Close
Categorii
Meniu
RSS

Blog

Top 3 sirene alarma pentru exterior

- 31 august 2020

top 3 sirene alarma exterior

Sirena de exterior este un element de baza pentru orice sistem de alarma (mai putin alarmele de apartament unde se folosesc sirene de interior). In schimb, pentru orice casa, sediu de firma, depozit, afacere, sirena de exterior este indispensabila si are mai multe sarcini foarte importante. Cu totii stim ca sirena trebuie sa sune foarte tare ca sa sperie persoanele rau intentionate, dar sirena de exterior face mai multe lucruri. Iata cateva din acele lucruri pe care probabil nu le stiati:

-informeaza cand a fost armat sau dezarmat sistemul de alarma printr-un semnal sonor specific. In acest mod veti sti mereu daca ati armat sau dezarmat corect sistemul.
-detecteaza si semnaleaza tentativele de sabotaj. Cand se incearca sabotarea unei componente din sistem (senzor, centrala, sirena, chiar si cablurile care conecteaza aceste componente), sirena declanseaza automat.
-ofera posibilitatea programarii duratei de alarmare (de obicei intre 3 si 10 minute). In acest mod, daca stiti ca veti mai avea alarme false (poate datorita unor animale de companie), veti seta durata de alarmare la minim.

Sirena de exterior se monteaza intotdeauna la exterior (evident), la o inaltime recomandata de peste 3 metri, orientata catre o strada sau zona circulata. De ce peste 3 metri? Pentru ca nu doriti sa fie usor accesibila si pentru ca doriti ca sunetul generat de sirena sa fie cat mai eficient distribuit. De ce catre o zona circulata? Pentru ca o sirena de exterior nu proiecteaza sunetul in toate directiile, ci doar in directia in care este orientata. Din acest motiv, pentru ca sirena sa fie auzita, este foarte important ca sunetul sirenei sa ajunga spre zona de interes. De obicei se orienteaza catre strada la care are acces imobilul.



1. Paradox PS-128, alegerea noastra



Un model extrem de dotat si sigur, la un pret bun. Aceasta este prima noastra alegere. Este o sirena de calitate, compatibila cu orice model de centrala. O puteti folosi in combinatie cu orice sistem de alarma, de la orice...

Comentarii (1)

Top 5 greseli grave comise la instalarea unui sistem de supraveghere

- 31 iulie 2020

top greseli montaj camere sistem supraveghere

Asa cum spune si titlul, in acest articol discutam despre cele mai serioase si frecvente erori de montaj care apar atunci cand persoana care instaleaza camerele de supraveghere nu are experienta in domeniu. Erori de montaj pot fi multe, insa cele prezentate mai jos sunt importante din 2 motive. 1 - sunt foarte frecvente. 2 - conduc la inutilitatea sistemului video sau la defectiuni grave. Acest material va fi de mare ajutor pentru 2 categorii de persoane. 1 - cei ce aleg sa isi instaleze pe cont propriu sistemul de supraveghere achizitionat online. 2 - instalatorilor incepatori care nu au experienta sau baze solide in domeniu. Mai mentionam doar ca acest articol este menit sa ajute, nu sa condamne, deci speram ca orice persoana care va citi sfaturile noastre va invata ceva si, eventual, va lasa si un comentariu.
Odata cu fiecare greseala de instalare enumerata am prezentat si sfaturile noastre pentru a evita sau corecta acea greseala. Nu am ordonat greselile dupa importanta sau frecventa de aparitie. Toate sunt situatii de evitat, pe care le-am intalnit foarte des atunci cand am fost chemati sa revizuim sisteme instalate fie direct de proprietarul sistemului, fie instalate de catre un “meserias” care nu mai poate fi contactat telefonic. Sa incepem.



1. Fixarea camerelor de supraveghere in pozitii unde anumite corpuri sau obiecte obstructioneaza radiatia infrarosu emanata de camere pe timp de noapte



Rezultatul? Iluminare IR total ineficienta si orbirea camerei de radiatia infrarosu reflectata de obiecte. Iata cateva exemple concrete:

reflexie IR camere supraveghere

Acest fenomen se poate intampla cu orice camera care foloseste infrarosu pentru iluminare pe timp de noapte, indiferent daca vorbim de o camera montata la exterior sau la interior. Problemele pot fi evitate doar printr-o planificare atenta si corecta a pozitiei si orientarii fiecarei camere. Desigur, planificarea pozitiilor camerelor se face inainte de a se trasa cablurile. De cele mai multe ori insa, pentru ca montajul ...

