Close
Categorii
Meniu
RSS

Blog

Top 5 senzori si detectoare de miscare pentru interior

- 29 mai 2020

top 5 senzori si detectoare miscare PIR interior pentru alarma

9 din 10 sisteme de alarmare anti-efractie instalate folosesc doar senzori si detectoare de miscare montate la interior. Fie ca vorbim de case, vile, birouri sau hale depozitare, peste tot gasim doar senzori si detectoare de interior. Dar de ce? Din 3 motive semnificative.

1. Detectoarele si senzorii de interior au preturi mult mai accesibile fata de senzorii si detectoarele de exterior. Orice detector de exterior, care trebui sa functioneze eficient in conditii de praf, ploaie, zapada, caini si pisici in curte, etc, este construit cu materiale si tehnologii mult mai costisitoare decat cele fololiste pentru detectorii de interior.

2. Detectoarele si senzorii de interior produc alarme false mult mai rar fata de senzorii si detectoarele de exterior. Detectoarele de exterior, care automat trebuie sa functioneze in ploaie, frig, zapada, vegetatie miscata de vant, produc inevitabil si alarme false.

3. Firmele de paza care preiau sisteme de alarma spre monitorizare prefera sistemele cu senzori si detectoare de interior. O firma de paza va accepta spre monitorizare doar sisteme complete, dar si cu risc minim de alarme false. Nici o firma de paza nu vrea sa trimita echipa de interventie de 3 ori pe noapte pentru alarme false.

Pentru ca detectoarele de interior sunt atat de raspandite ne-am gandit sa va prezentam o lista cu recomandarile noastre pentru cei mai buni 5 senzori de miscare de interior la care ar trebui sa va uitati atunci cand va ganditi sa cumparati un sistem de alarma. Fiecare din cei 5 detectori de miscare prezentati are propriile avantaje, dezavantaje si recomandari, iar lista nu este un top bazat pe calitate, ci mai mult pe raportul optim pret / calitate pe care fiecare detector il ofera. Ideea este sa puteti studia avantajele si dezavantajele fiecarui detector si sa ii combinati astfel incat sa obtineti cel mai bun sistem de alarma pentru dumneavoastra.

Locul 5 - Paradox DG75. Probabil cel mai performant detector de miscare pentru interior pe...

Comentarii (0)

Cum configuram un sistem de supraveghere sa inregistreze doar la detectie miscare?

- 30 aprilie 2020

inregistrare la detectie miscare - camere supraveghere

Orice sistem de supraveghere modern (fabricat in ultimii 6-10 ani) are obligatoriu integrata functia numita “detectie miscare”, o functie extrem de utila pentru orice posesor de camere de supraveghere. Un sistem video care nu face uz de aceasta facilitate la maxim este un sistem nefolosit la adevaratul potential.

Deoarece detectia de miscare este o facilitate atat de importanta, am construit o serie de 3 articole dedicate acestui subiect.

In primul articol am discutat despre principiile de functionare, avantajele si dezavantajele detectiei de miscare, dar si despre tipurile de detectie miscare disponibile pentru un sistem de supraveghere.

In al doilea articol am prezentat un tutorial complet despre activarea alarmelor la detectie miscare pe telefonul mobil.

Acum vom configura un DVR sa inregistreze doar la miscare. Cu aceste setari, sistemul de supraveghere va stoca inregistrari doar atunci cand camerele detecteaza miscare.

Sa incepem.

Inregistrarea la miscare este o functie care se activeaza cu cateva setari destul de simple, accesibile din meniul DVR-ului (sau NVR-ul daca vorbim de un sistem de supraveghere IP). Meniul DVR-ului poate fi accesat in mai multe moduri. Putem folosi un mouse si un monitor conectate direct la DVR. Putem folosi un calculator cu aplicatia CMS a producatorului (ivms-4200 in cazul sistemelor Hikvision). Sau putem folosi un browser de internet cu care sa accesam meniul web al DVR-ului prin internet sau prin reteaua locala.

In acest tutorial prezentam 2 metode. Atentie! Exemplele oferite folosesc DVR-uri Hikvision. Daca aveti un DVR de la alt producator veti avea o interfata diferita.

Metoda 1. Direct din meniul DVR-ului folosind un monitor si mouse. Pentru persoanele care nu au laptop sau care nu prea se pricep la calculatoare aceasta varianta este cea mai facila.

Metoda 2. Cu browser-ul Internet Explorer, disponibil pe orice calculator sau laptop cu Windows instalat. Da, orice Windows (chiar si cele mai moderne) ...

