Close
Categorii
Meniu
RSS

Blog

Sa alcatuim un sistem IP bun si ieftin

- 29 decembrie 2018

V-ati gandit bine si ati decis sa alegeti un sistem de supraveghere cu camere IP. Dupa ce v-ati informat din diverse surse si ati studiat toate avantajele si dezavantajele, ati tras concluzia ca un sistem IP este mai performant decat un sistem analog asemanator. Ati inceput sa cautati oferte, dar din pacate a aparut o surpriza neplacuta...pretul. Se pare ca orice model de camera IP ori are pretul foarte mare, ori are pretul accesibil, dar nu inspira calitate.

Pana sa renuntati la proiectul “sistemul meu cu camere IP” va recomandam sa cititi acest articol pana la capat. Dupa multi ani in domeniul sistemelor de securitate va putem oferi, bazat pe experienta noastra de instalatori, o lista cu recomandari concrete de camere IP, unitati de inregistrare si accesorii, cu care sa alcatuiti un sistem de supraveghere IP complet si performant, la un pret decent.

Pentru a va putea orienta mai usor catre modelul de camera de care aveti nevoie am decis sa structuram sugestiile noastre in functie de 2 criterii.
1. Distanta liniara pe care modelul respectiv de camera ofera eficienta maxima.
2. Conditiile de lumina ambientala in care modelul respectiv de camera functioneaza optim.
In plus, pentru cei ce simt ca au nevoie de o camera mobila tip PTZ, am lasat si o sugestie de camera rotativa la un pret excelent.

Multa lume a auzit de producatori mari de camere IP, Hikvision, Dahua, Vivotek, insa acesti producatori, desi ofera o calitate excelenta a produselor, ofera acea calitate la preturi piperate. Pentru acest articol noi va recomandam cu incredere gama de produse IP a celor de la Envio, un producator cu care colaboram de ani de zile pentru sisteme de supraveghere IP de calitate, la preturi accesibile.

Asa deci, pentru inceput, ca pentru orice sistem de supraveghere , fie el analog sau IP, trebuie mai intai sa ne stabilim pretentiile si asteptarile pe care le avem de la sistem.

Trebuie sa facem un facem un exercitiu de imaginatie si, cunoscand locatia unde se doresc a fi...

Comentarii (0)

Adevarul despre Sistemele de Securitate in Romania - relatia dintre client, distribuitor si instalator

- 9 noiembrie 2018

Instalarea sistemelor de supraveghere si de anti-efractie in Romania a capatat o forma foarte aparte in ultimii ani, cu impact serios atat asupra instalatorilor de sisteme, cat si asupra clientului final.

Progresul tehnologic, aparitia unui numar din ce in ce mai mare de producatori si de distribuitori, dar mai ales deschiderea pe care mediul online o ofera, a facut ca preturile pentru produsele de securitate sa scada foarte mult. Pe internet gasim site dupa site cu diversi vanzatori de aparatura de securitate (in special camere de supraveghere), care se intrec in oferte la preturi cat mai mici, doar pentru a vinde produse si pentru a incasa rapid un adaos mic. Dezavantajul acestei piete cu preturi cat mai mici este ca axand activitatea pe vanzare, rareori mai poti sa acoperi costul necesar pentru un tehnic care sa ofere si suport cumparatorilor, asigurand astfel calitatea sistemului final, cel de care cineva va depinde.

De calitatea finala a sistemului implementat ar trebui sa se ocupe, in teorie, un instalator. Acest instalator primeste solicitari de instalare de la clienti in 2 variante.


1. Fie i se cere sa oferteze toata solutia, cu tot cu aparatura si manopera.


2. Fie i se cere sa oferteze doar manopera si ceva accesorii, aparatura de baza fiind achizitionata de catre client din alta parte (de cele mai multe ori de pe unul din site-urile despre care am vorbit mai devreme).



1. Cand un instalator oferteaza si aparatura, va construi oferta cu adaos pentru fiecare produs in parte, peste care va pune o manopera modica, astfel incat clientul sa nu fie speriat de “manopera socanta”. Daca instalatorul castiga lucrarea si clientul este de acord, atunci va avea de castigat in principal de pe urma adaosului pe aparatura. Aici ajungem sa ne legam de punctul 2.

2. Odata cu ofertele din ce in ce mai avantajoase ale site-urilor preocupate de vanzari, clientul final poate foarte usor sa compare preturi si sa decida sa achizitioneze aparatura pe cont propriu, iar...