Comentarii (4)

Cum primim avertizari pe telefon de la sistemul de alarma?

- 30 iunie 2020

Primirea de notificari de la sistemul anti-efractie in caz de alarma, armare, dezarmare, erori tehnice, este o functie foarte utila, care da valoare si utilitate reala intregului sistem. Un proprietar care nu afla in timp real, si de oriunde, despre orice eveniment detectat de sistemul de alarma, este un proprietar care risca foarte mult.

Dar cum putem primi notificari pe telefon de la sistemul de alarma? Solutiile disponibile sunt 3.



1. Primirea de mesaje text folosind un modul SMS



Aceasta varianta implica instalarea unui modul de comunicare cu cartela de telefonie inclusa. Modulul acesta se conecteaza direct la centrala sistemului de alarma. In momentul in care centrala detecteaza un eveniment, pe langa pornirea sirenei, va transmite evenimentul si acestui modul SMS, care il va transforma intr-un mesaj text si il va trimite catre telefonul / telefoanele dumneavoastra. Modulul poate fi programat sa comunice cu multe numere de telefon, in caz ca doriti ca si alte persoane sa primeasca mesajele.
Module SMS de acest gen sunt mai multe pe piata, dar atentie la ce cumparati. Pentru o functionare corecta trebuie sa existe o compatibilitate sigura intre modul si centrala de alarma. Cel mai bine este ca producatorul modulului de internet sa fie acelasi cu producatorul centralei de alarma. De exemplu, un sistem de alarma Paradox, care foloseste centrale Paradox (evident), are nevoie de modulul PCS250G de la Paradox. Alt exemplu, in cazul unei centralele DSC modulul de comunicare SMS este modulul B-TEL de la DSC.



2. Comunicare prin internet folosind un modul IP si o aplicatie instalata pe telefon



Aceasta solutie este una mai moderna, aparuta odata cu progresul urias al internetului si aplicatiilor de mobil. Practic, putem face orice acum de pe telefon folosind internetul si o aplicatie dedicata, iar comunicarea cu un sistem de alarma nu face exceptie. Aveti nevoie de un modul IP care functioneaza ca un intermediar intre centrala de alarma si router-ul dvs. de internet. O...

Comentarii (2)

Top 5 senzori si detectoare de miscare pentru interior

- 29 mai 2020

top 5 senzori si detectoare miscare PIR interior pentru alarma

9 din 10 sisteme de alarmare anti-efractie instalate folosesc doar senzori si detectoare de miscare montate la interior. Fie ca vorbim de case, vile, birouri sau hale depozitare, peste tot gasim doar senzori si detectoare de interior. Dar de ce? Din 3 motive semnificative.

1. Detectoarele si senzorii de interior au preturi mult mai accesibile fata de senzorii si detectoarele de exterior. Orice detector de exterior, care trebui sa functioneze eficient in conditii de praf, ploaie, zapada, caini si pisici in curte, etc, este construit cu materiale si tehnologii mult mai costisitoare decat cele fololiste pentru detectorii de interior.

2. Detectoarele si senzorii de interior produc alarme false mult mai rar fata de senzorii si detectoarele de exterior. Detectoarele de exterior, care automat trebuie sa functioneze in ploaie, frig, zapada, vegetatie miscata de vant, produc inevitabil si alarme false.

3. Firmele de paza care preiau sisteme de alarma spre monitorizare prefera sistemele cu senzori si detectoare de interior. O firma de paza va accepta spre monitorizare doar sisteme complete, dar si cu risc minim de alarme false. Nici o firma de paza nu vrea sa trimita echipa de interventie de 3 ori pe noapte pentru alarme false.

Pentru ca detectoarele de interior sunt atat de raspandite ne-am gandit sa va prezentam o lista cu recomandarile noastre pentru cei mai buni 5 senzori de miscare de interior la care ar trebui sa va uitati atunci cand va ganditi sa cumparati un sistem de alarma. Fiecare din cei 5 detectori de miscare prezentati are propriile avantaje, dezavantaje si recomandari, iar lista nu este un top bazat pe calitate, ci mai mult pe raportul optim pret / calitate pe care fiecare detector il ofera. Ideea este sa puteti studia avantajele si dezavantajele fiecarui detector si sa ii combinati astfel incat sa obtineti cel mai bun sistem de alarma pentru dumneavoastra.

Locul 5 - Paradox DG75. Probabil cel mai performant detector de miscare pentru interior pe...

