Close
Categorii
Meniu
RSS

Blog

Kituri supraveghere de calitate - turboHD Hikvision

- 28 martie 2016

Pana acum ceva timp, daca doream un sistem de supraveghere cu imagini de reala calitate trebuia sa apelam la camere de supraveghere IP. Camerele IP, desi performante, au un pret mai mare decat camerele analogice si sunt si mult mai greu de configurat. Din fericire, exista acum o alternativa performanta, accesibila si usor de instalat, tehnologia HDTVI turboHD de la Hikvision.

Hikvision este poate cel mai mare producator de echipamente de supraveghere din lume, cu produse de calitate la standarde internationale, suport tehnic complet, preturi extrem de competitive.

Gasiti AICI pagina web Hikvision pentru Europa, iar AICI aveti pagina de suport tehnic, de unde puteti descarca toata documentatia si toate aplicatiile Hikvision.

In acest articol am parcurs pe capitole toate componentele de care aveti nevoie pentru alcatuirea unui sistem de supraveghere complet si de cea mai buna calitate, iar la fiecare pas am oferit sugestii si exemple concrete de produse pe care Supraveghere24, ca societate instalatoare de sisteme de securitate, le recomanda. Toate componentele si pachetele de supraveghere pe care le recomandam in acest articol indeplinesc urmatoarele cerinte:

1. Imagini live si inregistrari de calitate pe timp de zi si de noapte, din care sa putem distinge numere de inmatriculare si fete umane pe distante incepand cu 10 metri (camerele de supraveghere Hikvision HD 720p) si mergand pana la 20, chiar 30 de metri (camerele de supraveghere Hikvision Full HD 1080p Hikvision).

2. Fiabilitate crescuta a sistemului. Sistemul va functiona non-stop, zi si noapte, fara probleme, timp de multi ani.

3. Instalare si configurare simpla, la indemana oricui, cu suport tehnic complet pentru orice setare.

4. Un pret corect, fara sume de bani aruncate pe geam pe lucruri de care nu aveti nevoie, dar cu accentul pus pe calitatea sistemului.

5. Kituri complete, cu toate echipamentele necesare punerii in functiune a intregului sistem:

 • DVR Hikvision de top, cu functii de detectie...
Comentarii (1)

Ce Hard Disk (HDD) sa Aleg pentru Sistemul meu de Supraveghere Video

- 23 februarie 2016

Alegerea hard disk-ului potrivit sistemului de supraveghere pe care il folositi este o provocare. Hard disk-urile, pe langa capacitatea de stocare mai mare sau mai mica, difera unul fata de celalalt din multe alte puncte de vedere. Hard disk-urile sunt construite cu anumite scopuri si intrebuintari proiectate din fabrica. Sa luam ca exemplu hard disk-ul unui laptop sau calculator personal. Aceste unitati, desi folosite des, nu sunt active 24 / 24. De cele mai multe ori inchidem laptopul sau PC-ul seara sau cand plecam in concediu. Nu dorim insa sa inchidem niciodata DVR-ul sau NVR-ul care stocheaza inregistrarile sistemului de supraveghere. Hard Disk-ul utilizat pentru stocarea de inregistrari video functioneaza fara oprire, se roteste non-stop, stocheaza non-stop informatie, deci are nevoie de o constructie mai robusta pentru a face fata utilizarii mai intense.

La alegera unui hard-disk pentru un sistem de supraveghere trebuie sa luati in considerare uramtorii factori.

1. Capacitatea de stocare

Acesta este aspectul cel mai important al stocarii. Un hard de capacitate foarte mare pentru o singura camera de supraveghere este o risipa, un hard prea mic nu va oferi stocare suficienta, iar alegerea la intamplare nu este o optiune sanatoasa. Este nevoie de putina matematica. O formula exacta de calcul a spatiului necesar pentru un hard este greu de pus la punct datorita multitudinii de factori ce afecteaza calculul (numarul de camere, tipul camerelor, rezolutia, compresia, numarul de zile de inregistrare necesare, numarul de ore zilnice de inregistrare, etc).

Cu toate acestea, o estimare destul de exacta pentru spatiul de stocare necesar pentru un sistem de supraveghere poate fi obtinuta cu formula:

T = N x H x Z x G

unde:

T = spatiu total necesar pentru sistemul de supraveghere. Aceasta este informatia care ne intereseaza.

N = numarul de camere din sistem

H = numarul de ore din zi in care sistemul inregistreaza (daca sistemul este setat sa inregistreze non...