Comentarii (0)

Cum configuram un sistem de supraveghere sa trimita alarme pe telefon la detectie miscare?

- 8 martie 2020

alarme telefon detectie miscare hikvision

Orice sistem de supraveghere modern (fabricat in ultimii 6-10 ani) are integrata functia numita “detectie miscare”, o functie extrem de utila pentru orice posesor de camere de supraveghere. Un sistem video care nu face uz de aceasta facilitate la maxim este un sistem nefolosit la adevaratul potential.

Deoarece detectia de miscare este o facilitate atat de importanta, am gandit o serie de 3 articole individuale dedicate acestui subiect. In acest articol va prezentam un tutorial practic (cu imagini incluse) despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa trimita alarme catre telefonul mobil atunci cand detecteaza miscare.

In primul articol am discutat despre principiile de functionare, avantajele si dezavantajele detectiei de miscare, cat si despre tipurile de detectie miscare disponibile pentru un sistem de supraveghere.

In al treilea articol vom prezenta un tutorial complet despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa inregistreze doar atunci cand camerele detecteaza miscare.

Sa revenim la articolul de astazi.

Mai jos aveti toti pasii necesari pentru configurarea si activarea alarmelor la detectie miscare pentru un sistem Hikvision.

Ce aveti nevoie:

-un telefon mobil cu internet si aplicatia Hikvision ivms-4500 instalata. O puteti descarca gratuit de pe AppStore sau Google Play.
-sistemul de supraveghere de la care dorim sa primim alarme la miscare sa fie conectat la internet in mod corect si accesibil de pe telefon prin ivms-4500 (acesta este un tutorial despre activarea alarmelor pe telefon, nu despre cum conectam un sistem de supraveghere la internet. Daca nu aveti sistemul conectat la internet acest articol nu va fi de folos si va recomand sa parcurgeti tutorialul nostru pentru conectarea unui sistem de supraveghere la internet. Il gasiti AICI.
-un laptop sau calculator cu aplicatia ivms-4200 de la Hikvision instalata, pe care il vom folosi sa configuram DVR-ul. Puteti descarca aplicatia ivms-4200 de 

Comentarii (2)

Ce este si cum functioneaza detectia de miscare pentru un sistem de supraveghere

- 29 februarie 2020

detectie miscare camere supraveghere

Orice sistem de supraveghere modern (fabricat in ultimii 6-10 ani) are integrata functia numita “detectie miscare”, o functie extrem de utila pentru orice posesor de camere de supraveghere. Un sistem video care nu face uz de aceasta facilitate la maxim este un sistem nefolosit la adevaratul potential.

Deoarece detectia de miscare este o facilitate atat de importanta, am gandit o serie de 3 articole individuale dedicate acestui subiect.

In acest articol (primul din cele trei articole dedicate functiei “detectie la miscare”) vom raspunde la urmatoarele intrebari:


(1) Ce este “detectia de miscare”?
(2) Ce tehnologii pentru “detectie miscare” exista?
(3) Care sunt mecanismele si principiile utilizate in “detectia de miscare”?
(4) Care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii “detectiei de miscare”?
(5) Concluzii finale

In al doilea articol gasiti un tutorial complet despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa trimita alarme pe telefon atunci cand detecteaza miscare.

In al treilea articol gasiti un tutorial complet despre cum configuram un sistem de supraveghere Hikvision sa inregistreze doar atunci cand camerele detecteaza miscare.

Dar mai intai sa lamurim cateva aspecte importante.

(1) Ce este detectia de miscare?
Detectia de miscare este o functie integrata unui sistem de supraveghere (camere supraveghere si DVR), si ofera sistemului capacitatea de a depista miscarea de obiecte si persoane in suprafata pe care camerele o monitorizeaza. Practic, camerele sunt cele care detecteaza miscarea, iar DVR-ul este cel care proceseaza informatia si o foloseste (stocheaza inregistrarile, trimite alarme pe telefon, trimite email, etc).

(2) Ce tehnologii exista pentru “a detecta miscare”?
Exista mai multe tehnologii pentru detectie miscare implementate in camerele de supraveghere actuale, insa cele mai intalnite pe piata sunt detectia de miscare cu senzor infrarosu PIR si...