Comentarii (0)

Cum configuram un sistem de supraveghere sa inregistreze doar la detectie miscare?

- 30 aprilie 2020

inregistrare la detectie miscare - camere supraveghere

Orice sistem de supraveghere modern (fabricat in ultimii 6-10 ani) are obligatoriu integrata functia numita “detectie miscare”, o functie extrem de utila pentru orice posesor de camere de supraveghere. Un sistem video care nu face uz de aceasta facilitate la maxim este un sistem nefolosit la adevaratul potential.

Deoarece detectia de miscare este o facilitate atat de importanta, am construit o serie de 3 articole dedicate acestui subiect.

In primul articol am discutat despre principiile de functionare, avantajele si dezavantajele detectiei de miscare, dar si despre tipurile de detectie miscare disponibile pentru un sistem de supraveghere.

In al doilea articol am prezentat un tutorial complet despre activarea alarmelor la detectie miscare pe telefonul mobil.

Acum vom configura un DVR sa inregistreze doar la miscare. Cu aceste setari, sistemul de supraveghere va stoca inregistrari doar atunci cand camerele detecteaza miscare.

Sa incepem.

Inregistrarea la miscare este o functie care se activeaza cu cateva setari destul de simple, accesibile din meniul DVR-ului (sau NVR-ul daca vorbim de un sistem de supraveghere IP). Meniul DVR-ului poate fi accesat in mai multe moduri. Putem folosi un mouse si un monitor conectate direct la DVR. Putem folosi un calculator cu aplicatia CMS a producatorului (ivms-4200 in cazul sistemelor Hikvision). Sau putem folosi un browser de internet cu care sa accesam meniul web al DVR-ului prin internet sau prin reteaua locala.

In acest tutorial prezentam 2 metode. Atentie! Exemplele oferite folosesc DVR-uri Hikvision. Daca aveti un DVR de la alt producator veti avea o interfata diferita.

Metoda 1. Direct din meniul DVR-ului folosind un monitor si mouse. Pentru persoanele care nu au laptop sau care nu prea se pricep la calculatoare aceasta varianta este cea mai facila.

Metoda 2. Cu browser-ul Internet Explorer, disponibil pe orice calculator sau laptop cu Windows instalat. Da, orice Windows (chiar si cele mai moderne) ...

Comentarii (53)

Cum configuram un sistem de supraveghere sa trimita alarme pe telefon la detectie miscare?

- 8 martie 2020

alarme telefon detectie miscare hikvision

Orice sistem de supraveghere modern (fabricat in ultimii 6-10 ani) are integrata functia numita “detectie miscare”, o functie extrem de utila pentru orice posesor de camere de supraveghere. Un sistem video care nu face uz de aceasta facilitate la maxim este un sistem nefolosit la adevaratul potential.

Deoarece detectia de miscare este o facilitate atat de importanta, am gandit o serie de 3 articole individuale dedicate acestui subiect. In acest articol va prezentam un tutorial practic (cu imagini incluse) despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa trimita alarme catre telefonul mobil atunci cand detecteaza miscare.

In primul articol am discutat despre principiile de functionare, avantajele si dezavantajele detectiei de miscare, cat si despre tipurile de detectie miscare disponibile pentru un sistem de supraveghere.

In al treilea articol vom prezenta un tutorial complet despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa inregistreze doar atunci cand camerele detecteaza miscare.

Sa revenim la articolul de astazi.

Mai jos aveti toti pasii necesari pentru configurarea si activarea alarmelor la detectie miscare pentru un sistem Hikvision.

Ce aveti nevoie:

-un telefon mobil cu internet si aplicatia Hikvision ivms-4500 instalata. O puteti descarca gratuit de pe AppStore sau Google Play.
-sistemul de supraveghere de la care dorim sa primim alarme la miscare sa fie conectat la internet in mod corect si accesibil de pe telefon prin ivms-4500 (acesta este un tutorial despre activarea alarmelor pe telefon, nu despre cum conectam un sistem de supraveghere la internet. Daca nu aveti sistemul conectat la internet acest articol nu va fi de folos si va recomand sa parcurgeti tutorialul nostru pentru conectarea unui sistem de supraveghere la internet. Il gasiti AICI.
-un laptop sau calculator cu aplicatia ivms-4200 de la Hikvision instalata, pe care il vom folosi sa configuram DVR-ul. Puteti descarca aplicatia ivms-4200 de 

Comentarii (2)

Ce este si cum functioneaza detectia de miscare pentru un sistem de supraveghere

- 29 februarie 2020

detectie miscare camere supraveghere

Orice sistem de supraveghere modern (fabricat in ultimii 6-10 ani) are integrata functia numita “detectie miscare”, o functie extrem de utila pentru orice posesor de camere de supraveghere. Un sistem video care nu face uz de aceasta facilitate la maxim este un sistem nefolosit la adevaratul potential.