Comentarii (13)

Cum sa-ti Monitorizezi Autoturismul Parcat la Bloc

- 4 februarie 2016

Va prezentam o solutie eleganta, eficienta si accesibila pentru monitorizarea autoturismului parcat in fata blocului.

Cele mai multe solicitari pentru astfel de solutii le primim de la clienti care locuiesc la bloc si doresc sa monteze o camera de supraveghere de la un balcon pentru a urmari masina din parcare.

Iata sugestiile noastre.

1. Distante mai mici de 15 metri de la apartament pana la masina

Pentru distante mai mici de 15 metri de la apartament pana la masina puteti folosi o camera cu rezolutie HD si lentila fixa.

Recomandam camera IP-ZEM36-1.3 pentru monitorizare si NVR-ul ADN-448 pentru stocarea inregistrarilor.

Exemple imagini:

2. Distante mai mari de 15 metri de la apartament pana la masina

Pentru Distante de peste 15 metri de la apartament pana la masina va recomandam o camera cu rezolutie full HD si lentila varifocala.

Rezolutia mare va ofera detaliile de care aveti nevoie in cazul in care apare un eveniment, iar lentila varifocala permite reglarea unui zoom optic optim ce va elimina distanta mare de la apartament pana la masina. Practic veti putea urmari masina in rezolutie full HD ca si cand camera s-ar afla la 5 metri distanta de autoturism.

Recomandam camera IP-ZED72-2.0 pentru monitorizare si NVR-ul ADN-448 pentru stocarea inregistrarilor.

Exemple imagini:

Sfaturi si Observatii

1. Camera de supraveghere NU poate fi montata pe partea interioara a geamului de la balcon sau apartament. De ce? Pe timp de noapte radiatia IR emisa de camera si lumina din apartament se vor reflecta din geam si vor denatura imaginea camerei de supraveghere. Camera se va monta pe exterior, indreptata spre autoturism.

2. Camerele de supraveghere din acest articol sunt camere de supraveghere IP si se vor conecta la reteaua de internet a apartamentului dumneavoastra, fie la un switch, fie direct la router, la o priza de internet de perete, etc. Conectarea camerei se face:

 • cu cablu de internet UTP
 • cu legatura wireless folosind un Access Point...
Comentarii (3)

Sistem de Supraveghere Video Hikvision Bun si Ieftin

- 27 ianuarie 2016

Unul din primele articole pe care echipa noastra le-a prezentat a fost articolul despre un sistem de supraveghere “bun si ieftin”, acel sistem video destinat celor ce au nevoie de supraveghere video cu o calitate reala si utila, dar nu au un buget mare la dispozitie.

Datorita evolutiei tehnologiei video si a ieftinirii multor produse, care pana acum cativa ani erau destul de scumpe, am decis sa va prezentam sugestiile noastre pentru sistemul de supraveghere video “bun si ieftin”, un sistem alcatuit cu echipamente Hikvision.

Hikvision este cel mai mare producator de echipamente de supraveghere video din lume, cu o gama foarte variata de produse la preturi extrem de competitive. Ca instalatori, am ales sa lucram cu produsele lor datorita calitatii excelente si pretului foarte avantajos. In ultimii ani si-au finisat si rafinat produsele in asa masura incat cu greu mai reusim sa gasim defecte.

Mai jos veti citi despre recomandarile noastre pentru sistemul de supraveghere “bun si ieftin”, compus din aparatura Hikvision, testat si verificat in multiple proiecte de tehnicienii nostri.

Vom bifa toate aspectele fara de care sistemul nostru nu ar mai fi un sistem bun: fiabilitate, calitate, compatibilitatea aparaturii si, desigur, pretul cat mai mic pentru toate cele de mai sus.

Inainte sa incepem descrierea sistemului, iata si o scurta prezentare video a unui sistem Hikvision "bun si ieftin".

1. Fiabilitate

In primul rand, un sistem de supraveghere video trebuie sa functioneze mult timp, altfel il montam degeaba. Avem nevoie de aparatura care sa functioneze permanent si fara probleme tehnice (supraincalzire, condens, led-uri infrarosu arse, etc). Avem nevoie de ceva stabil.

Nu este deloc eficient sa investim bani in ceva ce trebuie reparat des. Acesta este motivul pentru care am ales Hikvision. Din 2011 de cand distribuim si instalam echipamente Hikvision, nu am avut probleme de fiabilitate cu camerele si DVR-urile lor.

2....