Comentarii (6)

Camerele mele de supraveghere vad in "ceata" pe timp de noapte

- 29 ianuarie 2020

camere supraveghere cu ceata noaptea

Imaginea de mai sus va este cunoscuta? Aveti una sau mai multe camere de supraveghere care pe timp de noapte au imaginea incetosata sau blurata? In acest articol veti afla ce cauzeaza aceasta problema si ce solutii exista.

Inainte sa “acuzati” camera de supraveghere de o calitate slaba trebuie sa stiti ca problemele de imagine de acest gen apar datorita unui fenomen numit “reflexie infrarosu in exces”. In engleza termenul tehnic este “Infrared bleeding”, dar traducerea mot-a-mot (“sangerare infrarosu”) suna prea dramatic. Practic, ce se intampla? Din cateva posibile cauze (pe care le vom discuta mai jos) parte din radiatia infrarosu pe care camera o proiecteaza noaptea se reflecta dintr-un obiect / corp aflat in apropiere si se intoarce in obiectivul camerei, orbind-o. Iata care sunt cauzele posibile:

1. Exista structuri sau obiecte in imediata apropiere a cadrului camerei. Aceste obiecte nu permit radiatiei infrarosu sa se imprastie in atmosfera si sa lumineze corect pe distanta, ci reflecta radiatia inapoi inspre camera. In aceasta situatie "ceata" va fi destul de uniforma pe toata imaginea. Cele mai comune obiecte care cauzeaza aceasta problema sunt: pereti, ziduri, cladiri, copaci, pomi si tufe. Orice zid, pom, copac, aflat in cadru ar trebui sa se afle la un minim de 6-7 metri de camera, in a doua jumatate a cadrului. Frunzele copacilor si pomilor sunt extrem de reflectorizante. Deci, atunci cand ganditi pozitionarea camerelor in locatie luati in considerare tot ce se afla in mediul inconjurator si asigurati-va ca in prima jumatate a cadrului camerei nu aveti astfel de obiecte sau vegetatie. Daca nu puteti evita aceste obiecte din imediata apropiere a camerei trebuie sa stiti ca aveti nevoie de o camera cu functia SmartIR. Cu aceasta functie puteti regla intensitatea radiatiei IR proiectata de camera, astfel incat sa minimizati fenomenul de reflexie. Iata un exemplu simplu in care un perete de carton aflat in...

Comentarii (0)

Camere de supraveghere cu sunet pentru exterior

- 29 decembrie 2019

audio over coax camere Hikvision cu sunet

De foarte multe ori, clientii interesati de un sistem de supraveghere doresc nu doar monitorizare video, ci si audio. Daca pentru interior un astfel de sistem video + audio poate fi implementat rapid si eficient, cand vorbim de supraveghere video + audio la exterior apar mai multe probleme. Prima si cea mai mare problema este efectul curentilor de aer (indiferent cat de mici) asupra microfoanelor cu preamplificare pe care sistemele de supraveghere le folosesc pentru a capta sunetul. Tehnologia folosita de microfoane pentru a putea acoperi o suprafata cat mai mare amplifica automat orice nivel de zgomot ambiental din apropierea microfonului. Cel mai des, la exterior, acest zgomot ambiental este cauzat de vant si mici curenti de aer, care transforma partea audio a sistemului intr-un suierat enervant si inutil. Din acest motiv, vreme de multi ani, sistemele de supraveghere cu audio au putut fi recomandate doar pentru interior. Hikvision spune ca a gasit o solutie. Noua tehnologie video si audio numita “Audio over coaxial”.

Solutia oferita de Hikvision se bazeaza pe camere de exterior (dar si de interior) cu microfon integrat, montat eficient si protejat de zgomotul ambiental, cu un echilibru testat intre nivelul de amplificare necesar pentru eficienta maxima si eliminarea zgomotului ambiental cat mai eficient.

Un alt avantaj major al tehnologiei “Audio over coaxial” de la Hikvision este modalitatea prin care se transmite semnalul audio de la camera pana la DVR. Inainte de aceasta tehnologie legatura audio avea nevoie de un traseu propriu de cablu. Cu “Audio over coaxial” semnalul video si cel audio ajung la DVR folosind acelasi cablu coaxial de date. Cablul coaxial folosit este cel uzual pentru sistemele de supraveghere (RG59 sau RG6) si nu este necesar cablu special sau scump.

Cu “Audio over coaxial” veti putea supraveghea eficient video + audio locatii precum: curti de case, parcari, magazine, etc, fara a fi necesar...