Deoarece detectia de miscare este o facilitate atat de importanta, am gandit o serie de 3 articole individuale dedicate acestui subiect.

In acest articol (primul din cele trei articole dedicate functiei “detectie la miscare”) vom raspunde la urmatoarele intrebari:


(1) Ce este “detectia de miscare”?
(2) Ce tehnologii pentru “detectie miscare” exista?
(3) Care sunt mecanismele si principiile utilizate in “detectia de miscare”?
(4) Care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii “detectiei de miscare”?
(5) Concluzii finale

In al doilea articol gasiti un tutorial complet despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa trimita alarme pe telefon atunci cand detecteaza miscare.

In al treilea articol gasiti un tutorial complet despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa inregistreze doar atunci cand camerele detecteaza miscare.

Dar mai intai sa lamurim cateva aspecte importante.

(1) Ce este detectia de miscare?
Detectia de miscare este o functie integrata unui sistem de supraveghere (camere supraveghere si DVR), si ofera sistemului capacitatea de a depista miscarea de obiecte si persoane in suprafata pe care camerele o monitorizeaza. Practic, camerele sunt cele care detecteaza miscarea, iar DVR-ul este cel care proceseaza informatia si o foloseste (stocheaza inregistrarile, trimite alarme pe telefon, trimite email, etc).

(2) Ce tehnologii exista pentru “a detecta miscare”?
Exista mai multe tehnologii pentru detectie miscare implementate in camerele de supraveghere actuale, insa cele mai intalnite pe piata sunt detectia de miscare cu senzor infrarosu PIR si...

Comentarii (11)

Camerele mele de supraveghere vad in "ceata" pe timp de noapte

- 29 ianuarie 2020

camere supraveghere cu ceata noaptea

Imaginea de mai sus va este cunoscuta? Aveti una sau mai multe camere de supraveghere care pe timp de noapte au imaginea incetosata sau blurata? In acest articol veti afla ce cauzeaza aceasta problema si ce solutii exista.

Inainte sa “acuzati” camera de supraveghere de o calitate slaba trebuie sa stiti ca problemele de imagine de acest gen apar datorita unui fenomen numit “reflexie infrarosu in exces”. In engleza termenul tehnic este “Infrared bleeding”, dar traducerea mot-a-mot (“sangerare infrarosu”) suna prea dramatic. Practic, ce se intampla? Din cateva posibile cauze (pe care le vom discuta mai jos) parte din radiatia infrarosu pe care camera o proiecteaza noaptea se reflecta dintr-un obiect / corp aflat in apropiere si se intoarce in obiectivul camerei, orbind-o. Iata care sunt cauzele posibile:

1. Exista structuri sau obiecte in imediata apropiere a cadrului camerei. Aceste obiecte nu permit radiatiei infrarosu sa se imprastie in atmosfera si sa lumineze corect pe distanta, ci reflecta radiatia inapoi inspre camera. In aceasta situatie "ceata" va fi destul de uniforma pe toata imaginea. Cele mai comune obiecte care cauzeaza aceasta problema sunt: pereti, ziduri, cladiri, copaci, pomi si tufe. Orice zid, pom, copac, aflat in cadru ar trebui sa se afle la un minim de 6-7 metri de camera, in a doua jumatate a cadrului. Frunzele copacilor si pomilor sunt extrem de reflectorizante. Deci, atunci cand ganditi pozitionarea camerelor in locatie luati in considerare tot ce se afla in mediul inconjurator si asigurati-va ca in prima jumatate a cadrului camerei nu aveti astfel de obiecte sau vegetatie. Daca nu puteti evita aceste obiecte din imediata apropiere a camerei trebuie sa stiti ca aveti nevoie de o camera cu functia SmartIR. Cu aceasta functie puteti regla intensitatea radiatiei IR proiectata de camera, astfel incat sa minimizati fenomenul de reflexie. Iata un exemplu simplu in care un perete de carton aflat in...

