si vom introduce in bara de adrese IP-ul intern al...

Comentarii (6)

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 2 - Setari DVR / NVR

- 12 iulie 2016

In aceasta a doua parte a seriei noastre de patru tutoriale despre conectarea unui sistem de supraveghere la internet vom detalia setarile de retea necesare pentru unitatea de inregistrare (DVR / NVR) in vederea pregatirii acesteia pentru conectarea la internet.


In prima parte (link tutorial 1) am facut o prezentare a intregului proces si am discutat despre conectarea fizica a unitatii de inregistrare la internet.


In partea a treia (link tutorial 3) vom detalia etapa in care se intampina cele mai multe dificultati, anume setarile de retea la router-ul de internet. Aceste setari vor “instrui” router-ul sa ne permita accesul din internet la sistemul video.


In ultima parte, partea a patra (link tutorial 4), cu toate setarile la DVR si la router facute, vom instala pe telefon aplicatia de care avem nevoie, o vom configura si ne vom conecta la sistemul video prin internet. In plus, va vom arata cum sa folositi un browser web pentru a va conecta prin internet la camerele dumneavoastra.

Sa incepem configurarea DVR-ului. Vom folosi un calculator (sau laptop) conectat la reteaua unde avem montat DVR-ul. In exemplul de mai jos noi am folosit un laptop conectat prin wireless la router-ul de internet al locatiei, iar DVR-ul a fost conectat la router folosind un cablu de retea scurt.


1. Depistarea setarilor de retea necesare

Primul pas pentru introducerea in retea a DVR-ului este determinarea setarilor de retea cu care lucreaza reteaua dumneavoastra. Trebuie sa aflam ce tipuri de adrese foloseste reteaua, care sunt adresele utilizate de router si ce adresa putem aloca DVR-ului.

Mentionam ca toate comenzile prezentate mai jos in ghilimele se introduc simplu, fara ghilimele.

Deschideti terminalul de comanda COMMAND PROMPT. Pentru Windows pasii sunt: START - > RUN -> tastati “CMD” -> apasati ENTER

Vi se va deschide o fereastra neagra in care tastati: “ipconfig /all” si apasati ENTER, exact ca in imaginile de mai jos:


Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - CMD

Conectarea unui sistem de supraveghere la internet - Partea 1 - IPCONFIG 

Comentarii (12)
 Prima ... Precedenta 2 3 4 5 6 Urmatoarea ... Ultima
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.