Comentarii (0)

10 Sfaturi pentru Alegerea unui Kit de Supraveghere Video

- 13 ianuarie 2016

Exista zeci de site-uri care comercializeaza sisteme de supraveghere si care pun la dispozitia posibilului cumparator sute de variante de kit-uri si pachete de supraveghere, kit-uri prezentate ca fiind complete si performante. Gasim kit-uri cu 2 camere, cu 3 camere, cu 8 camere, cu 16 camere, cu sau fara cablu inclus, cu sau fara hard-disk inclus, etc. Multitudinea de optiuni este coplesitoare si descurajanta pentru persoanele din afara domeniului.

Iata cateva ponturi si sugestii de care ar trebui sa tineti cont atunci cand va ganditi sa cumparati un kit de supraveghere.

1. Nu va puneti baza doar in specificatiile echipamentelor.

Pe hartie vi se vor oferi caracteristici multe si pompoase ale camerelor si ale DVR-urilor, insa trebuie sa stiti ca acestea sunt de multe ori trucuri de marketing menite sa va impinga catre echipamente aparent performante. Calitatea unui sistem de supraveghere este data de imaginile pe care le vedeti pe un monitor cu ochii dumneavoastra si de detaliile pe care le pe puteti obtine din acea imagine. O imagine de calitate, o imagine din care puteti extrage trasaturile persoanelor, numere de inmatriculare, etc, nu se obtine doar cu specificatii, ci cu electronica buna si materiale de calitate. Ca sa fiti siguri de ce cumparati, incercati sa urmati sfatul 2.

2. Solicitati exemple de imagini video pentru pachetul pe care il doriti.

Daca o imagine face cat o mie de cuvinte, un filmulet valoreaza proabil cat zece mii. Modul corect, modern si transparent de a comercializa o camera de supraveghere sau un sistem de supraveghere este de a oferi clientului o mostra cu ce poate face acel produs. Ca exemplu, pe canalul nostru Youtube gasiti exemple de imagini de la majoritatea camerelor de supraveghere pe care le comercializam. Evitati site-urile care se feresc sa va ofere aceste exemple si care va ofera doar descrieri text.

Mai jos aveti un exemplu de la un model de camera HD utilizata foarte des in pachetele noastre de supraveghere. Un astfel...

Comentarii (3)

Modernizarea unui Sistem de Supraveghere Video Vechi

- 16 decembrie 2015

Multe societati si persoane fizice folosesc sisteme de supraveghere instalate acum multi ani de zile. In tot acest timp tehnologia video a evoluat foarte mult, calitatea echipamentelor a crescut, iar preturile pentru sistemele de supraveghere de calitate au scazut foarte mult. Ba mai mult, au aparut solutii eficiente de modernizare a sistemelor de supraveghere vechi, prin pastrarea cablajului existent si inlocuirea camerelor si unitatii de inregistrare.

Acest articol se adreseaza celor ce detin un sistem de supraveghere defect sau invechit, si care doresc sa il aduca la zi fara complicatii si batai de cap. Solutiile de modernizare pe care vi le oferim in continuare respecta urmatoarele conditii:

1. Simplitatea modernizarii

Modernizarea unui sistem video se poate face acum prin simpla inlocuire a camerelor vechi cu camere noi si performante, fara a fi necesara inlocuirea de cabluri, conectori sau surse de alimentare. Cablajul camerelor este un proces anevoios, uneori chiar costisitor, un proces pe care nimeni nu doreste sa il mai repete. Indiferent de cablul pe care sistemul dumneavoastra vechi il foloseste, exista aparatura moderna pe piata ce foloseste acel tip de cablu si va creste calitatea imaginilor la un nivel performant.

2. Compatibilitate cu camerele existente

Nu toata lumea va dori inlocuirea tuturor camerelor din sistemul deja instalat. Unele camere vechi isi fac treaba foarte bine, deci nu are rost o cheltuiala suplimentara. Dorim sa putem pastra aceste camere, iar solutiile noastre va ofera acest lucru prin noile DVR-uri cu suport atat pentru tehnologiile vechi, dar si pentru cele noi.

3. Calitate superioara a imaginilor

Veti obtine imagini de calitate HD cu rezolutii de 1 megapixel, 2 megapixel, chiar 3 megapixel.

Iata variantele cele mai comune de sisteme care necesita modernizare:

1. Un sistem analogic vechi

Un sistem analogic este un sistem care foloseste cablu coaxial si mufe BNC (sau cablu UTP si conectori video-balun) pentru a conecta ...

Comentarii (1)

Sistem de Alarma Antiefractie Wireless pentru Locuinte

- 27 noiembrie 2015

Fie ca locuim la apartament sau la casa, siguranta locuintei este o prioritate. Cu totii auzim de incidente neplacute cu spargeri si furturi in cartierul in care locuim, incidente ce ne pun pe ganduri si ne fura linistea.