Comentarii (1)

Camere de supraveghere cu sunet pentru exterior

- 29 decembrie 2019

audio over coax camere Hikvision cu sunet

De foarte multe ori, clientii interesati de un sistem de supraveghere doresc nu doar monitorizare video, ci si audio. Daca pentru interior un astfel de sistem video + audio poate fi implementat rapid si eficient, cand vorbim de supraveghere video + audio la exterior apar mai multe probleme. Prima si cea mai mare problema este efectul curentilor de aer (indiferent cat de mici) asupra microfoanelor cu preamplificare pe care sistemele de supraveghere le folosesc pentru a capta sunetul. Tehnologia folosita de microfoane pentru a putea acoperi o suprafata cat mai mare amplifica automat orice nivel de zgomot ambiental din apropierea microfonului. Cel mai des, la exterior, acest zgomot ambiental este cauzat de vant si mici curenti de aer, care transforma partea audio a sistemului intr-un suierat enervant si inutil. Din acest motiv, vreme de multi ani, sistemele de supraveghere cu audio au putut fi recomandate doar pentru interior. Hikvision spune ca a gasit o solutie. Noua tehnologie video si audio numita “Audio over coaxial”.

Solutia oferita de Hikvision se bazeaza pe camere de exterior (dar si de interior) cu microfon integrat, montat eficient si protejat de zgomotul ambiental, cu un echilibru testat intre nivelul de amplificare necesar pentru eficienta maxima si eliminarea zgomotului ambiental cat mai eficient.

Un alt avantaj major al tehnologiei “Audio over coaxial” de la Hikvision este modalitatea prin care se transmite semnalul audio de la camera pana la DVR. Inainte de aceasta tehnologie legatura audio avea nevoie de un traseu propriu de cablu. Cu “Audio over coaxial” semnalul video si cel audio ajung la DVR folosind acelasi cablu coaxial de date. Cablul coaxial folosit este cel uzual pentru sistemele de supraveghere (RG59 sau RG6) si nu este necesar cablu special sau scump.

Cu “Audio over coaxial” veti putea supraveghea eficient video + audio locatii precum: curti de case, parcari, magazine, etc, fara a fi necesar...

Comentarii (1)

Camere de supraveghere color pe timp de noapte

- 26 noiembrie 2019

Un mare dezavantaj al sistemelor de supraveghere este imaginea alb-negru din timpul noptii, atunci cand camerele trec in modul infrarosu. In lipsa luminii naturale, o camera de supraveghere foloseste un senzor de imagine special si radiatie infrarosu de la un proiector IR integrat pentru a forma imagine in intuneric. Dezavantajul este ca in mod infrarosu imaginea nu poate fi decat alb-negru. In alb-negru, pe langa evidenta lipsa a culorilor, devine mult mai dificila distingerea detaliilor si formelor. Doar camerele scumpe si foarte performante (in general camerele IP) sunt capabile sa ofere o conturare clara si precisa a obiectelor in mod infrarosu.

Majoritatea camerelor de pe piata insa nu reusesc acest lucru.

 O solutie prin care putem pastra imaginile color si pe timp de noapte este montarea de surse de lumina tip proiector pentru iluminarea corecta a zonelor monitorizate de camere. Cu suficienta lumina ambientala, camerele nu vor mai avea nevoie sa utilizeze modul infrarosu si vor putea forma imagini color. Aceasta solutie implica insa cheltuieli mari (trasee de cablu, proiectoare, stalpi montati, etc).



Dar daca mai exista o solutie? O solutie mult mai eleganta, accesibila si rapida de a avea imagini color, de calitate, in rezolutie mare, atat ziua cat si noaptea. Hikvision a gasit o astfel de solutie. Sistemele de supraveghere cu camere ColorVu.



Camerele ColorVu nu folosesc iluminare infrarosu pe timp de noapte, ci lumina alba de la un iluminator LED puternic integrat din fabrica. In plus, senzorul de imagine al camerei este unul foarte sensibil, capabil sa ofere imagini color in lumina scazuta.



Iata cum arata o camera Hikvision ColorVu de exterior, rezolutie 2 megapixel, iluminare LED pe 20 metri. Aceasta este varianta bullet (cu picior pentru prindere si reglaj) , dar exista si varianta dome ColorVu pentru exterior si interior. Camerele nu au nevoie de DVR-uri speciale si pot fi conectate pe orice DVR Hikvision capabil sa gestioneze rezolutia de ...

Comentarii (3)
Precedenta 1 2 3 4 5 Urmatoarea ... Ultima
Arhiva blog
Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.