Comentarii (1)

Camere de supraveghere color pe timp de noapte

- 26 noiembrie 2019

Un mare dezavantaj al sistemelor de supraveghere este imaginea alb-negru din timpul noptii, atunci cand camerele trec in modul infrarosu. In lipsa luminii naturale, o camera de supraveghere foloseste un senzor de imagine special si radiatie infrarosu de la un proiector IR integrat pentru a forma imagine in intuneric. Dezavantajul este ca in mod infrarosu imaginea nu poate fi decat alb-negru. In alb-negru, pe langa evidenta lipsa a culorilor, devine mult mai dificila distingerea detaliilor si formelor. Doar camerele scumpe si foarte performante (in general camerele IP) sunt capabile sa ofere o conturare clara si precisa a obiectelor in mod infrarosu.

Majoritatea camerelor de pe piata insa nu reusesc acest lucru.

 O solutie prin care putem pastra imaginile color si pe timp de noapte este montarea de surse de lumina tip proiector pentru iluminarea corecta a zonelor monitorizate de camere. Cu suficienta lumina ambientala, camerele nu vor mai avea nevoie sa utilizeze modul infrarosu si vor putea forma imagini color. Aceasta solutie implica insa cheltuieli mari (trasee de cablu, proiectoare, stalpi montati, etc).Dar daca mai exista o solutie? O solutie mult mai eleganta, accesibila si rapida de a avea imagini color, de calitate, in rezolutie mare, atat ziua cat si noaptea. Hikvision a gasit o astfel de solutie. Sistemele de supraveghere cu camere ColorVu.Camerele ColorVu nu folosesc iluminare infrarosu pe timp de noapte, ci lumina alba de la un iluminator LED puternic integrat din fabrica. In plus, senzorul de imagine al camerei este unul foarte sensibil, capabil sa ofere imagini color in lumina scazuta.Iata cum arata o camera Hikvision ColorVu de exterior, rezolutie 2 megapixel, iluminare LED pe 20 metri. Aceasta este varianta bullet (cu picior pentru prindere si reglaj) , dar exista si varianta dome ColorVu pentru exterior si interior. Camerele nu au nevoie de DVR-uri speciale si pot fi conectate pe orice DVR Hikvision capabil sa gestioneze rezolutia de ...

Comentarii (1)

Incarcarea unei masini electrice de acasa - Sfaturi, echipamente, preturi

- 31 octombrie 2019

Industria masinilor electrice este intr-o continua crestere. Tehnologiile folosite in constructia masinilor electrice evolueaza rapid si masinile electrice sunt din ce in ce mai comune. Deci, putem spune ca cel putin in materie de autoturisme, masinile electrice sunt viitorul. Multe persoane au observat aceste lucruri si se gandesc ca in urmatorii 5-10 ani sa faca trecerea la o masina electrica. Probabil nu complet, dar cu siguranta a doua masina a familiei va putea fi electrica. Este bine deci sa stim de pe acum ce echipamente sunt neceare pentru incarcarea unei masini electrice.

Toti cei care se afla in etapa de proiectare sau ridicare a unei case ar trebui sa ia in considerare varianta integrarii a unei solutii de incarcare electrica la domiciliu.

Acest ghid este destinat celor ce doresc sa se informeze in legatura cu modalitatile, tehnologiile, echipamentele si preturile disponibile pentru incarcarea masinilor complet electrice si hibride.1. Ce masini electrice exista?Masinile care pot circula folosind doar energie electrica sunt impartite in 3 categorii:

HEV - Hybrid Electric Vehicle (Vehicul electric hibrid). Un automobil cu baterii, motor electric si motor termic (pe benzina sau diesel), dar fara posibilitatea de incarcare a bateriilor de la statii de incarcare. Bateriile se incarca intern, in mers, folosind energia generata de motorul termin si de franare. Un astfel de autoturism nu necesita si nu permite incarcare de la o statie de incarcare si este privit de foarte multa lume ca un simplu ”artificiu” dedicat corporatiilor cu flote mari de masini pentru ocolirea impozitelor asociate cu motoarele termice. Nu consideram ca aceasta clasa de masini electrice are un viitor.

PHEV - Plug-in Hybrid Electric Vehicle (Vehicul electric hibrid cu incarcare). Un automobil cu baterii, motor electric si motor termin (pe benzina sau diesel), cu posibilitatea de incarcare a bateriilor de la statii de incarcare. Un astfel de autoturism poate fi incarcat de la o ...