In acelasi timp, un sistem de alarma cu multe cabluri si fire imprastiate prin toata casa nu reprezinta cea mai incantatoare idee. Aspectul unei locuinte aranjate, cu finisaje terminate, va avea de suferit grav daca incepem sa tragem cabluri pe pereti.

Exista o solutie care rezolva toate aceste probleme, o solutie eleganta si eficienta: sistemul de alarma wireless. Fara fire, fara cabluri, fara gauri cu bormasina, fara zgomot, praf si mizerie.

Sistemele wireless folosesc echipamente cu comunicare prin unde radio ce trec fara probleme prin pereti si ziduri, deci pot fi montate cu succes in orice incapere a locuinte.

Pentru a simplifica si mai mult lucrurile am asamblat pentru dumneavoastra o solutie completa wireless pe care, ca instalatori de sisteme de securitate, o folosim cu succes in proiectele noastre.

1. Echipamentele necesare si rolul lor

A. Centrala de alarma wireless

Centrala este o placa electronica cu antene radio integrate, este echipamentul principal al sistemului si va conecta toate celelalte dispozitive din sistem (senzori, sirena, tastatura, telecomanda). Centrala vine intr-o cutie metalica ce ofera protectie si aspect placut. Aceasta cutie metalica se va monta in general in zona tabloului electric al locuintei, de unde va primi alimentare de curent 220V de pe o siguranta independenta. In cutia metalica se vor mai adauga, pe langa centrala in sine, un acumulator de rezerva si, daca se doreste, un modul de comunicare cu un dispecerat de paza sau cu telefonul mobil al clientului.

Acumulatorul este menit sa pastreze sistemul in functiune in cazul unei pene de curent (acesta poate fi de 4 sau 7 Amperi. Cu cat mai mare, cu atat mai mare perioada de autonomie). Va recomandam acest acumulator de 7Ah.

Modulul de comunicare cu...

Comentarii (0)

Tipuri de Cabluri pentru Instalarea Camerelor de Supraveghere Analog

- 28 octombrie 2015

Camerele de supraveghere video au nevoie de conexiuni cu cabluri pentru alimentare electrica si pentru transmiterea semnalului video de la camera catre unitatea de stocare.

In acest articol discutam despre camerele de supraveghere analogice (analog clasic, AHD, HDTVI, HDCVI, HDSDI). Diferentele dintre aceste tipuri de camere de supreveghere in format analog le gasiti in articolul nostru despre comparatia dintre tehnlogiile analog.

Pentru transmiterea semnalului video exista mai multe variante de cabluri.

Principalele tipuri de cabluri ce pot fi folosite pentru transmiterea semnalului in supravegherea video sunt: cablul RCA, cablul coaxial, cablul de retea cu perechi torsadate - (UTP, STP, FTP etc.) si fibra optica.

cablu rca

Cel mai raspandit este in general cablul coaxial cu mufa BNC, care are avantajul pretului scazut si pierderilor reduse de semnal. Spre deosebire de cablul RCA (vezi imagine) - util pe distante foarte mici, coaxialul permite transmiterea semnalului pe distante mult mai lungi, fiind o solutie folosita la scara larga de providerii de internet/televiziune prin cablu.

Exista mai multe tipuri de cablu coaxial  folosit in CCTV (televiziunea cu circuit inchis - categorie din care face parte si supravegherea video) - vezi imaginea de mai jos.

diferente cabluri coaxial cablu cctv
 • Coaxial RG 58 / RG 59. Mult mai flexibil, maleabil si usor de pozat decat alte tipuri de cabluri coaxial. Pricipalul dezavantaj al cablului coaxial RG58 / RG59 este pierderea mai mare de semnal, in special la frecvente inalte. Acest aspect limiteaza mult distantele pe care poate fi folosit eficient.
 • Coaxial RG6. Este mult mai gros decat RG 58/59 si poate transmite semnalul video pe distante mult mai lungi, fara pierderi de semnal.
 • Cablu CCTV (vezi imaginea stanga) este un cablu coaxial care are atasate fire de alimentare pentru camerele de supraveghere.

Mufele BNC folosite pentru cablare sunt de doua tipuri: cu lipire sau cu infiletare. Cele cu lipire sunt mult mai practice, fiind usor de...

Comentarii (2)

Ghid de Instalare: Sistem Supraveghere Video Analog

- 10 septembrie 2015

Acest articol reprezinta un ghid pentru instalarea unui sistem de supraveghere folosind camere analogice si cablu coaxial. Pentru clientii fara experienta, pasii de mai jos vor reprezenta un real ajutor in instalarea propriului sistem.

