Close
Meniu

Alarma Antiefractie

In oferta noastra veti gasi toate componentele necesare alcatuirii sistemului de alarma potrivit cerintelor dumneavoastra (centrale, detectoare si senzori de orice tip, sirene de interior si exterior, module de comunicatie, tastaturi, contacte magnetice, etc), dar si kituri complete si testate de catre tehnicienii nostri. Daca doriti sa stiti ce aveti nevoie pentru a va compune de unul singur sistemul de alarma, va invitam sa parcurgeti informatiile din aceasta pagina.

1. Ce este un sistem de alarma?

Un sistem de alarma (sau sistem antiefractie) este un sistem format din multiple componente electronice interconectate, al carui scop este de a detecta si semnala prezenta persoanelor nedorite.

2. La ce foloseste un sistem de alarma?

Sistemele de alarma pot fi folosite in locuinte, spatii comerciale, spatii industriale, etc, atat la interior cat si la exterior. Multa lume stie ca sistemele de alarma sunt folosite strict pentru detectia de intrusi, dar ele ofera si detectie de incendiu, gaz metan, monoxid de carbon, chiar si inundatie. Trebuie doar alese si conectate la centrala detectoarele potrivite.

Un sistem de alarma poate fi cuplat, pentru eficienta sporita, cu un sistem de monitorizare video. Impreuna, cele doua solutii pot lucra in tandem pentru a inregistra tot ce se intampla in locatie in eventualitatea unui incident.

Sistemele de alarma sunt de dimensiuni diferite, de la solutii mici, limitate la cativa senzori si o sirena de interior, pana la sisteme complexe, pe diferite partitionari logice, cu control de la distanta si modalitati de alarmare diverse.

3. Din ce este alcatuit un sistem de alarma?

Pe scurt, un sistem de alarma serios si pregatit sa faca fata oricarei situatii este alcatuit din urmatoarele (componentele marcate sunt obligatorii): centrala de alarma, tastatura, unul sau mai multi senzori pentru detectarea de evenimente (senzor de miscare, vibratie, soc, scurgeri de gaz, etc), o sirena, accesorii (acumulator, traf, cutie metalica, cablu), componente optionale (modul IP/SMS pentru raportare evenimente pe telefon, telecomanda, tastaturi suplimentare, etc). Iata mai multe detalii despre fiecare componenta in parte.

A. Centrala de alarma (unitatea centrala)

Putem spune ca centrala este “creierul” sistemului. Se monteaza intr-o cutie metalica pentru protectie, intr-un loc ferit, cu o sursa de alimentare stabila la dispozitie. Rolul centralei este de a interpreta semnalele primite de la senzori, de a urmari starile de armare / dezarmare, de a semnala alarme sau probleme generale cu sistemul, si multe altele. Orice proiect de antiefractie trebuie sa porneasca prin alegerea centralei potrivite.

B. Senzorii (detectoare)

Senzorii sunt dispozitive care percep miscare, vibratii, socuri, scapari de gaze, etc. Desigur, fiecare senzor este responsabil de o anumita sarcina, si exista multe tipuri de astfel de senzori, proiectati cu diverse scopuri si folosind tehnologii diferite. Exista senzori potriviti pentru orice problema.

C. Sirena

Sirena poate fi de interior sau de exterior, cu avertizare sonora si luminoasa, sau doar cu avertizare sonora. O sirena ofera doua avantaje majore: alarmeaza ocupantii locatiei si persoanele din jur de o spargere si alunga intrusii prin inducerea factorului de frica.

D. Tastatura

Tastatura este o componenta electronice cu taste, in general montata pe un perete in apropierea intrarii principale, a carei functie principala este de a oferi o modalitatea de interactiune intre utilizator si sistem. Tastatura este folosita pentru programarea intregului sistem, introducerea de utilizatori si coduri, armare si dezarmare sistem. Pe langa butoane, tastatura are si indicatori luminosi sau un afisaj, uneori pe amandoua. Se pot conecta mai multe tastaturi la acelasi sistem de alarma.

E. Conexiunile intre componente

Am mentionat ca centrala este elementul principal al intregului sistem (de aici si numele de “CENTRALA”), deci restul componentelor trebuiesc conectate cu aceasta. Aceste conexiuni pot fi prin legatura directa pe fir sau prin legatura radio wireless.

F. Componente auxiliare

In plus, fata de echipamentele enumerate mai sus, intr-un sistem de alarma complet exista si:

 • acumulator de rezerva pentru situatia in care exista o pana de curent
 • suporti pentru detectoare
 • modalitati de prindere
 • tablouri metalice
 • sirene suplimentare
 • tastaturi suplimentare

De stiut ca sistemele antiefractie sunt deseori cuplate cu un serviciu de monitorizare, folosind un modul de comunicatie. In eventualitatea unei alarme se trimite automat un mesaj de alarma catre dispeceratul de paza si/sau telefonul mobil al proprietarului. Modalitatile de transmitere a evenimetelor sunt pe linie telefonica, internet, telefonie mobila.

4. Ce fel de senzori exista?

Este important sa stiti ce tehnologii de detectie exista si la ce solutii puteti apela. Mai jos aveti o lista cu posibile rezolvari la problemele de securitate cu care va confruntati.

A. Detector miscare PIR (Detector pasiv infrarosu)

Probabil cel mai folosit dispozitiv de detectie, folosit foarte mult datorita eficientei dovedite si pretului scazut. Sesizeaza schimbarile bruste de caldura in zona monitorizata. Vulnerabil daca intrusul gaseste o solutie de a-si masca temperatura corpului. Exista si in varianta wireless.

B. Detector miscare in dubla tehnologie IR + MW (Detector Infrarosu si Microunde)

Mai eficient decat detectorul clasic PIR datorita modalitatii de detectie duble. Este si mai scump insa. Exista variante de interior cat si de exterior. Exista si in varianta wireless.

C. Contact magnetic

Mic, ieftin si eficient. Daca este montat corespunzator, ofera o modalitate foarte buna de a detecta o posibila spargere pana ca aceasta sa aiba loc. Practic, alarma se va declansa inainte ca intrusul sa ajunga in locuinta dumneavoastra. Exista si in varianta wireless.

D. Alti senzori

Mai rar utilizati, dar foarte utili sunt si senzorii de mai jos. De asemenea, toate tipurile exista si in varianta wireless.

 • Senzori de fum
 • Senzori de gaz
 • Senzori de monoxid de carbon
 • Senzori de geam spart
 • Senzori de vibratii

 

Copyright © 2024 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.