Close
Categorii
Meniu
RSS

Blog

Cum aleg rezolutia unei camere de supraveghere?

- 28 ianuarie 2014
Pana acum cativa ani rezolutia camerelor de supraveghere analogice era masurata in linii TV (sau TVL). Acest numar de linii TV varia in general, in functie de modelul de camera, intre 420 si 1200 TVL, suficient ca din imaginile rezultate sa puteti obtine detalii cu adevarat utile, precum recunoasterea persoanelor sau numerelor de inmatriculare, pana la distante de maxim 5-6 metri. Si atat. Nu gaseati alternative mai performante decat daca ati fi apelat la camerele IP foarte scumpe.
Situatia s-a schimbat in ultimii ani odata cu aparitia tehnologiilor HD prin analog (TVI, CVI, AHD, SDI). Gasiti AICI un articol cu detalii despre fiecare tehnologie si diferentele dintre ele. Pe scurt, camerele de supraveghere cu aceste tehnologii sunt capabile sa ofere rezolutii foarte mari, incepand de la rezolutia deja banala HD de 1 Megapixel ( care este deja superiora rezolutiei vechi de 1200TVL), trecand prin 2 megapixeli FullHD, si mergand pana la 8 Megapixeli 4K. Iar progresul continua. Acum exista variante de unde un client poate alege pentru orice fel de solutie de supraveghere. Ca sa aveti si o comparatie vizuala, iata 2 exemple video de la 2 camere de supraveghere diferite. Prima imagine este de la o camera veche cu rezolutie 800TVL, iar a doua imagine este de la o camera TVI cu rezolutie 2 megapixeli. In acest moment puteti cumpara camera de 2 megapixeli la pret mai mic decat puteati cumpara camera de 800TVL acum 5 ani. Atat de mult a evoluat tehnologia.

 
Cateva cuvine si despre ce este "rezolutia". Imaginile pe care le vedem pe monitoare, televizoare, telefoane, tablete, etc, sunt imagini digitale formate din multe puncte mici, asezate unul langa altul, care privite privite de ochiul uman capata sens. Rezolutia este numarul de puncte (tehnic se numesc pixeli) din care este alcatuita o imagine digitala. Cu cat mai multe puncte (pixeli) in imagine, cu atat mai dense si concentrate detaliile pe care le vom putea recunoaste din imagine. In acest moment...
Comentarii (0)

Cum aleg un DVR? Ghid complet achizitie DVR

- 20 ianuarie 2014

Contrar celor mai multe pareri, nu doar camerele de supraveghere sunt elemente important ale unui sistem de supraveghere, ci si DVR-ul. Intreg ansamblul camere + DVR trebuie sa functioneze in echilibru, iar DVR-ul este elementul central, care primeste informatia bruta de la camere, o prelucreaza, o transforma in format digital, o stocheaza pe Hard-Disk si o pune la dispozitia dumneavoastra (pe monitor, televizor, pe telefon mobil, pe laptop, pe PC, etc). Prelucrarea semnalului brut de la camere si transformarea acestuia in format digital este extrem de important. Un DVR de calitate va fi capabil sa faca aceasta prelucrare si transformare de la analog la digital fara pierderi, rezultand in imagini clare, cat mai apropiate de realitate.

Datorita importantei DVR-ului am dedicat acest articol punctelor cruciale la care trebuie sa fiti atent atunci cand alegeti un DVR pentru viitorul dumneavoastra sistem de supraveghere.

Dupa ce parcurgeti acest ghid va trebui sa stiti si cum sa alegeti camerele de supraveghere potrivite locatiei. In acest sens va recomandam ghidul nostru complet pentru ALEGEREA CAMERELOR DE SUPRAVEGHERE POTRIVITE.

Ne intoarcem acum la caracteristicile importante ale unui DVR.