Pentru detalii suplimentare, sfaturi si explicatii va stam la dispozitie la numarul de telefon 0728 08 70 08 sau pe adresa de mail comenzi@supraveghere24.ro

Cuprins:

 1. Ce echipamente si materiale sunt necesare?
 2. Ce scule trebuie sa folosesc?
 3. Planificarea anterioara montajului
 4. Instalarea DVR-ului
 5. Trasare cablu alimentare si date
 6. Legaturi si conexiuni
 7. Pozitionare camere
 8. Punere in functiune

1. Ce echipamente si materiale sunt necesare?

Un scurt inventar al echipamentelor si materialelor necesare montajului arata astfel:

 • unitate inregistrare DVR cu alimentator, mouse si manual
 • Hard Disk SATA pentru stocare inregistrari. In general nu conteaza producatorul hard-ului, insa noi va recomandam: Seagate si Western Digital (evitati seria Blue)
 • camere supraveghere analog. Camerele analog, dupa cum ar trebui sa stiti, au o conexiune date pe mufa video BNC si o conexiune de alimentare pe jack de 12V
 • sursa alimentare 12V cu amperaj suficient pentru toate camerele. Poate fi o sursa tip placa, un alimentator pentru toate camerele sau alimentator pentru fiecare camera in parte. Indiferent de varianta, cel mai important aspect de retinut este faptul ca alimentarea camerelor se face la 12V curent continuu (niciodata mai mult, decat daca este detaliat acest lucru explicit pe camera), iar sursa de alimentare trebuie sa ofere suficienti amperi pentru a acoperi consumul camerelor. Exemplu: 4 camere cu consum de 0,5 Amperi ar trebui montate pe o sursa de alimentare de 5A. 4 camere x0,5A / camera + 1A rezerva (rezerva de 1 Amper este o marja ce garanteaza ca sursa nu este suprasolicitata)
 • pereche conectori BNC pentru fiecare camera. Se face o mufa BNC la camera si o mufa BNC la intrarea video a alimentatorului
 • cablu coaxial pentru...
Comentarii (1)

Instalare Camere de Supraveghere AHD folosind Video Balun si cablu UTP

- 14 august 2015

Cablajul camerelor de supraveghere este o etapa foarte importanta in realizarea unui sistem de supraveghere, iar alegerea modalitatii de cablare poate face diferenta intre un proiect reusit si unul esuat.

Cablul de internet cu fire torsadate poate fi folosit pentru cablarea atat a camerelor IP cat si a camerelor analogice.

Camerele IP folosesc cablu de internet si conectori de retea RJ-45 pentru mufarea cu cablul, insa in acest articol discutam despre mufarea camerelor analogice cu conectori BNC.

Camerele de supraveghere analogice se pot instala folosind cablu coaxial, insa nu numai. Exista optiunea sa folosim si cablul de internet cu fire torsadate (UTP, FTP, STP) pentru realizarea montajelor. Cablul UTP este mai maleabil, mai usor de pozat, mai ieftin decat combinatia cablu coaxial plus cablu de alimentare.

video balun

Pentru realizarea montajului cu cablu de internet avem nevoie insa de conectorii potriviti. Acesti conectori se numesc video baluni si functioneaza ca niste adaptori intre mediul UTP si conexiunea BNC a camerelor de supraveghere si a DVR-urilor.

Mai mult, cablul UTP poate fi folosit si pentru alimentarea camerelor. Cele 4 perechi de fire din interiorul cablului pot fi distribuite intre transmisia de semnal date si alimentare curent continuu 12V.

Este important de stiut ca noile tehnologii de camere analog, anume analog HD (AHD, HDTVI) pot folosi acelasi principiu de cablaj. Obtinem astfel imagini HD si Full HD folosind cablu UTP si adaptor video balun.

Filmuletul urmator prezinta utilizarea corecta a sistemului cablu internet plus video balun:

Ghid de Instalare Pas cu Pas

 1. vom folosi cablu utp cat 5 pentru conectarea camerelor analogice la un DVR
 2. veti avea nevoie de o pereche de baluni, cablu utp si cateva scule (ceva de taiat)
 3. daca analizam un video balun vedem cum la un capat avem o mufa standard BNC, iar la celalalt capat o rigleta cu 2 suruburi
 4. balunul se conecteaza la mufa BNC a camerei
 5. pentru pregatirea cablului UTP trebuie mai...
Comentarii (2)
 Prima ... Precedenta 3 4 5 6 7 Urmatoarea ... Ultima
Arhiva blog
Copyright © 2019 Supraveghere 24.Toate drepturile rezervate.