Comentarii (0)

Tot ce trebuie sa stii despre camerele rotative speed dome

- 20 octombrie 2018

Cand avem nevoie de un sistem de supraveghere pentru o casa, o curte, o parcare ne gandim imediat la 2, 3, 4 camere de supraveghere simple si eficiente.

Ce facem insa cand locatia care necesita supraveghere este o suprafata intinsa, de dimensiuni mari?

Putem gandi o solutie cu multe camere fixe imprastiate cu care sa acoperim fiecare coltisor al locatiei, insa in acel moment solutia devine foarte complexa, ineficienta si costisitoare. De ce? Pentru ca va trebui sa gandim trasee de cablu pentru fiecare camera, va trebui sa gasim pozitii si puncte de prindere pentru camere, iar in final va rezulta un sistem cu multe camere imprastiate, dificil de urmarit.

Iata o mica simulare. Sa ne imaginam ca avem o curte de 100m pe 100m pe care trebuie sa o supraveghem. Ca regula, cu o camera fixa de calitate putem acoperi eficient distante liniare de aproximativ 20-30 metri. In schema de mai jos vedem de cate camere ar fi nevoie pentru acoperirea intregii suprafete.

camere fixe vs camere speed dome

Avem nevoie de cel putin 9 camere imprastiate pe toata suprafata pentru o acoperire decenta, dar totusi insuficienta.
Cele 9 camere implica trasee expuse si costisitoare de cablu, trasee uneori imposibil de implementat datorita lungimilor foarte mari pe care semnalul se pierde. In plus, aceste cabluri vor fi expuse intemperiilor si vandalismului. In final, in cel mai fericit caz, daca trecem peste toate piedicile enumerate anterior, vom avea un sistem cu 9-10 camere destul de dificil de urmarit datorita numarului mare de camere.

Solutia eleganta vine din partea camerelor rotative tip speed-dome. O camera tip speed-dome are avantajul de a se putea adapta oricarei distante si oricarei pozitii. Se poate roti si misca pe toate axele, iar lentila poate fi setata pentru cadru larg sau zoom foarte mare in functie de necesitati. Solutia eleganta consta in utilizarea a 1-2 camere tip speed-dome cuplate cu 1-2 camere fixe care sa acopere permanent punctele cele mai vulnerabile ale locatiei. Camerele speed-dome vor fi programate cu...

Comentarii (2)

Detectie incendiu eficienta, simpla si ieftina

- 25 septembrie 2018

Cu totii stim cat de periculos poate fi focul. Fie ca vorbim de o simpla bucatarie sau de un depozit de cherestea, un sistem de detectie si avertizare in cazul unui incendiu este foarte util si foarte recomandat.

Problema principala de care ne lovim cand ne gandim la instalarea unui sistem de alarmare in caz de incendiu este pretul. Un sistem dedicat pentru detectarea unui incendiu este un proiect costisitor. In plus, daca vorbim de o locatie cu finisajele incheiate proiectul devine si anevoios.

Pe piata, in supermaketuri, gasim detectoare de fum simple, pe baza de baterie, insa aceste aparate nu fac decat sa declanseze un banal semnal sonor atunci cand se depisteaza particule de fum. Daca sunteti in locatie veti auzi semnalul sonor, daca nu, nu veti sti de incendiu. Avem nevoie de ceva mai eficient, o solutie care sa porneasca o sirena de exterior si care sa trimita un avertisment catre un dispecerat sau direct catre un telefon mobil.

Va prezentam in continuare o solutie eleganta, deloc costisitoare, care rezolva toate problemele de mai sus.

Este vorba despre utilizarea unui sistem anti-efractie, existent sau nou implementat, la care sa conectam detectori de fum sau flacara, astfel incat sistemul anti-efractie sa va informeze atat in cazul unei efractii, dar si in cazul unui inendiu.

Avatajele acestei solutii sunt:
- costurile mult mai reduse pentru centrala si accesoriile anti-efractie decat pentru centrala si accesoriile anti-incendiu.
- detectorul de fum se poate atasa oricarui sistem anti-efractie existent, fara a fi necesar un sistem nou.
- daca nu aveti un sistem anti-efractie existent, se poate construi unul cu costuri mult mai mici decat costurile pentru un sistem anti-incendiu.

Iata cum functioneaza solutia, mai exact:

Pe o centrala de alarmare anti-efractie se pot conecta mai multi senzori de diverse tipuri (de miscare, contacte magnetice, de geam spart, etc), cu scopul de a proteja anumite incaperi sau spatii bine definite (acestea se numesc zone). Pe centrala,...