Comentarii (3)

Top 5 Sisteme de Supraveghere Complete

- 30 septembrie 2019

A spune ca un anume sistem de supraveghere este bun este o afirmatie relativa. Cat de bun este un sistem de supraveghere depinde de locatia unde se instaleaza sistemul si de asteptarile pe care utilizatorul le are de la sistem. Un sistem care este perfect intr-o anumita locatie poate fi complet inutil in alta locatie.

Desi utilitatea unui sistem este relativa, exista totusi o variabila simpla in baza careia se pot face recomandari concrete. Aceasta variabila este distanta liniara din cadrul camerelor pana la care utilizatorului poate distinge detalii importante, zi sau noapte (recunoastere faciala, recunoastere numere inmatriculare, etc). Dupa 10 ani in acest domeniu, din punctul meu de vedere, distanta pana la care putem distinge aceste detalii din imagini este criteriul de baza care defineste utilitatea reala a unui sistem de supraveghere.

In functie de rezolutie, de calitatea senzorului de imagine si de tipul lentilei, o camera de supraveghere ofera imagini de o calitate reala pana la o distanta specifica. Peste acea distanta detaliile din imagini vor deveni din ce in ce mai sterse, mai neclare. Ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer, iata un exemplu. Cu o camera Full HD de 2 megapixel, cu un senzor de imagine optimizat Day&Night veti obtine imagini din care veti putea recunoaste trasaturile si fetele oamenilor in primii 15 metri din cadrul camerei (poate fi ceva mai putin de 15 metri sau ceva mai mult, in functie de modelul camerei). Peste 15 metri imaginea devine una de ansamblu, in care veti mai recunoaste doar culorile hainelor sau formele mari, dar nu veti mai putea distinge detalii marunte.

In baza celor explicate mai sus va prezint 5 sisteme complete de supraveghere, gandite special pentru acoperirea eficienta a celor mai uzuale distante pentru care clientii au nevoie de monitorizare. Sistemul pe care l-am ales pentru fiecare distanta este sistemul cu pretul cel mai mic, care ofera insa calitatea promisa. Toate sistemele recomandate mai jos pot fi...

Comentarii (0)

Alimentare si video pe acelasi cablu UTP pentru camere supraveghere analog

- 31 august 2019

Conectarea camerelor de supraveghere pe un singur cablu, care sa rezolve simultan alimentarea si legatura video, este o facilitate extrem de utila pentru orice montaj. In acest sens au fost dezvoltate tehnologiile PoE si PoC (PoE pentru camere IP si PoC pentru camere analog), care permit alimentarea camerelor prin acelasi cablu folosit pentru legatura video. PoE sau PoC rezolva elegant problema alimentarii prin cablu de date, dar pentru a folosi aceste tehnologii trebuie neaparat sa folosim camere si unitati de inregistrare cu aceste tehnologii integrate din fabrica, iar acest lucru se traduce intr-un cost mult mai mare pentru aparatura, de cele mai multe ori inaccesibil majoritatii clientilor.

Dar nu toata lumea doreste toate avantajele pe care PoE / PoC le ofera (cititi mai multe despre PoE sau PoC), ci doar avantajul de a folosi un singur cablu pentru alimentare + video, la un cost cat mai mic. Va anunt ca exista o solutie rapida si eficienta de a implementa video + alimentare pe acelasi cablu fara echipamente scumpe, folosind aceleasi camere si DVR-uri normale si accesibile la care ne uitam cu totii cand cautam un sistem de supraveghere bun. Eu numesc aceasta solutie “PoE de Romania”. “PoE de Romania” este un artificiu, nu este o lectie trecuta in manualele instalatorilor, dar functioneaza si functioneaza bine.

Ideea de baza este foarte simpla si implica folosirea unui singur cablu de internet (UTP sau FTP) pentru fiecare camera. Veti vedea imediat cum se poate folosi un singur cablu UTP pentru legaturile de date si alimentare ale unei camere, fara a mai fi necesare alte cabluri.De ce UTP / FTP?1. Este un cablu foarte versatil, compus din 8 fire impartite in 4 perechi torsadate. Aceste 4 perechi pot fi distribuite astfel incat sa folosim 2 perechi pentru legatura de alimentare (o pereche PLUS 12V si o pereche MINUS 12V) si alte 2 perechi pentru legatura video (o pereche PLUS video si o pereche MINUS video).
2. Permite cablarea conform...

Comentarii (6)
Precedenta 1 2 3 4 5 Urmatoarea ... Ultima
Arhiva blog
Copyright © 2021 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.