Rezolutia de afisare si inregistrare a DVR-ului

Alegeti rezolutia de afisare si inregistrare a DVR-ului in functie de calitatea pe care doriti sa o obtineti de la sistemul video. Atentie! O prima capcana in care puteti cadea este sa confundati rezolutia de afisare live a imaginilor cu rezolutia la care DVR-ul poate stoca imagini. Aceste doua rezolutii pot fi diferite la unele modele de DVR. Este foarte important sa va asigurati ca rezolutia de inregistrare este la acelasi nivel cu rezolutia live, altfel imaginile din inregistrari vor fi mai slabe decat imaginile afisate in timp real.

Cateva cuvine si despre ce este "rezolutia". Imaginile pe care le vedem pe monitoare, televizoare, telefoane, tablete, etc, sunt imagini digitale formate din multe puncte mici, asezate unul...

Comentarii (6)

Alegerea camerei de supraveghere video potrivite - 4 caracteristici importante

- 16 decembrie 2013

Alegerea camerei de supraveghere potrivite este poate cea mai dificila parte a implementarii unui sistem de monitorizare. Luati in considerare cele 4 aspecte prezentate mai jos si veti fi multumit de imaginile camerelor dumneavoastra de supraveghere.

1. Ce lentila trebuie sa folosesc?

Alegerea lentilei este foarte importanta pentru obtinerea rezultatelor dorite. Degeaba ati cumparat camere scumpe daca lentila este aleasa prost. Veti gasi in caracteristicile camerei ceva numit "distanta focala a lentilei", masurata in milimetri. Exemple: 2.8mm, 3.6mm, 6mm, 12mm, etc. Aceasta valoare determina unghiul de deschidere al camerei (atat orizontal cat si vertical). Cu cat distanta focala este mai mica, cu atat mai mare unghiul camerei. Cu cat distanta focala este mai mare, cu atat mai mic unghiul camerei.

Imaginea de mai jos explica cel mai usor ce fel de imagine veti obtine cu o camera montata intr-un punct fix, dar cu lentile de diferite dimensiuni. Veti observa cum pe masura ce marim lentila, unghiul de acoperire al camerei scade, iar zoom-ul creste. In primul cadru, cel cu lentila 2.8mm, avem unghiul cel mai larg (aproape 90 grade), dar nu putem distinge prea multe detalii la distanta. In situatia extrema a unei lentile de 60mm avem un unghi foarte ingust cu zoom mare. Nu acoperim decat o suprafata foarte ingusta, dar putem recunoaste detalii marunte la distanta.

comparatie lentile camere supraveghere

Ca un ajutor suplimentar, tabelul de mai jos va fi de folos in alegerea lentilei potrivite nevoilor dumneavoastra. In tabel gasiti lentilele posibile si unghiurile pe care le veti obtine cu acele lentile, pentru o camera de supraveghere cu senzor de imagine de 1/3" (senzorul cu dimensiunea cea mai intalnita pe piata). Am marcat cu rosu cele mai uzuale si utile lentile. Lentilele de 2.8mm si 3.6mm, datorita unghiurilor mari, sunt cele mai utile in majoritatea sistemelor (locuinte, afaceri, magazine, ateliere, etc).

Tabel Caracteristici Camere SupraveghereAlegerea unghiului potrivit depinde de la locatie la locatie, dar ca o regula generala,...

Comentarii (18)

Ghid achizitie sistem supaveghere video exterior: Avantaje, Pasi, Sfaturi

- 27 noiembrie 2013

In acest articol oferim indrumare si mai multe sfaturi pentru cei ce se gandesc sa isi monteze un sistem de supraveghere de exterior si doresc sa se informeze inainte de a cumpara. Vom enumera avantajele si beneficiile unui astfel de sistem, vom prezenta pasii prin care puteti stabili singuri ce sistem vi se potriveste, si, nu in ultimul rand, vom oferi cateva recomandari si sfaturi utile pentru implementare.