Comentarii (0)

Lista completa accesorii camere supraveghere

- 31 august 2018

In acest articol va prezentam o lista completa de accesorii necesare, dar mai ales recomandate, pentru implementarea unui sistem de supraveghere cu succes, intr-un mod rapid si eficient, astfel incat sa nu aveti batai de cap nici la montaj si nici mult timp dupa finalizarea montajului.

Daca aveti nevoie de explicatii, sfaturi, detalii tehnice, despre utilizarea si alegerea corecta a acestor accesorii, gasiti pe blogul nostru o serie de 3 articole dedicate acestor subiecte. Aveti mai jos link-urile.

Articol detaliat accesorii conexiune video camere
Articol detaliat accesorii alimentare camere
Articol detaliat accesorii cablare si prindere camere

In continuare insa lasam teoria la o parte si ne concentram pe structurarea tuturor accesoriile posibile si necesare pentru instalarea unui sistem de supraveghere intr-un index usor de urmarit, cu doar cateva mici sugestii atasate.



1. Acesorii pentru legatura video (conexiunea prin care se transmite semnalul video de la camere)



1.1. Accesorii video pentru camere analog



Legatura video a camerelor analog se poate face in 2 moduri: conectori BNC si cablu coaxial sau conectori video baluni si cablu UTP / FTP. Iata accesoriile pentru ambele variante.

- conector BNC - un conector solid, cu filet de calitate si dublu manson pentru protectie la umezeala.
- cablu coaxial RG6 cu miez de cupru - functioneaza cu conectorii BNC de mai sus, miez de cupru pentru semnal video fara pierderi.
- cablu coaxial RG6 cu cablu de alimentare atasat - acelasi cablu coaxial ca mai sus, dar si cu alimentare 2x0.5mm atasata.

- video balun HD - conector video pentru cablu UTP/FTP. Construit cu materiale de calitate, interior de cupru, mufare pe cablu prin clips, rapida, fara scule neceare.
- cablu UTP - cablu din cupru integral, cu invelis flexibil si rezistent, usor de pozat, utilizare de exterior sau interior. Un singur traseu de cablu poate fi folosit simultan pentru conexiunile video si alimentare ale camerei.
- cablu FTP - un cablu UTP superior, gandit...

Comentarii (1)

PoC - Power over Coaxial - Alimentarea camerelor analog prin cablu de date

- 7 iulie 2018

Mult timp, camerele analog au avut un mare dezavantaj in fata camerelor IP. Camerele analog nu puteau fi alimentate prin cablul de date asa cum camerele IP pot fi alimentate prin cablu UTP (prin tehnologia PoE - Power over Ethernet). Cand gandeam un sistem analog trebuia mereu sa analizam traseele de alimentare, lungimile acestora, posibila cadere de tensiune pe traseu si toate problemele asociate cu aceasta cadere de tensiune. Dar nu mai este cazul...

Iata ca avem la dispozitie o tehnologie noua pentru camerele analog, PoC - Power over Coaxial.



Ce este PoC?

PoC, Power over Coaxial, este un sistem de alimentare a camerelor analog HD prin cablul video al camerelor. Din denumire am putea intelege ca aceasta tehnologie este disponibila doar impreuna cu cablu coaxial si mufe BNC. Nu este asa. PoC functioneaza si impreuna cu cablu UTP / FTP si conectori video-balun. Adevarat ca nu orice video-balun este compatibil, avem nevoie de video-baluni speciali, dar posibilitatea exista si avantajul este enorm.

Va prezentam in continuare avantajele, dezavantajele si specificatiile tehnologiei PoC, dupa care va recomandam concret DVR-uri si camere cu PoC integrat. Produsele recomandate sunt de la Hikvision, producator care a reusit sa integreze aceasta tehnologie in echipamentele lor fara sa faca niciun compromis in calitatea imaginii.

PoC - power over coaxial



Specificatii concrete PoC

- aceleasi specificatii excelente TurboHD, rezolutii Full HD si Ultra Full HD, iluminare EXIR, senzori imagine performanti
- alimentarea camerelor cu PoC Integrat din DVR-uri cu PoC integrat
- alimentarea prin cablu coaxial pana la 200m
- alimentarea prin cablu UTP pana la 100m folosind video-baluni speciali model 1H18 si 1H18S
- camerele PoC compatibile doar cu DVR-urile PoC



Avantaje PoC

- aceeasi calitate de top a camerelor TurboHD de la Hikvision, cu rezolutii mari si imagini excelente.
- renuntarea la traseele de alimentare pentru camere, deci economie consistenta de cablu.
- montaj mult mai facil si rapid, deci costuri ...

