Close
Categorii
Meniu
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.

Dahua sau Hikvision? Ce camere sa aleg?

hikvision vs dahua

Dahua sau Hikvision? O intrebare foarte comuna pe piata sistemelor de supraveghere din Romania. Hikvision si Dahua sunt cele mai mari nume asociate cu acest domeniu in Romania, doua companii cu greutate internationala. Desigur ca exista multi alti producatori de echipamente de supraveghere, insa este recunoscut ca acesti doi producatori au acoperit cel mai bine piata pe segmentul “cel mai bun raport pret / calitate”. Dovada este ca majoritatea ofertelor pe care clientii le primesc de la firme instalatoare sunt bazate pe produse Hikvision sau Dahua. Si este si normal sa fie asa, gama de produse pe care acesti producator o scot pe pe piata acopera un spectru foarte larg de calitate, cu echipamente potrivite pentru orice solutie, indiferent cat de complexa.

Atat Dahua cat si Hikvision ofera o gama similara de produse, similare in sensul ca specificatiile a 2 produse echivalente sunt aproape identice. Hikvision ofera inclusiv o gama completa de produse de control acces si alarma, acoperind toate segmentele de piata. In materie de supraveghere video insa, atat de asemanatoare sunt performantele produselor de la acesti producatori, incat oricine are ocazia sa “se joace” cu echipamente Dahua si Hikvision va ajunge sa aiba o preferinta fata de un brand sau celalalt bazat mai de graba pe interfata, usurinta utilizarii si configurarii, si experientei de zi cu zi, decat in baza unor diferente de calitate a imaginii sau constructiei.

Deoarece majoritatea distribuitorilor si instalatorilor de sisteme de supraveghere de pe piata au ales deja un producator cu care sa lucreze si pe care sa il promoveze, indiferent de avantajele sau dezavantajele aparute in ultimii ani, este dificil ca un client necunoscator sa obtina o parere obiectiva cu ajutorul careia sa opteze pentru Dahua sau pentru Hikvision. Deoarece niciun client nu doreste sa cheltuie bani si timp pentru a incerce ambele variante doar de dragul unui experiment, am decis ca in acest articol sa va prezentam motivele pentru care noi am ales sa lucram cu Hikvision. Poate argumentele pe care le vom enumera vor fi utile si pentru dumneavoastra.

Pentru acest articol am luat in considerare atat segmentul camerelor IP, cat si segmentul camerelor analog.

Si pentru ca majoritatea solutiilor de supraveghere cu raport optim pret / performanta se bazeaza pe solutii analog, trebuie sa stiti ca:
- Dahua este dezvoltatorul tehnologiei HD analog cu numele HDCVI, care la aparitie oferea calitate HD a imaginii, preturi reduse si instalare usoara, exact cum oferea tehnologia analog veche.
- Pe cealalta parte, Hikvision a raspuns cu tehnologia HD analog cu numele HDTVI (distribuita pe piata sub denumirea comerciala TurboHD), care a imbunatatit si mai mult calitatea oferita de HDCVI.
O comparatie detaliata, cu avantaje si dezavantaje clare, intre aceste doua tehnologii foarte asemanatoare gasiti AICI.

Pentru o idee mai clara despre diferentele si asemanarile dintre camerele IP produse de acesti doi producatori puteti studia articolul nostru “Camera IP Hikvision vs. Camera IP Dahua”.

Daca in materie de calitate nu exista mari diferente intre Hikvision si Dahua, haideti sa facem o comparatie din alte puncte de vedere:

1. Diversitate de produse ( Hikvision 1 - 1 Dahua )

Cu cat mai variata este lista de modele din care putem alege echipamente pentru un proiect, cu atat mai mari sanse sa gasim produsul potrivit pentru o situatie anume. La acest capitol Dahua avea avantajul acum cativa ani. In acest moment insa scorurile s-au echilibrat, ambii producatori avand o gama foarte diversa de produse IP si analog de peste 100 modele.

2. Compatibilitate cu alte tipuri de camere ( Hikvision 2 - 1 Dahua )

Toate modele DVR de la Hikvision, inclusiv cele mai ieftine, ofera suport pentru camere analog pe orice tip de format (AHD, TVI, CVI, CVBS), impreuna cu un numar suplimentar de intrari pentru camere IP. Singura problema cu DVR-urile Hikvision este ca desi sunt compatibile cu toate tehnologiile de pe piata, calitatea maxima a imaginii si calitatii video se obtine doar prin utilizarea integrala de produse Hikvision pentru tot sistemul video.
Aproape toate modelele de camere de la Hikvision sunt disponibile si in varianta compatibila cu orice tehnologie de DVR, nu doar cu tehnologia HDTVI (turboHD) de la Hikvision. Acest lucru inseamna ca putem instala camere Hikvision pe DVR-uri de orice tehnologie, de la orice producator.
Dahua, desi cu o gama foarte variata de produse, dezamageste prin faptul ca modelele accesibile de DVR-uri sunt disponibile doar in varianta CVI. Daca dorim sa integram camere de alta tehnologie pe DVR-uri Dahua trebuie sa optam neaparat pentru gama de produse Tribrid din lista lor, care din pacate are un pret destul de ridicat.
Datorita compatibilitatii mai bune cu produse de la alti producatori, Hikvision castiga acest capitol.

3. Intretinere, suport tehnic si disponibilitate ( Hikvision 3 - 1 Dahua )

Acesta este capitolul unde Hikvision a depasit clar Dahua, si este motivul principal pentru care noi am ales sa lucram cu ei. Hikvision colaboreaza cu multi parteneri si distribuitori pe multe continente (inclusiv Europa si America) si ofera si suport tehnic solid si prompt. Asta se traduce intr-o relatie placuta si profesionala cu clientul atunci cand acesta are nevoie de ajutor.
Dahua insa, datorita unor probleme financiare, nu a reusit sa puna la punct un serviciu de suport la fel de performant. In plus, distribuitorii de produse Dahua nu pastreaza pe stoc toata gama de produse Dahua, axandu-se pe anumite modele mai populare. Toate aceste probleme conduc la consultanta tehnica si service inferior atunci cand clientul are nevoie de ele.

Concluzie

Putin separa acesti producatori cand vorbim de calitatea imaginii si a constructiei. Alegerea si recomandarea noastra a fost pentru Hikvision pentru ca, pe langa calitatea imaginii si constructia produselor, in viata reala, clientii au nevoie si de suport tehnic solid, service rapid, disponibilitate produse, pentru a beneficia de un sistem de supraveghere complet. Hikvision, datorita cresterii mondiale mult mai mari reuseste sa ofere un pachet complet. Gasiti AICI toata gama de produse Hikvision, impreuna cu tutoriale si detalii amanuntite.

Cu stima,

Istrate Alexandru
Inginer Sisteme Securitate
Supraveghere24.ro

Lasa un comentariu
Arhiva blog
Copyright © 2018 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.