Avantajele unui Sistem de Supraveghere de Exterior


  • Aveti posibilitatea sa va urmariti propria curte sau spatiul din jurul locuintei si afacerii in timp de sunteti in casa, pe canapea, de pe televizor sau monitor. Acest lucru ofera control si liniste.
  • Simpla prezenta a camerelor de supraveghere descurajeaza raufacatorii. Cu camerele montate la vedere, oricine ar avea vreun gand malitios se va gandi de doua ori.
  • Cand plecati in vacanta, sau pur si simplu cand nu sunteti acasa, va puteti urmari locuinta de oriunde, de pe telefon, tableta, laptop. Veti fi mai linistiti si va veti bucura mai mult de concediu stiind ca totul este in regula.
  • Afacerea dumneavoastra depinde de eficienta angajatilor. Urmariti-le activitatea si fiti sigur ca stiu ca cineva ii urmareste cand sunt la munca. Veti fi surprins de rezultatele pozitive.
  • In situatia in care are loc un eveniment neplacut puteti sa verificati inregistrarile video si sa obtineti informatii utile despre cauza problemei sau despre persoana responsabila.
  • Cu functia de detectie la miscare a camerelor puteti folosi sistemul video pe post de sistem de alarma. Activati detectia la miscare si de fiecare data cand cineva trece prin cadrul camerei veti fi anuntat.
  • Reduceti bugetul alocat pentru paza umana implementand un sistem video centralizat. Un post de monitorizare permanenta impreuna cu un post de interventie pot inlocui cu succes nevoia multor posturi de paza costisitoare. Societatea noastra a implementat deja cu succes aceasta solutie la multi clienti, iar rezultatele sunt excelente.

Cum imi...

Comentarii (5)

Ce trebuie sa stii despre sistemele de supraveghere wireless

- 6 noiembrie 2013

Sistemele de supraveghere wireless au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani. Principalele motive pentru aceasta popularitate sporita sunt:
-progresele tehnologice din domeniul WiFi
-scaderea semnificativa a preturilor pentru aceste echipamente
-comoditatea si usurinta instalarii unui astfel de sistem

In continuare gasiti un ghid recomandat celor care se gandesc la un sistem wireless. Ghidul contine informatiile pe care trebuie neaparat sa le cunoasteti inainte de a face o achizitie cu aparatura wireless. In plus, va oferim si cateva recomandari de kit-uri supraveghere wireless complete pe care va puteti baza, testate si utilizate de catre tehnicienii nostri.


1. De ce sunt utile camerele wireless?


Camerele si sistemele de supraveghere wireless sunt utile urmatoarelor persoane:
    •    celor ce doresc sa evite fire si cabluri inestetice pozate pe pereti.
    •    celor ce nu au posibilitatea fizica sa traga cabluri pana in locul unde doresc sa monteze camere de supraveghere.
    •    celor ce au de montat camere de supraveghere pe distante foarte mari, caz in care costul cablurilor necesare va fi foarte ridicat.
    •    celor ce doresc un sistem de supraveghere modern si estetic.


2. Cum functioneaza o camera de supraveghere wireless?


Ca si camerele pe fir, camerele wireless sunt de doua tipuri: analogice (camere ce se conecteaza la un DVR) si digitale (camere IP ce se conecteaza la o retea locala de internet).


Camerele wireless analogice nu mai exista pe piata datorita multiplelor probleme de transmisie si securitate de care au dat dovada. Semnalul acestor camere putea fi foarte usor bruiat si interceptat. Din acest motiv, solutia wireless analog nu era una fiabila, iar standardele de securitate moderne au impus scoaterea acestei variante de pe piata.

Solutia sigura si eficienta este cea a camerelor de supraveghere...

Comentarii (7)

Doresc un sistem de supraveghere ieftin si bun

- 22 octombrie 2013

Poate cea mai intalnita solicitare pe care eu si colegii mei o primim este cea pentru un "sistem de supraveghere bun si ieftin". Cei mai multi dintre cei cu aceasta solicitare au de monitorizat o casa, o curte, o mica afacere (spalatorie, service auto, magazin, etc) si doresc o solutie eficienta si fiabila, la un buget decent, dar nu stiu ce sa aleaga, iar internetul este plin de tot felul de oferte.