Comentarii (3)

Accesoriile unui sistem de supraveghere - Partea 3 - Accesorii prindere si pozare

- 24 iunie 2018

De cele mai multe ori, cand se construieste un sistem de supraveghere discutiile se concentreaza pe alegerea camerelor de supraveghere si a DVR-ului, iar alegerea accesoriilor potrivite este neglijata. Pentru o solutie completa trebuie sa analizam toate componentele care alcatuiesc sistemul nostru.

Alegerea accesoriilor corecte pentru un sistem de supraveghere de calitate face diferenta dintre un sistem excelent si un sistem mediocru. Putem cheltui bani multi pe DVR si camere scumpe, dar datorita unei surse de alimentare slab dimensionata sa avem dungi si valuri pe imagini, datorita unor conectori video de proasta calitate sa avem intreruperi dese ale semnalului video, datorita unor conectori de alimentare inferiori sa avem pierderi de tensiune. Asa deci, va recomandam sa tineti cont de sfaturile urmatoare.

Mai jos vom discuta pe rand despre fiecare accesoriu care poate fi folosit la montarea unui sistem de supraveghere, vom explica modalitatea de utilizare corecta a acestor accesorii si vom recomanda produse concrete, pe care tehnicienii nostri le-au testat in multiple montaje. Daca stiti deja care sunt principiile de utilizare ale tuturor accesoriilor si doriti sa sariti peste explicatii, va oferim lista completa de accesorii pe care noi le recomandam pentru obtinerea unui sistem de supraveghere corect instalat.

Recomandarile pe care le facem sunt bazate pe ani de experienta si pe testarea si eliminarea multor accesorii de la multipli furnizori, pana cand am gasit accesoriile de calitate pe care ne putem baza, deci pe care va puteti baza si dumneavoastra.

Accesoriile necesare unui sistem de supraveghere se impart in 3 cateva categorii principale, iar fiecare categorie in cateva subcategorii, in functie de tipul sistemului de supraveghere.

Categoriile principale de accesorii de care aveti nevoie sunt:



Partea 1. Accesorii pentru legatura video dintre camere si unitatea de inregistrare
Partea 2. Accesorii pentru alimentarea electrica a camerelor de supraveghere
Partea 3....

Comentarii (1)

Accesoriile unui sistem de supraveghere - Partea 2 - Accesorii alimentare

- 12 iunie 2018

De cele mai multe ori, cand se construieste un sistem de supraveghere discutiile se concentreaza pe alegerea camerelor de supraveghere si a DVR-ului, iar alegerea accesoriilor potrivite este neglijata. Pentru o solutie completa trebuie sa analizam toate componentele care alcatuiesc sistemul nostru.

Alegerea accesoriilor corecte pentru un sistem de supraveghere de calitate face diferenta dintre un sistem excelent si un sistem mediocru. Daca nu doriti sa cheltuiti bani multi pe echipamente de calitate de care sa nu va bucurati pentru ca sursa de alimentare nu face fata consumului, iar conectorii video nu fac contact perfect, atunci ar trebui sa respectati urmatoarele sfaturi.

Mai jos vom discuta in parte despre fiecare accesoriu care poate fi folosit impreuna cu un sistem de supraveghere, vom explica modalitatea de utilizare corecta si vom recomanda produse concrete pe care Supraveghere24 le-a testat si le foloseste in propriile montaje. Daca stiti care sunt principiile de utilizare a tuturor accesoriilor si doriti sa sariti peste explicatii, gasiti AICI direct o lista completa cu accesoriile pe care noi le recomandam.

Recomandarile pe care le facem sunt bazate pe ani de experienta si pe testarea multor furnizori de echipamente, pana cand am gasit produsele de calitate pe care ne putem baza, deci si dumneavoastra va puteti baza pe aceste recomandari.

Nu am inclus in explicatiile de astazi detalii despre Hard Disk-ul necesar pentru stocarea inregistrarilor. Un articol dedicat acestui subiect a fost scris deja si il puteti gasi AICI. Am inclus in schimb in lista simplificata de recomandari si HDD-urile pe care noi le folosim la sistemele noastre.

Accesoriile necesare unui sistem de supraveghere se impart in 3 cateva categorii principale, iar fiecare categorie in cateva subcategorii, in functie de tipul sistemului de supraveghere.

Categoriile principale de accesorii de care aveti nevoie sunt:



Partea 1. Accesorii pentru legatura video dintre camere si unitatea de inregistrare

Comentarii (2)

Accesoriile unui sistem de supraveghere - Partea 1 - Accesorii video

- 31 mai 2018

De cele mai multe ori, cand se construieste un sistem de supraveghere discutiile se concentreaza pe alegerea camerelor de supraveghere si a DVR-ului, iar alegerea accesoriilor potrivite este neglijata. Pentru o solutie completa trebuie sa analizam toate componentele care alcatuiesc sistemul nostru.

Alegerea accesoriilor corecte pentru un sistem de supraveghere de calitate face diferenta dintre un sistem excelent si un sistem mediocru. Daca nu doriti sa cheltuiti bani multi pe echipamente de calitate de care sa nu va bucurati pentru ca sursa de alimentare nu face fata consumului, iar conectorii video nu fac contact perfect, atunci ar trebui sa respectati urmatoarele sfaturi.

Mai jos vom discuta in parte despre fiecare accesoriu care poate fi folosit impreuna cu un sistem de supraveghere, vom explica modalitatea de utilizare corecta si vom recomanda produse concrete, pe care tehnicienii nostri le-au testat in multiple montaje. Daca stiti deja care sunt principiile de utilizare a tuturor accesoriilor si doriti sa sariti peste explicatii, va oferim lista completa a accesoriilor pe care noi le recomandam pentru sisteme de supraveghere.

Recomandarile pe care le facem sunt bazate pe ani de experienta si pe testarea si eliminarea produselor de la multi furnizori de echipamente, pana cand am gasit produsele de calitate pe care ne putem baza, deci pe care va puteti baza si dumneavoastra.

Nu am inclus in explicatiile de astazi detalii despre Hard Disk-ul necesar pentru stocarea inregistrarilor. Un articol dedicat acestui subiect a fost scris deja si il puteti gasi AICI. Am inclus in schimb in lista simplificata de recomandari si HDD-urile pe care noi le folosim la sistemele noastre.

Accesoriile necesare unui sistem de supraveghere se impart in 3 cateva categorii principale, iar fiecare categorie in cateva subcategorii, in functie de tipul sistemului de supraveghere.

Categoriile principale de accesorii de care aveti nevoie sunt:



Partea 1. Accesorii pentru legatura video dintre...

Comentarii (0)

Am un DVR vechi, chinezesc, si nu stiu ce aplicatie sa folosesc pentru monitorizare pe internet

- 30 aprilie 2018

Stim ca in China se produce orice, de la echipamente de la calitate premium si pana la echipamente foarte ieftine si slabe calitativ, denumite generic “chinezarii”.


In ultimii zeci de ani Romania a fost inundata de sisteme de aceste sisteme de supraveghere tip “chinezarie” pentru ca piata cerea aceste produse, iar vanzatorii puteau obtine adaosuri foarte mari distribuind aparatura cumparata ieftin din China, dar vanduta scump in Romania.


Pentru ca sunt inca multe persoane care folosesc aceste sisteme vechi, am considerat ca ar fi util sa le oferim putin ajutor. Acest articol este dedicat clientilor care folosesc DVR-uri vechi si fara nume, sunt impacati cu ele, dar isi doresc sa le monitorizeze prin internet, de pe telefon sau calculator.

Mai intai sa vedem cum identificam un produs “chinezesc”.



1. Care sunt problemele principale cu aceste DVR-uri?



La aceste DVR-uri “fara nume” principalele probleme care apar sunt:
- lipsa unei aplicatii stabile si eficiente de monitorizare de pe telefonul mobil
- lipsa unei aplicatii de monitoritorizare pentru calculator
- probleme cu garantie si service

Aceste unitati nu sunt neaparat nefiabile, ele pot functiona ani de zile fara probleme daca nu sunt expuse socurilor de tensiune, umiditatii sau temperaturilor extreme.
Problema este lipsa unui suport tehnic real din partea unui producator. Acest lucru face ca aplicatiile de monitorizare pentru telefon si calculator sa nu fie disponibile clientilor pe un site, ci doar pe un mic CD aflat in cutia DVR-ului sau scrise pe un colt al cutiei DVR-ului. Daca CD-ul sau cutia se pierd, adio aplicatie.
Alta mare problema este lipsa unei actualizari a aplicatiilor de monitorizare. Chiar si daca stim ce aplicatie trebuie sa folosim, sistemele de operare de pe telefoane si calculatore sunt intr-o schimbare continua. Daca nu se ocupa nimeni de actualizarea aplicatiilor pentru a fi compatibile cu noile sisteme de oparere, atunci acele aplicatii devin ...

Comentarii (2)
 Prima ... Precedenta 2 3 4 5 6 Urmatoarea ... Ultima
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.