In acest articol oferim raspunsuri si recomandari exact acestor clienti, pe care ii incurajam sa citeasca pana la capat. Vor gasi indrumarea necesara pentru a putea face o alegere informata.

Vom incepe cu enumerarea conditiilor obligatorii pe care sistemul de supraveghere bun si ieftin trebuie sa le indeplineasca pentru a putea fi considerat atat bun cat si ieftin.

Apoi vom recomanda cateva sisteme care respecta toate conditiile si sunt ideale pentru locatiile enumerate mai sus.

In final vom prezenta fiecare componenta din sistemele recomandate si vom argumenta motivele pentru care le-am inclus in acele sisteme.


1. Conditii obligatorii de indeplinit


Fiabilitate

Clar o conditie obligatorie. Indiferent de pret, un sistem adevarat de supraveghere trebuie sa functioneze corect si fara probleme multi ani la rand. Un sistem de 600RON care functioneaza 6 luni si apoi cedeaza este in realitate mult mai scump decat un sistem de 800RON care functioneaza 6 ani fara probleme. Trebuie deci sa construim sistemul nostru "bun si ieftin" cu aparatura de calitate, capabila de functionare 24/24 timp de multi ani, fara defectiuni si probleme tehnice. Pe piata exista multe sisteme care ofera o calitate buna a imaginilor, dar nu si fiabilitate. Trebuie sa evitam asa ceva. Nu se justifica o investitie intr-un sistem care va avea probleme de functionare in cateva luni. Cele mai comune probleme de fiabiliate sunt: camere de supraveghere care fac condens cand temperaturile coboara sub 0 grade, LED-uri infrarosu care se ard dupa cateva saptamani de functionare, Hard Disk-uri care...

Comentarii (0)

Bine ati venit pe Supraveghere24.ro

- 18 octombrie 2013

Bine ati venit!

In ultimii ani, Supraveghere24 a devenit un nume recunoscut pentru servicii complete si de calitate in domeniul sistemelor de securitate.

Suntem o echipa de profesionisti formata din ingineri, tehnicieni si consultanti vanzari, care se ocupa cu recomandarea, construirea, comercializarea si instalarea solutiilor de securitate de orice fel.

Supraveghere24 este un brand reprezentat de societatile comerciale Omega Serv SRL (distributie de echipamente de securitate si IT la nivel national din anul 1996) si Omega Instal Security SRL (instalare de sisteme de securitate la nivel national din anul 2012).

In aceasta formatie am pornit la drum, cu un singur scop: sa oferim clientilor nostri solutii de securitate complete.

Mai exact vorbim despre:

- recomandari si sfaturi utile si gratuite de la instalatori, nu de la simpli vanzatori. Este crucial ca dumneavoastra, clientul, sa intelegeti clar ce avantaje si dezavantaje are sistemul pe care vi-l doriti, iar aceste lamuriri pot fi oferite doar de un profesionist in domeniul sistemelor de securitate.

- constructia completa a solutiei pentru fiecare client in parte. Fiecare client este unic si fiecare problema de rezolvat este diferita. Dorim sa oferim clientilor cea mai buna optiune, cu maximul de performanta, la costul minim.

- o gama completa de produse de calitate, testate si utilizate chiar de catre tehnicienii nostri in montajele efectuate de societatea noastra de instalari. Urmarim constant evolutia tehnologiilor si preturilor de pe piata, avem contracte cu furnizorii cei mai importanti de echipamente de supraveghere si antiefractie, ne documentam despre cele mai noi si eficiente solutii si alegem sa comercializam si sa instalam doar produsele in care avem incredere.

- oferte speciale pentru pachete complete de alarma si supraveghere video. Mereu vom pune la dispozitia clientilor nostri solutii deja asamblate, la pretul cel mai bun posibil. Pentru a fi la curent cu promotiile noastre va...

Comentarii (52)
 Prima ... Precedenta 7 8 9 10 11
Arhiva blog
Copyright © 2021 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.